Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

wilq1993 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
01.04.2011 20:48    #2831     Sufler - Porady do gry - Nowa pozycja zawodnika
No proszę:) Chodzi mi teraz akurat o Walcotta.
od 4 sezonów gra w 95% meczy jako prawoskrzydłowy, z tym, że nie ustawiałem mu trenowania danej pozycji. tak tylko zapytałem, bo nie wiem czy go obciążać treningiem. no i też ważne czy będą jakieś z tego profity?
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

01.04.2011 19:49    #2832     Sufler - Porady do gry - Nowa pozycja zawodnika
1- wydaje mi się, że nie da się wytrenować pozycji do naturalnej. To jest pozycja ustalona przez twórców gry i ustawic jakąkolwiek inna pozycję na naturalną da się tylko w edytorze. Pozostałe wytrenowane na maksa będą najwyżej "uzdolniony".

2- nie traci raczej nic. To na której pozycji gra zawodnik nie wpływa na jego umiejętności, a jedynie na grę w meczu. Nikt Ci nie zabroni ustawić Rooneya na środkowym obrońcy- nie spadnie mu wtedy przecież wykorzystywanie akcji, ani nie wzrośnie krycie( przykładowo). Wzrost i spadek umiejętności zależą głownie od treningu i paru innych czynników, ale żadnym z nich nie jest granie na innej niż naturalna pozycji.
Darkness... for me is where I shine

Marjo_O Partyzant

31.03.2011 10:46    #2833     Sufler - Porady do gry - "Transfer" trenerów?
Witam,
mam taką dziwną sytuację - w FM11 po przejściu z Badajoz do Interu (sezon2013/14) niektórzy trenerzy ze sztabu Badajoz są uwzględnieni w programach treningowych Interu, np. David James Pracuje w Badajoz, ale w Interze mam go przy gwiazdkach trenerskich w zakładce "trenerzy". Nie jest to może problem, bo logicznie rzecz biorąc Inter nie musi im płacić, bo de facto są na kontrakcie w Badajoz, ale mimo wszystko jest to chyba błąd? Miał kiedyś ktoś podobną sytuację?
PS Aktualnie nie jestem na chacie - jak będę to wrzucę screeny

są screeny
gwiazdki interu http://img8.(...)rpb.jpg/

sztab badajoz http://img60(...)daj.jpg/

Stachunio Partyzant

30.03.2011 10:08    #2834     Sufler - Porady do gry - Znikły mi treningi
Mam taki problem gram już chyba 13 sezon i do tej pory było wszystko ok w tym sezonie coś zaczęło się nie tak z treningami w ogólnie nie ma żadnych programów trenerzy także poznikali jeśli chcę coś pozmieniać w treningach wyrzuca mnie z gry i wyskakuje crash dump. Dodam jeszcze że zainstalowałem nowego patcha ale teraz żąda ode mnie płyty w napędzie tylko że jak na razie jej nie posiadam da się to jakoś ominąć???

Leo300 Partyzant

[quote2=Sidorf][quote=Artykuł]
Przewidywanie – pozwoli przewidzieć napastnikowi moment podania od kolegi, co jest ważne, gdy gra na pograniczu spalonego.
Gra bez piłki – podobnie jak przewidywanie pozwoli na odpowiednie ustawienie się do zagrywanych przez niego piłek, co może zaowocować wieloma trafieniami.
[/quote]
Artykuł: http://www.cmrev(...)vic.html
Jak ma niskie wartości tych atrybutów to spróbuj z indywidualnym treningiem.[/quote2]

dobrze... czyli tak jak myślałem, atrybuty : gra bez piłki i przewidywanie mają wpływ na łapanie się zawodnika na spalonego;> CO JESZCZE MOŻE MIEĆ WPŁYW??;>

Bakaland Partyzant

29.03.2011 17:13    #2836     Sufler - Porady do gry - Przygoda z FM.
Witam Serdecznie wszystkich Fanów Football Menagera w Polsce.Dzisiejszy czas poswięcę na kilka istotnych i ważnych dla mnie pytań.A więc na początku napiszę kilka słów o sobie.Swoją krótka karierę z FM zacząłem rok temu(był to FM 10).Spodobała mi się odrazu filozofia gry,której niema w żadnej innej.O FM dowiedziałem się z głównej strony CMREV.Problemem moim jest to że jeszcze nie dograłem ani jednego pełnego sezonu w FM 11.

A więc przejdżmy do rzeczy.Aktualnie posiadam Football Menagera 11(zwykłego bez żadnych łatek,dodatków,a widzę po screenach że rózne fajne łatki można dodać,niestety nie wiem jak to zrobić i z kąd to wziąść).Rozpoczęłem sezon Chelsea FC,i ustawieniem 1-4-3-1-2.A więc 2 ŚO,2 Bocznych obrońcow,3 Pomocników środkowych(w tym Essien z rolą Pomocnika Odbierającego Piłkę),i Ofensywny Pomocnik tutaj Javier Pastore(ustawienie wysunięty rozgrywający).No i wreszcznie 2 napastników Drogba jako"Odgrywający" i Anelka jako"Lis Pola Karnego".I teraz tak.Czytałem Szkołę Taktyki i według niej ustawiłem indywidualne polecenia dla piłkarzy.Ale nie do końca spełniają się te polecenia.Jeśli są strzały z dystansu,to bardzo nie celne mimo tego że zawodnik ma bardzo dobre atrybuty"strzałów z dystansu".

Mam teraz kilka pytań do Was,ponieważ zaczynam można tak powiedzieć karierę prawdziwą w FM.Jak ustawić trening piłkarzom i juniorom?(Bo trenerów od treningów mam na zasadzie 4-5 gwiazdek.)Jakie byście polecili ustawienia indywidualne bardziej szczegółowe?Jak radzicie mi prowadzić zepół?Scoutów mam też na dobrym poziomie.Na jakiej zasadzie dokonywać dobrych transferów?Jak zarządać juniorami,aby wprowadzić ich pózniej do 1 składu?

Jeśli macie czas opiszcie mi o tym wszystkim.Pozdrawiam.

Sidorf Partyzant

[quote=Artykuł]
Przewidywanie – pozwoli przewidzieć napastnikowi moment podania od kolegi, co jest ważne, gdy gra na pograniczu spalonego.
Gra bez piłki – podobnie jak przewidywanie pozwoli na odpowiednie ustawienie się do zagrywanych przez niego piłek, co może zaowocować wieloma trafieniami.
[/quote]
Artykuł: http://www.cmrev(...)vic.html
Jak ma niskie wartości tych atrybutów to spróbuj z indywidualnym treningiem.

Leo300 Partyzant

"trening pozycyjny dać aby zawodnik częściej wychodził na wolne"===ale czy to pomoże że zawodnik będzie rzadziej łapał się na spalone i wychodził mądrzej do prostopadłych piłek??;> wydaje mi się że "częstsze wychodzenie na wolne pole" nic nie zmieni co do LICZBY SPALONYCH;> aaa jeśli zawodnik nie ma w ulubionych zagraniach "częstej gry na granicy spalonego" co wtedy?? zastanawiam się właśnie czy przypadkiem "częsta gra na granicy spalonego" nie rozwiązałaby problemu;>>> co o tym MYŚLICIE?:>

rainfall248 Młody aktywista

Spróbuj w indywidualnej rozmowie: Ulubione zagrania -> trening pozycyjny dać aby zawodnik częściej wychodził na wolne albo rzadziej grał na granicy spalonego, dla rozgrywającego spróbuj w treningu podań - aby częściej próbował zagrań w uliczkę.

Akontipus Partyzant

26.03.2011 21:02    #2840     Sufler - Porady do gry - Podpowiedzi współpracowników
[quote=LibertarianPL]. Jeśli chodzi o taktyki, treningi itp. to olej to,bo w 90% plotą bzdury[/quote]

Co do treningow i taktyk to się zgadzam ale jesli masz asystenta i trenerow z wysokim tactical knowledge i ustawiasz ich w treningu ( więc przyda się tazke do tego skill tactical ) to bardzo często dają dobre rady co do ustawień indywidualnych dla przeciwnika ( czy go kryc blisko czy na dystnas itp ). Oczywiście to zależy również od tego jaka jest mentalność tego trenera. Jeżeli lubi grac biernym pressingiem i podania dlugie to nie podpowie Ci tak trafnie jesli lubisz agresywny pressing z kombinacyjną grę w ataku.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution