Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Soap Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
05.05.2011 16:48    #2741     Sufler - Porady do gry - Zawodnicy na przyszłość?
Witam.

Mam parę pytań/próśb.

Objąłem Manchester United po wcześniejszej batalii z Lechem w Ekstraklasie (strasznie to męczące), więc postanowiłem na nowo zabawić się w United.

Aby nie przedłużać.

1. Bramkarz. Czy po pierwszym sezonie w grze, David de Gea będzie skłonny przenieść się do United. Jak go wychwalam i wyrażam zainteresowanie to mówi, że nie wyklucza przeprowadzki, chociaż przejść nie chce...
2. Wiek i rozwój. O ile rozwinie się jeszcze zawodnik w wieku 20 lat, wysoka determinacja.
3. Czy zawodnikowi w wieku 17 lat (który rozwija się rzecz jasna) warto dawać indywidualny trening? Zabiera 10% zwykłego i tak się zastanawiałem, czy lepiej poczekać parę lat z IT.
4. Jakiego rozgrywającego zaproponujecie? Od zaraz, najlepiej tani, nie jak Pastore, czy Ganso. Ale taki na pierwszy skład w MU jbc.
5. Lis pola karnego na przyszłość?

Dzięki :)

machaj88 Młody aktywista

05.05.2011 16:06    #2742     Sufler - Porady do gry - Jak sprzedać zawodnika
Mills ma słabe CA i dlatego tak mało jest wart. PA ma całkiem całkiem i da się go sprzedać za więcej, tylko trzeba mu dawać grać.

Chamberlain ma PA -9 i już na starcie jest drugim prawo-skrzydłowym po Puncheonie. Puncheon jest dosyć kontuzjogenny więc Alex problemów z występami nie będzie miał. Popraw mu najpierw szybkość, potem technikę i na koniec dośrodkowania. Na każdy trening poświeć minimum 1 sezon.

Smiglo Partyzant

05.05.2011 09:36    #2743     Sufler - Porady do gry - Taktyka do Liverpool FC jaka ?
nie wiem jak ty to robisz. Ja w 3/4 sezonu mam już prawie pewny tytuł Manchesterem United. Jak dla mnie największy błąd jaki popełniasz to kupywanie dziadków typu Nisterlooy. Ile masz w budżecie? Jeśli coś koło 20mln to zainwestuj w Paulo Henrique z Boca Juniors. Możesz go wystawić na środku pomocy lub na ofesywnej pomocy. Za 3 sezony po dobrym treningu będzie na poziomie Kaki. U mnie jest głównym rozgrywającym w wieku 22 lat. Jeśli on nie pomoże to zostaje ustawienie taktyki pod dziadków. Nisterlooy, Gerrard etc. szybko się męczą i pewnie w trakcie przerwy powinieneś ich zdjąć, gdyż mają max 75% kondychy. Nie wyrabiasz ze zmianami staruchów i tracisz gole głównie 60-90min. O dogrywce nawet nie wspomne.

GuMkAzMaJtEk Partyzant

04.05.2011 14:37    #2744     Sufler - Porady do gry - Atrybuty w postaci ułamkowej
By móc określić dokładniej wpływ treningu na rozwój poszczególnych atrybutów, a odczytywanie ich pojedynczo z wykresów jest uciążliwe.
Ma ktoś jakieś konkretne sugestie?

GuMkAzMaJtEk Partyzant

04.05.2011 13:25    #2745     Sufler - Porady do gry - Atrybuty w postaci ułamkowej
Czy istnieje jakiś sposób aby odczytać wartości poszczególnych atrybutów u zawodnika w postaci ułamkowej tak jak na wykresach w zakładce Trening>Rozwój atrybutu tj. zamiast 11 np. 10,8 lub 11,2 itp.?
Może jakiś edytor lub skórka do FMa załatwia tą sprawę?

dande Partyzant

04.05.2011 11:00    #2746     Sufler - Porady do gry - Queen's Park FC - status amator
Witam,
jakiś czas temu rozpocząłem rozgrywkę od Division Three (4 poziom rozgrywek) w Szkocji. Przejąłem amatorski klub Queen's Park FC. Wiedziałem, że na początku będzie ciężko jednak udało mi się jak na te warunki skomplementować świetny skład, którym wygrałem Division Three miażdżąc rywali, a w następnym sezonie 2 miejsce i awans po barażu z Division Two do Division One (Dundee FC 4 mecze zremisowało, resztę wygrało - zmiażdżyli mnie i ligę, ja zmiażdżyłem ligę). Division Two grałem praktycznie, w 90% tym samym składem co w Division Three. Oczywiście wszyscy na kontrakcie amatorskim, bo innych podpisywać nie mogę. Nie raz chcieli mi zabrać moich najlepszych zawodników, nawet kluby ze Scottish Premier League, ale oni, ku memu zdziwieniu są niezwykle lojalni i zostają przy mnie. W końcu 2 sezony awansowałem o 2 ligi, jestem "nie do ruszenia", atmosfera w zespole wspaniała.
Ale do czego zmierzam. Na koncie blisko 2 mln €, klub wart bagatela 28-29 mln €, Hampden Park (ponad 40 tys miejsc - ale co z tego skoro maksymalnie widziałem 3 tys kibiców), drugi poziom rozgrywkowy w Szkocji. A klub nadal ma status amatora. Z jednej strony to jest pozytywne bo mogę mieć wielu piłkarzy i nic im nie płacić, ale z drugiej strony mogą mi podkraść zawodników za bezcen, trening amatorski nie jest tak skuteczny jak profesjonalny oraz to co najmniej dziwnie wygląda - klub amatorski w Division One...
Trzeciego sezonu jeszcze nie rozpocząłem - jestem na 1 lipcu. Ale były już podsumowania itp - i np taki Livingston przeszedł z zawodowca na półzawodowca. I tu się pojawia pytanie: dlaczego nadal jestem amatorem, dlaczego się to nie zmieniło i co musiałbym zrobić by się to zmieniło? (FMRTE nie wchodzi w grę). Zarządu też nie mogę prosić o zmianę statusu.
Wybaczcie, że się tak rozpisałem. Mam nadzieję, że jesteście jakoś w stanie pomóc.
Pozdrawiam.

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

03.05.2011 16:31    #2747     Sufler - Porady do gry - Atrybuty
Dorzucam jeszcze screena treningu Parka. Inni skrzydłowi mają ten sam i nie zanotowali podobnego spadku.

EDIT: Sprawdziłem oba save'y (przed spadkiem i po spadku) Genie Scoutem i wyświetla on cały czas CA = 150, tak jakby regres nigdy nie nastąpił. Ale na screenie wyraźnie widać, że sporo atrybutów mu pospadało. O co tu chodzi?
Darkness... for me is where I shine

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

03.05.2011 16:30    #2748     Sufler - Porady do gry - Atrybuty
Witam.
Mógłby mi ktoś wyjaśnić sytuację ze screena? Park trenuje normalnie, nie miał żadnej kontuzji od początku gry. Co prawda nie wystąpił w dwóch pierwszych meczach sezonu, ale w sparingach grał regularnie. Nie skarżył się na trening. Nie miał żadnego treningu indywidualnego, treningu pozycji czy zagrania. Trening ustawiony na 70%, 30% to taktyka. Spadek nastąpił nie podczas wakacji ani podczas okresu przygotowawczego, tylko po ostatnim meczu (sprawdzałem cofając się do save'a sprzed meczu). Skąd aż taki regres? I to na tylu atrybutach jednocześnie, z różnych kategorii treningowych?
Darkness... for me is where I shine

pawelbarca1993 Partyzant

[quote=orginal98]Kim lepiej rozpocząc rozgrywke AV czy Birmingham?? (jakies przyklady za)[/quote]
AV
lepszy budzet, lepsi pilkarze, bardziej uzdolniona mlodziez i chyba lepsze zaplecze treningowe. wieksza reputacja
"Seny, pit i collons!"

RobertM Partyzant

03.05.2011 16:01    #2750     Sufler - Porady do gry - FM 2005 - Sztab szkoleniowy
Witam
Dynamo Drezno 2-liga niemiecka - druga połowa tabeli - drugi sezon.
1-asystenci-mam jednego - za mało czy ok ? oni mają prowadzić zespół
rezerw i U19 ?
2- trenerzy-mam 2 - za mało czy ok ? tylko trening czy prowadzenie
rezerw i U19 też ?
3-fizjoterapeuci-mam 3 - za mało czy ok ? czy większa ilość zmniejsza ilość
kontuzji w drużynie ?
4-szperacze- mam 4 - czy mają cały czas szukać prze cały sezon ?
5- z powodu niskiej reputacji zespołu bardzo wielu zawodników nie che
przejść do mojego zespołu. Jakaś podpowiedź co zrobić ?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution