Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

GuMkAzMaJtEk Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.05.2011 21:19    #2691     Sufler - Porady do gry - Wybór kadry na mecz
Jeżeli chodzi o zaangażowanie zawodników podczas treningu to w FMie dostajemy comiesięczny raport, gdzie jesteśmy informowani, którzy zawodnicy trenowali mocniej, a którzy odpuszczali. Pytanie czy zawodnik dostaje dodatkowego ,,kopa“ gdy postępujemy z nim fair lub czy jego rozwój jest hamowany przez brak dania szansy na występy? Drugie pytanie czy przypadkiem tych nieprzykładających się do treningu dodatkowo nie demoralizuje obecność w podstawowym składzie lub jego orbicie przy braku pełnego zaangażowania. Ja osobiście mam nadzieje, że programiści to uwzględnili bo właściwie czemu ten raport miałby służyć?

Marian B Partyzant

26.05.2011 21:15    #2692     Sufler - Porady do gry - Podpowiedzi współpracowników
Słuchać ich odnośnie treningu indywidualnego czy nie? Zabiera on 10% z treningu ogólnego i proponują w/g mnie dziwne treningi. Wiadomo że najważniejszym atrybutem bocznego obrońcy nie jest ustawianie się a skrzydłowego opanowanie. Nie jest to strata czasu zamiast doskonalić najważniejsze cechy?

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
26.05.2011 20:16    #2693     Sufler - Porady do gry - Wybór kadry na mecz
Nie bardzo rozumiem Twoje pytanie, ale tutaj trening wpływa tylko na wzrost lub ewentualny spadek atrybutów, nie ma wpływu na formę meczową.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

KKamil Partyzant

Gram Legią Warszawa czwarty sezon - idzie mi nieźle w Europie więc UEFA zasila mi dosc regularnie konto milionami euro . Postanowilem mocno przylozyc sie do rozbudowy bazy treningowej i szkółki młodzieżowej. Pierwsza rozbudowa poszła zgodnie z planem - z przeciętnej bazy treningowej , zrobiła się zadowalająca baza treningowa. Jednak kolejna próba rozbudowy zaskutkowała ... odniżeniem poziomu bazy - bodaj znów na przeciętną. Wiecie o co chodzi?

Diablo5555 Partyzant

26.05.2011 18:47    #2695     Sufler - Porady do gry - Wybór kadry na mecz
Mam pytanie czy warto patrzyć przed meczem jak kto trenuje chodzi mi o to aby móc wybrać najbardziej optymalny skład , a na prawdę jest tak że trener ma treningi i najczęściej Ci którzy się na nich sprawdzają zostają wystawieni w pierwszej jedenastce czy tutaj też tak można jeżeli tak to czy warto????

rainfall248 Młody aktywista

25.05.2011 21:57    #2696     Sufler - Porady do gry - Wykresy atrybutów
[quote=samir92]Chodzi mi o to, że aby zawodnik miał atrybut na 14, linia oznaczająca jego postęp na treningu musi być powyżej 13.[/quote]
Daj jakieś sprawdzone źródło potwierdzające to zdanie.

Spójrz na sam dół, atrybuty nie zaczynają się od 0, ale od 1, czyli nad jedynką, zawodnik, powinien mieć atrybut 1. I tak do samej góry.

Być może jest też tak, że jest zaokrąglenie, np. jeśli ta linia przekroczy połowę, np. dojdzie do 13,5 w tym treningu to dopiero atrybut zmieni się na 14.
I to jest chyba najbardziej prawdopodobne rozwiązanie.

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

25.05.2011 21:49    #2697     Sufler - Porady do gry - Wykresy atrybutów
Sorry, chyba troche nieprecyzyjnie opisałem problem. Chodzi mi o to, że aby zawodnik miał atrybut na 14, linia oznaczająca jego postęp na treningu musi być powyżej 13. A u mnie mimo, że gracz spod linii 13 przeszedł nad nią (przykładowo) to jego atrybut nie urósł.
Dla przykładu załączam screen postępów Rafaela. Widać, że Siła przeszła spod kreski 10 pod kreskę 11, sprawność z kreski 14 ponad nią, wytrzymałość spod 12 pod 13, a pracowitość spod 15 dokładnie na nią. Ale żaden jego atrybut nie zwiększył się.
Darkness... for me is where I shine

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

25.05.2011 12:55    #2698     Sufler - Porady do gry - Wykresy atrybutów
Witam!
Ostatnio popatrzyłem na wspływ treningu na moich zawodników. I zauważyłem, że mimo dużych postępów widocznych na wykresach, moim zawodnikom nie podnoszą się umiejętności. Tzn. jeśli atrybut był na kresce reprezentującej np. 15 i teraz, po kilku miesiącach, wykres tego atrybutu przekroczył linię oznaczającą 16, ale atrybut nie skoczył z 15 na 16. Tak jest u wielu moich zawodników. Widać wyraźny postęp, ale nie wyraża się on w rosnących atrybutach.
Darkness... for me is where I shine

dybciox Partyzant

24.05.2011 17:25    #2699     Sufler - Porady do gry - Trening w Barcy B i Barcy U-19
Co do U-19:

Wciskasz "FC Barcelona", "FC Barcelona U-19"--> "Trening"

Tam możesz zmieniać treningi juniorów.

Nie wiem czy kupowałeś jakiegoś napastnika oprócz Lukaku, ja grając Barcą też go kupiłem i wskoczył do pierwszego składu, a grałem : 4 obrońców, 1 DPŚ, 1 PŚ, dwóch skrzydłowych i 2 napastników, czyli 4-2-4. Miałem lepsze wyniki niż grając 4-3-3.

oski226 Partyzant

24.05.2011 15:21    #2700     Sufler - Porady do gry - Trening w Barcy B i Barcy U-19
Mam pytanie czy w Fm 2011 zawodnicy drużyny juniorów się sami trenują tu: Barcelona U-19 bo nie widzę w treningu zmian co do treningu juniorów tak w ogóle naprawdę go nie ma i tak samo jak jest w Barcy B ich trener ich trenuje czy jak, bo dałem Lukaku do Barcy B i przez rok grał ale w ogóle mu się atrybuty nie podniosły tak samo zawodnicy w U-19 więc może oni poprostu nie trenują. Więc jak to jest z tym treningiem?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution