Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.07.2011 13:31    #2591     Sufler - Porady do gry - Finanse i kupowanie zawodników
dande
Moim zdaniem wystarczy. 25 = 2 x 11 + 3 najbardziej obiecujących młodych zawodników. Większa ilość graczy w mojej ocenie burzy harmonię w zespole, utrudnia zgranie, uniemożliwia niektórym zawodnikom spędzenie odpowiedniej liczby minut na boisku i odegranie odpowiedniej roli w zespole. Co do młodzieży - więcej niż 3 młodych skutecznie do składu w 1 sezon nie wprowadzisz. Zaś kontuzje można omijać, stosując 2 reżimy treningowe - jeden na pre season, drugi już w trakcie sezonu, gdy drużyna jest w rytmie meczowym i gra co parę dni. Ponadto, ja do Anglii nie sprowadzam wynalazków typu Robben, którzy pół sezonu spędzają w szpitalu.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

PDrasta Młody aktywista

11.07.2011 17:38    #2592     Sufler - Porady do gry - SPADEK ATRYBUTÓW PIŁKARZY
Może obrońcy spada drybling a napastnikowi[temu szybkiemu] gra głową lub skoczność? popatrz czy te atrybuty przydadzą mu się na jego pozycję[aż tak bardzo]..może atrybuty spadają w wakacje? wtedy mają 2 tygodnie[ o ile sie nie myle] wolnego, wiec atrybuty mogą spaść.. nie skarżą się na trening, że za mocno ich ciśniesz? może po prostu są przeciążeni ;) Daj np mu odpocząć od treningu dzień, czy dwa a potem może daj mu odpocząć na mecz? Powiedz kim grasz lepiej, pomyślę o co może chodzić :P
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

michalzkrk Partyzant

11.07.2011 17:27    #2593     Sufler - Porady do gry - SPADEK ATRYBUTÓW PIŁKARZY
Moim zawodnikom spadają atrybuty, mimo że nie mają dodatkowych treningów, mam doskonałe obiekty treningowe, wartość gwiazdek przy treningach waha się od 4 do 4,5 i na każdy rodzaj treningów przypada od 3 do 5 (średnio 4) trenerów w zależności od ich umiejętności. najpierw miałem ustawiony trening od 3 sezonów na wysoki, oczywiście z wydzielonym specjalnie na każdą pozycję reżimem, i nie miałem żadnych problemów ze spadkiem atrybótów, wręcz przeciwnie - reguralnie wzrastały. Ale teraz w 4. sezonie co chwile komuś coś spada, i to w różnych wiekach, od 20 do 27 lat (najmłodszy jakim gram ma 20/21 lat a najstarszy 28/29-kapitan. jest jeden weteran-34-ale nim się nie przejmuje i gra sporadycznie). Zmieniłem obciążenie na średnie, użyłem treningów od TUG'a i nic. Co jakiś czas komuś coś leci, nawet jak nie ma dodatkowych treningów indywidualnych. próbowałem się ratować wczytywaniem sejwów na dzien przed spadkiem i dawałem 1 dzien wolnego temu ktoremu spadło, ale jest to jak walka z wiatrakami, bo za jakis czas temu samemu zawodnikowi znowu spadały te same atrybuty. Zminiałem poszcególne atrybuty w treningu- np jak spadał drybling to zwiększałem panowanie nad piłką, i zmniejszałęm coś innego, zeby wychodziło na to samo w obciązeniu. poczym zmniejszyłęm w koncu na średnie i załadowałem treningi u od TUG'a. ale cały czas tym samym zawodnikom spadaja te same atrybuty, mimo że są zadowoleni z obciązeń ( jak były wysokie też byli zadowoleni) i mają znakomite albo b. dobre morale. Teraz jednemu zawodnikowi nie pomaga nawet wczytanie savu i dzien albo i 2 wolnego, czy odwrotnie - zwiększenie intensywności treningu. POMOCY!!!

michalzkrk Partyzant

11.07.2011 17:26    #2594     Sufler - Porady do gry - SPADEK ATRYBUTÓW PIŁKARZY
Moim zawodnikom spadają atrybuty, mimo że nie mają dodatkowych treningów, mam doskonałe obiekty treningowe, wartość gwiazdek przy treningach waha się od 4 do 4,5 i na każdy rodzaj treningów przypada od 3 do 5 (średnio 4) trenerów w zależności od ich umiejętności. najpierw miałem ustawiony trening od 3 sezonów na wysoki, oczywiście z wydzielonym specjalnie na każdą pozycję reżimem, i nie miałem żadnych problemów ze spadkiem atrybótów, wręcz przeciwnie - reguralnie wzrastały. Ale teraz w 4. sezonie co chwile komuś coś spada, i to w różnych wiekach, od 20 do 27 lat (najmłodszy jakim gram ma 20/21 lat a najstarszy 28/29-kapitan. jest jeden weteran-34-ale nim się nie przejmuje i gra sporadycznie). Zmieniłem obciążenie na średnie, użyłem treningów od TUG'a i nic. Co jakiś czas komuś coś leci, nawet jak nie ma dodatkowych treningów indywidualnych. próbowałem się ratować wczytywaniem sejwów na dzien przed spadkiem i dawałem 1 dzien wolnego temu ktoremu spadło, ale jest to jak walka z wiatrakami, bo za jakis czas temu samemu zawodnikowi znowu spadały te same atrybuty. Zminiałem poszcególne atrybuty w treningu- np jak spadał drybling to zwiększałem panowanie nad piłką, i zmniejszałęm coś innego, zeby wychodziło na to samo w obciązeniu. poczym zmniejszyłęm w koncu na średnie i załadowałem treningi u od TUG'a. ale cały czas tym samym zawodnikom spadaja te same atrybuty, mimo że są zadowoleni z obciązeń ( jak były wysokie też byli zadowoleni) i mają znakomite albo b. dobre morale. Teraz jednemu zawodnikowi nie pomaga nawet wczytanie savu i dzien albo i 2 wolnego, czy odwrotnie - zwiększenie intensywności treningu. POMOCY!!!

michalzkrk Partyzant

11.07.2011 17:26    #2595     Sufler - Porady do gry - spadek atrybutów piłkarzy

Arkejoł Partyzant

11.07.2011 14:24    #2596     Sufler - Porady do gry - Opieka
[quote=Mar1992]Być może, że ów zawodnik (niedoszły mentor) jest zajęty treningiem indywidualnym?[/quote]
Nie ma,jest tylko ten "zwykły"

Ogólnie kadrę mam młoda, ale ze starszych 37,37,34 i 28lat. W dodatku ta 3 starszych poważnie myśli o zakończeniu kariery może to jest powód ?

Mar1992 Przodownik pracy

11.07.2011 14:09    #2597     Sufler - Porady do gry - Opieka
Być może, że ów zawodnik (niedoszły mentor) jest zajęty treningiem indywidualnym?
Ile lat ma ten zawodnik?

ukinho Partyzant

Dzieki temu plikowi http://zzqs.(...)_fm_2011 bedziecie mieli możliwosc trenowania zawodnikow z niskim obciązeniem . Czekam na opinie...

LOBO1984 Partyzant

08.07.2011 22:19    #2599     Sufler - Porady do gry - Trening
ja ustawiam trening na rozne sposoby albo zostawiam domyslne
i robie tak od cm00/01 i nigdy moim zawodnikom nie rosna staty, nigdy
a jak tylko ich sprzedam to nagle rosna i zamieniaja sie w bardzo dobrych zawodnikow :/

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

Trenerzy mają różne opinie na różne tematy. Stąd nie warto zawsze zatrudniać np. trenera od ataku, który ma współczynnik treningu ofensywnego na np. 20, a resztę atrybutów na wysokości 5. Ja zatrudniam przeważnie (o ile to możliwe) trenerów z kraju, w którym pracuję, zawsze z wysokimi atrybutami determinacji, zdolności do adaptacji, wiedzy taktycznej i danego treningu, za który odpowiadać ma trener.

Co do wykonawców stałych fragmentów gry:
1. Karne - trenerzy biorą pod uwagę atrybut 'rzuty karne' oraz wiek piłkarza
2. Rożne - trenerzy biorą pod uwagę atrybut 'rzuty rożne' oraz lepszą nogę (preferują piłki dochodzące)
3. Auty - trenerzy biorą pod uwagę atrybut 'wyrzuty' oraz pozycję zawodnika

Pod uwagę brana jest jeszcze spora liczba atrybutów. Nie wiem, czy zostało to przetłumaczone na polski, jednak w Internecie (nie chcę linkować, żeby nie było, że zagraniczną konkurencję reklamuję) jest bardzo dobry artykuł wyjaśniający działanie atrybutów oraz proces, który atrybut rzutuje na które zagranie. Generalnie rzecz biorąc, praktycznie do wszystkiego potrzebne są:
- anticipation,
- creativity
- decisions,
- concentration,
- determination,
- team work,
- technique.

Poszczególne atrybuty techniczne (w tym przypadku karne, rożne i wolne czy auty) są atrybutami pochodnymi w stosunku do w/w (nie wszystkich, jest ich więcej) atrybutów pierwotnych.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution