Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

chinczol Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
05.08.2011 18:16    #2541     Sufler - Porady do gry - Pytanie o Real M.
Canales jeszcze troche szybkościowo odstaje od Kaki i Ozila, ale dałem mu trening szybkości więc myśle ze troche to poprawi. Kogo polecacie za Alonso, bo niby Sahin nie jest typowym defensywnym pomocnikiem choc dobrze sobie radzi na tej pozycji.

Jose Mourinho Partyzant

05.08.2011 13:54    #2542     Sufler - Porady do gry - Kontuzje
Mi wydaje się, że kontuzji nie brakuje, ale można je wyeliminować dobrym treningiem. Jednak podczas meczu i tak sie zdarzają, można jedynie ustawić delikatny odbiór itd. ale chcąc czy nie chcąc kontuzje są, a jeśli masz ich mało to masz szczęście i ciesz sie póki możesz :)

jacekzielinski Partyzant

05.08.2011 01:04    #2543     Sufler - Porady do gry - Trening zagrania
[quote=farr]Ja swoim Chelmsford w ciągu godziny rozegram około 5-6 spotkań w zależności od dramaturgii meczu i ewentualnej jednostronności. Dziś np grałem z Bristol City w Pucharze Ligi i mecz trwał dość długo, bo praktycznie non-stop Bristol ostrzeliwało moją bramkę i ku mojemu zaskoczeniu wygrałem z nimi 1:0 po rzucie rożnym... Szkoda tylko, że moi gracze potrafią pokonać zespół z Championship czy nawet średniaka z Premiership, a czasami na swoim poziomie ligowym przegrywają z outsiderami bez stylu ;/ ;d[/quote]

Jak to w życiu. Patrz nasze drużyny w eliminacjach do rozgrywek europejskich - niby powinni awansować bez problemu, a tu tęgie lanie od takich Levadii czy innych kelnerów.

A tak swoją drogą - komu nakazywać unikania gry słabszą nogą itp, itd?? Jakich atrybutów się trzymać przy przydzielaniu treningu konkretnych zagrań??

qaz123 Partyzant

04.08.2011 04:38    #2544     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam. Prowadzę Wisłę Kraków. Gram dość defensywnym 4-5-1.
Polecenia drużynowe:
Strategia - standardowa
Filozofia - zrównoważona
Pressing - domyślnie
Swoboda taktyczna - ściśliejsza dyscyplina
Swoboda pozycyjna - domyślnie
Odbiór piłki - agresywny
Dośrodkowania - domyślnie
Podania - bardziej bezpośrednie

Ponadto gram szybkim tempem (ponad 3/4 paska), z cofniętą linią obrony(1/4 paska) , z wykorzystaniem kontr.

Role zawodników:
Bramkarz - obrona: Sergey Pareiko
Boczny wysunięty obrońca - wsparcie: Michael Lamey i Junior Diaz
Środkowy obrońca - zabezpieczenie: Kew Jaliens
Środkowy obrońca - stoper: Vitaly Vernydub
Rygiel defensywy - obrona: Radosław Sobolewski
Pomocnik odbierający piłkę (Prawy) - wsparcie lub obrona, w zależności od rywala: Tinashe Nengomasha
Wysunięty rozgrywający(Lewy) - atak: Maor Melikson
Skrzydłowi lub schodzący napastnicy: zazwyczaj Ivica Iliev i Patryk Małecki, w obwodzie Andraż Kirm
Odgrywający - atak lub wparcie - Hannes Sigurosson

Nie mogę znaleźć optymalnej kombinacji w ataku, poleceń dla skrzydłowych i napastnika. Jestem średnio zadowolony z ich gry. W moim zespole praktycznie nikt nie potrafi soczyście uderzyć z dystansu, stąd prawie wszyscy mają na rzadko. Dużo problemów ze skutecznością.

Zawodnicy, krórych sprowadziłem i grają w podstwaowym składzie (statystyki):
http://image(...)lat.png/
http://image(...)fil.png/
http://image(...)lat.png/

Graficznie taktyka i formacja:
http://image(...)yka.png/
http://image(...)ka2.png/

Z tego co zauważyłem, to gdy przydzielę niektóre instrukcje dotyczące rywala, to moi zawodnicy strasznie grają w defensywie, nie wiem dokładnie na czym to polega.

Dawno, dawno nie strzeliłem bramki z rożnego. Wrzutki na długi słupek (wykonuje Iliev) na Vernyduba.

Jutro gram z kumplem, on gra Lechem Poznań. Wypadałoby się jakoś przygotować :) Gra wąskim, bardzo ofensywnym 4-2-3-1 z trójką środkowych ofensywnych pomocników. Posiada dobrych technicznie, ale dość słabych psychicznie i fizycznie (głównie siłowo) zawodników. Jak wyłączyć jego środek pola.

Tak poza tym, jestem niezadowolony z treningu. Kilku zawodników notuje lekki spadek atrybutów. Korzystam z tego reżimu:
http://www.cmrev(...)-SK.html
Czy to wina trenerów? Nie zmieniałem nikogo.

Z góry dzięki za odpowiedzi. Liczę na konstruktywną krytykę i porady :)

gulchynsky Partyzant

02.08.2011 02:22    #2545     Sufler - Porady do gry - Nie mogę zatrudnić piłkarza
Witam,
Mam pewien problem, za nic w świecie nie mogę zatrudnić piłkarza z wolnego transferu. Gram Wartą Poznań w I lidze i chciałbym ściągnąć Żurawskiego, który aktualnie jest bez klubu. Ten jednak nie chce w ogóle nawet negocjować kontraktu. Próbowałem różnych sztuczek w FMRTE typu: zmiana reputacji klubu, poziom treningu i szkółki, finanse, poziom reputacji ligi, ustawiłem zawodnikowi siebie jako trenera i klub na ulubione dla zawodnika, zmniejszyłem maksymalnie jego reputację na bardzo słabego zawodnika, ale nic nie pomaga. Jest możliwość ściągnięcia go jakoś do klubu, czy muszę czekać aż zmieni zdanie?

farr Partyzant

01.08.2011 19:31    #2546     Sufler - Porady do gry - Problem z posiadaniem piłki.
Mam problem odnośnie posiadania piłki (przynajmniej według mojego asystenta). Gram Chelmsford City i obecnie rozgrywam 3 sezon w npower league 2 i bardzo często asystent informuje mnie o słabym posiadaniu piłki. Jestem w stanie zrozumieć to w meczach np z West Ham, Bristol City, Birmingham itd w Pucharze Ligi, bo rywale są dużo lepsi od moich zawodników. Zastanawia mnie natomiast, dlaczego mam te informacje również w lidze ! Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to że... mimo tych problemów w posiadaniu piłki moi gracze potrafią wyprowadzić 5-6 groźnych akcji i strzelić kilka goli (w zależności od skuteczności), a rywale mając 60% posiadania piłki mają problem w strzeleniu chociaż jednego gola. Dziwi mnie również fakt z problemem w posiadaniu piłki przez mój zespół, bo towarzyszył mi on również w Blue Square Bet Premier, a wygrałem tam ligę w cuglach... Trening techniczny mam na bodajże 4 gwiazdki i naprawdę brakuje mi pomysłu, co może wpływać na ten "problem", bo moim zdaniem jeżeli zespół wygrywa, to jest to problemem tylko na papierze. Co o tym myślicie ?

Marian B Partyzant

31.07.2011 18:11    #2547     Sufler - Porady do gry - Trening zagrania
Nie fatygujcie się już. Tego nie można anulować. Samo się anuluje "po wielu godzinach ciężkich treningów" - chyba pół roku minęło.

golex Partyzant

31.07.2011 16:54    #2548     Sufler - Porady do gry - Trening dla młodego gwiazdora
Ja dla utalentowanych graczy sam układam trening, bo żaden ściągnięty z internetu może nie wykorzystać potencjału zawodnika tak jak my chcemy... Pierwsze co pamiętaj, że zawodnikom w młodym wieku szybciej wzrastają atrybuty fizyczne niż zawodnikom starszym, więc głównie skup się, aby rozwinąć gościa pod względem fizycznym. Resztę atrybutów ułóż tak jak chcesz widzieć w przyszłości swój talent, tzn. jeżeli to jest środkowy pomocnik to skup się na rozwinięciu defensywy, jak chcesz żeby rozwijał ataki rywala, jeżeli natomiast jest on bardziej ofensywny, rozwijaj atak i pan. nad piłką... Reżim zmieniaj co sezon i w zależności od tego jak się zawodnik będzie rozwijał, zmieniaj poziomy treningu... A i najważniejsze, jeżeli jest to piłkarz, który nie jest narażony na częste kontuzje, obciążenie treningu trzymaj na wysokim poziomie... To tyle, jeśli sobie sam nie poradzisz, wrzuć screen z atrybutami tego zawodnika, postaram się pomóc.

Marian B Partyzant

31.07.2011 12:45    #2549     Sufler - Porady do gry - Trening zagrania
W rozmowie z zawodnikiem przez przez przypadek wskazałem trening zagrania piłkarzowi. Zabiera mu teraz 10% z treningu ogólnego i nie mogę tego wyłączyć. Jest tylko zielony dopisek co robi. Nie ma w interakcji z piłkarzem opcji aby tego zaprzestał - chyba że w innym miejscu - w rozmowie z piłkarzem nie.

forzaKuba Partyzant

31.07.2011 11:05    #2550     Sufler - Porady do gry - Trening dla młodego gwiazdora
ja uzywam treningow TUG, ale uwazam ze wazne jest rowniez przydzielenie dobrego mentora oraz zeby taki zawodnik gral. Z drugiej strony jesli charaker jest kaprysny czy bez ambicji itp to na nic moga sie zdac wszystkie starania.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution