Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Dikej Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Siemka !
Mam do was kilka pytan zeby nie zasmiecac postanowilem ze napisze je w jednym wątku :)
1. Jaka jest najlepsza liga do stworzenia wlasniej taktyki i przetestowania jej ? - wiecie chcialbym stworzyc swoja taktyke ktora bede gral w prawie kazdej mojej rozgrywce :)
2.Jaki fajny klub z niemiec polecacie ? - chodzi o typowego sredniaka najlepiej z dobrym budzetem i dobrymi obiektami(baza treningowa , obiekty mlodziezowe,akademia pilkarska) lub moze tez byc sredni budzet ale za to duzo mlodych perspektywistycznych graczy :)
Pozdrawiam

Damian907 Partyzant

10.08.2011 12:34    #2532     Sufler - Porady do gry - Fizjoterapeuci
To może działać trochę jak trening, mamy jednego dobrego trenera którzy tworzy jakość, oraz drugiego słabszego który przypisany do tego samego treningu jedynie obniża jego intensywność. Podobnie drugi fizjo. tylko odciążą tego dobrego?

Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

Jose Mourinho Partyzant

09.08.2011 22:29    #2533     Sufler - Porady do gry - Fizjoterapeuci
Witam. Mam pytanie odnośnie fizjoterapeutów. Otóż zauważyłem, że ostatnimi czasy w moim klubie zaczęło pojawiać się sporo kontuzji a mam w klubie tylko jednego fizjoterapeutę. Mam pytanie czy jeśli zatrudnię więcej fizjoterapeutów to czy kontuzji będzie mniej? Wiem, że ma na to wpływ sporo czynników, ale te kontuzje pojawiają się zazwyczaj podczas meczu więc trening odpada zresztą długo nad nim siedziałem i to nie w tym jest problem. Gdy proszę zarząd o możliwość zatrudnienia większej ilości fizjoterapeutów to mówią, że się zgadzają bo większa ich ilość pozwoli lepiej zaopiekować się moimi grajkami. Gdybym prowadził bogaty klub to nie byłoby problemu, ale lubię mieć wszystko pod kontrolą i stąd moje pytanie. Oszczędzić pieniądzę na pensji fizjoterapeutów i jeden wystarczy, czy może większa ich ilość zapobiegnie kontuzjom? Im lepszy fizjoterapeuta tym lepiej określona jego data powrotu do zdrowia, ale co daje większa ilość fizjoterapeutów jak np. scoutów i trenerów to wiadomo.

cosnek Młody aktywista

Ostatnio odkryłem taki fajny myk jeśli chodzi o sztab szkoleniowy(może go już znacie) po prostu kiedy zarząd nie chce się zgodzić o powiększenie liczby trenerów to trenerów juniorów zmieniam na normalnych i tym samym mogą oni trenować zarazem pierwszy zespół jak i zespół juniorów. Tym samym odnalazłem fajnego asystenta a jest nim Robert Jędrzejczak. Nie wiem czy na początku gry on będzie w Lechii i czy będzie dobry, ale w sezonie 2013/2014 jest naprawdę dobry. Jutro podam kilka nazwisk fajnych trenerów. Możecie również w wyszukiwarce wyszukiwać z filtrem np. trening ofensywny minimum 20, ja robię 15, bo trener z umiejętnością 20 raczej nie będzie chciał do Ciebie przejść. I zrób też tak żeby każdy trener trenował coś innego np. jeden strzały a drugi trenował atak to doprowadzi do tego że odciążysz swoich współpracowników i będziesz miał lepszą jakość treningu. Nazwiska fajnych trenerów podam jutro bo wypadły mi z głowy...

Damian907 Partyzant

09.08.2011 19:30    #2535     Sufler - Porady do gry - Od zera do bohatera
Witam,
Czy w najnowszym FM (biorąc pod uwagę to, jak trudno zdobywa się w nim reputację) jest możliwe awansowanie klubem z angielskiej czy włoskiej okręgówki do najwyższej klasy rozgrywkowej? Chodzi mi jednak bardziej o zbudowanie klubu (stadion, baza treningowa i młodzieżowa), o to żeby klub (z czasem oczywiście) miał "zaplecze" na którym można byłoby się oprzeć (żeby na mecze przychodziło coraz więcej kibiców, co prowadziło do bogacenia się klubu). Ciekawi mnie też od czego w FM zależy ilość kibiców na meczach? Czy jakieś znaczenie ma wielkość miasta? Awansując GKS Katowice do ekstraklasy, potem (w drugim sezonie w ekstraklasie) zdobywając "miszcza" nie zauważyłem jakiejś dramatyczniej zwyżki frekwencji na trybunach.

Pozdrawiam
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

hera Młody aktywista

1. zależy jakie role mają inne piłkarze, może grasz jakimś schodzącym napastnikiem, albo klasyczną 10 itp. generalnie zależy ile zawodników bierze udział w akcji podczas ataku.

2. Tez ustawiam skrzydłowych "asymetrycznie" od dawna i działa.

3. Polecenia z ławki - oczywiście, że warto korzystać, a nawet trzeba, zależnie od przebiegu meczu. Trening przedmeczowy - ja korzystam bardzo często, niektórzy w ogóle. Odkąd mam przez cały sezon ustawione "poruszanie się w ataku" na lekko (chyba 3 sezon) to w grze ofensywnej Barcelona się chowa. Bilans bramkowy w okolicach +100 i to nie pierwszy raz, także ja uważam, że trening przedmeczowy to potężne narzędzie.

4. Popieram Magicc'a.

seba21@ Partyzant

09.08.2011 17:37    #2537     Sufler - Porady do gry - Taktyka - słabe kluby
3 zawodnikami w obronie boje się zagrać. Praktycznie odchodzi się się od tego systemu w fubolu. Chociaż pamiętam chyba Chile przez fragment jakiegos meczu na CA zagrało większa liczbą grajków i trojką w defensywie. Co do wypożyczania. To jest dobry pomysł tylko mój klub nie pokryje pensji hehe. Także tutaj pole też jest ograniczone. Jak mówie mam sporo czasu i chce postawić na odpowiedni trening. Chociaż nie sądze że coś wskrzesze z tych zawodników. Raczej sami mnie wyleją, ale sam się nei poddam:)

Best7 Partyzant

Witam. Oto moje pytania:
1. Czy w ustawieniu z jednym napastnikiem sprawdzi się rola "Kompletny napastnik"? Czy lepiej ustawić jest takiego grajka jako "Cofniętego napastnika" bądź "Odgrywającego"? Chodzi mi o to, czy taki grajek da sam radę w przodzie czy też nie.
2. Mam asymetryczne ustawienie skrzydłowych: lewy to schodzący napastnik, prawy to skrzydłowy (zadanie atak) Czy to może wypalić? Czy może lepiej ustawić ich symetrycznie?
3. Polecenia wydawane w czasie meczów oraz trening przedmeczowy - warto z nich korzystać?
4. Scouting - Lepiej jest wysyłać scouta w dany kraj czy region?

Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki. Pozdro

seba21@ Partyzant

09.08.2011 14:52    #2539     Sufler - Porady do gry - Taktyka - słabe kluby
Panowie mam pytanie odnośnie najlepszej taktyki dla słabego klubu. Gram Wisłą Płock, która awansowała do I ligi i powiedzmy po 11 kolejkach jestem na 14 pozycji. O zawodników jest ciężko, nawet tych z wolnych transferów. Runde kończę w listopadziea nową zaczynam w marcu. Jak najlepiej wykorzystac ten czas? Czy robić im poszczególne treningi?(siłowe, taktyczne, i dla danej pozycji)?
Pozdro

Jose Mourinho Partyzant

08.08.2011 11:45    #2540     Sufler - Porady do gry - rola jak prezes
To nie ma szans przejść i tak jako menedżer klubu masz więcej praw i możliwości niż niejeden trener w Polsce. Menedżer to ktoś odpowiadający poza taktyką i treningiem jeszcze transferami i innymi sprawami klubu. Takimi osobami są np. Mourinho i Ferguson. To tak jakbyś chciał jeszcze, żeby ci dwaj byli prezesami klubów. To symulator, a nie jakaś gra fantasy :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.