Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Haakis Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam
Mam nietypową prośbę. Czy widział ktoś dodatek fo Fm 2011 urealniający polską najwyższą klasę rozgrywek pod względem obiektów treningowych, akademii, obiektów młodzieżowych? Ponieważ po kilku latach grać w ekstraklasie nie ma sensu, PA newgenów woła o pomstę do nieba i trzeba się posiłkować talentami z zagranicy. Z góry dzięki; ]

Drinkwater Partyzant

30.08.2011 11:12    #2502     Sufler - Porady do gry - Rozwój bazy treningowej
sabuuq: "Obalałem" ten mit już w tym temacie: http://www.cmrev(...)#p324076
The only person standing in your way is you.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
30.08.2011 10:42    #2503     Sufler - Porady do gry - Rozwój bazy treningowej
Tak gwoli przypomnienia to ani baza treningowa, ani obiekty młodzieżowe ani akademia piłkarska wpływu na PA newgenów nie ma.

Chcąc mieć większe PA należy podnieść wartość "Wyszukiwania juniorów". I myślę, że jak sobie to ktoś dla polskiej ligi podniesie do rozsądnych wartości w FMRTE to nie tylko nie będzie to oszukiwanie, a wręcz urealnienie.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Taher Młody aktywista

30.08.2011 09:59    #2504     Sufler - Porady do gry - Rozwój bazy treningowej
No właśnie. W FM 2011 schrzanili sprawę. Pamiętam, że we wcześniejszych FM wystarczyło rozbudować obiekty młodzieżowe. W 11 mam już najnowocześniejsze, doskonałą bazę treningową, ale co z tego skoro siatka wyszukiwania juniorów jest przeciętna? Nie mogę prosić o rozbudowę tejże siatki. Prosiłem o kluby filialne, które miały siatkę polepszyć, ale mam ich już chyba 6 i nic to nie zmieniło. Na więcej klubów zarząd się nie zgadza. O co więc chodzi z tą opcją. Czy dla polskich klubów jest ona jakoś zablokowana? To chyba byłby nonsens, tym bardziej, że w FM już nawet reputacja jest dynamiczna.

Mar1992 Przodownik pracy

29.08.2011 21:53    #2505     Sufler - Porady do gry - Rozwój bazy treningowej
[quote=Sztaficer]A przez te 12 sezonów mogłeś rozwinąć siatkę wyszukiwawczą, bo to w głównej mierze od tego zależy.[/quote]
Baza treningowa i obiekty młodzieżowe rozwinięte do maksimum. Wszyscy trenerzy minimum 4.5 gwiazdki, 4 trenerów juniorów (determinacja, motywowanie, dyscyplina - minimum 14, praca z juniorami - minimum 19).
5 klubów filialnych, wszystkie szukane względem rozszerzenia siatki wyszukiwania juniorów.
Ten regen (PA 131), to był najlepszy regen jaki się stworzył w Polsce przez owe 12 lat.
Najlepszy Polak, który stworzył się gdziekolwiek, to był piłkarz brazylijski, z podwójnym obywatelstwem - PA 158 (nazywał się Cipinho :) ).
[quote=Sztaficer]Wiem o tym, ale mnie chodzi jeszcze o 11`tkę. Myśle pobawić się w edytorze i ustawić klubom ekstraklasy i 1 ligi te bazy na odpowiedni dla nich poziom, ale nie chce zaczynać po 5 sezonach nowej kariery. Tak więc da się potem to rozbudować?:D[/quote]

Sam bawiłem się FMRTE i powiem Ci, że to nic nie daje.

Sztaficer Młody aktywista

29.08.2011 19:29    #2506     Sufler - Porady do gry - Rozwój bazy treningowej
Cześć, sprawa jest prosta. Jak wiemy dotąd w FM 11 nasz futbol po kilku latach gry kuleje. Nie tworzą się dobrzy juniorzy, bo nasze wyszukiwanie młodzieży jako jedne z nielicznych w Europie są stworzone na poziomie 0. Do rzeczy.

Czy ktoś grał polskim klubem na tyle długo, że rozwinął wyszukiwanie i w Polsce tworzyli się juniorzy którzy przy sukcesach zespołu w Europie mogą walczyć o miejsce w składzie?

elmoro Partyzant

24.08.2011 15:08    #2507     Sufler - Porady do gry - Atrybuty
1. Spadają, trochę decydują ale nie tylko atrybuty sa tu ważne. O wartości zawodnika decyduje wiele kwesti: wartość i długość kontraktu, forma meczowa, sukcesy indywidualne i drużynowe, reputacja ligi i drużyny w jakiej gra.

2. Zwiększają się, ale nie tylko same mecze mają na to wpływ. Ja sądze że decydujący jest tu trening i dojrzałość zawodnika, którą zdobywa z wiekiem i wraz z rozgrywanymi meczami. Są bardzo ważne tak samo jak techniczne i fizyczne, ale to wszystko zależy od pozycji. Czasem maleją, z różnych przyczyn, ale na pewno nie tak mocno jak techniczne i fizyczne.

3. Spadają to naturalne :) z mojego doświadczenia wynika, że nawet szybciej niż techniczne. Ale na pewno nie są mniej ważne od technicznych. Taki podział jest bez sensu, bo czy obrońca z odbiorem 15, a skocznością i szybkością na poziomie 5 będzie dobry? Nie. Czy skrzydłowy z dryblingiem 17 i wytrzymałością i przyspieszeniem 5 będzie dobry? Nie. Dla każdej pozycji są ważne poszczególne atrybuty zarówno techniczne, psychiczne jak i fizyczne.

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

24.08.2011 15:04    #2508     Sufler - Porady do gry - Atrybuty
1. Maleją jak każde inne, a więc również wiekiem. Co prawda częściej spadają fizyczne, ale zwykle im starszy zawodnik, tym częściej się obija na treningach, więc techniczne też spadają.

2.Zwiększają się z doświadczenie, ale nie tylko meczowym. Niektóre rosną pod wpływem treningu (np. pracowitość), a inne pod wpływem mentora, jeśli ma on je wyższe. Spadają jak każde inne, w razie kontuzji, z wiekiem (rzadko, ale jednak, zwłaszcza pracowitość) czy bez wyraźnej przyczyny. Są ważne, nawet bardzo przecież opanowanie odpowiada za wykańczanie akcji, koncentracja za postawę w defensywie, determinacja na szybkość rozwoju itd.

3.Tak spadają z wiekiem, ale czy są mniej ważne? Ja myślę, że boczny pomocnik z dryblingiem 16 i przyspieszeniem 19 będzie lepszy niż z dryblingiem 20 i przyspieszeniem 14. Zależy do pozycji i twoich preferencji. W gruncie rzeczy nie ma czegoś takiego jak podział atrybutów wg ważności. Na każdą pozycję potrzeba innych i zwykle są to kilka technicznych, kilka psychicznych i jakieś fizyczne. Poza tym nie ma pozycji, na której nie przydałby się któryś z fizycznych atrybutów.
Darkness... for me is where I shine

dziadus Partyzant

24.08.2011 13:46    #2509     Sufler - Porady do gry - błyskotliwość
Jestem prawie pewny ze za trening blyskotliwosci odpowiada panowanie nad pilka. Atak odopwiada za kreatywnosc. (blyskotliwosc podan inaczej)

rower Partyzant

24.08.2011 13:41    #2510     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam.

Nie wiem, czy można to zaliczyć do taktyki, ale nie wiem gdzie indziej wcisnąć. Gram w CM 03/04, klub Cardiff (2 liga angielska, klub spadkowy). Pierwsze pół roku moi piłkarze rozegrali znakomicie wyprowadzając zespół na 1 miejsce. Jednak jest jedno ale. Kupiłem sobie Samira Nasriego i Alexandra Songa. Przydzieliłem ich do zwykłego treningu, grali mecze ligowe (nie mam zbyt wielkiego doświadczenia, więc zdziwiło mnie to, że umiejętności im nie rosną).

Teraz nie wiem, czy lepiej będzie zacząć grę od początku ryzykując przegrane i brak możliwości rozbudowy bazy treningowej, czy rozbudować bazę i trenować ich z poł roku w plecy.

Za pomoc dziękuję z góry ^^

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution