Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
23.10.2011 14:19    #2431     Sufler - Porady do gry - Ulubione zagrania (trening)
No jak to? :) Jeśli chcecie zobaczyć jakie gość ma ulubione zagranie, to w jego profilu przechodzicie na zakładkę ustawienie - tam są jego pozycje, preferowana noga, niżej ulubione zagrania.

Jeśli zaś chcecie go nauczyć, to klikacie (w profilu danego zawodnika) przycisk INTERAKCJA, potem ROZPOCZNIJ TRENING NOWEGO ZAGRANIA, potem trenera za to odpowiedzialnego i dopiero na końcu jest to zagranie do wyboru...
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

mairon79 Partyzant

Grupa: Użytkownik
23.10.2011 11:35    #2432     Sufler - Porady do gry - Poziom trudności
gram od piatku i nie bardzo rozumiem cala ta dyskusje, narazie poziom trudnosci okreslam na -1 w skali 0-6! Podsumowujac w poprzednika gralem Legia pierwszy sezon od samego poczatku walka o utrzymanie sie w pierwszej trojce po rundzie a pozniej zobaczymy moze sie uda wygrac, niestety 3 miejsce, puchar polski slabiutko, teraz fm2012, na poczatek ustalenie taktyki, treningow itp. 2h z glowy:) oki zaczynamy super puchar polski legia wisla 6:1 hmmmmm zaczynam sie zastanawiac ale nic jedziemy dalej dundee utd, rapid bukareszt, dwu mecze 6:0 7:2 mistrz taktyki! albo moze szczescie sobie mysle nic zobaczymy w lidze no i jestem kolejka 7, miejsce 1, bilans 7:0:0 bramki 17:1, a propo tej straconej musial sobie swojaka bramkarz wbic:) wazniejsze mecze lech na wyjezdzie 4:0, w polowie poszedlem sobie zrobic sniadanie. czekamy na patcha!!!!!!!

Damian907 Partyzant

22.10.2011 23:17    #2433     Sufler - Porady do gry - Ulubione zagrania (trening)
Witam,
Gdzie znajduje się w/w opcja? Nie mogę jej znależć...
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

Akontipus Partyzant

22.10.2011 22:00    #2434     Sufler - Porady do gry - Rezim treningowy
Ja tworze treningi dla kazdej pozycji i typu zawodnika. Do tego jesli zawodnik jest bardzo obiecujacy robie dla niego osobny ,czesto zagladam i zmieniam w zaleznosci od postepow. Ogolnie sezon zaczynam od 2 tygodni treningu kondycyjengo (atletyczny trening na powyzej low-high) a pozniej przydzielam do treningow GKs, DCs, WBs, DMCs, MCs, FWs i STs. No a jak przydzielic to juz masz napisane w instrukcji co powienien miec gracz na danej pozycji. I tak jak powiedzial Damian907 natężenie lekko ponizej wysokiego. PZDR

Robi2009 Młody aktywista

22.10.2011 19:43    #2435     Sufler - Porady do gry - Rezim treningowy
[quote=Baffis]Znaczy srednio wiem jak sie za to zabrac...[/quote]

Najpierw zastanów się, jaki wynik chcesz uzyskać, czy np. zawodnicy mają być rozwinięci pod kątem techniki, taktyki, a może atr. fizycznych - zależy od ligi (ja mam swój reżim który modyfikuje np. dla Brazylii bo tam liczy się technika. Jak już masz tą podstawę, to sprawdź które atrybuty są kluczowe dla danej pozycji i w zakres jakiego treningu wchodzą (przy FM 12 można to uzyskać na ekranie Profilu i treningu każdego gracza). Potem wystarczy odpowiednio ustawić suwaki, postępując zgodnie z założeniem, czyli np. w "technicznych" ligach położyć nacisk na technikę, a w siłowych (gł. niższe) - na atrybuty fizyczne.
There's nothing to fear except the fear itself

Damian907 Partyzant

22.10.2011 19:31    #2436     Sufler - Porady do gry - Rezim treningowy
Nie jest tak trudno stworzyć swój reżim treningowy (nie mówiąc o tym że to wielka satysfakcja), a czy te stworzone przez Ciebie się nie sprawdzają?
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

Baffis Partyzant

22.10.2011 18:28    #2437     Sufler - Porady do gry - Rezim treningowy
Czesc,
czy ktos juz wydal dobry rezim treningowy do fm 12?

Z gory dziekuje :)

michalzkrk Partyzant

Posiadam trzech trenerów i chciałbym przydzielić ich do dwóch reżimów treningowych, mianowicie - panowania nad piłką (technicznego) i stałych fragmentów gry. Do kontroli nad piłką wymagane są dwa atrybuty trenerskie: techniczny i mentalny(psychiczny), a do stałych fragmentów trzy - dwa poprzednie plus trening ofensywny (atak) [ http://www.centr(...)rzy.html]. Mam niestety problem ponieważ tylko jeden z tych trenerów ( nazwijmy go A) ma 4,5 gwiazdki przy treningu stałych fragmentów, pozostali dwaj mają ich 4. I tu jest haczyk, ponieważ z trójki trenerów ma w sumie najsłabsze te trzy zdolnosci treningu, a wyróżnia się on trzema współczynnikami osobowości: determinacją, motywowaniem i dyscypliną. Atak 12, technika 19, mentalności 19. Drugi (trener B) ma 4,5 gwiazdki tylko w panowaniu nad piłką, ale ma za to atak na 15, techniczny 19 i mentalny 18, więc atrybuty da stałych fragmentów sumując lepsze niż wcześniejszy trener, ale za to ustępuje mu w determinacji, motywowaniu i dycyplinie, przez co w SF ma tylko 4 gwiazdki. Trzeci trener ( C ) to koks bo z tej trójki ma najlepsze atrybuty treningów, atak 16, technika 19, mentalność 20, ale za to najsłabszą osobowoć (determinację, motywowowanie i dyscyplinę) i on ma w obu reżimach 4 gwiazdki. Stąd moje pytanie, czy lepiej ustwić trenerów tak aby pierwszy trener - A - trenował SFG ,bo ma jako jedyny 4,5 gwiazdki na ten trening, wg. kalkulatora to 80% [ http://bonzollm.vze.com/ ], ale najsłabsze atrybuty do tego reżimu; przy czym pozostali dwaj mają w tu 77 i 76 procent; zaś trenera B dać na PNP gdzie ma 4,5 gwiazdki i 80%. Czy obu ich dać na PNP, gdzie trener A ma aż 87%, czyli do 5 gwiazdek brakuje mu 3%, a koksa, trenera C dać na SFG skoro jest koksem w tych atrybutach. Przy czym jesli ustawie trenera B na SFG to ma na nim 77% czyli brakuje mu 3% do 4,5 gwiazdki, tyle co trenerowi A przy treningu PNP do gwiazdek 5.. Proszę o poradę. Czy przy treningach liczą się te procenty z kalkulatora, a gwiazdki to jedynie graficzne ukazanie ich umiejętności na okrojonej skali, czy jednak FM ustala jakość treningów od wspołczynnika gwiazdek. Czyli w uproszczeniu: oblicza to na zasadzie dajmy na to: poziom bazy treningowej razy procent trenera czyli np. 4 * 87%, czy razy gwiazdki: 4 * 4,5 ???????

michalzkrk Partyzant

Posiadam trzech trenerów i chciałbym przydzielić ich do dwóch reżimów treningowych, mianowicie - panowania nad piłką (technicznego) i stałych fragmentów gry. Do kontroli nad piłką wymagane są dwa atrybuty trenerskie: techniczny i mentalny(psychiczny), a do stałych fragmentów trzy - dwa poprzednie plus trening ofensywny (atak) [ http://www.centr(...)rzy.html ]. Mam niestety problem ponieważ tylko jeden z tych trenerów ( nazwijmy go A) ma 4,5 gwiazdki przy treningu stałych fragmentów, pozostali dwaj mają ich 4. I tu jest haczyk, ponieważ z trójki trenerów ma w sumie najsłabsze te trzy zdolnosci treningu, a wyróżnia się on trzema współczynnikami osobowości: determinacją, motywowaniem i dyscypliną. Atak 12, technika 19, mentalności 19. Drugi (trener B) ma 4,5 gwiazdki tylko w panowaniu nad piłką, ale ma za to atak na 15, techniczny 19 i mentalny 18, więc atrybuty da stałych fragmentów sumując lepsze niż wcześniejszy trener, ale za to ustępuje mu w determinacji, motywowaniu i dycyplinie, przez co w SF ma tylko 4 gwiazdki. Trzeci trener ( C ) to koks bo z tej trójki ma najlepsze atrybuty treningów, atak 16, technika 19, mentalność 20, ale za to najsłabszą osobowoć (determinację, motywowowanie i dyscyplinę) i on ma w obu reżimach 4 gwiazdki. Stąd moje pytanie, czy lepiej ustwić trenerów tak aby piierwszy trener-A trenował SFG ,bo ma jako jedyny 4,5 gwiazdki na ten trening, wg. kalkulatora to 80% [ http://bonzollm.vze.com/ ], ale najsłabsze atrybuty do tego reżimu, przy czym pozostali dwaj mają w tu 77 i 76 procent; zaś trenera B dać na PNP gdzie ma 4,5 gwiazdki i 80%. Czy obu ich dać na PNP, gdzie trener A ma aż 87%, czyli do 5 gwiazdek brakuje mu 3%, a koksa, trenera C dać na SFG skoro jest koksem w tych atrybutach. Przy czym jesli ustawie trenera B na SFG to ma na nim 77% czyli brakuje mu 3% do 4,5 gwiazdki, tyle co trenerowi A przy treningu PNP do gwiazdek 5.. Proszę o poradę. Czy przy treningach liczą się te procenty z kalkulatora, a gwiazdki to jedynie graficzne ukazanie ich umiejętności na okrojonej skali, czy jednak FM ustala jakość tren;ingów od wspołczynnika gwiazdek. Czyli w uproszczeniu: oblicza to na zasadzie dajmy na to: poziom bazy treningowej razy procent trenera czyli np. 4 * 87%, czy razy gwiazdki: 4 * 4,5 ???????

Robi2009 Młody aktywista

20.10.2011 10:38    #2440     Sufler - Porady do gry - Wolne po meczu
Wchodzisz w trening, zaznaczasz wszystkich piłkarzy i prawym Trening->Odpoczynek->1 dzień. niestety, tak trzeba po każdym spotkaniu, prościej się nie da.
There's nothing to fear except the fear itself

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution