[quote=SonicSyndicate]Generalnie tych młodych co masz w juniorach to ich potencjał jest oznaczony takimi szarymi gwiazdkami, a te gwiazdki zazwyczaj różnią się od tego prawdziwego PA (czyli żółte gwiazdki).
Jeżeli masz raporty to zwracaj uwagę na to, co tam jest napisane - rubryka potencjał. Jeśli Twój asystent mówi, że z tego piłkarza może być solidny lub gwiazda danej ligi, to warto trzymać takiego juniora; jednak częściej się zdarza, że jest on określany jako solidny, ale tylko dla drugiej ligi ; ) Bynajmniej ja tak znajduję dobrych juniorków przy naborze.[/quote]
nie nie no wiem wlasnie o tych gwiazdkach szarych i zoltych.. moi maja juz zolte.. nie chodzi mi o juniorow 14-15 lat, tylko tych co maja po 16 17, oni maja np. 4 do 4.5 gwiazdki zoltej potencjalu, i pisze wlasnie ze moze byc z niego czolowy skrzydlowy ligi (superliga).. o tym wiem dobrze, tylko jesli mam takiego X, ktory dzis ma 4 gwiazdki potencjalu, to za 2 lata, jesli ten okres spedzi graja w juniorach i rezerwach spadnie mu do 2.5 gwiazdki, a wtedy to juz zadna z niego gwiazda.. i mi chodzi o to jak utrzymac te 4 gwiazdki zeby mu nie spadlo.. wypozyczac, podniesc standard szkolki, bazy treningowej... co jeszcze poradzicie ?
Najnowsze posty