Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

panda20 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
07.01.2012 13:35    #2221     Sufler - Porady do gry - Treningi dla półzawodowców
Witam!

Poszukuję jakiegoś dobrego treningu dla zawodników związanych kontraktem półzawodowym w FM-ie 12. Aktualny, którego używam jest po prostu fatalny :/ Zawodnicy nie rozwinęli się ani ociupinkę, a większość nawet się cofnęła.

Z góry dziękuję za wszelkie ciekawe reżimy.

michaelo Partyzant

Mam następujący problem.
Niedawno poprosiłem zarząd o zwiększenie możliwej liczby trenerów i zgodzili się, w rubryce Maksymalna liczba współpracowników widnieje cyferka "15". Obecnie zatrudniam 8 trenerów, ale kiedy chcę zatrudnić kolejnego, zarząd anuluje transfer, ponieważ uważa, że kolejny trener nie jest w nim potrzebny.... Proszę o pomoc, gdyż bez tego mój trening nie jest zbyt dobry.

Z góry dziękuję,
Pozdrawiam,
michaelo

rasi_ag Partyzant

06.01.2012 22:02    #2223     Sufler - Porady do gry - Stadion Miejski
mam problem z nowym stadionem. plany budowy ogłoszono w 2031. Miały trwać rok - ostatecznie skończyły się w 2034 i rozpoczęła się budowa stadionu. Miała potrwać rok. Po 11 miesiącach klub ogłosił, że w budowie są opóźnienia i stadion będzie oddany 5 miesięcy później czyli pod koniec listopada 2035. Tak się też stało i w "bazie treningowej" mam wpisane, że klub gra już na nowym stadionie. Niestety... od tej daty rozegrałem już kilka spotkań i wszystkie wciąż na starym obiekcie :/ miał ktoś podobny problem? I czy to z czasem mija? A może FM uwzględnia, że do różnych rozgrywek też trzeba zgłaszać stadiony i faktycznie zacznę na nim grac dopiero od nowego sezonu?

cubsonart Partyzant

06.01.2012 18:06    #2224     Sufler - Porady do gry - sparingi, trening przedsezonowy
okej czyli na poczatku okresu przygotowawczego, przezucic wszystkich na trening fizyczny. sparingi co 3 dni ? przez caly okres przygotowawczy ?

ps. tez zmieniam cala 11stke po 45 min

http://cubso(...)zysy.jpg (koncowka 3 meczu ligowego, do tego doszly 3 spotkania w el. LE 3 sparingi ze slabeuszami.. wygrane 5-0, 11-0, 7-0) czemu oni maja taka slaba kondycje ?? nigdy jeszcze tak nie mialem...

SonicSyndicate Partyzant

06.01.2012 17:58    #2225     Sufler - Porady do gry - sparingi, trening przedsezonowy
Normalnie, musisz przerzucić zawodników do treningu fizycznego w menu 'trening'. Ja to robię ręcznie, tzn, każdego zawodnika (nie wiem czy się da wszystkich).
Sparingi od FM 05 ustawiam średnio co 3 dni, pod koniec okresu gram ze słabszymi zespołami, żeby je 'zlać' i podbudować morale. Zmieniam całą jedenastkę po 45 minutach (w każdym sparingu) i wychodzi mi to na dobre : ) Tyle.

cubsonart Partyzant

06.01.2012 17:37    #2226     Sufler - Porady do gry - sparingi, trening przedsezonowy
witam,

gram fc midtjylland i chcialbym sie dowiedziec, jak organizowac spraingi, co ile dni, jaki poziom przeciwnikow, jakies porady ?

wczytalem ze podczas okresu przygotowawczego trening wypada zmienic na wydolnosciowy, tak aby zawodnicy lepiej wytrzymywali kondycyjnie gre podczas sezonu.. jak przestawic to ? dodam ze w treningu nigdy nic nie zmienialem, wiec nie wiem co i jak.. prosze o jakies porady

cubsonart Partyzant

06.01.2012 17:16    #2227     Sufler - Porady do gry - rozwoj juniorow
[quote=SonicSyndicate]Generalnie tych młodych co masz w juniorach to ich potencjał jest oznaczony takimi szarymi gwiazdkami, a te gwiazdki zazwyczaj różnią się od tego prawdziwego PA (czyli żółte gwiazdki).
Jeżeli masz raporty to zwracaj uwagę na to, co tam jest napisane - rubryka potencjał. Jeśli Twój asystent mówi, że z tego piłkarza może być solidny lub gwiazda danej ligi, to warto trzymać takiego juniora; jednak częściej się zdarza, że jest on określany jako solidny, ale tylko dla drugiej ligi ; ) Bynajmniej ja tak znajduję dobrych juniorków przy naborze.[/quote]

nie nie no wiem wlasnie o tych gwiazdkach szarych i zoltych.. moi maja juz zolte.. nie chodzi mi o juniorow 14-15 lat, tylko tych co maja po 16 17, oni maja np. 4 do 4.5 gwiazdki zoltej potencjalu, i pisze wlasnie ze moze byc z niego czolowy skrzydlowy ligi (superliga).. o tym wiem dobrze, tylko jesli mam takiego X, ktory dzis ma 4 gwiazdki potencjalu, to za 2 lata, jesli ten okres spedzi graja w juniorach i rezerwach spadnie mu do 2.5 gwiazdki, a wtedy to juz zadna z niego gwiazda.. i mi chodzi o to jak utrzymac te 4 gwiazdki zeby mu nie spadlo.. wypozyczac, podniesc standard szkolki, bazy treningowej... co jeszcze poradzicie ?

Niklas Młody aktywista

06.01.2012 17:08    #2228     Sufler - Porady do gry - rozwoj juniorow
jest kilka możliwości:

1. zwiększasz poziom zespołu (lepsi zawodnicy albo większa reputacja)
2. masz słabych trenerów do oceniania potencjału

wypożyczać warto, jeśli będą mieli miejsce w pierwszej jedenastce i baza treningowa jest lepsza, bądź podobna do Twojej.

życzę powodzenia w grze :)

cubsonart Partyzant

06.01.2012 16:49    #2229     Sufler - Porady do gry - rozwoj juniorow
witam, gram aktualnie fc midtjylland (klub z dunskiej superligi), i mam mlody ciekawy sklad oraz kilku juniorow z ktorych moze bedzie kiedys chleb. dlaczego moze ? i tu mam pytanie do was.. jesli jakis junior 16-17 lat ma aktualnie 4 lub 4.5 gwiazdki potencjalu, i przez kolejne 2 sezony pogra sobie jeszcze w juniorkach, tak do wieku 18-19 lat (wtedy wprowadzam najczesciej juniorow do pierwszego skladu) to potencjal z tych 4-4.5 spada mu do 2.5-3, max. 3.5... co na to poradzic ? tak zawsze jest ? jak wykorzystac do maximum ich potencjal ? wypozyczac ich do zespolow gdzie beda waznym punktem pierwszej ekipy ?

mam dobra baze treningowa, przecietna szkolke mlodziezowa i dobry system szkolenia mlodziezy

ps: chcialbym bazowac sie na wychowankach tego klubu, teraz i w przyszlosci gdyz gra w danii jest bardzo przyjemna i ciekawa, stawiam generalnie na dunczykow.
pozatym moj sklad to 20 dunczykow, 5 nigeryjczykow, chorwat, niemiec i holender..

chcialbym aby to moi dunscy juniorzy grali za np 5 lat w 1 jedenastce..

Krystian168 Partyzant

[quote=AdiLDZ]Do treningu indywidualnego jakiego atrybutu Hummelsa najlepiej przyłożyć uwagę, aby były największe korzyści w meczach?

http://image(...)yat.png/[/quote]

Nie ten temat, ale moim zdaniem zwinność i szybkość

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution