Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Zagłębiak Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam. Po wielu latach gier w CM i FM(zazwyczaj grałem multiplayer z braćmi), 'zwykła' rozgrywka zaczyna mnie nudzić, dlatego szukam klubu, który mógłby mi przywrócić radość z tej gry :) Mam kilka mini wymagań lecz osobiście nie mogę sobie poradzić z odnalezieniem najlepszego kandydata.
Średniak w europejskiej lidze (może i nawet fajnie by było, jakby nie była to najwyższa liga w kraju).
Klub bogaty(jak na swoją ligę) lub z bardzo zdolną młodzieżą.
No i jakieś w miarą dobre obiekty treningowe.
Kto coś poleci? :)

Valdi91 Młody aktywista

15.01.2012 23:04    #2202     Sufler - Porady do gry - Znajomość taktyki
Na jakim poziomie masz ustawiony trening przedmeczowy? Przy niskiej znajomości taktyki ustaw na bardzo wysoki, i co jakiś czas zmieniaj rodzaj treningu (poruszanie się w ataku, ustawienie w obronie, stałe fragmenty gry itd). Ja tak zawsze robię i mój zespół zawsze dochodzi do perfekcji w znajomości taktyki. Najdłużej u mnie zawsze trenują mentalność, ale mimo to w ciągu kilku pierwszych kolejek sezonu już mam wszystko na maxa.

orginal98 Partyzant

14.01.2012 13:23    #2203     Sufler - Porady do gry - Szkolenie mlodzieży
Byc może był już taki temat ale nie znalazłem go w suflerze.

Co zrobic aby szkolenie mlodzieży bylo doskonałe(najlepsze)??
Baze treningową i obiekty mlodziezowe mam na maska a newgeny i tak słabe sie pojawiaja w moim klubie???

Slayer666 Partyzant

12.01.2012 19:39    #2204     Sufler - Porady do gry - Sztab szkoleniowy
Ja zawsze przymykam oko na atrybuty techniczne, bo dla mnie najważniejsze są psychiczne. Jeżeli trener ma motywowanie, determinacje, poziom dyscypliny na 17,18 to nawet jeśli techniczne ma na ok. 12,13 to jest dla mnie miodzio. Co mi po trenerze z wartością atrybutu defensywa i taktyka na 18 skoro przez katastrofalną strefę mentalną nie potrafi pod czas treningu wydobyc z mojego piłkarza tego co najlepsze?

Slayer666 Partyzant

Ja polecam każdy klub francuski dla osób znudzonych Fm'em. Fenomenalni newgeni pozwalający opierac skład na wychowankach, w dodatku łatwo odnosi się sukcesy i nie ma tam klubu który odstaję od reszty stawki tak jak to ma miejsce np w Hiszpani. A druga propozycja to... wszystkie kluby s serie A poza czołówką. Dlaczgo? A no dlatego ponieważ co roku telewizja płaci ogromne pieniądze pozwalające zbudowac mocną paczkę w każdej drużynie. Ja gram Atalantą i polecam wszystkim ten klub nawet mimo 6 ujemnych punktów, co według mnie dodatkowo umila rozgrywkę. Doskonałe zaplecze treningowe, klub który co roku dostarcza wielu wychowanków. W szkółce tej kształcili się m.in. Pazzini i Montolivo.

Mar1992 Przodownik pracy

12.01.2012 19:34    #2206     Sufler - Porady do gry - Sztab szkoleniowy
Bardzo ważne są również: determinacja, motywowanie i poziom dyscypliny. Jeśli masz te atrybuty na 11 i wyżej oraz specjalizację na 20, to powinni mieć trening na co najmniej 4,5 gwiazdki.

Valdi91 Młody aktywista

12.01.2012 19:29    #2207     Sufler - Porady do gry - Sztab szkoleniowy
Witam serdecznie.

Mam pytanie odnośnie członków sztabu szkoleniowego. Mianowicie, zatrudniam trenera, u którego wartość treningu defensywnego wynosi 20, i przydzielając go jako jedynego trenera do defensywy, oceną tej kategorii są zaledwie 3-3.5 gwiazdki. Zatrudnię innego, również przy wartości treningu defensywy 20 to ma 4-5 gwiazdek. Dlaczego tak jest? Czy muszę zatrudniać wszystkich trenerów z wartością danego skill'a 20 by sprawdzić, który jest najlepszy? Prowadzę klub już 3 sezon i nadal nie mam zoptymalizowanego sztabu, mimo, że moi trenerzy w swoich kategoriach mają max skill'a, to ciągle takie kategorie jak defensywa czy taktyka mają po 3.5 gwiazdki. Moje pytanie więc brzmi, od czego to zależy, że treningi pozornie takich samych trenerów przynoszą tak różne rezultaty?

Zamieszczam SS: http://www.picsh(...)ll/57468

Z góry dzięki za odpowiedź.

kicks Partyzant

11.01.2012 00:34    #2208     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=Valdi91]Witam serdecznie.

Moim pytaniem jest iloma taktykami grać, by uzyskać optymalne wyniki? Niektórzy radzili mi, by rotować taktykami, tak też robiłem, u siebie ofensywa, wyjazdy kontra, przy zadowalających wynikach defensywa. Jednak u mnie się to nie sprawdza, nadal mam bardzo marne wyniki jak na klasy klubów, którymi grałem. Grając Tottenham'em miałem uważam, że dobrą taktykę, bo pozwoliła mi zająć 3. miejsce w lidze. Jednak później (pod koniec 1. sezonu i cały późniejszy czas) chłopaki taktyką, którą jechali Chelsea czy Man U nie potrafili wygrać z Boltonem, Leicester czy Cardiff. Same zaskakujące remisy i rozczarowujące porażki z ligowymi słabiakami, bardzo często na własnym podwórku. Z kolei testerzy taktyk z tego co piszą, ustawiają daną taktykę, wybierają skład i symulują cały sezon idąc na urlop, i na podstawie osiągniętych wyników oceniają siłę taktyki, co za tym idzie klub gra cały sezon 1 taktyką. Proszę o radę, ponieważ moja taktyka straciła swój blask z początku 1. sezonu, zwolnili mnie przez to z Tottenham'u, a teraz w Leeds nie jest nic lepiej. Dodam tylko, że takie sprawy jak morale czy trening są u mnie bardzo rzetelnie kontrolowane i cały czas utrzymywane na wysokim poziomie (znakomite morale mimo rozczarowujących wyników, o trening i sztab szkoleniowy również dbam, cały czas sukcesywnie go wzmacniając).[/quote]

Pewnie Cię zawiodę ale nie da się ciągle wygrywać.Dla przykładu, gram z kumplem multiplayer ja Arsenalem on Tottenhamem, w pierwszym sezonie byłem 4 + 1/4 LM później byłem 1 :) oraz finał LM (przegrany niestety) / w kolejnym sezonie w lidze miejsce 5. oraz wygrana LM.

Nie licz na szybkie sukcesy, buduj swoją potęgę..

Zawsze ustawiam 3 taktyki, przy czym dwie takie same ale z innymi poleceniami dla drużyny. W jednej wersji bardziej ofensywnie, w drugiej defensywnie. i trzecie którą lubię mieć a z reguły jej nie używam.

Życzę sukcesów.

Valdi91 Młody aktywista

10.01.2012 23:54    #2209     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam serdecznie.

Moim pytaniem jest iloma taktykami grać, by uzyskać optymalne wyniki? Niektórzy radzili mi, by rotować taktykami, tak też robiłem, u siebie ofensywa, wyjazdy kontra, przy zadowalających wynikach defensywa. Jednak u mnie się to nie sprawdza, nadal mam bardzo marne wyniki jak na klasy klubów, którymi grałem. Grając Tottenham'em miałem uważam, że dobrą taktykę, bo pozwoliła mi zająć 3. miejsce w lidze. Jednak później (pod koniec 1. sezonu i cały późniejszy czas) chłopaki taktyką, którą jechali Chelsea czy Man U nie potrafili wygrać z Boltonem, Leicester czy Cardiff. Same zaskakujące remisy i rozczarowujące porażki z ligowymi słabiakami, bardzo często na własnym podwórku. Z kolei testerzy taktyk z tego co piszą, ustawiają daną taktykę, wybierają skład i symulują cały sezon idąc na urlop, i na podstawie osiągniętych wyników oceniają siłę taktyki, co za tym idzie klub gra cały sezon 1 taktyką. Proszę o radę, ponieważ moja taktyka straciła swój blask z początku 1. sezonu, zwolnili mnie przez to z Tottenham'u, a teraz w Leeds nie jest nic lepiej. Dodam tylko, że takie sprawy jak morale czy trening są u mnie bardzo rzetelnie kontrolowane i cały czas utrzymywane na wysokim poziomie (znakomite morale mimo rozczarowujących wyników, o trening i sztab szkoleniowy również dbam, cały czas sukcesywnie go wzmacniając).

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

09.01.2012 22:11    #2210     Sufler - Porady do gry - atrybuty piłkarzy
[quote=Mati1213]Ustaw trening indywidualny kazdego zawodnika atrybutu ktory ma niski to napewno mu sie po jakims czasie znaczaca podniesie. I moze masz zle ustawione suwaki w treningu.[/quote]
Mam Clone'a, który dotąd mnie nie zawodził. Ale wkurza mnie to, ze jak wchodzę w profil zawodnika i widzę 7 zielonych strzałek, a potem się okazuje, że tylko max. 2 to kluczowe atrybuty. A z kolei nie dam im nieważnych rzeczy na 0, bo będą spadać.
Darkness... for me is where I shine

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution