Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Valdi91 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
27.01.2012 23:43    #2181     Sufler - Porady do gry - Przydział piłkarza do treningu.
Nie da się przydzielić jednego grajka do dwóch reżimów treningowych. Musisz się zdecydować patrząc w atrybuty gracza, czy nadaje się on bardziej na bocznego obrońcę, czy na stopera, i na tej podstawie przydzielić go do odpowiedniego treningu. Nic na tym nie tracisz, jeśli przydzielisz go do środkowych obrońców nie zaniknie mu przecież umiejętność gry na skrzydle, więc w skrajnych przypadkach (kartki, kontuzje) będziesz mógł go alternatywnie wykorzystać i w roli bocznego defensora. No a jeśli jest raczej skrzydłowym, to również od czasu do czasu, w wyjątkowych sytuacjach będzie mógł zagrać w środku obrony.

Adzio Partyzant

27.01.2012 23:12    #2182     Sufler - Porady do gry - Przydział piłkarza do treningu.
Czy można przydzielić jednego piłkarza, który jest zarówno np. lewym i środkowym obrońcą do kilka treningów ? Tzn pobrałem trening GUTKA i nie wiem co zrobić właśnie z takimi piłkarzami... Mam tego w/w obrońcę i mam trening dla bocznych i dla środkowych, i nie wiem do którego go przydzielić ?

wujekzdzicho Młody aktywista

27.01.2012 14:39    #2183     Sufler - Porady do gry - Jak grać?
Daj im w treningu przedmeczowym zgranie zespołu.

Valdi91 Młody aktywista

24.01.2012 17:37    #2184     Sufler - Porady do gry - Przygotowania do meczu
Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj. Czy te fragmenty treningu przedmeczowego (poruszanie się w ataku, ustawienie w defensywie itd) są trenowane nadal, gdy zespół już pozna taktykę na maksa? Chodzi mi o to, czy są one potrzebne tylko do poznania taktyki, czy bonusy lecą cały czas? Bo w momencie opanowania taktyki do perfekcji nie wiem, czy trenować dalej, czy ustawić obciążenia na 'brak', bo zabierają one ileś tam % z normalnego treningu.

Trochę to zagmatwane, ale mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi xd

Valdi91 Młody aktywista

23.01.2012 17:20    #2185     Sufler - Porady do gry - potencjał zawodnika
Wpływ może mieć dużo rzeczy, ale z tego, co napisałeś nic się nie dowiemy. Powiedz, w jakiej sytuacji spadł mu ten potencjał. Jeśli wysłałeś scouta, i pisało w raporcie, że ma 3.5 gwiazdki, kupiłeś go i ma 2.5 to cóż, widocznie zbyt którego go obserwowałeś, i ocena scouta była jedynie powierzchowna. Kiedy go kupiłeś, szkoleniowcy lepiej poznali zawodnika, i okazało się, że jednak nie jest tak dobry, jak z początku przypuszczano. Inną opcją może być kijowy scout, po prostu źle go ocenił. Inną możliwością jest brak regularnych występów w pierwszym zespole, co dla rozwoju młodych grajków jest bardzo ważne. Jeśli masz dobrego scouta, jego obserwacje były długoterminowe (nie sugerowałeś się jednym, pierwszym raportem lecz kilkoma kolejnymi) i w miarę często dajesz mu grać, to nie mam pojęcia, być może metody treningowe? W każdym razie jeśli wszystko było OK, a potencjał mimo to spadł, to musi Ci pomóc ktoś bardziej wykwalifikowany, moje doświadczenie tak daleko nie sięga xd

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

[quote=hidalgo4]widzicie problem w tym ze pilkarz z determinacja 19 - 20 mowa o Xavim ( z Barcy) po zaimplementowaniu atrybutow trenerskich dostal 128 PA wiec trener z niego zaden :( a przeciez i PA jako pilkarz i Determinacja chyba dosc wysoka :) wydaje sie ze trenejro jest chyba losowany na PA :(

[/quote]
Potencjał trenerów rządzi sie swoimi prawami. Widywałem już sztabowców, którzy mieli PA poniżej 120, ale w swojej dziedzinie byli specjalistami na 4,5 gwiazdki. Co z tego, że we wszytkich innych miiewali po 1 - 2 gwiazdki, skoro do konkretnego treningu byli idealni. Nie patrz na PA, tylko na to do czego faktycznie nadaje się trener - w przypadku szkoleniowców po potencjale nie da się odróżnić świetnego trenera od nieudacznika.
Darkness... for me is where I shine

Bakaland Partyzant

23.01.2012 12:14    #2187     Sufler - Porady do gry - Klub z Ekstraklasy.
Witam.Zamierzam zagrać klubem z Ekstraklasy w FM 11.Potrzebuję Waszych porad,dotyczących transferów,bo taktykę oraz treningi mam już gotowe.Kogo byście polecili na rózne pozycje,i kogo można nabyć za "małe" pieniądze do klubu,aby był z niego pożytek.Z góry dziękówa.

Patch 11.3.0

Valdi91 Młody aktywista

21.01.2012 20:56    #2188     Sufler - Porady do gry - Problem z zatrudnieniem trenera
Niektóre kluby mają milion trenerów juniorów, sprawdź to. Też się kiedyś głowiłem, miałem zatrudnionych 2 trenerów i więcej nie mogłem, wszedłem w sztab szkoleniowy a tam cała lista trenerów juniorów, nie wiem po co. Zwolnij ich w pizdu to będzie git. Warto także poprosić zarząd o udostępnienie kilku dodatkowych etatów dla trenerów, co pozwoli Ci przypisać do każdej kategorii treningowej 1 specjalistę, podnosząc tym samym efektywność treningu.

bartekking Partyzant

21.01.2012 17:25    #2189     Sufler - Porady do gry - Ciągłe kontuzje
Podczas treningu tylko Valdes miał.Reszta podczas meczu.

heaieono Partyzant

21.01.2012 15:56    #2190     Sufler - Porady do gry - Ciągłe kontuzje
Sprawdz czy to podczas meczu czy treningu. Jak treningu to zmien obciazenia jak w meczu to raczej male szanse abys mogl cos zrobic.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution