Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

wujekzdzicho Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote=szemek7]Grał ktoś w USA albo w Argentynie czy Brazylii? Kim warto tam zagrać i jak wygląda sprawa z przepisami? Ciężko będzie sprowadzać piłkarzy z Polski albo znanych zawodników z Europy?

Aha jeszcze kwestia budżetów i ośrodków treningowych.[/quote]

W USA grałem, dziwne przepisy, łączna pensja nie może być większa niż ileśtam. Ograniczenia co do obcokrajowców.

Brazylia? Mój kumpel grał Internacionalem Porto Alegre, podobnież było spoko.

Argentyna: Polecam, zdecydowanie. Zero głupich ograniczeń. FANTASTYCZNI juniorzy. Ja właśnie przywracam River Plate na szczyt. Doskonałe obiekty treningowe, juniorzy? z 10 mogących aspirować po 2 sezonach do pierwszego składu. I Cavenaghi w ataku. Można bez presji wejść w klub, bo wyciągnięcie go z 2 ligi jest formalnością. A potem jest naprawdę ciekawie. No i Ocampos - ten chłopak jest niesamowity!

Szemek Ekspert

Grał ktoś w USA albo w Argentynie czy Brazylii? Kim warto tam zagrać i jak wygląda sprawa z przepisami? Ciężko będzie sprowadzać piłkarzy z Polski albo znanych zawodników z Europy?

Aha jeszcze kwestia budżetów i ośrodków treningowych.
"To tylko Internet k*rwa."

hera Młody aktywista

Jeśli ktoś szuka przyjemności z gry i zarazem wyzwania to polecam Granadę. Wystarczy poczytać o ich historii i aż chce się grać. Jedna z najlepszych baz treningowych w grze, dobre finanse (utrzymajcie się w lidze a zobaczycie), klub patronacki Udinese. Chyba w końcu znalazłem TEN klub w FM12, polecam z całego serca.

skrabii Partyzant

A mógłbyś w skrócie wyjaśnić co rozumiesz przez pojęcie: "odpowiednio przygotowany program treningowy", oraz jaką masz intensywność treningu juniorów? Gdzieś wyczytałem, że należy dać im wysokie/bardzo wysokie obciążenie i nie zwracać uwagi na ich skargi na nadmierny trening, ale nie wiem ile w tym prawdy a ile wpływu na morale itp.

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
Ja nie prowadzę zespołu rezerw i juniorskiego. Oddaję to asystentowi i przymykam oko na braki w jego warsztacie :) W zamian ustalam odpowiedni trening młodziakom, żeby szybko się rozwijali. Juniorów do 16-go roku życia i starszych, którzy jeszcze nieodpowiednio się rozwinęli lub nie mają wystarczającego talentu, trzymam w zespole juniorskim na odpowiednio przygotowanym programie treningowym. Jeśli chłopak ma talent, może rozwinąć się w zawodnika, z którego będzie pożytek, wrzucam do zespołu rezerw, gdy skończy lat 17 i może trenować z pierwszym zespołem. Dołączam go do odpowiedniego programu treningowego i już po dwóch sezonach mam zawodnika, którego nie boję się obarczyć pewną odpowiedzialnością - posadzić na ławce, wpuszczać ze słabszymi przeciwnikami.

Ponadto raczej nie zatrudniam trenerów specjalnie dla juniorów. Szukam najlepszych fachowców w danej dziedzinie, którzy mają zadowalającą umiejętność pracy z juniorami - minimum 13.

skrabii Partyzant

Witam,
chciałem zapytać co sądzicie o prowadzeniu drużyny rezerw/juniorów we własnym zespole?

Ja w zespole rezerw trzymam najbardziej perspektywicznych juniorów, gdyż mogę im ustawić profesjonalny trening, co jest niemożliwe w zespole juniorów. Ponadto prowadząc rezerwy/juniorów łatwiej nauczyć zawodnika gry na nowej pozycji, gdyż sami dajemy mu szansę ciągłej gry na preferowanej przez nas części boiska. Zauważyłem też, iż trener/asystent prowadzący rezerwy/juniorów często pomija najbardziej rozwojowych zawodników i wystawia jego zdaniem najlepszych.

Z drugiej strony wzięcie na siebie kolejnych dwóch zespołów wiąże się ze znacznym wydłużeniem czasu rozgrywek.

I tu pojawia się powyższe pytanie. Co o tym sądzicie? Czy ktoś z was prowadzi rezerwy/juniorów i dochodzi do podobnych wniosków czy to tylko ja mam takie (możliwe, że iluzoryczne) wrażenie.

Chciałem zapytać przy okazji o jeszcze jedną rzecz. Jak u was wygląda "szlifowanie" potencjalnego 15-16 letniego talentu? Czy lepiej:
A) ustawić mu trening juniorski (mniejsze obciążenie), trzymać w U19 i powierzyć go trenerom juniorów i opiekunom
B) dać go do pierwszego zespołu od razu, ustawić mu ciężki, profesjonalny trening, trenować go z trenerami pierwszego zespołu i powierzyć go drużynie rezerw do ogrywania oraz przydzielić mu opiekuna?

hidalgo4 Młody aktywista

31.01.2012 23:53    #2177     Sufler - Porady do gry - Słaba forma na koniec sezonu
Panowie a jak stosujecie rotacje czy katujecie przezx wiekszosc czasu tych samych graczy jesli niestety to drugie to moglo wystapic wypalenie takiego/ takich grajkow zwyczajnie sa zmeczxeni - najlepesze rozwiazeni to rotacja - 2 zmniejszyc obaciazenia trenignowe dac odpoczyneki od treningu nawet 3 dni tym bardziej zmeczonym - skrajne przypadki urlop tydzien. spr co mowia wasi wspolpracownicy i jak sie ma to w info u grajkow.....

Cookies Partyzant

Szukam sztabu szkoleniowego do Arsenalu.
Najlepszych jak tylko można, jednak nie kosztem niebotycznej pensji.
Potrzebuje ludzi do każdego rodzaju treningu
[Siła, Aerobik, obrona strzałów, chwytanie, taktyka, panowanie nad piłką, DEFENSYWA, ofensywa, strzały.] Najbardziej zależy mi na osobie od defensywy.
Możliwe, że zostawię niektórych współpracowników, jednak wolał bym ich zastąpić osoba dającą więcej gwiazdek.

Wiem, że są różne tabelki czy programy do obliczania gwiazdek trenerom, mimo to wole kogoś sprawdzonego.

Kuciapa Partyzant

CM Revolution Polska Liga Update 2012 v1.0 na tym dodatku nie mozna ustawic treningu juniorow , co za jełop to robil i czemu o tym nie pomyslal ???

Maciejjol Partyzant

28.01.2012 17:29    #2180     Sufler - Porady do gry - Granie w kratkę
Nie da się wygrywać każdego meczu po 4 czy 5-0. Nawet grając Realem. Ciesz się z każdego zwycięstwa. Znajdź optymalne ustawienie i cierpliwie czekaj. Może to kwestia treningów lub zgrania. Pamiętaj że nazwiska nie grają.

Powodzenia.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution