Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

butman Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
21.02.2012 15:21    #2141     Sufler - Porady do gry - Ogromny spadek atrybutów
Generalnie nie mam problemów z treningiem, większość zawodników się rozwija a bardzo rzadko któremuś spadnie atrybut, dwa. Ale ostatni raport z treningu mnie rozbroił - mojemu najlepszemu napastnikowi spadło 15 atrybutów jednocześnie. Co może być przyczyna takiego stanu rzeczy?

Pyskaty Partyzant

bry ;).
szukam klubu z następującymi wymaganiami:
- dobra liga eurpejska, (oprócz włoskiej)
- co najmniej dobra baza treningowa,
- co najmniej dobre obiekty młodzieżowe,
- średniak w owej lidze,
- jakiś talenciak i ogarnięty gracz w wybranej drużynie.
Myślałem o grze Atlethic Bilbao. Grałem już Napoli (3 sezon/y, znudziło mi się jednak już). Grałem też Lechem (2 sezony, ale nuda po wygrywaniu Ekstraklasy w której za dużej konkurencji nie mam).

P.S. Jeśli grał ktoś Atlethic Bilbao prosiłbym o wypowiedź :P.

kajn Partyzant

[quote=Cinek1013]Poszukuję klubu w którym będę mógł się oprzeć na newgenach, czyli z dobrą bazą treningową i obiektami młodzieżowymi. Najlepiej z piątki najlepszych lig świata, fajnie by było gdyby był to drugo ligowy klub. Budżet około 5 mln €[/quote]

Leeds United. Także dla tych którym FM się nudzi. Zaczynasz ze składem który jest czymś pomiędzy gównem a rzygowinamii z może 5 piłkarzami których w drugim sezonie nie spuszczasz w kiblu. Do tego jakąkolwiek kasę na transfery dostajesz dopiero w zimowym okienku a i tak starcza na wzmocnienie może ze dwóch pozycji (bo po awansie sypnęli mi 30mln - nie płakałem). Ale baza treningowa i młodzieżowa jest świetna no i w angielskiej lidze gra się naprawdę spoczko.
Jak dla mnie świetne miejsce do budowania własnego klubu.

Lucas. Partyzant

Kadra radzi sobie... normalnie. Bez sukcesów, ani spektakularnych porażek. Odkąd reprezentację przejął Robert Warzycha to są nowe powołania, debiutanci, kadra odmłodzona. Choć aktualnie w el. do ME 2018 jest ciężko, 4. miejsce po trzech meczach. Z wychowankami ciężko, mimo, że mam doskonałe obiekty młodzieżowe, doskonałą bazę treningową i wyjątkowy system szkolenia młodzieży, to przez tyle lat mam dwóch wychowanków z którymi wiąże jakieś nadzieję.

Po zakończeniu tego sezonu planuję walnąć jakiś manifest, co by się pochwalić osiągnięciami, więc tam się bardziej rozpiszę. :)

Cinek1013 Partyzant

Poszukuję klubu w którym będę mógł się oprzeć na newgenach, czyli z dobrą bazą treningową i obiektami młodzieżowymi. Najlepiej z piątki najlepszych lig świata, fajnie by było gdyby był to drugo ligowy klub. Budżet około 5 mln €

jimiH1967 Młody aktywista

17.02.2012 12:49    #2146     Sufler - Porady do gry - Ogrywanie talentów
Do autora tematu - myślę, że jest różnica między treningiem juniorskim a seniorskim na korzyść tego drugiego. Co do drugiego pytania do zdecydowanie jest różnica między graniem w rezerwach a w pierwszym zespole. W meczach o większą stawkę i na wyższym poziomie rozwój będzie dużo lepszy. Z tym Twoim przypadkiem, który przytoczyłeś to uważam, że to był przypadek. Poza tym owe "strzałki" mogły być efektem wcześniejszego prowadzenia zawodnika w pierwszym zespole.
Co do tych wypożyczeń to uważam, że warto wypożyczać, tymbardziej, że z reguły mam na tyle mocny skład, że 17 letni młokos, choć z dużym potecjałem, nie mógłby liczyć na występy w pierwszej drużynie.

eFeM_maniac Partyzant

17.02.2012 09:58    #2147     Sufler - Porady do gry - Ogrywanie talentów
Ja mam w Lechu aktualnie 16-latka którego przerzuciłem do pierwszego zespołu i zmieniłem trening na seniorski, dostaje ode mnie szanse w pucharach i w lidze z zespołami z dolnej części tabeli,zdarza mi się również wpuszczać go w Lidze Mistrzów, przeważnie wchodzi na 15-30 minut plus udostępniłem go dla rezerw. w załączniku jego profil. Pozdrawiam.

Cinek1013 Partyzant

17.02.2012 09:55    #2148     Sufler - Porady do gry - Ogrywanie talentów
Tak, ale czy jest różnica w rozwoju między treningiem juniorskim a seniorskim ? I czy jest różnica między grą w pierwszym zespole a grą w drużynie rezerw ? Mój trening juniorski jest dzielony na pozycję i od seniorskiego różni się tylko mniejszym obciążeniem. Miałem kiedyś 15 latka dawałem mu grać(pot. 4,5) przypisałem trening seniorski ale jakoś nie było u niego "zielonych strzałek" pomyślałem że może trening seniorski ma zbyt duże obciążenia i poprostu się zajeżdża, po przesunięciu go do u19 i treningu juniorskim pojawiło się kilka strzałek(2-3) Czy to poprostu był przypadek czy może tak jest naprawdę. Aha i żeby nie zaśmiecać to jeśli macie jakieś poradniki taktyczne to prosiłbym o linki. Dziękuje za zainteresowanie tematem, pozdrawiam

jimiH1967 Młody aktywista

17.02.2012 01:34    #2149     Sufler - Porady do gry - Ogrywanie talentów
Nie ma obowiązujących przedziałów wiekowych. Jeżeli masz tak dobrego 15-latka, że jesteś w stanie zapewnić mu grę w pucharach + kilka występów w lidze i regularne mecze w drużynie rezerw to jasne, dawaj go do pierwszego składu. Sam trening w tym przypadku wyjdzie mu na plus. Najważniejsze są jednak występy. Ja jednak nie spotkałem się z takim przypadkiem. Najczęściej prowadzę 15-16latków w drużynie juniorskiej. Po podpisaniu kontraktu zawodowego staram się ich wypożyczyć lub, jeśli jest dobry i jestem w stanie zapewnić mu miejsce w drużynie, przesuwam do pierwszego składu. Uważam, że wypożyczenia są zawsze lepsze niż drużyny juniorskie. Zawsze jednak pilnuję, żeby akceptować oferty gdzie zawodnik będzie "ważnym graczem pierwszej drużyny", nie zmiennikiem. No i drużyna też nie może być za słaba...
Pozdrawiam

Cinek1013 Partyzant

16.02.2012 23:59    #2150     Sufler - Porady do gry - Ogrywanie talentów
Witajcie ! Mam do was kilka pytań. Mianowicie czy 15 letni newgen powinien grać w drużynie juniorskiej do lat 19 i mieć przypisany trening juniorski czy może lepiej żeby był w pierwszym zespole z zaznaczoną opcją "dostępny dla drużyny rezerw" z treningiem seniorskim i możliwością gry w pucharach ? Dodam że trening juniorski różni się obciążeniem. I jeszcze jedno lepiej ich wypożyczyć czy trzymać u siebie w drużynach młodzieżowych. Moglibyście mi napisać przedziały wiekowe w których gdzie powinien grać newgen(np. do lat 16 w u19 a później w rezerwach ... itd.) ? Dziękuje za zainteresowanie, proszę o pomoc, przepraszam za błędy - piszę z komórki ... Pozdrawiam.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution