Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

repus Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.03.2012 18:04    #2111     Sufler - Porady do gry - Intensywność treningu
Zobacz o co mu dokładnie chodzi, przeczytaj uważnie zakładkę trening, czasami zdarza się iż nie chce mieć dodatkowego treningu i się skarży. A jak nie to daj mu z 2-3 dni wolnego.
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Volt_ Partyzant

06.03.2012 17:06    #2112     Sufler - Porady do gry - Intensywność treningu
Witam. Mam problem. Mianowicie gram Napoli w FMie 12 i Lavezzi co chwilę jest niezadowolony z intensywniści treningu :/ Dalej mówi, że są za wysokie, a ustawiłem mu na lekkie i zespołowi na lekkie. Co robić ?

Pozdrawiam.

sendar Partyzant

05.03.2012 12:01    #2113     Sufler - Porady do gry - Jaki trening?
jeśli nie chcesz pobawić się samemu w przestawianie suwaków, to skorzystaj z któregoś z zamieszczonych w sieci (np. reżimy by gut3k na cmrev); ja polecam zabawę samemu, i obsewrowanie efektów, w ciągu dwóch sezonów da się wypracować solidne reżimy, poza tym polecam też jak najbardziej zindywidualizowanie treningu (np. jeśli konkretny DM ma solidne umiejętności defensywne, to można go podszkolić na innym polu itp.)

witja Partyzant

05.03.2012 11:45    #2114     Sufler - Porady do gry - Jaki trening?
Witam,
rozegrałem już wiele sezonów w naszą ukochaną gre, jednak nigdy tak naprawde nie odkryłem/stosowałem jakiegoś super hiper mega podnoszącego staty treningu. Czy znacie jakiś właśnie taki trening? Żeby był naprawde efektywny?

Damiaoo Młody aktywista

Southampton ma lepszą infrastrukturę niż Leeds. Może stadion mniejszy(32000) ale z możliwością rozbudowy do bodajże 54000, doskonałą bazę treningową, luksusowe zaplecze dla vipów i doskonałą akademię piłkarską. Ja wybrałbym Southampton, jeszcze dosyć często pocinam nimi karierę z FM11.

Valdi91 Młody aktywista

Witam serdecznie. Mam 2 pytania:

1) Zatrudniłem asystenta, którego wartość atrybutu 'Motywowanie' wynosiła 17. Na początku następnego sezonu patrzę w jego profil, i zauważam spadek tego skill'a o 2 punkty! Teraz ma motywowanie 15... To samo z trenerem bramkarzy i trenerem fizycznym. Siła, aerobik, chwytanie, obrona strzałów - wszystkie te reżimy na ekranie treningu miałem na 5 gwiazdek, teraz jednemu trenerowi fizycznemu i jednemu trenerowi bramkarzy spadło na 4.5 gwiazdki... Stąd moje pytanie - czy atrybuty trenerów ulegają zmianie, podobnie jak skill'e zawodników, że czasem wzrastają czasem spadają? Dla mnie to dziwne, bo nigdy się z czymś takim nie spotkałem, bynajmniej nie zauważyłem niczego podobnego. Jeśli to normalne, to co mogło być przyczyną, i czy można temu jakoś zaradzić?

2) Poprosiłem John'a Terry'ego o rozważenie kariery trenerskiej po zakończeniu swojej przygody z piłką w roli zawodnika. Zgodził się natychmiast, i spotkała mnie miła niespodzianka, ponieważ ma on aż 4 gwiazdki treningu defensywnego już na starcie trenerki. Obecnie ciągle jeszcze gra u mnie. Czy jest możliwość, że rozwinie się jako trener? Wiadomo, w FM12 często bywa, iż dobry piłkarz zostaje marnym trenerem, a tutaj aż 4 gwiazdki, ale skoro ma tyle na start, to być może doczekam się 5 gwiazdkowego trenera defensywy :)

Valdi91 Młody aktywista

02.03.2012 02:13    #2117     Sufler - Porady do gry - Opieka a trening zagrania.
Witam serdecznie.

Jak zauważyłem w FM12 nie da się jednocześnie powierzyć młodego grajka opiece starszemu koledze i w tym samym czasie uczyć go nowego zagrania. Dzieje się tak, kiedy wpierw poprosimy o opiekę, a następnie chcąc nauczyć młokosa zagrań pasujących do naszego stylu gry - nie możemy. Jest jednak pewien wałek - wpierw każemy mu trenować określone zagranie, a następnie rozmawiamy z potencjalnym mentorem na temat opieki. Tylko że... nie wiem, czy to mój niefart, czy bug, czy też tak po prostu jest... Nigdy nie zdarzyło mi się, indywidualny trening zagrań młodzika przyniósł efekt, kiedy ten znajduje się pod opieką. Czasem mam wrażenie, że po prostu nie da się dobrać grajkowi lepszego mentora, młokos wykazuje spory potencjał a mimo to nie potrafi nauczyć się najprostszych zagrań. Mówię, m.in. o Romelu Lukaku, dla którego moim zdaniem nie ma lepszego mentora nad Didiera Drogbę. Z kolei inni juniorzy nie będący pod opieką, grzecznie uczą się poleconym ich przeze mnie bądź któregoś z członków sztabu trenerskiego zagrań, i nie mają z nimi najmniejszych problemów. Ktoś może spotkał się z tym i może coś poradzić? Może to po prostu pech, a może dla młodego kopacza współpraca z kolegą z drużyny plus trening indywidualny to dla niego zbyt wiele?

WariatCFC Młody aktywista

01.03.2012 20:19    #2118     Sufler - Porady do gry - Skuteczność
Ciekawi mnie to, dlaczego założyciel tematu dostał pomarańcze. Dobrze przecież nazwał temat. Dziwna decyzja, których ostatnio co raz więcej. Za takie pierdoły karacie, a większe występki puszczacie płazem.

Rozwiązań twojego problemu jest wiele:
-słabi coache od treningów ofensywnych
-słaba forma (zorganizuj jakiś sparing z cieniasami, żeby ich wysoko pyknąć)
-po meczach każ swoich piłkarzy zablokowaniem tygodniówki
-rozmawiaj z nimi indywidualnie, że obniżyli loty i muszą się spiąć, żeby utrzymać miejsce w podstawowym składzie
-wystawiaj rezerwowych napastników
-zmień taktykę
-przeprowadzaj inne rozmowy motywacyjne i inaczej prowadź konferencje prasowe, nie bądź pewny zwycięstwa, tylko udawaj osobę nieprzekonaną i pełną obaw.

Ps, to wina beznadziejnego silnika meczowego.
[quote="hapek"]Z drugiej strony zal mi cie po pewnie jestes za polonia gieksa dyskobolia warszafka, albo inna legła poległa która kradła pilakarzy innym kluba, albo wisla skisla tak jak ty, a moze lechia olimpia poznan gdansk, albo ruchowi chorzowskie psy[/quote]

Akontipus Partyzant

01.03.2012 16:33    #2119     Sufler - Porady do gry - Skuteczność
[quote=Maciejjol]To jest nieprawdopodobne ! Po raz kolejny mój team oddaje około 20 strzałów na bramkę, ma 4-5 setek, a oczywiście gola nie ma i nie będzie ! Dostaję szału kiedy przeważam cały mecz, a w ostatniej akcji nagle przebłysk napastnika przeciwników i co ciekawe oddają 5 strzałów na mecz i zawsze któryś z nich jest golem ... Nie wiem czy powodem jest zły trening czy rozmowy motywacyjne ...
Pomóżcie zanim rozpieprze kompa ! [/quote]

Spokojnie, ja gram 4 sezon Malaga roznymi taktykami i kilkju nielzych napatnikow sie przewinelo (Soldado, Tevez, Muniain, Rondon, Ruud, Adebayor) i z nich zaowdzili praktycznie wszyscy (opróćz Ade). W zasadzie w 90% meczy przewazam i to wyraznie, setek tez nie brakuje a lige skonczylem odpowiednio na 6,2,3 i 5 miejscu. Tracac 0,6 bramki na mecz i przegrywajac 1 bramka lub remisujac jestem ciagle ogranicznay przez zlosliwosc silnika jak np ostatnio gdy zremisowalem z Betisem u siebie 1-1 przy 27 strzalach a ich 3 w tym 1 w bramke. Wiec nie przejmuj sie. Taki urok gry. Tworcy nie moga utrudnic nam gry bardziej ciekawy sposob niz slepota naszych graczy juz od paru ladnych FMow i CMow. Dodatkiem do tego sa plagi kontuzji i to zadziwiajace, ze akurat najczesciej jednej formacji. PZDR i zycze cieprliwosci.

Maciejjol Partyzant

01.03.2012 15:50    #2120     Sufler - Porady do gry - Skuteczność
To jest nieprawdopodobne ! Po raz kolejny mój team oddaje około 20 strzałów na bramkę, ma 4-5 setek, a oczywiście gola nie ma i nie będzie ! Dostaję szału kiedy przeważam cały mecz, a w ostatniej akcji nagle przebłysk napastnika przeciwników i co ciekawe oddają 5 strzałów na mecz i zawsze któryś z nich jest golem ... Nie wiem czy powodem jest zły trening czy rozmowy motywacyjne ...
Pomóżcie zanim rozpieprze kompa !

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution