Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

magic10rm Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.05.2012 10:11    #2011     Sufler - Porady do gry - Kontuzje.
To powiedz mi jaką kondycję przed meczem maja twoi piłkarze oraz jaką intensywność treningu stosujesz?
Ilu masz fizjoterapeutów?

magic10rm Partyzant

12.05.2012 08:48    #2012     Sufler - Porady do gry - Kontuzje.
Zobacz na kondycje swoich piłkarzy. Albo zamęczyłeś ich zbyt intensywnym treningiem, albo masz słabych trenerów od przygotowania fizycznego i przy takim natłoku meczy (Jakim cudem grasz 2 mecze pod rząd? - środa z Bełchatowem, czwartek z Interem) zawodnicy nie wyrabiają. Jak wiadomo, im niższa kondycja w czasie meczu lub treningu, tym większe ryzyko odniesienia urazu. A skoro u ciebie piłkarze przystępują do spotkania z kondycją na poziomie 70% to stąd te kontuzje. Takie jest przynajmniej moje zdanie.

kaseta1 Partyzant

10.05.2012 23:20    #2013     Sufler - Inne - Siatka wyszukiwania juniorów
Chciałbym zapytać jak to jest z tą siatką wyszukiwania juniorów. Od prawie 3 sezonów nie mam nawet możliwości zagadania o jej powiększenie to znaczy mogę tylko apelować o jej redukcję. W tym czasie rozbudowałem bazę treningową do 'doskonałej' , obiekty młodzieżowe do 'najnowocześniejszych', doprowadziłem do kupna na własność stadionu za ponad 150 mln euro, a siatka jak była 'przeciętna' tak jest ( 3 sezony temu, po awansie do 1. Bundesligi jeden jedyny raz zgodzono się na poszerzenie siatki). Klub już walczy na arenie międzynarodowej ( na razie tylko Liga Europejska :) ) a moi wychowankowie to jakaś farsa. Specjalnie ściągnąłem Genie, żeby ich sprawdzić i co? Maksymalne PA - 133. Mieliście może podobny problem? Chciałem go przeczekać, ale ludzie, gdybym chociaż mógł prosić, a oni olewali moje prośby a to co innego. FM 12, oczywiście oryginalny, najnowszy patch.

Valdi91 Młody aktywista

10.05.2012 13:55    #2014     Sufler - Inne - Trener 1 zespołu
Determinacja, poziom dyscypliny, motywowanie - to są najważniejsze atrybuty trenerskie. Jeśli dany szkoleniowiec będzie miał np. trening bramkarski na poziomie 20, a powyższe cechy mentalne na poziomie poniżej 11 - nie będzie dobrym trenerem. Jeśli te 3 atrybuty są powyżej 14-15 to jest to już porządny fachowiec. Tak jak kolega wyżej Ci napisał - użyj tego kalkulatora do określania poziomu trenera. Ale jeśli widzisz niskie atrybuty determinacji, motywowania i poziomu dyscypliny, to już wiesz, że nie jest to szkoleniowiec wysokiej klasy.

Falcon Przodownik pracy

10.05.2012 13:16    #2015     Sufler - Inne - Rozbudowa bazy treningowej
1-2 Podstawowa baza treningowa
3-5 Dosyć podstawowa baza treningowa
6-9 Zadowalająca baza treningowa
10-12 Przeciętna baza treningowa
13-15 Dobra baza treningowa
16-20 Doskonała baza treningowa

Tak to wygląda. Te cyfry można tylko w edytorze sprawdzić. Średnio rozbudowuje się o 2-3 pkt. Czyli możesz po rozbudowie, mieć tak samo jak przed rozbudową w niektórych przypadkach.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Credt Partyzant

10.05.2012 13:12    #2016     Sufler - Inne - Rozbudowa bazy treningowej
Witam forumową brać.
Pod koniec 2015 roku poprosiłem zarząd o rozbudowę bazy treningowej. Prace ukończono 17 października 2016 (czyli dzisiaj). Z ciekawości zajrzałem do "Bazy treningowej", by zobaczyć jej progres. Ku mojemu zdziwieniu:
Przed rozbudową: Zadowalająca baza treningowa.
Po rozbudowie: Przeciętna baza treningowa.
Czy mi się zdaje, czy "przeciętna" znaczy gorsza, niż "zadowalająca"...? Wie ktoś może, jak wygląda cała drabinka poziomów bazy treningowej? Czy może po prostu w grze słowo "przeciętny" ma bardziej pozytywne znaczenie, niż "zadowalający"?

kaka222 Partyzant

07.05.2012 23:54    #2017     Sufler - Inne - Trener 1 zespołu
Dobry scout musi mieć wysokie atrybuty : zdolność do adaptacji oraz obserwacji obecnych i potencjalnych umiejętności piłkarzy (nie pamiętam dobrze nazwy tych atrybutów).
Trener 1 zespołu zajmuje się tylko seniorami w przeciwieństwie do "trenera", który ma w swoich obowiązkach także treningi z juniorami.
Do wyliczenia przydatności trenera najlepiej użyć jakiegoś kalkulatora, który znajduje się np. pod tym linkiem: http://www.fmsco(...)011.html

loswariatos Młody aktywista

[quote="Bobilo"][quote="Bobilo"]Witam !
Po 4 sezonach spędzonych w Borussii i wygraniu wszystkiego co się da i zrobieniu dream-teamu postanowiłem spróbować zrobić udaną karierę w innym klubie. Muszę przyznać, że chce poczuć się jak prawdziwy Efemowy menadżer, czyli stworzyć taktykę pod zespół(dotychczas grałem na gotowcach ;)), zając się treningami, scoutingiem itd. Dobra przybliżyłem jakoś moją sytuację teraz coś apropo klubu i ligi. Więc liga - interesują mnie tylko hiszpańskie boiska( jeśli nic się nie znajdzie ewentualnie francuskie). I w Hiszpanii skłaniałbym się do najniższej ligi, która jest dostępna przynajmniej u mnie czyli te B 1 2 3 4. Ale mogą być też fajne kluby z wyższych jednak faworyzuję najniższe. Ok kraj i liga załatwione teraz czas na konkrety. W ogóle nie znam się na tych klubach, więc od razu jakby ktoś powiedział czemu są B1,B2 itd. - one są po kolei czy są równorzędne ?
Klub : fajny stadion, może być faworyt rozgrywek(mówię o 3lidze), przydałby się dobry składzik i jakieś perełki w talentach. A i jakby się znalazł jakiś potężny klub-patron to byłoby miło. Podawajcie opis czemu ten klub i jakie ma zalety (ja będę wszystko analizował). Dodam że chciałbym przy nim spędzić dużo czasu.
Uff, jeśli ktoś to przeczytał i odpowie to będę baardzo wdzięczny :D.[/quote]
Podbijam[/quote]

Może UD Melilla? Na moim save cały czas są w czubie B4, stadion mają na 12.000 no i dodatkowy smaczek, że geograficznie znajdują się w Afryce ;)
meglio fascista che frocio

Falcon Przodownik pracy

[quote="Matek95"]Dzięki za szybką odpowiedź. A więc tak: Muller nie dla mnie, Dzagoev za duża cena, Thiago też za drogi, Wilshere niezainteresowany, Ganso chciałby, ale pewnie ze 20 mln bym musiał dać, Sigurdsson za drogi, Eriksen teżkoło 20 mln bym musiał dać, Goetze niezainteresowany i Hamsik za drogi. Czyli do wyciągnięcia Canales i teoretycznie jest szansa na Ganso i Eriksena. Pytanie teraz czy Canales da radę pociągnąć taki zespół tak jakbym chciał? Bo na przykład Elkeson nie daje rady totalnie. I czy Eriksen lub Ganso są warci około 20 mln ?[/quote]

Czy da radę nie wie, u mnie dał radę rządzić w Realu, ale później wróciłem do fm 08 więc nie wiem jak się rozwija. Znalazłem tylko 2 screeny
z 2015 roku ,i po atrybutach możesz sobie zobaczyć czy da radę.

http://i.imgur.com/gzP1c.png

http://www.fm-ba(...)tes-.png

Dodam że nie są to screeny z mojej kariery, więc nie wiem jaki trening itp, itd.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Bobilo Partyzant

[quote="Bobilo"]Witam !
Po 4 sezonach spędzonych w Borussii i wygraniu wszystkiego co się da i zrobieniu dream-teamu postanowiłem spróbować zrobić udaną karierę w innym klubie. Muszę przyznać, że chce poczuć się jak prawdziwy Efemowy menadżer, czyli stworzyć taktykę pod zespół(dotychczas grałem na gotowcach ;)), zając się treningami, scoutingiem itd. Dobra przybliżyłem jakoś moją sytuację teraz coś apropo klubu i ligi. Więc liga - interesują mnie tylko hiszpańskie boiska( jeśli nic się nie znajdzie ewentualnie francuskie). I w Hiszpanii skłaniałbym się do najniższej ligi, która jest dostępna przynajmniej u mnie czyli te B 1 2 3 4. Ale mogą być też fajne kluby z wyższych jednak faworyzuję najniższe. Ok kraj i liga załatwione teraz czas na konkrety. W ogóle nie znam się na tych klubach, więc od razu jakby ktoś powiedział czemu są B1,B2 itd. - one są po kolei czy są równorzędne ?
Klub : fajny stadion, może być faworyt rozgrywek(mówię o 3lidze), przydałby się dobry składzik i jakieś perełki w talentach. A i jakby się znalazł jakiś potężny klub-patron to byłoby miło. Podawajcie opis czemu ten klub i jakie ma zalety (ja będę wszystko analizował). Dodam że chciałbym przy nim spędzić dużo czasu.
Uff, jeśli ktoś to przeczytał i odpowie to będę baardzo wdzięczny :D.[/quote]
Podbijam

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution