Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Czarodziejski Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Salim@

RB Leipzeig
Stadion na 40 000 ludzi, dobra baza treningowa i nieźli piłkarze.
Historia? Klub powstał w 2009 roku. ;)

@kackuj1
Tenerife

Ardiano21 Partyzant

17.05.2012 21:33    #1992     Inne - Piłka nożna - Ekstraklasa
3 minut brakło do LM 3 minuty a nie potrafili tego utrzymać i to ma być twoim zdaniem powód do dumy?
- Półfinał PP, w którym byliśmy lepsi od Ruchu-byliście ale to ruch grał w finale nie Wisła liczy się końcowy rozrachunek.
Ljuboja do pewnego momentu grał dobrze a później to już tylko biegał a nie było go tam gdzie powinien za bramki należy mu się plus ale on do Legi przyszedł bardziej dorobić do emerytury.
Przepraszam cię bardzo ale chyba po polskich boiskach biegają utalentowani gracze i nie oceniaj ich z perspektywy FM więc na początek można poszukać ich w niższychligach i dać im szansę treningów z pierwszą drużyną żeby mogli zasmakować porfesjonalizmu. Czyli według ciebie w polsce nie ma utaletowanych młodzieżowców? W żadnej polskiej lidze? I w żadnym roczniku? Czemu tak na to naskoczyłeś wolisz obcokrajowców? Myślisz że zaciąg z Brazylii albo bałkanów wyjdzie polskim klubom na dobre? Chyba nie wierzysz w to że do Polski przyjedzie drugi Messi albo Ronaldo?
Ale drużynę ocenia się chyba po aktualnym sezonie prawda? A co w tym sezonie zaprezentował Inter? Real potęga to czemu nie wygrywa ligi mistrzów i wszystkiego co się da?

magic10rm Partyzant

Krytyka formy/motywacja do treningów też nic nie pomaga?
To bardzo dziwne, bo koleś jest na prawdę kreatywnym piłkarzem. Jednak problem też może tkwić w tym, że potrzebujesz WR a on jest kims pokroju Xabiego Alonso, czyli bardziej cofniętym.

Ardiano21 Partyzant

[quote="A. De Raph"]Jeśli FM 12 jest zgodny z realiami, to RCS zaczyna w CFA 2 (piąta liga francuska :P)

A myślałeś o grze np. Cremonese?[/quote]
Właśnie nie za bardzo ale muszę to rozważyć poważnie:)bo już mam dość prowadzenia piłkarskich potęg i chcę stworzyć w przeciągu kilku sezonów swoją własną potęgę liczącą się w lidze włoskiej. Pescara ma dwa plusy które mnie strasznie przyciągają to Marco Verratti i Marco Capuano miałem obu w interze i spisywali się świetnie do tego stadion na 20tyś dobra bazę treningową i zadawalające obiekty młodzieżowe mały dług. 2ligę hiszpańską sobie odpuściłem bo większość klubów ma bardzo wysokie pożyczki do spłacenia.I teraz czeka mnie trudna decyzja gdzie podjąć pracę.Cremonse czy Delfiny. A może ktoś polecić dobrą taktykę na włoskie boiska? Tak przy okazji.

Auer Partyzant

16.05.2012 11:47    #1995     Sufler - Porady do gry - Sympatia czy Umiejętnosci ?
Nie wiem jak to wygląda u Ciebie ale Kompany to wg mnie jeden z najlepszych obrońców w FM 2012. Przy dobrym ustawieniu rożnych strzelał 10-15 bramek w sezonie! Do tego bezbłędny w obronie i średnia powyżej 8.0. Ja staram się stawiać na wychowanków a jeśli takich nie ma to kupuje 16-17 letnich piłkarzy i ich wychowuje. W FM 2010 Destro i Crisetig wychowałem na super gwiazdy. Oczywiście potrzebny jest dobry trening, odpowieni trenerzy no i jakiś doświadczony mentor.

dexterus Partyzant

16.05.2012 00:33    #1996     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
dzięki za odpowiedź ;)

a w czasie sezonu obciążenie treningowe na jakim poziomie najlepiej trzymać?
i kolejne pytanko: zauważyłem że mój bramkarz się trochę źle ustawia w bramce, jakoś dużo miejsca zostawia przy krótkim słupku (własnie wbil sobie piłkę do bramki po strzale na bliższy słupek). Czy trenowanie indywidualne przez niego "Ustawiania się" może to poprawić?

magic10rm Partyzant

15.05.2012 10:14    #1997     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Tak w 'dwunastkę' gram. Trening był tutaj o ile dobrze pamiętam w dziale z plikami. W poprzednich edycjach też korzystałem z ustawień TUGa.
Nie sugeruj się faktem ze napastnicy nie sa w lini. Przydzieliłem im opcję Schodzących napastników i wymianę pozycji. Skuteczność nieziemska ;)

wojtekldp Partyzant

15.05.2012 10:06    #1998     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Wielkie dzięki za obszerną wypowiedź. Na pewno dostosuje się do Twoich ustawień. Zastanawiam się tylko nad tą taktyką, bo lubię grać trzema napastnikami w linii :) a u Ciebie są skrzydłowi, ale spróbuje. Mam jeszcze tylko pytanko czy grasz w Fm12? Jak tak to daj znać skąd masz trening TUG. Bo ja swojego pobrałem z jakiejś angielskiej strony, ale różni się on trochę od tego, który był w FM10. Pozdrawiam.

magic10rm Partyzant

15.05.2012 09:18    #1999     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
To zależy od zawodników jakimi dysponujesz. Ja kiedy zaczalem rozgrywke Realem już od pierwszego sezonu przeprowadziłem rewolucje. Pozbyłem sie połowy piłkarzy takich jak Kaka, Alonso, Arbeloa czy Altintop a na ich miejsce sprowadziłem nowych, dużo młodszych o ogromnym potencjale. Styl mojego zespołu to ofensywa. I taka też właśnie jest filozofia mojej taktyki. Kontroli, kontrataku, przewagi liczebnej uzywam tylko w kryzysowych sytuacjach. Na co dzień króluje filozofia ofensywna, niezależnie czy to mecz u siebie, czy moze spotkanie wyjazdowe. Jednak jest to kwestia właściwego zbalansowania zespołu. Przewagi liczebnej nigdy nie traktowałem jako stylu gry, który mógłby okazac się podstawowym. Z definicji wynika, ze jest to tzw. gonienie wyniku. W koncówkach spotkań lub w sytuacji kiedy musisz dużo strzelic żeby awansować w dwumeczu. Tak jak z przysłowiową kołdrą, jeżeli postawisz na całkowity atak i przewagę w przodzie, z tyłu zrobi się dziura co rywale mogą skutecznie wykorzystywać a ciebie doprowadzac do frustracji, dlatego też na twoim miejscu zaniechałbym ustawianie tej filozofii i ograniczył jej wykorzystanie do sytuacji kryzysowych.
Dalej wspominałeś o treningu. CM 03-04 był moim ostatnim w którym sam tworzyłem reżimy. Skupiam się na doborze trenerów, organizowaniu sparingów, przydzielaniu szkoleniowców, ale samym reżimem się nie zajmuję. Najlepszy jest TUG o którym mówisz. Nie stosuje żednych treningów presezonowych. Zwiększam intensywność w ustawieniach taktyki do maximum, organizuje 10 sparingów i czekam aż drużyna się zgra. Nigdy nie narzekałem na kondycję piłkarzy - nigdy ! Owszem, mam szeroką kadrę (2 piłkarzy na tę samą pozycję + około 5 kopaczy awaryjnych) ale kazdy z nich otrzymuje dużo szans, przez co się rozwija, ma wysokie morale i na prawdę pomaga zespołowi.
Real Madryt ma praktycznie nieograniczone środki finansowe, wszyscy to wiedzą. Od roku 2018 zacząłem dostawac na transfery po 800mln... Wydaje z tego czasem 2-3 miliony, ponieważ staram sie opierac drużyne na wychowankach i talantach z całego świata. Jednak zazwyczaj bilans mojego okienka to 10-15 milionów, co jest przeciwienstwem Barcelony ktora co okienko wydaje 50-60 baniek ;]
Napisze jeszcze o taktyce i kończę :)
Uzywam swojej własnej, dostępnej tutaj: cmrev.com/taktyki/fm2012/_m10_Style.html
Nigdy nie stworzyłem lepszej i czuję że w kolejnych FMach ciągle będę jej używał. Aha i kwestia ostatnia, tak, zawodnicy czasem potrzebują troche czasu zeby poznac nowe ustawienie czy zmiane filozofii. Cierpliwości :)

wojtekldp Partyzant

14.05.2012 23:11    #2000     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Panowie zmieniłem przewagę liczebną na ofensywę, ale nadal nie wiem czy grać tak we wszystkich meczach czy tylko w domowych a w wyjazdowych grać kontrolą? Zagrałem dwa ostatnie mecze ze zmianą w ofensywę, ale nadal tracę bramki, nie wiem może piłkarze potrzebują czasu żeby przyzwyczaić się do nowej taktyki. Możecie mi pomóc i napisać jak wy prowadzicie swoje teamy? Jak gracie na wyjazdach a jak u siebie? Jak gracie na wyjezdzie np. z Man Utd a jak z Norwich City? Jakich treningów używacie? Ja stosuje trening Tug 12 pobrany z angielskiej strony, ale mam dużo kontuzji i piłkarze często narzekają, że za duży reżim kiedy ja mam ustawiony na średni czy to przed sezonem czy to w sezonie. Zawsze taki sam. Proszę o pomoc z góry byłbym wdzięczny :) Czy może ktoś ma jakąś dobra taktykę 4-3-3? Pozdrawiam. Wojtek

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution