...Gram Pogonią Szczecin, więc zacząłłem w 1 lidze, wygrałem Puchar Polski i po awansie do Esktraklasy od razu awans do ligi europejskiej gdzie po wyjściu z grupu pokonał mnie OM, który doszedł do finału i w finale, który oglądalem na żywo pokonał Real Madryt, czyli odpadłem ze zwycięzcą pucharu a i tak tylko 1:0 w dwumeczu.
Wygrałem ekstraklasę jako beniaminek dodatkowo niekpoonany z dorobkiem 69pkt i znów wygrałem PP pokonując w finale Legię 4:1;
Młodzi zawodnicy mej drużyny są powoływani do dorosłej rprezentacji przez Smude ale Kuszczaka pominął już przy ostatnich 10 zgrupowaniach...
właśnie zagrałem 3 mecze 2 drugim sezonie, dwa remisy i wygrana w lidze póki co ale wystawiam rezerwy bo gram o awans do grupy ligi mistrzów z BATE

Jak ja to robię? Mianowicie zmieniam taktyke co mecz, rnajwiięcej zmieniam między 4-1-2-1-2 gdzie często defensywwny pomocnik gra jako rygiel defensywny - obrona, a środkowi pomocnicy jako cofnięty bądź wysunięty rozgrywający- atak i pomocnik odbierający piłkę ( tu często drugi defensywny pomocnik) - wpsarcie, dalej ofensywny pomocnik wsparcie oraz lis pola karnego atak i kompletny napastnik atak, bądź też odejmuje defensywnego i ofensywnego pomocnika a dodaję skrzydła, czasem zostawiam def. pomocnika kosztem 1 napastnika ale wtedy na skrzydłąch grają schodzący napastnicy, sporadycznie gram ultra defensywnie na 4-3-2-2, lub z dodatkowym wysuniętym obrońcą przed bocznym obroncą po tej stronie gdzie np biega Messi gdy akurat gra się u siebie z Barceloną, często wchodzi w życie reguła by nie przegrac trzeba atakowac, przewaga liczebna w pierwszych 15 minutach meczu albo na ostatnie 5 minut pierwszej połowy może zdziałac cuda, gdy prowadzisz nie zapomnij 10 minut przed końcem zmieniac na powstrzymywanie i gre piłką, często stosuje podania do nogi lub na dobieg oraz agresywny odbiór piłki przeciwko lepszym rywalom, czasami nawet gram z konrataku lub defensywnie u siebie, nie ma się co okłamywac przeciwko zespołok klasy Legi , Wisły czy Lecha bardzo rzadko wygrywa się więcej niż 0-1, zawsze ustawiam swój zespół na nich defensywnie a swoim zawodnikom każe się wyluzowac, dodatkowo indywidualnie motywuje najlepszych zawodników,a młodym w debiucie mówie by zagrali na luzie, czasem motywuje bramkarza ale nie zawsze, najlepiej miec zmotywowanego zawodnika w każdej formacji.
Oglądam mecze rywali, swych ulubionych drużyn i finały bądź szlagiery pucharów, odpowiednio dobrany sztab szkoleniowy to połowa sukcesu potem trzeba poprzydielac trenerów oraz treningi indywidualnie, dodatkowo swój skład obieram na szybkości, młodości i pracowitości oraz współpracy wspartej doświadczeniem 2-4 zawodników reszta to młodzi reprezentanci swych krajów, przed sezonem organizuje i oglądam mecz kandydatów, zawsze znajdę jakiś talent czasem mimo słąbych statystyk zawodnik nadrabia swą postawą na boisku, moja najbardziej udana kariera to 2lata Lechem potem 2 lata Borussią Dortmund potem rok w Interze i na koniec 2 lata w Realu Madryt gdzie niie grałem co prawda jedynie w Angli ale nie lubię grac botami a na rynku większośc moich ulubionych pikarzy się poprostu zestarzała, n auczyłęm się też nie rządac wysokiej pensji by nie zajmowac dużej części budżetu płacowego i podpisywac kontrakty z klubami na rok, oraz nie wyrażac zainteresowania innymi posadami przed wzięciem urlpou
Polscy scouci nie są na zbyt imponującym poziomie więc by jak najszybciej zwiększyc ich atrybuty wysyłam ich do jak najmniejszych krajów by przescautowali ich jak najwięcej w ciągu roku, ale efekty będą widoczne dopiero po 2 latach, nie podpisuje trenerów 1 zespołu tylko trenerów aby też młodzież trenowali, dobrze dobieram asystenta i też proszę każdego scouta o raport przedmeczowy gdyż mają odmienny punkt widzenia, kiedyś w Lechu bronił mi Jerzy Dudek na którego polowałem parę lat a obecnie w Pogoni broni mi nie kto inny jak Tomasz Kuszczak, o mały włos nie podpisałem Majewskiego...
Wiadomo że to nie żaden Messi czy ronaldo ale jak na ekstraklase to chyba nieźle, co???

Dodatkowo nie zapominaj podpisywac tylko samych tzw. free agents czyli poprostu wolnych agentów bądź też zawodników przychodzących do klubu na zasadzie wolnego transferu a cały bdżet transferowy przelewac na budżet płacowy oraz wyznaczac sobie jak największe cele w rozgrywkach ale również jak najwyższe premie dla piłkarzy...
PS. taktyka na Barce to od lat odpowiednio dobrane 4-3-3
Najnowsze posty