Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Bene Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
zmniejszyć poziom treningu, zbyt intensywny trening zwiększa ryzyko kontuzji

Bene Partyzant

zmniejszyć poziom treningu, zbyt intensywny trening zwiększa ryzyko kontuzji

Palimpsest Młody aktywista

06.06.2012 18:49    #1983     Inne - Piłka nożna - EURO 2012
http://www.sport(...)ro_.html

Brawo, brawo! chapeau bas! Czapki z głów przed przygłupami którzy umieją się zachowywać jak pawiany w stadzie(nie ubliżając pawianom). Jakim trzeba być kretynem skończonym i wiejskim prymitywem.
@

Limak123 Partyzant

witam wszystkich,
Od niedawna zacząłem grac w FMa 2012 Eintrachtem Frankfurt. W lidze idzie mi dośc przeciętnie ( 7-mce) i poszukuję jakiś skutecznych porad na temat treningu i sprzedawania zawodników. Chodzi mi o to jak sprzedac kogos za sumę wiekszą niż jego wartość. Jeśli można prosiłbym o parę słów na temat dobrej taktyki - z niemałym trudem udało mi sie zakontraktować Carlosa Fierro i Mbaye Nianga i teraz chciałbym żeby dwójka pomogła mi w najlepszych rezultatach.
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi i wskazówki, pozdrawiam i życze miłej gry :)

xxxBrowarekxxx Partyzant

02.06.2012 23:14    #1985     Sufler - Inne - Nauka piłkarza gry na nowej pozycji.
Witam.Jak to jest z uczeniem piłkarzy na nowych pozycjach. Dręczy mnie odkąd gram w FM. Piłkarz uczy się pozycji,załóżmy ma na czerwono umiejętność grania na środku obrony, daje mu na treningach aby to trenował, po powiedzmy 2 latach ma jasno zielone, lecz potem gdy mu odwołam treningi lub zmienię naukę pozycji,to po jakimś czasie - rok, może pół będzie miał ciemno zielony kolor. Jak to jest u Was? czy dany zawodnik nie może nauczyć się grać na 1 pozycji do końca kariery?

buczek93 Młody aktywista

30.05.2012 22:54    #1986     Sufler - Porady do gry - Zbyt długi czas rekonwalescencji
Witajcie. Prowadzę sobie TSV Monachium, pościągałem do składu młodych i zdolnych kopaczy, oczywiście w celach rozwoju. Sam z siebie daje im tyle, ile mogę (czyli częste mecze, dobre programy treningowe, utalentowani trenerzy) jest natomiast jedna rzecz, która im niewątpliwie przeszkadza w rozwoju talentu. Są to felerne kontuzje. Problem jest w tym, że ich leczenie trwa znacznie dłużej, niż w City, które prowadzę drugim managerem. Jest to o tyle dziwne, że w TSV fizjoterapeutów nie zebrałem spod monopolowego i żyję w przekonaniu, że są to znający się na rzeczy goście.
http://www.bankfotek.pl/view/1262222
http://www.bankfotek.pl/view/1262224
Tak wyglądają panowie od leczenia graczy w TSV

http://www.bankfotek.pl/view/1262225
http://www.bankfotek.pl/view/1262226
http://www.bankfotek.pl/view/1262227
A tak w City.
Jakichś wielkich różnic w atrybutach tych speców nie ma, ale kontuzje leczy się dużo dłużej (podczas gdy w City pęknięte żebra to jakieś 4 tyg. odpoczynku, w TSV jest 6-7 tyg., złamana kość śródstopia to w City czas do 4 miesięcy, w TSV oscyluje on w granicach 5). Czym to jest spowodowane ? Czy mam szukać lepszych speców ? A może to wina obiektów sportowych ? Z góry dzięki za wszelkie sugestie :)

afromen86 Partyzant

28.05.2012 16:49    #1987     Football Manager - Świat taktyki - Patch 12.2.2
...Gram Pogonią Szczecin, więc zacząłłem w 1 lidze, wygrałem Puchar Polski i po awansie do Esktraklasy od razu awans do ligi europejskiej gdzie po wyjściu z grupu pokonał mnie OM, który doszedł do finału i w finale, który oglądalem na żywo pokonał Real Madryt, czyli odpadłem ze zwycięzcą pucharu a i tak tylko 1:0 w dwumeczu.
Wygrałem ekstraklasę jako beniaminek dodatkowo niekpoonany z dorobkiem 69pkt i znów wygrałem PP pokonując w finale Legię 4:1;
Młodzi zawodnicy mej drużyny są powoływani do dorosłej rprezentacji przez Smude ale Kuszczaka pominął już przy ostatnich 10 zgrupowaniach...
właśnie zagrałem 3 mecze 2 drugim sezonie, dwa remisy i wygrana w lidze póki co ale wystawiam rezerwy bo gram o awans do grupy ligi mistrzów z BATE :) Jak ja to robię? Mianowicie zmieniam taktyke co mecz, rnajwiięcej zmieniam między 4-1-2-1-2 gdzie często defensywwny pomocnik gra jako rygiel defensywny - obrona, a środkowi pomocnicy jako cofnięty bądź wysunięty rozgrywający- atak i pomocnik odbierający piłkę ( tu często drugi defensywny pomocnik) - wpsarcie, dalej ofensywny pomocnik wsparcie oraz lis pola karnego atak i kompletny napastnik atak, bądź też odejmuje defensywnego i ofensywnego pomocnika a dodaję skrzydła, czasem zostawiam def. pomocnika kosztem 1 napastnika ale wtedy na skrzydłąch grają schodzący napastnicy, sporadycznie gram ultra defensywnie na 4-3-2-2, lub z dodatkowym wysuniętym obrońcą przed bocznym obroncą po tej stronie gdzie np biega Messi gdy akurat gra się u siebie z Barceloną, często wchodzi w życie reguła by nie przegrac trzeba atakowac, przewaga liczebna w pierwszych 15 minutach meczu albo na ostatnie 5 minut pierwszej połowy może zdziałac cuda, gdy prowadzisz nie zapomnij 10 minut przed końcem zmieniac na powstrzymywanie i gre piłką, często stosuje podania do nogi lub na dobieg oraz agresywny odbiór piłki przeciwko lepszym rywalom, czasami nawet gram z konrataku lub defensywnie u siebie, nie ma się co okłamywac przeciwko zespołok klasy Legi , Wisły czy Lecha bardzo rzadko wygrywa się więcej niż 0-1, zawsze ustawiam swój zespół na nich defensywnie a swoim zawodnikom każe się wyluzowac, dodatkowo indywidualnie motywuje najlepszych zawodników,a młodym w debiucie mówie by zagrali na luzie, czasem motywuje bramkarza ale nie zawsze, najlepiej miec zmotywowanego zawodnika w każdej formacji.
Oglądam mecze rywali, swych ulubionych drużyn i finały bądź szlagiery pucharów, odpowiednio dobrany sztab szkoleniowy to połowa sukcesu potem trzeba poprzydielac trenerów oraz treningi indywidualnie, dodatkowo swój skład obieram na szybkości, młodości i pracowitości oraz współpracy wspartej doświadczeniem 2-4 zawodników reszta to młodzi reprezentanci swych krajów, przed sezonem organizuje i oglądam mecz kandydatów, zawsze znajdę jakiś talent czasem mimo słąbych statystyk zawodnik nadrabia swą postawą na boisku, moja najbardziej udana kariera to 2lata Lechem potem 2 lata Borussią Dortmund potem rok w Interze i na koniec 2 lata w Realu Madryt gdzie niie grałem co prawda jedynie w Angli ale nie lubię grac botami a na rynku większośc moich ulubionych pikarzy się poprostu zestarzała, n auczyłęm się też nie rządac wysokiej pensji by nie zajmowac dużej części budżetu płacowego i podpisywac kontrakty z klubami na rok, oraz nie wyrażac zainteresowania innymi posadami przed wzięciem urlpou :)
Polscy scouci nie są na zbyt imponującym poziomie więc by jak najszybciej zwiększyc ich atrybuty wysyłam ich do jak najmniejszych krajów by przescautowali ich jak najwięcej w ciągu roku, ale efekty będą widoczne dopiero po 2 latach, nie podpisuje trenerów 1 zespołu tylko trenerów aby też młodzież trenowali, dobrze dobieram asystenta i też proszę każdego scouta o raport przedmeczowy gdyż mają odmienny punkt widzenia, kiedyś w Lechu bronił mi Jerzy Dudek na którego polowałem parę lat a obecnie w Pogoni broni mi nie kto inny jak Tomasz Kuszczak, o mały włos nie podpisałem Majewskiego...
Wiadomo że to nie żaden Messi czy ronaldo ale jak na ekstraklase to chyba nieźle, co??? Spoko
Dodatkowo nie zapominaj podpisywac tylko samych tzw. free agents czyli poprostu wolnych agentów bądź też zawodników przychodzących do klubu na zasadzie wolnego transferu a cały bdżet transferowy przelewac na budżet płacowy oraz wyznaczac sobie jak największe cele w rozgrywkach ale również jak najwyższe premie dla piłkarzy...
PS. taktyka na Barce to od lat odpowiednio dobrane 4-3-3 :)

Valdi91 Młody aktywista

26.05.2012 23:58    #1988     Sufler - Porady do gry - Jaki sposób na kontuzje?
Kontuzje podczas meczu to zdarzenie losowe. Jeśli uraz nie ma nic wspólnego z obciążeniem treningowym oraz niską kondycją piłkarzy, oraz jeśli kopacze mają fachową opiekę lekarską - nic na to nie poradzisz, masz po prostu pecha. Może to nie tyle pech, co jakiś urok FM'a po nowych update'ach, bo sporo ludzi narzeka na szpital w drużynie. Mnie (na szczęście) nie zdarzyło się jeszcze tak, by większość mojej wyjściowej 11 nabawiła się kontuzji, ale 3-4 rekonwalesnetnów non-stop to u mnie norma. Co się jeden wyleczy, to ktoś inny łapie uraz. Tak więc w sprawie kontuzji podczas meczów nie masz absolutnie nic do powiedzenia.

marcin6105 Partyzant

26.05.2012 22:46    #1989     Sufler - Porady do gry - Jaki sposób na kontuzje?
Witam. Gram Man City i mam problem.
Większość podstawowgo składu ma kontuzje: Kompany, Clichy, Toure, Jonhson, Nasri, Silva, Balotelli.
Co zrobić, żeby nie łapali kontuzji. Fizjoterapeutów mam 4, Każdy ma Zdolności Medyczne - 20.
Urazy nie zdażają się na treningu, tylko w trakcie meczu. Kondycja zawodnika w trakcie meczu 95-100%.
Najczęstsze to: Złamana kość strzałkowa - 5-6 Miesięcy, Przepuklina - 2-3 Miesiące.

Poradzcie Coś. Proszę.

Pyskaty Partyzant

Jak Wacka to od początku w Porto siedział ( no może nie dosłownie, ale od razu w 2011-2012 poszedł tam ). W sumie teorytycznie mogę, bo Mak który dołączy za 3 meczu, bo mam koniec sezonu dołączy, a jest obunożny. Jednak natural ma prawą stronę, co nie wiem czy byłoby problemem, bo nie jestem pewien ile zająłby mu trening lewej flanki. jak masz coś jeszcze to podawaj śmiało ;).

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.