Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Jack Bauer Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Problem jak w temacie. Nie będę was tu zanudzał swoimi setkami głupich pytań, jak stworzyć killer taktykę, ale gram już od serii 2007 i stałem się wiernym fanem FM-a. Od samego początku trenowałem mój ulubiony klub - Celtic Glasgow. Podejmowałem się wyzwania kilkakrotnie, w każdej nowej części praktycznie zawsze zaczynałem od nich. Lecz ostatnim razem poświęciłem im kilkanaście sezonów, wzmacniając cały zespół od podstaw do szczegółów. Niestety jedyne co mi się udało osiągnąć to ledwo parę razy dojść do półfinałów. Nigdy nawet w finale się nie znalazłem. Liga Europy to samo. Stwierdziłem, że brak lolajności utalentowanych grajków, którzy często odchodzili zniechęcając sie brakiem osiągnięć w rozgrywkach międzynarodowych spowodowała liczne emigracje i powroty do punktu wyjścia. Lub wtrącał się w politykę transferową sam zarząd.

Postanowiłem ułatwić sobie życie (a jestem ambitny i nie lubię iść na łatwiznę, bo osobiście wolałbym zbudować mało znane najgorsze drużyny świata. Wybrałem zatem Szachtar, który jak na Europę wschodnią śmierdzi kasą, więc sprowadziłem najznamienitsze talenty i nawet gwiazdy. Pierwszy raz był bardziej bezmyślny, teraz znów wróciłem do tego. Poziom treningowy mam bardzo dobry, moi grajkowie naprawdę potrafią wygrywać z najlepszymi, a mimo wielu godzin ustawień indywidualnych, od takyki, przez role i zadania indywidualne po wykonywanie stałych fragmentów gry oraz dogłębne analizy przedmeczowe zespołów i tak odpadam po raz kolejny z rozgrywek i to w sromotnym stylu.

Setki razy zmieniałem i ulepszałem oraz wymyślałem nowe taktyki, jednak na nic to. 3 sezon jest gorszy niż nawet drugi czy pierwszy. Dbam o kondycję i ogranie moich zawodników, wszelakie pre seasonowe przygtowania i przedmeczowe. Zadbałem o niemal każdy aspekt gry. Wchłonąłem z cmrev sporą ilość wiedzy, ale szczerze g**** to dało. Odnoszę wrażenie, że FM to nic innego jak loteria, ponieważ swoimi poczynaniami nie mam wpływu na przebieg meczu. nic mi nie daje ustawianie zadań i całej drużyny pod rywala w LM, poświęcając nawet głowiąc się pół godziny. Efekt pozostaje taki sam jak po bezmyślnym klikaniem myszką. Często nawet podczas urlopu idzie mi lepiej w lidze niż podczas mojej obecności. Czy ja mam pecha tylko do Europy? a może do całej gry? Wydałem kilkaset milionów euro na wzmocnienia w 3 sezony i liczyłem na to, że chociaż w jakimś minimalnym stopniu mi się zwróci ten trud bo wiadomo, że pieniądze nie zawsze wygrywają.

Może powinienem przejść na Fifę Manager dla dzieci? Już nic z tego nie rozumiem. Zjadłem zęby i straciłem setki godzin czasu. Nawet w ostatnim akcie desperacji wróciłem właśnie na chwilę do korzystania ze "wspaniałych taktyk", bo może to ja wiecznie coś źle robię... Testowo wygrałem 3:0 ze średnim ligowcem, a potem przyszedł czas na rewanż z Arsenalem i znowu dostałem bęcki. Nie mam ochoty oszukiwać i setki razy wczytywać grę, żeby tak głupio wygrywać wszystko, bo mnie to już naprawdę nie bawi... Chcę wygrać chociaż raz, a dobrze i uczciwie. Nie obchodzą mnie już nawet puchary krajowe, bo i tak ch** za to płacą, a renoma nie wzrasta. Myśłałem, że CA i PA nie jest takie ważne jak poszczególne atrybuty zawodnika na daną rolę i pozycję, a jednak chyba są. Bo w Celticu, jak miałem grajków powyżej 170 CA, to naprawdę zaczynałem się liczyć w świecie futbolu i żadne kombinacje i analizy nie pomagały ani nie dawały takiego efektu, co posiadanie typowych Wonderkids z PA 9 i 10.

Valdi91 Młody aktywista

27.06.2012 21:41    #1952     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trenerzy
Trenerzy pierwszego zespołu pracują ze wszystkimi zawodnikami z seniorskim reżimem treningowym. Nie pracują jedynie z juniorami, a to, czy zawodnik gra w pierwszym zespole, czy też w drużynie rezerw nie ma najmniejszego znaczenia. Analogicznie, trenerzy juniorów pracują ze wszystkimi zawodnikami, którzy mają przypisany trening juniorski, czyt. wyłącznie z juniorami. Jeśli wrzucisz sobie juniora do drużyny rezerw, nadal będzie on miał przypisany trening juniorski. Sytuacja zmienia się dopiero, kiedy przeniesiesz go do pierwszego zespołu. Możesz zatrudniać szkoleniowców na stanowisko 'trener'.Taki fachowiec pracuje zarówno z seniorami, jak i juniorami. Tak więc tutaj rolę odgrywa bardziej wiek zawodnika niż to, w którym zespole gra.

rajonr Partyzant

26.06.2012 22:48    #1953     Inne - Hyde Park - Karczma pod Skojarzeniami
Trening

giallorosso Partyzant

[quote="Pellegrini53"]Witam, chcę sobie zagrać w Serie A i poszukuję stamtąd jakiegoś bogatego średniaka, nie chcę, żeby to była np. Roma czy Inter tylko typowy włoski średniak ale bogaty, żeby po kilku transferach mógł coś zawojować. Jest taka drużyna w Serie A? Proszę o pomoc. Jeśli takowej w Serie A nie ma, to może być bogaty średniak z Bundesligi. Potrzebne mi to do FM 11.[/quote]

Polecam Ci jeden z dwóch zespołów z Genui, w zależności od upodobań.
Ja aktualnie gram Genoą. Miałem tyle szczęścia, że po kilku miesiącach klub wykupił kanadyjski miliarder ;)
Ale nawet bez niego fundusze są przyzwoite, bardzo bogata i szeroka kadra, wielu ciekawych zawodników w rezerwach, U-20 i na wypożyczeniach.
Doskonała baza treningowa.

Możesz powalczyć też Palermo, Napoli albo Fiorentiną.

Tobi18 Młody aktywista

24.06.2012 11:54    #1955     Sufler - Porady do gry - Kryzys rundy jesiennej
No właśnie, jak grałem Lechem to też miałem drobny kryzys na wiosnę, ale jakoś sobie radziłem. Teraz w Interze to na pewno nie jest kwestia zgrania, może właśnie na odwrót - za mało świeżej krwi, bo gram prawie tym samym zespołem co sezon temu, hm?
Z tym przygotowaniem do sezonu to masz na myśli, że za mało sparingów, za duże obciążenia treningowe czy jak?
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

adson43 Partyzant

21.06.2012 21:09    #1956     Sufler - Porady do gry - Urlopy
Za duże obciążenia nie mogą być, bo poszedłem tym co wiecznie chcą urlopy "na ręke" - dałem im intensywność treningu na Niski.
Jest to dobry gracz, ale coś słabo gra. Co mecz ma te 2, 3, 4 strzały ale strzela góra, góra 1 bramkę i to nie co mecz ale co kilka meczy. Dla przykładu. Między jednym urlopem a drugim zagrał 8 meczy miał 19 strzałów, tylko 4 (!!) celne, i jedna bramka na zasadzie dostawienia nogi...

kwadrat102 Partyzant

21.06.2012 15:20    #1957     Sufler - Inne - Wisła Kraków - problemy finansowe ??
Witam , gram w fm-a 12 Wisłą Kraków . Mam już 4 sezon . Moje osiągnięcia dotychczasowe to 4xMP , 1x 1/4 LE , 1runda LM , 1xPucharpolski , 2SPP . Głownie stawiałem na rozbudowę bazy szkoleniowej dzięki czemu teraz mam na poziomie doskonałym Obiekty Młodzieżowe , Najnowocześniejszą Baza Treningowa , Bardzo dobry system wyszukiwania młodzieży . Myślę ze na te inwestycje poszło mniej więcej 100 mln zł. Wykupiłem tez na swoją własność stadion. Do czasu finanse miałem bardzo dobre ale problemy zaczeły się robić w tym roku.. Z budżetu 40 mln zostało mi 10 a roczny bilans jest na -50MLN ZŁ . Co miesiąc mam stratę i niedługo zbankrutuje.. Poradźcie mi co mam zrobić bo sprzedać zawodników mogę ale to i tak na dłuższą metę problemu nie załatwi. Budżetu płacowego nie przekraczam ( mam zapas 200 tys zł. )

oto screen z moimi finansami:)

http://zapod(...)png.html

poradzcie co mam zrobic:) dzięki z góry:)

Tobi18 Młody aktywista

20.06.2012 20:13    #1958     Sufler - Porady do gry - Kryzys rundy jesiennej
Spróbuję im zmniejszyć obciążenie, chociaż wątpię by to w tym tkwił problem, bo ten sam trening w Lechu się sprawdzał. Jakieś inne sugestie?

P.S. - Właśnie zacząłem ligę i na starcie przerąbałem z Chievo 3-1, zapowiada się tak jak zwykle :)
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

PatrykW Partyzant

20.06.2012 18:51    #1959     Sufler - Porady do gry - Urlopy
1.Może za duże obciążenie treningiem lub po prostu dostali za mało urlopu w przerwie między sezonami . Może to też być , że grają bez przerwy i nie wprowadzasz do zespołu nowych grajków
2.Może jest słaby , bo sam go kiedyś sprowadziłem do Arsenalu i cały czas grzał ławę , bo słabo grał . Nawet napastnicy z rezerw strzelali więcej od niego

dooomiiin Młody aktywista

20.06.2012 17:43    #1960     Sufler - Porady do gry - Kryzys rundy jesiennej
A nie zapodajesz im czasem zbyt mocnego treningu przed sezonem? Chociaż w sumie aż tak długo ich nie powinno trzymać.
by dooomiiin

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution