Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

buczek93 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
1. Jak jest dobry i się rozwija (wysoka determinacja i pracowitość) to nawet 15-latka można przesunąć do pierwszego składu. Może mieć problemy kondycyjne (wiadomo, juniorzy szybciej się męczą), ale i tak nauczy się dużo więcej niż w analogicznym czasie w rezerwach/zespole juniorskim.
2. Trening pierwszej drużyny możesz sobie spersonalizować, trening juniorski to jest lekki trening ogólny. Wniosek ? Junior uczy się małej ilości rzeczy, które potem przydadzą mu się na boisku. Lepiej przenieść go do pierwszego zespołu, udostępnić rezerwom i zafundować jakiś trening normalny (wzorowany na treningu innych graczy z pierwszego zespołu).
3.Oczywiście, że jest. Na korzyść pierwszego zespołu. Znacznie wartościowsze są spotkania w Premiership (nawet jeśli bijemy w nich ogórków) niż ciągła gra w rezerwach, gdzie gra rzadko kiedy przykłada się do symulacji.
4.Ja nigdy swoich zawodników nie wypożyczam - nie po to mam dobrą bazę treningową, trenerów i programy, żeby oddać gracza do zespołu prowadzonego przez komputer, który nie zna innych treningów niż ogólny i bramkarski.
5.To jest loteria, miło byłoby trafić na menedżera który nie boi się rotacji składem i który stawia na młodych. Więcej informacji poda ci choćby genie scout, jeśli tylko zdecydujesz się z niego skorzystać

panda20 Partyzant

[quote="jaqb"]Chyba znalazłem rozwiązanie, jeśli chodzi przynajmniej o atrybut "współpraca". Podczas meczów nakazywałem zawodnikowi zmianę pozycji z innym i nagle współpraca zaczęła iść w górę (nie wiem, czy to nie przypadek, a może opóźniony efekt nauki u mentora - grunt, że atrybuty się zwiększają).
Acha, i jeszcze jedno pytanie dotyczące tego Genie Scouta: czy wyświetlając atrybuty potencjalne bierze pod uwagę przypisany zawodnikowi trening (oraz bazę i poziom trenerów)? W ogóle dziwnie wyświetla: u wymienionego w tekście zawodnika podał, że może osiągnąć współpracę max 10, a on już ma 12 - teraz oczywiście "GS" podaje także 12...wtf? Zna ktoś dobrze ten program?[/quote]

Wydaje mi się, że nie bierze. Kiedyś, jak się jeszcze bawiłem w GS, to lubiłem sobie sprawdzić, co z określonych zawodników może wyrosnąć. "Geniusz" twierdził, że np. z Varane'a będzie średni europejski kopacz (tzn. jeśli chodzi o atrybuty).

Cinek1013 Partyzant

Witajcie !
Ostatnio trafił mi się całkiem fajny newgen, postanowiłem że wykorzystam cały jego potencjał.
W związku z tym pojawiło się w mojej głowie kilka pytań.
1.Mógłby ktoś napisactaki jakby "przedział" przykładowo: 15 - 17 lat - drużyna juniorska, trening z juniorami ; 18-20 drużyna rezerw, jeśli dobry to gra z ogórkami i w pucharze; 20-22 jeśli za słaby na pierwszy skład to wypożycznie itd.
2. Czym się różni trening juniorski od treningu normalnego(tego w pierwszej drużynie), jeśli powiedzmy 15-nasto latka dam do pierwszej drużyny na trening z seniorami, który ma chyba większe obciążenie, to będzie się on lepiej rozwijał niż przy treningu juniorskim w drużynie u-19 ?
3.Czy jest różnica między graniem w pierwszym składzie a między graniem w rezerwach ? Bardzo jest to widoczne w późniejszych umiejętnosciach ?
4.Lepiej zawodnika wypożyczyc zeby grał w jakimś x ligowym klubie, czy żeby grał u mnie w rezerwach i miał zapewniony dobry trening, bazę i sztab szkoleniowy ?
5. Jeśli chce wypożyczyc zawodnika, jak dobierac dla niego odpowiedni klub aby nie przystopował jego rozwoju(wiem przede wszystkim taki żeby w nim grał, ale chodzi mi o bazę, sztab itd.)
To chyba wszystko :)
Byłbym wdzięczny jeśli ktoś by pomógł mi to ogarnąc. Zawsze mam wrażenie ze "psuje" swoich newgenków.

dooomiiin Młody aktywista

10.07.2012 09:46    #1924     Sufler - Inne - trening
Ja nigdy tak nie robię. Cały czas mam ten sam trening, co przed kontuzją. I nawet nie przenoszę go do rezerw żeby odbudował kondycję tylko sam go stopniowo wprowadzam do gry.
U mnie skutkuje :)
by dooomiiin

jaqb Partyzant

Chyba znalazłem rozwiązanie, jeśli chodzi przynajmniej o atrybut "współpraca". Podczas meczów nakazywałem zawodnikowi zmianę pozycji z innym i nagle współpraca zaczęła iść w górę (nie wiem, czy to nie przypadek, a może opóźniony efekt nauki u mentora - grunt, że atrybuty się zwiększają).
Acha, i jeszcze jedno pytanie dotyczące tego Genie Scouta: czy wyświetlając atrybuty potencjalne bierze pod uwagę przypisany zawodnikowi trening (oraz bazę i poziom trenerów)? W ogóle dziwnie wyświetla: u wymienionego w tekście zawodnika podał, że może osiągnąć współpracę max 10, a on już ma 12 - teraz oczywiście "GS" podaje także 12...wtf? Zna ktoś dobrze ten program?

buczek93 Młody aktywista

10.07.2012 01:12    #1926     Sufler - Porady do gry - Trening w Serie A (FM 2011)
W 2011 przesiedziałem w Interze 13 lat, wygrywając jak leci wszystko. Skupowałem głównie młodych leszczy, często bez debiutu w jakiejkolwiek lidze. A sukces mojego treningu tkwił w tym, że był on wszędzie taki sam. Nie za bardzo chcę się wgłębiać w szczegóły, ale uważam że pozycje 14 będą odpowiednie. Chyba że cały reżim wyjdzie jako bardzo obciążający, to wtedy zmniejsz wycisk (zarówno aerobik jak i siła). Bankowo musi być powyżej 10, bo inaczej piłkarze mogą mieć problemy z graniem całego sezonu w dobrej formie fizycznej :)

qba1013 Partyzant

09.07.2012 16:46    #1927     Sufler - Inne - trening
kiedy zawodnik jest powazniej kontuzjowany przenosic go do treningu fizycznego ?

Liberatus1989 Partyzant

08.07.2012 23:08    #1928     Sufler - Porady do gry - Trening w Serie A (FM 2011)
Witam
Gram Fiorentiną Serie A i mam mały problem z ustawieniem treningu siłowego dla zawodników. Z tego co przeczytałem między innymi na tym forum, grając w lidze włoskiej trzeba przywiązać większą uwagę w treningu do atrybutów technicznych. W związku z tym mam mała prośbę: na jakiej pozycji na suwaku dotyczącym siły ustawić kulkę? Znam regułę 7, 14, 20. Czy pozycja 12 będzie wystarczająca do odpowiedniego rozwoju atrybutów siłowych? Czy nie będzie to za mało? Oczywiście mam już skompletowany dosyć dobry sztab trenerski. Z góry dziękuję :)

repus Młody aktywista

07.07.2012 21:59    #1929     Sufler - Inne - [Trening] Zawodnik za bardzo chce
Daj mu mocny nacisk na taktykę w treningu . A po za tym to powszechny problem , wszyscy ładują w brame chyba że mają wysoki atrybut współpracy,
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

dawo62 Partyzant

07.07.2012 21:47    #1930     Sufler - Inne - [Trening] Zawodnik za bardzo chce
Witam.
Mam problem z Kucharczykiem, otóż strzela dużo bramek ale jednak za bardzo chcę sam zdobyć bramkę.
Np. Biegna moi zawodnicy we trzech na bramkę przeciwnika (w tym Kucharczyk). I gdy Kucharczyk jest przy piłce zawsze musi strzelać na bramkę, nawet jakby był na 0 kącie.
Co zrobić?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution