Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

damko48 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
15.07.2012 21:51    #1911     Sufler - Porady do gry - Sparingi w zimie [Ekstraklasa]
A jak najlepiej przygotować drużynę do wiosny? Ile sparingów rozegrać, co jaki czas grać i czy może zastosować trening fizyczny?

kosa1333 Partyzant

@ sebastiano399 , w pierwszym sezonie dostaniesz jakieś 2 mln na transfery + to co sprzedaż, ale bez problemy z tym składem jaki masz na początku zajmiesz miejsce w TOP4, w drugim sezonie dostaniesz około 40 mln na transfery więc możesz zaszaleć, polecam zostawić sobie Carrolla i dać mu jakiś porządny trening, u mnie na save w 3 pierwszych sezonach strzelił około 40 goli, potem jak już siepał bramkę za bramką i został legendą klubu, jak znajdę ssy to wrzucę :D

dooomiiin Młody aktywista

13.07.2012 19:51    #1913     Sufler - Porady do gry - Trening pozycji w FM 08
Trening pozycji dodaje zawodnikowi jedną pozycję, na której może grać.
A jak długo dany zawodnik będzie się uczył gry na nowej pozycji, to zależy od jego wszechstronności. Od zera to trwa mniej więcej sezon (trochę szybciej, jeśli będziesz go wystawiał w meczach na nowej pozycji), ale u Ciebie to nie powinno trwać długo. Żeby był 'uzdolniony' na danej pozycji. Bo do poziomu 'naturalnego' trzeba czekać trochę dłużej.
by dooomiiin

tidididi Partyzant

13.07.2012 17:08    #1914     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote="dante77"]Niestety twoje założenia taktyczne nie sprawdzają się w 100%
1) Jeśli chodzi o wyniki to nie jest tak tragicznie:
Granada 1:1, Athletic 2:1, Barcelona 1:3, Mallorca 2:1 4 mecze 7 ptk
2) Jeśli chodzi o grę to tragedia, posiadanie piłki dalej oscyluje w okolicy 40-53 %
3) Fajny pomysł na napastnika, który strzelił już 5 bramek, w zasadzie teraz tylko on sadzi gole
4) mediapunta czyli ta moja newralgiczna pozycja dalej kuleje i przechodzi przez nią mało podań,
5) Środek pomocy też na plus gdyż grają bardziej składnie i widać kolektyw.
BARDZO PROSZĘ o kolejne pomysły na poprawę gry! Jest to dla mnie niesamowicie ważne! dzięki ;)[/quote]

Generalnie te założenia nie są uniwersalne i są wieloma szczegółami uwarunkowane.

Spróbuj ustawić ofensywnego pomocnika jako trequartistę, Klasyczną 10. Wówczas cofnięty rozgrywający może mieć funkcję obrony. Teoretycznie będzie wyprowadzał piłki ze strefy obronnej, a trequartista będzie szukał wolnej przestrzeni i rozgrywał krótkie, zgrabne podania. U mnie natomiast ten manewr nie działa w stu procentach, gdyż mózgiem ma być właśnie cofnięty rozgrywający, a ofensywny pomocnik odpowiada za ostatnie podanie.

Trening przedmeczowy --> Ustawienie w ataku, przeciętne.

Szczupaczek Partyzant

13.07.2012 13:14    #1915     Sufler - Porady do gry - Trening pozycji w FM 08
Witam.
Jestem nowy i nie wiem czy dobrze napisałem, ale mam pytanie dotyczące treningu pozycji w Football Manager 2008.
Może to błacha i oczywista sprawa, ale chciałem się dopytać o rzecz której nigdy nie robiłem.

Mianowicie: Jak działa trening pozycji?? Zmienia zawodnikowi całkowicie pozycje, czy może "dodaje mu nową", robi go bardziej wszechstronnym?

Przykładowo: Mam Sergio Canalesa, który jest środkowym ofensywnym pomocnikiem. Ma całkiem fajne umiejętności, by być skrzydłowym. A jak wejde w opcje "ustawienie" to ma on na skrzydłach tylko poziom "kompetentny". Sergio jest środkowym i tam nim gram, ale chciałbym by potrafił, by był mocny na skrzydle, bym mógł tam go wystawić w razie potrzeby i grał tam dobrze, chcę by był bardziej wszechstronny.
Ale zaś nie chce zmieniać mu całkowicie pozycji, by był mocnym skrzydłowym, a przeciętnym na środku. Chce by z OP Ś, stał się OP PŚ.

Stąd moje pytanie. Jak działa trening pozycji? Zmienia pozycje, czy dodaje nowe?

Chyba że trening pozycji działa jeszcze inaczej, niż mi się wydaje, więc proszę o odpowiedź.
A może wystarczy wystawiać w meczu na nowej pozycji zawodnika, by on się nauczył na niej grać i stał się wszechstronny? Proszę o odpowiedź.

Mam nadzieję, że otrzymam odpowiedzi na moje pytania, bo nigdy nie potrafiłem tego znaleźć. Z góry dzięki.

Amikowiec Młody aktywista

10.07.2012 23:28    #1916     Sufler - Inne - Legenda
o ja się podpinam pod temat z legendarnym menago, bo miałem np., że w Warcie Poznań wystarczył mi mistrz kraju, a obecnie w Kolonii sezon temu wygrałem wszystko co możliwe jest do wygrania w Europie + (gdyż przyszedłem do klubu na pocz. 2013 roku, a więc w połowie sezonu 12/13) klub był w strefie spadkowej i wyciągnąłem koniec końców wicemistrza Niemiec (comeback na miarę Lenczyka i Śląska w sezonie 2010/2011 :)), a na dodatek wygrałem Puchar Niemiec i w 2015 roku wciąż jestem tylko ulubieńcem, a kroczę drogą do obrony potrójnej korony (a prócz tego na pocz. sezonu wygrałem SPE i w grudniu KMŚ). Zainwestowałem także we wszystkie askepty szkolenia, tak że Barca by się nie powstydziła moich obiektów treningowych :)

Valdi91 Młody aktywista

10.07.2012 21:43    #1917     Sufler - Inne - Legenda
1. Wygrywać, wygrywać, i jeszcze więcej wygrywać. Nie wiem czasem, czy angaż w sprawy klubu nieco nie pomoże. Sprawy typu rozbudowa bazy treningowej by podnieść prestiż, modernizacja obiektów młodzieżowych, dla zapewnienia klubowy solidnych juniorów, rok roczne zwiększanie nakładu na szkolenie najmłodszych, oraz rozbudowa bądź budowa nowego stadionu, by podnieść klubową reputację, a także zapewnić komfort oglądania meczów większej ilości fanów. No i tam rozbudowa siatki wyszukiwania juniorów i poziomu scoutingu w klubie. Po prostu angaż we wszystkie możliwe aspekty funkcjonowania klubu. Choć nawet jeśli ma to jakiś wpływ, to i tak najważniejsze są trofea.

2. Nie wiem, ale z pewnością musi być ulubieńcem kibiców, grać w klubie X lat, może jeszcze jakieś specjalne osiągnięcia z zespołem. Nie wiem, nigdy nie zwróciłem uwagi, czy mi któryś z moich obecnych grajków przeszedł do legendy klubowej, ale wątpię, bo nigdy nie prowadziłem jednego klubu dłużej niż 3 lata. W Twoim przypadku nie potrafię pomóc.

jaqb Partyzant

[quote="buczek93"]4.Ja nigdy swoich zawodników nie wypożyczam - nie po to mam dobrą bazę treningową, trenerów i programy, żeby oddać gracza do zespołu prowadzonego przez komputer, który nie zna innych treningów niż ogólny i bramkarski.[/quote]
A mi się coś wydaje, że jednak zawodnik trenuje na wypożyczeniu na takim samym treningu, jaki miał przypisany w naszym klubie (a przynajmniej dodatkowy trening). Zauważyłem to na przykładzie wypożyczeń swoich zawodników (wzrastał im głównie ten atrybut, który mieli mocniej trenować w moim klubie - trzeba by o to zapytać w SI. Jeszcze podpowiedź dot. wypożyczenia: jak zawodnik na wypożyczeniu gra słabiej, to w interakcji z nim mówię, że jak nie zacznie lepiej grać to wystawię go na listę transferową - w większości przypadków skutkuje lepszą grą. Jak trener drużyny klubu, do którego jest wypożyczony nie daje mu za dużo szans (warto sprawdzić atrybuty trenera przed wypożyczeniem, oraz bazę i formację drużyny), to mówię zawodnikowi, żeby mocniej trenował, bo na listę - też przeważnie skutkuje. Osobiście mam kilka klubów filialnych, do których wypożyczam grajków, którzy już nie są juniorami, ale jeszcze są za słabi na 1. zespół. No i warto wypożyczonym dać trochę czasu na aklimatyzację w nowym zespole.
A tak trochę z innej beczki, czy nie uważacie tego za dziwne i do poprawki, że wypożyczonym zawodnikiem, obojętnie jak dobrze by sobie radził, nie interesuje się żaden zespół i nie można go sprzedać? Oczywiście transfer byłby zrealizowany po zakończeniu wypożyczenia. Przynajmniej ja tak mam, a jak u was?

Schneider91 Partyzant

[quote="buczek93"] 2. Trening pierwszej drużyny możesz sobie spersonalizować, trening juniorski to jest lekki trening ogólny.[/quote]

Możliwa jest też personalizacja i ustawienie treningu juniorskiego pod odpowiednią pozycję z tego jak mniemam, są chyba nawet gotowe treningi.

Valdi91 Młody aktywista

Korzystając z tematu, mam takie małe pytanko odnośnie tego punktu:

[quote="buczek93"]4.Ja nigdy swoich zawodników nie wypożyczam - nie po to mam dobrą bazę treningową, trenerów i programy, żeby oddać gracza do zespołu prowadzonego przez komputer, który nie zna innych treningów niż ogólny i bramkarski. [/quote]

Co prawda coś w tym jest, ale czy nie lepiej czasem wypożyczyć zdolnego grajka do dobrego klubu filialnego, gdzie szanse na grę będzie miał o wiele większą niż u mnie? Bo bądźmy szczerzy, ile on u mnie pogra? W Pucharze Ligi i w końcówkach meczów z ogórasami, ale jak ktoś ma dobry, zbilansowany skład, naprawdę trzeba odstrzelić jednego ze swoich (często czasem niezłych) graczy z rotacji, by dać pograć młodemu? Ja zawsze na każdą pozycję mam co najmniej 2 piłkarzy, na niektóre pozycje po 3. Skutkuje to dobrą rotacją w pierwszej jedenastce, wszyscy mają przyzwoitą ilość meczów, nie mogą narzekać na brak występów. Kiedy jednak na jakąś pozycję dojdzie mi ktoś 'dodatkowy', w tym przypadku newgen, musiałby grać kosztem jednego z piłkarzy na swojej pozycji. Dlatego ja zawsze wypożyczałem zdolnych newgeów do klubów filialnych. Choć z drugiej strony to co napisałeś, że komp zna tylko trening ogólny i bramkarski to też prawda. Ale czy występy w pierwszym składzie w meczach o punkty nie rekompensują trochę tego treningu?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution