Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Lopata19104 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
28.07.2012 09:43    #1881     Football Manager - Ogólna dyskusja - trening
witam zacząlem nową rozgrywke tym razem barcelona po 2-3 miesiacach wiekszosc pilkarzy narzeka ze "trening ofensywny w klubie pozostawia wiele do życzenia" najpierw uzywalem treningu z fm-a potem probowlaem iinych z internetu i nic.Czy ma ktos sprawdzony trening dla Barcelony?

Macias071 Partyzant

Stosując się do Twojej podpowiedzi wnioskuję, że tak słaba kondycja nie jest wynikiem przeciążeń treningowych itp., ale po prostu brakiem cyklu meczy i sezonu ligowego. Faktycznie sprawdzałem ogranie zawodników i jest ono na bardzo słabym poziomie.

Macias071 Partyzant

Witam,
mam taki problem. Mam FM2012 od niedawna (kilka dni). Uruchomiłem grę jako bezrobotny. A jako startowy okres dałem luty 2011 ligi rosyjskiej. Natomiast zatrudnienie znalazłem w zespole 2 ligi niemieckiej Hansa Rostock - rozgrywki tam startują w lipcu. Czyli ok 5 m-cy nic się nie dzieje - nie mam rozgrywek ligowych. Przygotowuję sobie skład -treningi ok 3/4 zapełnienia suwaka czyli dość wysokie. Oraz przygotowanie przedmeczowe o wysokiej intensywności. Zorganizowałem kilka sparingów i jakiś turniej u siebie w lutym z klasowymi zespołami (Dortmund, Leverkusen i Monachium gdzie Monachium ograłem 4-2 w dziesiątkę;P) tak aby zobaczyć sobie jak się zespół spisuje. Przed rozpoczęciem ligi w lipcu, od początku maja, aplikuję moim zawodnikom spotkania sparingowe w odstępie jednotygodniowym. I teraz niepokojąca rzecz jaką zauważyłem. W okresie między sparingami moi zawodnicy NIE ODBUDOWUJĄ KONDYCJI.
Dochodzą do poziomu ok 55-64% i dalej lipa:(. Zmniejszyłem poziom treningu na suwak w połowie. Oraz przygotowanie przedmeczowe na bardzo niskie i dalej nic się nie dzieje z poprawą kondycji. Zaaplikowałem im nawet tygodniowy odpoczynek i usunąłem następny sparing. A kondycja dalej kaplica. Czy to w moim postępowaniu jest coś nie tak czy to może jakiś babol w rozgrywce? Gram na łatce 12,2,2.

huntelaar Partyzant

25.07.2012 12:53    #1884     Football Manager - Świat taktyki - 4-2-2-2 lech
Witam wszystkich na forum jako że jest to mój pierwszy post (2) na forum.Mam kilka pytań na które, długo szukałem odpowiedzi na angielskich forach jak widać bezskutecznie.Niedawno zacząłem grę w FM i z dnia na dzień wchłaniam coraz to więcej informacji, jednak zawsze na jakieś pytanie brakowało mi odpowiedzi jednym z nich jest to : Jak bardzo na grę moich podopiecznych wpływa zmiana "specjalizacji" ? podam przykład. Adam Maher najlepiej spisuje się jako Klasyczna 10 według raportu Asystenta, po załadowaniu taktyki autor zaleca grać OP jako "Ofensywny pomocnik" i tutaj nasuwa się kolejne pytanie : Czy wczytana taktyka którą autor stworzył, przez zmienianie tych "ulubionych pozycji" zostanie powiem kolokwialnie zjebana? Gram Lechem Poznań 2 sezon i kombinuje jaką taktykę pod nich wybrać.

Swoją karierę postanowiłem poświęcić sprowadzaniu młodych talentów z wysokim PA 150-170 i rozbudowę bazy treningowej.
Pierwszy sezon grałem 4-1-1-2-1-1 czyli 1 Defensywny (w) Murawski, Trałka ŚP POP (w) 2 skrzydłowych (A) Kupisz którego kupiłem i Tonev-Kiełb i 17 letni ofensywny pomocnik Adam Maher w pierwszym sezonie 22 asysty.W napadzie LPK Galvan, Ubiparip, Lovrencsic (używany również na prawym skrzydle.Najgorzej wyglądała obrona jedynie dobry Kamiński nigdy mnie nie zawiódł i dobrze zapowiadający się Guereiro.Sezon zacząłem całkiem nieźle bo 15 meczów bez porażki i nie byłem pierwszy gdyż Legia miała 15 wygranych.Gra w pucharach i nakład gier sprawił plagę kontuzji i zmęczenia,sezon skończyłem na 3 lokacie i pucharze finale pucharu polski,europejskie puchary skończyły się na wyjściu z grupy.

Główny potencjał zauważyłem w grze skrzydłami i w moim ofensywnym pomocniku od którego zależało głównie czy lech grał dobrze czy męczył się do ostatniej minuty.W przyszłym sezonie chciałbym jednak skupić się na ustawieniu 4-2-2-2 lub jak kto woli 4-4-2 z off skrzydłowymi.Tutaj mam 3 pytanie jaką taktykę polecacie.Dokupiłem 3 napastników Yaya Sanogo(18),Paulo Dybala(18),Annas Achahbar (17), dwóch pierwszych kontraktem,3 wypożyczenie z możliwością kupna, oraz skrzydłowego Leandro Bacuna koniec kontraktu również.Wszystko poszło zatem na kontrakty.Sprzedałem Trałkę, nie przypadł mi do gustu i był drogi :D 2mln zarobione.

Zatem prosiłbym o jakieś pomysły dotyczące taktyki,na nadchodzący sezon.
Pisałem na szybko mam nadzieję że błędów uniknąłem

Pozdrawiam

jaqb Partyzant

Ja u siebie stosuję trening tzw. 30+ (kiedyś był artykuł na stronie). Jak pewnie wszystkim wiadomo, aby atrybuty z danej kategorii treningowej nie "spadały" suwak musi być ustawiony na poziomie średniego obciążenia +1. Dla "staruszków' ustawiam tak wszystkie kategorie treningu oprócz siły i aerobiku (to po 30-stce najszybciej spada), które daję na maxa (ale staram się nie przekraczać całkowitego obciążenia treningu powyżej poziomu "średni";). Dodam, że rezultaty są całkiem niezłe. Ważne też, aby zawodnik dużo grał. Największe spadki to podczas urlopu międzysezonowego.

stefan1984 Młody aktywista

23.07.2012 13:31    #1886     Sufler - Edytor - poziom juniorów - edytor
Baza treningowa dla juniorów, ogólna baza treningowa, i reputacja - to wiadomo. Ale... Co oznacza taka na przykład jakość szkolenia juniorów? Czy tak jak się domyślam, jest to zależne od tego, jak wysoki współczynnik pracy z młodzieżą mają moi trenerzy? Znaczenie szkolenia dla klubu - czy to może ilość trenerów juniorów, czy jeszcze coś innego? A rozległość siatki wyszukiwania juniorów - od czego ona zależy? Od ilości scoutów, od tego jak oni oceniają potencjał, czy jednak od czegoś innego?

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
23.07.2012 11:13    #1887     Sufler - Edytor - poziom juniorów - edytor
Odpowiedź:

Szkolenie juniorów zależy od atrybutów klubu: bazy treningowej juniorów (1-20), jakości szkolenia (1-20), znaczenia szkolenia dla klubu (1-20), reputacji klubu (1-200), rozległości siatki wyszukiwania juniorów (1-20 w skali krajowej), ogólnej bazy treningowej (1-20) i właśnie tego współczynnika korygującego ze względu na kraj. Ten współczynnik też zależy od szeregu innych rzeczy, takich jak rozmiar państwa, znaczenie piłki w kraju itp.

Czyli najprościej: współczynnik korygujący PA uzyskiwane przez juniorów w danym kraju.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pucek Stachanowiec

22.07.2012 20:24    #1888     Sufler - Porady do gry - Trening w słabym polskim klubie
Możesz załadować sobie jakiś trening z internetu. W ogóle w FM-ie warto ustawiać rzeczy samemu, a nie zdawać się na los. Zawsze możesz czegoś się nauczyć i wykorzystać w kolejnych klubach ; - ) Lub gdy zostanie zwiększony limit trenerów (o to też można męczyć zarząd).
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pucek Stachanowiec

22.07.2012 20:04    #1889     Sufler - Inne - Polska 2052 - dużo obcokrajowców
Mógłbyś podkręcić szkółki klubów i bazy treningowe, ale na efekty musiałbyś czekać kilka lat.

Pucek Stachanowiec

W szczególności chodzi mi o próby hamowania spadku atrybutów. Jakieś specjalne treningi, podejścia, sposoby? Za przemyślane odpowiedzi będę wdzięczny.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.