Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

buczek93 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.08.2012 14:13    #1861     Sufler - Inne - Najefektywniejszy trening ?
Poparty fachowcami, czyli jak najwiecej gwiazdek w zakladce "trening". Nie mowie oczywiscie, ze wszedzie ma byc 5 (badzmy szczerzy, baza na poczatku gry nie dysponuje nawet 9 osobami zdolnymi do takiego wyczynu), ale warto postarac sie by tych gwiazdek bylo jak najwiecej. A co do treningu - tak, warto zaniechac treningu ogolnego i stworzyc sobie wlasne programy. Jak dla mnie srodkowy obronca nie potrzebuje treningu technicznego czy ofensywnego - on ma podac pilke do najblizszego zawodnika, nie bawic sie w jakies dryblingi, rozegrania i tego typu duperele, a jak strzelac, to z glowki. Tak samo napastnik nie potrzebuje treningu defensywnego - jak ma odebrac wslizgiem, to odbierze, bez wzgledu na to, czy ma odbior = 1 czy odbior = 10. Gdy prowadze wlasne zespoly, zawsze tworze wlasne treningi. Pilkarze z wysokim potencjalem rozwijaja sie kilkanascie do kilkudziesieciu % szybciej niz sterowani przez bota. Do tego mam wiekszy wplyw na ich atrybuty (jak pilkarz ma niskie krycie to moge mu opracowac trening indywidualny, komputer z tej opcji nie korzysta).
Jesli jestes bardzo zawziety, mozesz sprobowac stworzyc kazdemu grajkowi trening, ktory bedzie inny niz wszystkie. Ale wg mnie mija sie to troche z celem - akurat ja sciagam graczy o podobnej charakterystyce, ktorzy moga trenowac to samo. Ale jesli chcesz podejsc do kazdego gracza w taki sposob, to zycze powodzenia. Byc moze uda ci sie osiagnac cos wiecej niz mnie :)

buczek93 Młody aktywista

06.08.2012 14:00    #1862     Sufler - Inne - Najefektywniejszy trening ?
Najefektywniejszy trening ? Wlasny, poparty fachowcami w kazdej dziedzinie i porzadna baza treningowa. Plus indywidualny - niby nic, a rezultaty daje co najmniej zadowalajace (o ile pilkarz moze sie jeszcze rozwijac) :)

gmickey92 Partyzant

06.08.2012 12:30    #1863     Sufler - Inne - Najefektywniejszy trening ?
Jaki jest najefektywniejszy trening czy ten z naszego serwisu, czy może ze świeżego poradnik fm-base ? A może jeszcze jakiś inny ?

Takie pytania zadajemy w Suflerze
szemek

Marian B Partyzant

05.08.2012 13:36    #1864     Sufler - Porady do gry - Rozwój sztabu szkoleniowego ?
Podobnie jak z zawodnikami. Musi być PA odpowiednio wysokie aby umiejętności trenera poszły w górę. Nie badałem tego wątku szczegółowo ale zatrudniam trenerów na zasadzie: poziom dyscypliny, motywowanie, determinacja - minimum 10. No i wspomniane PA wysokie i wszystko idzie w gorę. Wspomniane cechy mogą mieć jednak wpływ na jakość treningu a nie koniecznie rozwój trenera. Profesjonalizm w połączeniu z ambicją trenera będzie najważniejszy w dążeniu do osiągnięcia PA - z tym że tego nie widać w grze (no chyba że na osobowość patrzeć ale i o wartości 10 będą szli w górę.)

Szaikan Partyzant

A jesli chodzi o obiekty to lepiej mieć większy stadion czy bazę treningową i mieć własną ale gorszą czy lepszą ale od innego klubu

Egomaniac Partyzant

Ja zdecydowanie wolę Anglie. W Polsce nigdy nie zagrałem nawet sezonu, ponieważ przerwa zimowa mnie odstrasza. Jeśli zdecydujesz się na ostatnią klasę rozgrywkową Anglii to wybierz klub z najlepszymi obiektami (obiekty młodzieżowe, baza treningowa, stadion), bo pieniądze ci się nie przydadzą.
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

shift90 Partyzant

@ Bobilo
Polecam Vitesse! Budżet na start ok 10-11mln. Z dobrymi transferami i taktyką 4-5-1 wywalczyłem podwójną koronę w pierwszym sezonie. Zarząd chętnie zgadza się na rozbudowę bazy treningowej. W 2 sezonie już mam planowaną 2 rozbudowę i wykup stadionu. Prezes co jakiś czas dorzuca do "portfela" klubu. To tyle co na razie zobaczyłem. Myślę, że jest jeszcze więcej plusów. Także polecam

bartolomij Partyzant

30.07.2012 21:40    #1868     Sufler - Porady do gry - Rozwój zawodnika
Ogranie meczowe to tylko jedna z wielu rzeczy, które składają się na rozwój juniora. Może masz za słabo rozwiniętą bazę treningową?

Szemek Ekspert

30.07.2012 19:03    #1869     Sufler - Porady do gry - Trening w słabym polskim klubie
Na CM Rev są ze dwa ciekawe treningi do ściągnięcia dla seniorów i coś dla juniorów. FM pod tym względem jest ograniczony. Kiedyś można było ustalać poszczególne ćwiczenia, a teraz jest słabo, więc ja wole ściągnąć cudzy trening, bo to na jedno wychodzi.

Poza tym nie robisz niczego "na pałę", bo masz w to wgląd i możesz coś pozmieniać.
"To tylko Internet k*rwa."

Lypton Partyzant

30.07.2012 13:10    #1870     Sufler - Porady do gry - Rozwój zawodnika
Też mam podobny przypadek do tego Romario. Kupiłem zawodnika zimą, nie zwracając uwagi na to, że grał już w sezonie w dwu klubach. Czyli kaplica, nie może grać nawet w rezerwach. Od 5 miesięcy tylko trenuje, nigdzie nie gra. A trenerzy chwalą sobie jego rozwój (choć to może być efekt znacznie lepszej bazy treningowej i trenerów niż w jego poprzednim klubie, średniaku z Austrii). Ale z drugiej strony mam kilku utalentowanych ( ale jeszcze nie wystarczająco dobrych, by łapać się nawet na ławkę) juniorów, którym z kolei trenerzy zarzucają, że zatrzymali się w rozwoju, bo brakuje im gry.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution