Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

gmickey92 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
14.08.2012 13:30    #1841     Sufler - Porady do gry - Newgeny w polsce.
Moim zdaniem, dużą rolę odgrywa również reputacja kraju. Wyłapałem grając w Wiśle Kraków zawodnika z niższej ligi francuskiej wiek: 15 lat i PA: 198 na drugim miejscu zaraz po Messi. Oczywiście zdziwiony byłem, gdy udało mi się go kupić, chyba tylko dlatego, że mam nowoczesne obiekty treningowe.

W innej grze, prowadząc Seattle Sounders newgen AS Roma wiek:16 lat PA: 200 . Bardzo rzadko się to spotyka, ale w tym wypadku już na pewno odegrała rolę reputacja klubu, kraju oraz zaplecza treningowego.

Grając w Polsce naprawdę ciężko o dobrych zawodników, ale z Garbarnii Kraków udało mi się wyłapać Bartłomieja Kasprzyk. Przez pierwsze kilka sezonów najlepiej starać się skupić na rozbudowie baz treningowych i systematycznie grać w fazie grupowej ligi mistrzów.

Arturo.RMCF Partyzant

14.08.2012 02:06    #1842     Football Manager - Ogólna dyskusja - Znacie ?
A ja właśnie szukam gry, gdzie będę jednym zawodnikiem, dzięki dobrej grze, będą podpisywać ze mną kontrakty coraz lepsze kluby, sponsorzy, gdzie będę wybierał czy impreza czy trening, itd. Ale żeby miało to licencje na nazwiska, bądź żeby był do tego patch jakiś poprawiający nazwiska/herby itd.
Zna ktoś taką grę? ; D

skazi Partyzant

13.08.2012 23:44    #1843     Sufler - Porady do gry - Newgeny w polsce.
[quote="maselko"]Witam. Mam takie pytanie. Czy jak bym w Polskim klubie miał obiekty treningowe i młodzieżowe jak np. Barcelona to czy w moim klubie pojawiali się newgeni o umiejętnosciach i potencjale podobnych do newgenów z Barcelony? Czy zależy to też od regionu i rzadziej dostawałbym newgenów na miarę klasy światowej.[/quote]
Ja co roku w Lechii rozbudowuję bazę i obiekty treningowe (teraz mam doskonałą bazę treningową , dobre obiekty młodzieżowe oraz doskonały system szkolenia młodzieży) ale jakoś do tego sezonu szału z dobrymi juniorami nie było (pojawiło się dwóch z PA 120-130) ale w tym sezonie przyszedł junior co ma PA 196 który ma osobowość "Profesjonalny" oraz porównanie wg mediów "Lansowany jako nowy Ludovic Obraniak" więc robi się ciekawie :D

Best7 Partyzant

Ooooo. Dopiero zauważyłem. Ale gapa ze mnie! Tak to jest, jak się nie interesuje polską ligą. No cóż, zarobione pieniądze zainwestuję obiekty młodzieżowo - treningowe :D.

kaseta1 Partyzant

13.08.2012 15:52    #1845     Sufler - Inne - Trening fizyczny
Ja robię tak: sparingi co 4 dni, ostatni na tydzień przed pierwszym meczem o punkty. Pierwsze 45 minut gra pierwsza jedenastka, drugą połowę grają zmiennicy. Wszyscy szczęśliwi, przystępujesz do sezonu z wszystkimi graczami z kondycją i ograniem 100%. Później tylko udostępnić rezerwowych drużynie rezerw i umiejętnie rotować składem ( łącznie z bramkarzem). Nie stosuję treningu fizycznego.

bartex55 Przodownik pracy

13.08.2012 15:15    #1846     Sufler - Inne - Trening fizyczny
Bajeczki. Intensywniejszy trening fizyczny wpływa tylko na szybkość wzrostu atrybutów fizycznych. Nie ma żadnego wpływu na kondycję (condition) ani sprawność (fitness) piłkarzy. To zależy od ogrania meczowego i w mniejszym stopniu od ogólnego obciążenia treningowego (workload). Poza tym, jeśli zbyt mocno lub słabo trenujesz daną kategorię treningową to piłkarz może być z tego niezadowolony. Co za tym idzie, rozwój takiego zawodnika jest znacznie spowolniony. Przypuszczam również, że ilość i powaga kontuzji są większe przy intensywniejszym trenigu fizycznym niż treningu pozostałych kategorii (chociaż największy wpływ na szanse wystąpienia kontuzji ma ogólne obciążenie).

sebastiano399 Partyzant

13.08.2012 15:14    #1847     Sufler - Porady do gry - FM 08 - taktyki i treningi
Musisz kliknąć - importuj taktykę, a w treningu importuj.

Arturo.RMCF Partyzant

13.08.2012 11:52    #1848     Football Manager - Świat taktyki - Skuteczność.
Chooy nie impreza. Kilka meczy było bardzo dobrych. Ronaldo pakował po 3-4 bramki a ja wygrywałem po 4:0; 5:0 ale: jeden, drugi, trzeci mecz było okej, ale 4, 5 itd. coraz gorzej. Porażka z Sociedadem, remis z OL na Bernabeu. To wina tego, że zrobiłem Ronaldo trening tylko siłowy + atak i strzały? Jakiś spadek formy? Czy muszę zmienić taktykę? Miałem podobne problemy w Maladze czy QPR, ale zmieniałem formację i znowu było okej.

ElHarnasReaktywa... Młody aktywista

12.08.2012 22:15    #1849     Sufler - Inne - Trening fizyczny
Fizycznie przygotowujesz zawodników poprzez rozgrywanie sparingów.
Ja nie dostrzegam żadnych korzyści z treningu fizycznego w przerwach rozgrywek.

Gieorgij Partyzant

12.08.2012 21:02    #1850     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2013
Rozegrałem kilka sezonów i z przykrością stwierdzam, że jest mało grywalna, a raczej daje mało satysfakcji ze względu na małe duperele. Może zacznijmy od terminarza? Od samego początku (wersji 12.0.0) jest z nim problem (runda jesienna 20, wiosenna 10). Gdy dodasz grę w Europie (faza grupa plus eliminacje) i puchar polski to wychodzi 34 spotkania jesienią, jeśli odpadniesz z innych rozgrywek to wiosną grasz tylko dziesięć spotkań. Czegoś takiego nawet w nadwiślańskim kraju nie wymyślili. Trzeba też pamiętać, że zawodnicy grający w PL motorycznie odstają i taki maraton jesień bez szerokiej wyrównanej kadry nie jest niczym przyjemnym. Druga sprawa łącząca się z tą to kwestia dodatkowych lig. Przy odpowiednim dobraniu dat można zlikwidować kwestię terminarza, za to sypie się zakładka treningu w juniorach. Niby można dodać reżimy, ale przyporządkować trzeba wtedy ręcznie z poziomu profilu zawodnika, ale nie ma już możliwości własnoręcznego przydzielenia trenerów do reżimów. Kolejna sprawa to kwestia reputacji i nie chodzi o to, że wolno rośnie, ale działa bardzo dziwnie. Trzy sezonu to komplet trofeów na krajowym podwórku i faza grupoa LE oraz dwa razy 1/16 LM, a Lech wciąż ma najlepszą reputację w kraju, mimo że najwyższą pozycją w lidze, jaką zajął była piąta, nie doszedł do półfinały PP i co się z tym wiąże nie grał w Europie. W pewnym momencie się wkurzyłem i sprawdziłem, że Lech ma reputacje na poziomie 6250, a moja Legia 5950. To nie jest normalne. O innych duperelach, które tyczą się wszystkich lig nie będę wspominał.
Dziennik czyli blog wielotematyczny

FM12: Legia Warszawa (06.11 - 08.12) | Brighton & Hove Albion (10.12 - 11.13) | Anderlecht Bruksela (11.13 - )

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution