Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

chinczol Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
No way! Zarówno w FM11 - co jeszcze potrafiłem zrozumieć, tak i w FM12 - co jest dla mnie kompletnym idiotyzmem, Benzema jest mizernym grajkiem, bardzo źle zrobionym przez research. Niby posiada PA 180 czy 182 ale jego profesjonalizm, determinacja powodują że cieżko go rozwinąć w pełni, problemy z treningiem - niska pracowitość powodują jego ciągłe nie zadowolonie z obciążenia treningowego. Niski ukryty atrybut - stbilność formy tylko uwydatnia to że w FM Benzema nie jest tym samym grajkiem co w realnym świecie. Nic z tym nie zrobisz. Ja zawsze go sprzedawałem po pierwszym sezonie i kupowałem Aguero - boga ataku, Tobie proponuje to samo. Atak Higuain & Aguero miażdzy system i każdą obrone. A sprawa Benzemy dobija mnie juz od 2 lat i nie rozumiem czemu jego research jest tak kiepsko zrobiony. On powinien wyglądać nie gorzej od Aguero - niestety tak nie jest, jeżeli w FM13 nadal się to nie zmieni to sam mu zrobie odpowiedni research :)

Tucznik Czynu Partyzant

Witam, mam mały problem z zawodnikiem wymienionym w tytule. Otóż podczas rozgrywki Realem nie potrafię wykrzesać z tego zawodnika jego prawdziwego potencjału. Przede wszystkim ma słabą skuteczność (tysiące zmarnowanych "setek";), nie raz w meczu wręcz bardziej przeszkadza niż pomaga drużynie. Owszem zdarzają mu się dobre mecze jednak stanowczo za rzadko, co sprawia, że jest daleko za plecami Higuaina. I tu moje pytanie: czy ma ktoś wskazówki jak "ulepszyć tego piłkarza"? (polecenia ind., trening itp.)
Hala Madrid!

bloo Partyzant

Celta Vigo czy Las Palmas? W końcu zdecydowałem się zacząć grę w lidze hiszpańskiej i te dwa zespoły w miarę przypadły mi do gustu, pytanie teraz który z nich wybrać? Posiadają podobne stadiony, celta ma trochę lepsza baza treningowa, z kolei Las Palmas ma chyba ciut ciekawsze talenty (Viera, Artiles). Który zagwarantuje mi ciekawszą grę? Prawdę mówiąc gra w lidze polskiej mnie nudzi po 3 sezonach, a włoska i niemiecka w 3/4 sezony jest do zdominowania przez spadkowy klub, a nawet drugoligowca. Tutaj mam nadzieję, że Barcelona, Real, Atletico i Malaga i kilka innych mocnych zespołów zagwarantują mi w końcu dobre kilka sezonów emocjonującej gry o wejście do pucharów.

Valdi91 Młody aktywista

25.08.2012 00:18    #1824     Sufler - Porady do gry - Dodawanie ligi.
Witam.

W oczekiwaniu na nowego FM'a postanowiłem dla zabicia czasu pograć jeszcze chwilę w FM12. Mam w zespole paru zdolnych chłopaków i całkiem przyzwoite kluby filialne, więc bez zastanowienia rozesłałem przyszłość mojego klubu po zespołach partnerskich. Dopiero po chwili dotarło do mnie, co żem najlepszego narobił - nie mam dodanych lig, w których owe kluby filialne występują, a co za tym idzie, moi młodzi piłkarze będą grać raz na rok, i to jeszcze w jakichś śmiesznych meczach towarzyskich. Z drugiej strony zależy mi na płynnej rozgrywce, więc nie mam zamiaru dodawać multum lig tylko po to, by obejrzeć w akcji grajka, z którego może w ogóle nic nie być (choć oczywiście mam inne nadzieje). I tutaj pojawia się moje pytanie - czy da się dodać ligę, lecz w trybie 'tylko podgląd' ? Taką opcję możemy zaznaczyć na starcie rozgrywki wybierając ligi, ale ja tworząc swoją rozgrywkę nie wiem o czym myślałem. Chciałem dodać kilka najciekawszych lig właśnie po to, by zdobywać w nich kluby partnerskie i ogrywać tam swe młode talenty. Ale zapomniałem. Nie gram co prawda za długo, ale masę czasu pochłonęło u mnie tworzenie sztabu, treningu, taktyki i targowanie się z innymi klubami o każdego centa na rynku transferowym, dlatego nie chce mi się zaczynać od nowa. O wiele lepszym wyjściem byłoby dodanie ligi, straciłbym na tym jeden sezon, ale nie wiem, czy w ogóle się tak da.

Serdecznie pozdrawiam.

Cinek1013 Partyzant

Chodzi mi o to że powiedzmy daję filtr u trenerów : determinacja -15, motywowanie- 15, trening siłowy- 15.
A tutaj pusta lista...
Wchodzę w profil mojego stałego trenera który ma wszystkie atrybuty wyższe od tych podanych w filtrze.
Dlaczego nie został pokazany w wyszukiwarce, dodam że "nierealistycznym celem transferowym" też nie jest bo bez problemów podpisze ze mną kontrakt.
To zależy od scoutów ?
Chciałbym żeby większośc zawodników będących w grze była dostępna w wyszukiwarce.
Usprawniło by mi to wyszukiwanie sztabu szkoleniowego, oraz młodych talentów.

heartbraker Partyzant

23.08.2012 13:13    #1826     Sufler - Dodatki do gry - Genie scout 12
Czy jeśli genie pokazuje, że w przyszłości zawodnik może osiągnąć powiedzmy 170 CA, a jego PA wynosi 179 to czy jest to wartość, która już się nie zmieni, czy np możliwe jest to poprzez jakiś inny trening itp. Żeby jeszcze lepiej to zobrazować: zawodnik ma aktualne CA 82, jego PA wynosi 179, natomiast geni pokazuje, gdy wciskam "pokaż atrybuty potencjalne" 170 PA w przyszłości.

huntelaar Partyzant

23.08.2012 11:26    #1827     Football Manager - Ogólna dyskusja - Obiekty treningowe
Potem są dobre obiekty i doskonałe. Co do szkółki dobra, doskonała,najnowocześniejsza.Im lepsza szkółka tym większy efekt w treningu zawodników co się przekłada na szybszy rozwój danego gracza.Na rozwój wpływa jeszcze profesjonalizm zawodnika i determinacja oraz mentor.

halish Partyzant

23.08.2012 10:43    #1828     Football Manager - Ogólna dyskusja - Obiekty treningowe
Cześć,
czy ktoś mi może powiedzieć, jakie są poziomy obiektów treningowych i młodzieżowych w FM12? Na chwilę obecną mam na poziomie "zadowalającym", jak wpływają te obiekty na rozwój zawodników?

lajt Partyzant

21.08.2012 19:03    #1829     Sufler - Porady do gry - Bardzo mocne wahania formy
Witam, gram obecne Koroną Kielce, którą próbuję wyprowadzić z 1. Ligi do Ekstraklasy. Początek sezonu miałem wymarzony - wygrywałem ze wszystkimi. Co prawda były to zwycięstwa na poziomie 1-0, 2-0, 2-1, ale były 3 punkty. Efektem tego było najmniej straconych bramek w lidze i pierwsze miejsce w tabeli. Niestety jakoś koło 15. kolejki przyszedł zastój... Przegrywam, albo meczę się ze słabeuszami z dołu tabeli (nawet z zespołem który nie wygrał ani jednego meczu w przeciągu tych wszystkich kolejek!). Próbowałem podkręcić obciążenia na treningach, oraz je zredukować.. nic nie podziałało. Rozegrałem akurat ostatni mecz w obecnym roku (remis 3-3 uratowany w ostatniej minucie) i mam 90 dni do następnego meczu. Możecie mi poradzić co zrobić, żeby temu zaradzić i powiedzieć przez co jest to spowodowane? ;)

Z góry dzięki i pozdrawiam ; )

ManiekFCB Partyzant

21.08.2012 14:24    #1830     Sufler - Porady do gry - Fatalny Bayern
Witam, mam problem i to dość duży. Gram sobie Bayernem. Kiedy przeważnie nimi grałem bundesliga nie sprawiała większych problemów, zdarzaly się wyniki po 6;0 4;1 i takie tam. Jednakże nie tym razem. Mój zespół stwarza sobie sytuacja oddając np. po 20+ strzałów a ja przegrywam 0;1 lub bezbramkowo remisuje. Próbowałem różnych taktyk, motywacji, treningów, nie działa NIC, KOMPLETNIE NIC! Jak mam sobie z tym poradzić? Taktyki którymi gram to 4-5-1 z odgrywającym i dwóch SN lub analogiczne 4-2-3-1. O sile mojego ataku stanowią naprzemiennie shaqiri, dszudszak, ribery, robben, muller, kroos, mandzukić, gomez także siła rażenia jest. dodatkowo w pomocy nuri sahin, schweinsteiger kara i luiz gustavo. Co jest z moimi zawodnikami nie tak? Próbowałem również kombinować w poleceniach indywidualnych lecz te nie przynoszą rezultatów. Przypuśćmy taki Balazs Dz. mają wysoki atrybut strzałów z dystansu nie potrafi zdobyć ani jednego gola w tym stylu, to samo tyczy się rzutów wolnych. Co robić??

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution