Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

piotrp504 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam
nie wiem czy w dobrym temacie ale mam małe pytanko
zostałem selekcjonerem reprezentacji Brazyli
jak każdy trener chciałby trenować swoich podopiecznych
dlaczego w fm 12 poza wybraniem składu powoływaniem piłkarzy wyborem taktyki rozgrywaniem meczy ustalaniem meczy towarzyskich nic dalej nie idzie zrobić myślałem o treningu klikam na zawodnika trening i zakładka nie aktywna
czemu nie można trenować swoich podopiecznych w repezentacji narodowej
jak można uatrakcyjnic pracę trenera reprezentacji bo jak na razię się nudzę na tym klikaniu -)
Moje skromne manifestowanie -zapraszam
http://piotrp0506.cmrev.com/blog.html
moje depesze
http://piotr(...)l?page=0
Hala Madrid

Sn4k3 Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
A to nie jest tak, że jednak z pozycji "uzdolnionej" da się zrobić "naturalną" przy odpowiednio długim treningu gry na tej pozycji? Wydaje mi się, że mnie osobiście kilka razy takie coś się udało. Albo mi się przewidziało...

Aciel Partyzant

[quote="szkopek"]Cześć!
[quote="Aciel"]
- Czy warto piłkarza, który będąc nominalnie najlepszy na pozycji X (najlepsze zielone oznaczenie), grywającego jednak na pozycji Y (nieco mniej zielone oznaczenie-drugie w hierarchii) na której jest uzdolniony, nauczyć owej pozycji Y. Czy spowoduję to, że stanie się ona preferowaną pozycją, którą dawniej było X? Czy piłkarz zacznie wtedy lepiej grać? Czy taki trening jest opłacalny?
[/quote]

Max nowej pozycji to "uzdolniony". Tę pozycję już umie. Warto jeśli tego taktyka wymaga.[/quote]

Czyli jeśli daną pozycję już zna, jednak nie jest to jego najlepszą to nie ma sensu wybierania treningu pozycji na której gra, bo nie bardzo zrozumiałem?

szkopek Partyzant

Cześć!
[quote="Aciel"]
- Czy warto piłkarza, który będąc nominalnie najlepszy na pozycji X (najlepsze zielone oznaczenie), grywającego jednak na pozycji Y (nieco mniej zielone oznaczenie-drugie w hierarchii) na której jest uzdolniony, nauczyć owej pozycji Y. Czy spowoduję to, że stanie się ona preferowaną pozycją, którą dawniej było X? Czy piłkarz zacznie wtedy lepiej grać? Czy taki trening jest opłacalny?
[/quote]

Max nowej pozycji to "uzdolniony". Tę pozycję już umie. Warto jeśli tego taktyka wymaga.

[quote="Aciel"]
- Czy warto za pomocą treningu indywidualnego kłaść nacisk na dany atrybut (głównie w przypadku gdy dany zawodnik ma jakieś braki)?
[/quote]

Bardzo. I nie chodzi to o braki tylko i to do jakich celów ten zawodnik będzie wykorzystywany. Musisz też mniej więcej analizować czy piłkarz ma jeszcze możliwości by ten atrybut rozwinąć.

[quote="Aciel"]
- Czy warto uczyć piłkarza ulubionego zagrania?
[/quote]

Podobnie. Zależy do czego ten zawodnik będzie wykorzystywany. Zależy od taktyki. Jeśli stwierdzisz, że ma predyspozycje oraz będzie te nowe zagranie komponowało się z taktyką to czemu nie?

[quote="Aciel"]
- Jak trening indywidualny wpływa na jakość i efekty treningu ogólnego opartego o odpowiednie programy treningowe?
[/quote]

Wejdź w zakładkę trening. W dolnym lewym rogu masz rozpiskę co i ile % zabiera.

Aciel Partyzant

[quote="maksiu106"]- Czasami ucząc się gry na nowej pozycji piłkarz zapomina o poprzedniej, ale to dzieje się raczej rzadko.[/quote]

Jednak jak wygląda sprawa opłacalności takiego treningu i jego wpływu na efektu treningu ogólnego?

[quote="maksiu106"]- To zależy od tego, czy ten atrybut jest niezbędny. Pamiętaj, że trenując indywidualnie jakiś atrybut, inne będą się słabiej rozwijać.[/quote]

Ten spadek efektywności treningu ogólnego jest znaczny?

Aciel Partyzant

Witam.
Gram w Football Managera dopiero od wersji 2011. W moim skromnym mniemaniu nauczyłem się już sporo, lecz nadal jest kilka elementów w grze, które stanowią dla mnie zagadkę.
Jedną z takich niewiadomych są właśnie treningi indywidualne. Mimo sporej ilości wyszkolonych nowych Lionelów Messi czy Ronaldo nigdy nie spróbowałem tego rozwiązania obawiając się radykalnego spadku normalnego treningu.
Mam w związku z tym kilka pytań:
- Czy warto za pomocą treningu indywidualnego kłaść nacisk na dany atrybut (głównie w przypadku gdy dany zawodnik ma jakieś braki)?
- Czy warto uczyć piłkarza ulubionego zagrania?
- Jak trening indywidualny wpływa na jakość i efekty treningu ogólnego opartego o odpowiednie programy treningowe?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

PS: Dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że mój post jest nieco zagmatwany. Gdybym pozostał niezrozumiany proszę o upomnienie, postaram się wyjaśnić o co mi dokładniej chodzi. ;)

Cams Partyzant

31.08.2012 20:35    #1807     Inne - Piłka nożna - Transfery - plotki i nie tylko
Żeby się Koguty chociaż z jednym transferem wyrobiły.

Cid

Thiago owszem dostał zielone światło, ale na powrót do treningów i gry z pierwszym zespołem. Przez ostatnie miesiące leczył kontuzje.

coolos Partyzant

Korzystanie z gotowych taktyk i schematów wykonywania rzutów rożnych itp. to zło!

Pomijając geniuszy taktycznych którym "The Special One" może czyścić buty, gra nie należy do najłatwiejszych. Oczywiście pewne rzeczy przychodzą zbyt łatwo np. utrzymanie się w lidze po awansie itp.

Osobiście nie czytam o talentach, nie korzystam z kogoś reżimów treningowych ani taktyk, przeczytałem tylko info o tym jak wykonywać żuty rożne i przyznam szczerze że tego żałuje bo gdy widzę że mój środkowy obrońca ma ponad 10 bramek w sezonie to nijak ma się to do rzeczywistości.

kamiQadze Partyzant

z jednej strony płacze że za łatwo, z drugiej że się nie ruszy klubu do którego nie przychodzą talenty.
a co to są talenty? bugi gry, ściąganie ich na okrągło gdzie się nie gra jest jak korzystanie z gienka.
choć nie powiem, w obecnej karierze po raz pierwszy sprowadziłem któreś z cudownych dzieci konkretnie Fierro i jestem w szoku co wyrabia. podobnie z Torresem którego prowadzę pierwszy raz ale dopiero z 2-3 tyg mam go w klubie a jest okres przygotowawczy i za wcześnie na ocenę.
Większość gra gotowymi taksami, reżimami treningowymi, wykorzystując błędy jak killer rogi itp., korzystając z talentów, gienków czy innych fmrt i siedzi i narzeka że za łatwo. Wyzwań jest cała masa.

Choć nie powiem bo zabrałem się za Terierów z nPL1 i jest dość łatwo, dopiero Premiership i LE zweryfikują poziom trudności, na chwilę obecną jest łatwo a zwycięstwo ekipą z Championship w Pucharze Ligi przez co w obecnym sezonie zagram o LE jest najlepszym przykładem.

klimson Partyzant

a jak już zdobędziesz wszystko co się da to w glorii sławy odejdź do innego klubu i tam podejmij wyzwanie, to jasne że jak już prowadzisz jakiś klub to masz wszystko ustawione tak że wychodzi maszynka do wygrywania, sztab, juniorzy, trening, scouting, taktyka, zawodnicy itd.

wtedy możesz grać długo i przyjemnie, no i nie koniecznie łatwo

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution