Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Chris_Berk Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
1. Ja rozumiem to tak, że wybierając zawodnikowi trening np. pomocnik odbierający piłkę(w Twoim przypadku) trenuje on atrybuty potrzebne do gry na tej pozycji. Czyli te które są zaznaczone ciemniejszym kolorem, gdy wybierasz instrukcje dla piłkarzy w taktyce. Dobrze kombinujesz.
2. Na początku sezonu(i gry) gdzie zgranie jest na niskim poziomie zmniejszyłem trening przedmeczowy, żeby skupić się na opanowaniu nowej taktyki. Dopiero gdy taktyka i wszystkie jej elementy będą na full, zwiększę trening przedmeczowy. Czy ma wpływ na przebieg meczu? Na pewno w jakimś stopniu jest pomocna. Grając przeciwko ogórkom, ćwicząc dzień przed meczem grę w ataku możesz rozbić rywali, z kolei grając przeciwko zespołowi który ma wysokich, silnych i dobrze grajacych piłkarzy głową,którzy są groźni przy stałych fragmentach, a ustawiając def. stałe fragmenty gry możesz zapobiec przypadkowej stracie gola właśnie w taki sposób.

czarny171717 Partyzant

Panowie pytanka:

1. jezeli zawodnik uczy sie indiwidualnej roli np. pom. odbierajacy pilke to uczy sie tylko roli? czy wzrastaja mu rowniez atrybuty adekfatne do uczonej sie roli?
2 waszym zdaniem ile czasu posiwecac treningowi przedmeczowemu i czy ma w ogole wplyw na pzebieg meczu? :cool:

Bromas Partyzant

11.11.2012 10:56    #1723     Sufler - Inne - Trening fm 2013
Witam mam pytanko czy można podzielić drużynę na grupy np. napsatnicy obrońcy i ustawić im różne treningi tak jak było to w fm2012??

chinczol Młody aktywista

11.11.2012 10:44    #1724     Sufler - Inne - Konserwacja zawodnika.
Zazwyczaj u mnie 32 latkowie są wystawiani na sprzedaż, chyba że są legendami, gwiazdami klubu, lub grają ciągle na wysokim poziomie, i ich atrybuty jeszcze drastycznie nie spadają. Nigdy nie stosowałem jakiś specjalistycznych reżimów treningowych. Zawodnikom w podeszłym wieku, ustawiałem po prostu inny reżim - nazywałem go zazwyczaj 30+ i w nim skupiałem się nad treningiem siłowym i szybkościowym kosztem np taktycznego czy technicznego. Wiadomo, że starszym zawodnikom atrybuty fizyczne spadają najszybciej i zwykle najprędzej, więc skupiając się w przypadku takich piłkrzy na treningu fizycznym, można na chwile zatrzymać ten nie unikniony spadek. Kiedyś na stronie był fajny poradnik, jak utrzymywać piłkarzy w podeszłym wieku, jeśli go odszukasz, tam znajdziesz więcej informacji.

K0ras Młody aktywista

11.11.2012 10:26    #1725     Sufler - Inne - Konserwacja zawodnika.
Jaki reżim treningowy stosować dla graczy powyżej 30-32 roku życia? W fm 2012 zauważyłem straszny spadek umiejętności starszych zawodników, znacznie bardziej dokuczliwy niż w poprzednich wersjach gdzie bez problemu hodowałem piłkarza 38 letniego który miał atrybuty fizyczne na poziomie 9-11.

Słyszałem o treningu "średnio + 1" ktoś może wypowiedzieć się na temat jego skuteczności?

Z takimi pytaniami zapraszam do Suflera
Szemek

czarny171717 Partyzant

Choc konto na cm mam juz kilka lat to nie udzielam sie czesto, wypocinki na forum to nie dla mnie, do zmiany nastwienia zmusil mnie nie kto inny jak nasz kochany FM13 ktory odziwo jak wiekszosc doprowadza do omdlen i chceci naplucia w twarz tworcy silnika meczowego. Jestem fanem serii od ktoregos z CM, to takiego dna jak 13 nie widzialem, cale to dazenie do ultra relizmu mozna o dupe sobie roztrzaskac. Ubolewam, nigdy nie lubialem grac hegemonami futbolu wiec padlo na Wigan i nie dziwia mnie niuniknione porazki ale to frustracje wylewam na forum bo niedlugo strace narzeczona przez to ze chcodze wsciekly. Powody? Przypadkowosci i losowosci nie ma konca, wiekszosc opcji to absurd, od transferow po trening koncac na taktyce i wynikach w tle i zgadzam sie z kazdym slowem autora tego postu. Nie uwazam siebie za mega gracza i specjaliste ale mysle ze doswiadczenie do 2006 pozwala mi na twierdzenie ze pojecie mam i nigdy w zadnym fmie nie mialem praktycznie zadnego wplywu na los meczu. dziekuje ;p

simonldz Partyzant

10.11.2012 02:06    #1727     Football Manager - Ogólna dyskusja - tryb klasyczny
W trybie klasycznym nie ma również trenerów scoutów itd. Są tylko głowni przedstawiciele. Zastanawia mnie jak to się ma do treningu ponieważ asystent jest obciążony wszystkimi cwiczeniami i czy da się jakoś go odciążyc? Nie ma również drużyn U-18. Generalnie tryb classic mi odpowiada i czuję się jak za czasów fm 05,06:) Zależy co kto lubi ale mi nie zależy na wywiadach które się strasznie powielają czy rozmowach motywacyjnych. Na plus też szata graficzna:)

PsychosocialPL Partyzant

"-"
1. Beznadziejny trening(paski rules)
2. Silnik meczowy jest fatalny, gram Realem(co prawda wygrywam), ale różnicy umiejętności moich i np. Granady nie widać, mecze są wyrównane.
3. Całkowita losowość wyników.
4. Nie widać na wierzchu czy zawodnik poprawił atrybut, tylko trzeba się zagłębiać w profilu.
5. Nudne mecze(dawniej tym się ekscytowało, teraz mnie to nie rusza, ale to chyba przez słaby silnik)
6. Trochę nierealne statystyki(po 4 meczach aż 5 zawodników ma powyżej 6 goli)
7. Ciągłe crash dumps.
8. Dziwne, że to jeszcze nie padło - ciągle jest ktoś niezadowolony po rozmowie motywacyjnej.
9. Taktyka, która powodowała, że wygrywałem wszystko teraz zawodzi.

"+"
1. Całkiem fajny i przejrzysty interfejs.
2. Obietnice zarządu i spotkania.

OFFTOP : Czy Wam też tak słabo idzie ?(nie chodzi o wyniki, tylko o styl gry zespołu)

Champ77 Partyzant

W końcu rozpocząłem karierę na poważnie. Fma nie można oceniać tylko przez pryzmat niestety niedopracowanego (choć i tak w porównaniu do bety - poprawionego istotnie) silnika meczowego. W moim odczuciu bardzo ładnie wkomponowały się w grę nowe role sztabu szkoleniowego, system treningowy (jak dla mnie zmuszający do jakiejś uwagi a nie kompletnej zlewki), poprawiony layout oraz drobne zmiany takie jak powitanie zarządu czy oczekiwanie co do stylu gry (to jest mega). Gdyby dodać do tego silnik z poprzedniego fma to byłby gites, a tak trzeba czekać na łatki. W obecnym silniku meczowym jest potencjał (na razie wykorzystany jest w 70%).
Finally free

ignat1 Partyzant

06.11.2012 12:49    #1730     Football Manager - Ogólna dyskusja - Błędy FM13
Zauważyłem wyskakujący błąd w polskiej lidze podczas prośby do zarządu o nową bazę treningową, miał ktoś podobnie ?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.