Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

chinczol Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Na taką kolej rzeczy może składać się wiele czynników, nie tylko taktyka i ustawienie drużyny, które IMO jest dobre. Dużo zależy od instrukcji dotyczących piłkarzy rywala, trening przedmeczowy, konfernecje prasowe itp. Jest wiele niuansów, które decydują o naszym sukcesie. Nawet w realnym świecie trudno zdominować Barcelone i narzucić jej swój styl gry, bo ich taktyka opiera się na wymianie podań, utrzymywaniu się przy piłce, przez co oni dyktują gre. Musiałbyś zagrać podobną taktyką co Barca. Przypominając sobie FM12, to dominacja Barcelony na swoim boisku jest zrozumiała, tam im nie narzucisz swojego stylu. Aczkolwiek, grając u siebie powinienes to zrobić, tzn piłkarze powinni. Jeśli chcesz wyrównać szanse w środku pola musisz zagrać zrobić lustrzane odbicie środka pola Barcelony, czyli zagrać 3 piłkarzami w środku, wtedy szanse się wyrównają. Musisz obserować mecz, taktyke rywala. Jeśli widzisz że Barca gra wąsko bo zazwyczaj gra, zacieśniaj, zagęszczaj środek pola, skracaj pole gry, bocznym obrońcom ustaw krycie 1vs1, reszcie strefowe. Kluczowym zawodnikom Barcelony, czyli Messiemu przypisz dodatkowego zawodnika, aby ciągle go nękał i krył. Ustaw OPŚ aby wracał się do obrony. W takich meczach detale decydują o zwyciestwie lub remisie. Skup się nad rzutami rożnymi, gdyż bramka ze stałego fragmentu może być bezcenna. I co najważniejsze, nie nastawiaj zespołu bardzo defensywnie, bo tym bardziej przy obecnym silniku meczowym to nie jest sposób i prędzej czy poźniej taka barca wpakuje Ci kilka bramek. Kluczem są defensywni pomocnicy ale mam nadzieje, że ich gra zostanie poprawiona po łatce. A tak poza tematem. Jak wygląda Barcelona w przeciągu sezonu w lidze? Wygrywa wszystko jak leci, czy zdażają się jej wpadki? Bo jeśli wygrywa praktycznie wszystko, tak jak to miało miejsce wiele razy w FM12, to ciężko będzie zdobyć majstra w La Liga i to nawet Realem:)

Szafa_BDG Partyzant

18.11.2012 22:56    #1712     Inne - Gry i komputery - Netsoccer
Witam. Chciałbym zareklamować tutaj pewną grę i proszę adminów o nie usuwanie tematu. Nie będę tutaj spamował ani pisał z innych kont, żeby nabić klikalność tego tematu.

Netsoccer to darmowa piłkarska gra online, w której tworzysz swojego zawodnika i całkowicie nim kierujesz. W przeciwieństwie do innych gier o tej tematyce, jesteś w 100% odpowiedzialny za cały przepływ swojej kariery, drużyny w których grasz i wszystko jest zależne od Twoich umiejętności. Masz do wyboru serwery treningowe (publiczne), na których możesz podnosić swoje umiejętności oraz możesz zostać częścią jakiejś drużyny i grać mecze pomiędzy drużynami z całego świata, oczywiście na wybranej przez Ciebie pozycji.

To połączenie kilku konceptów gier o tej tematyce, jest coś z Sensible Soccera, jest coś z FM'a oraz pewne rzeczy zaczerpnięte z gier typu FPS (ze względu na sposób kontrolowania gracza).

Screeny z gry znajdują się pod następującym linkiem -> http://netsoccer.eu/media/
Link do ściągnięcia pliku instalacyjnego gry znajduje się tutaj -> http://pp.kpnet.fi/kmje/ns/setup.exe
Strona Polskiej Ligi Netsoccera -> http://netsoccer.xgame.pl/
Ogólne forum Netsoccera -> http://netsoccer.eu/

Jeżeli jest ktoś zainteresowany to odpowiem na wszelakie pytania :)

Dziękuję za uwagę.

Sicarios Partyzant

Witam!

Chciałem się podzielić z wami pierwszymi wrażeniami z gry FM 2013.
W Menadżery gram od USM 98 wiec już trochę przeżyłem J
Wersja Fm 2013 to 13.1.2
Mecze rozgrywam oczywiście 2D(kulki)- 3D zabija całe piękno Fm-a
Klub- Vasas S.C. Budapeszt/2 liga Węgierska.

Początki jak to zwykle bywa-ciężkie, chaotyczna gra zarówno w obronie jak i w ataku, nudne mecze itd... Po ogarnięciu taktyki i kilku poprawkach gra zaczyna być ciekawsza akcje nabierają tempa i rozmachu zaczyna wszystko wyglądać tak jak powinno. Treningi obronne też przynoszą korzyści. Zawodnicy siedzą na przeciwnikach nie ma łatwego mijania.
Oczywiście nie jestem nie zniszczalny.
Chce także pokazać jak wyglądają moje ataki, gdy mam przewagę, a mimo to mam problemy z wykorzystaniem dogodnych sytuacji we wcześniejszych fazach gry- http://www.youtu(...)youtu.be

Pragnę także nawiązać do tego, co napisał kolega Gogles777 grający Rangersami, że drużyna z takim potencjałem powinna wszystkich jechać po 5-0 a nie męczyć się.

DrużynaMZRPBramkiP
Rangers1173129:9 24

Jak widać na żywo tez koksów nie ma...

Tabela na dzień dzisiejszy.

Ogólnie rzecz biorąc nie dopatrzyłem się jakiś wielkich bugów- Typu 2 żółte gościu zostaje na boisku i jeszcze strzela bramkę. Dla mnie gra jest na pewno grywalna, a następne patche tylko tylko ją dopieszczą.

Pozdro!

nemook Partyzant

Hejka, jestem tu nowy ale przygodę z FM'em zacząłem jeszcze za czasów CM'a.

Wracając do tematu...

Czy ktoś ma takie samo wrażenie jak ja, że gra w obronie w tej części wygląda śmiesznie? Co znaczy śmiesznie? Już tłumaczę...

Zamiast odbierać piłkę obrońcy biegną obok, za, z przodu atakującego i nie próbują odebrać mu piłki...W obronie panuje jeden wielki chaos-stoją, patrzą się i nie reagują...Pominę już to, że gram dobrym klubem i mam dobrych obrońców, znajomość taktyki na maxa i morale drużyny są na wysokim poziomie. Nie pomaga zmiana ustawień i w zasadzie nic.

Z każdą godziną dochodzę do wniosku, że ta część FM'a jest bardzo niedopracowana w porównaniu z FM 2012. Macie na tę przypadłość jakąś radę? W obecnym momencie gra wygląda tak, że gdy tylko przeciwnik posiada piłkę i jest akcja to w 70% kończy się bramką, pozostałe 30% ratuje bramkarz...

Najlepsze jest to, że kiedy ja atakuje obrona komputera zachowuje się zupełnie inaczej niż moja...

Napiszcie jak jest u was i ew. jak to zmienić. Trening obrony nie pomaga, trening meczowy również...obrońcy mają krycie i odbiór na 18,19
Oby dali do tego jakąś łatkę bo gra traci wiele obecnie jak dla mnie i chyba wrócę do FM 12, który jest sprawdzony i wg. mnie lepszy...

chinczol Młody aktywista

13.11.2012 23:22    #1715     Sufler - Porady do gry - Jak nauczyć zawodnika...
Sorry, z pośpiechu podałem Ci instrukcje do FM12. W FM13 wchodzimy w profil zawodnika, następnie jego trening, i po lewej stronie będzie ten ekran dotyczący treningu danego zawodnika, i tam będzie taki buton "Nowe ulubione zagranie" - "Poproś" - rozwijasz to i masz liste trenerów, klikasz na jakiegoś trenera i wtedy przeprowadzasz z nim rozmowe na temat nowego zagrania u danego piłkarza.

chinczol Młody aktywista

13.11.2012 23:08    #1716     Sufler - Porady do gry - Jak nauczyć zawodnika...
Trening ulubionego zagrania zawodnika, odbywa się w poprzez interakcje z swoimi trenerami. To oni uczą nowych zagrań. Wchodzimy w profil zawodnika i wybieramy opcje interakcji, rozpocznij trening nowego zagrania, następnie wybieramy członka naszej ekipy trenerskiej, który będzie odpowiedzialny za rozwijanie u zawodnika zalecanego zagrania. Pojawia sie ekran rozmowy z danym trenerem, w którym mówimy mu że chcieliśmy nauczyć piłkarza nowego zagrania.

xxxBrowarekxxx Partyzant

13.11.2012 22:52    #1717     Sufler - Porady do gry - Jak nauczyć zawodnika...
witam. korzystam z 1 taktyki w ktorej jest napisane abym:
-Nauczyl środkowego pomocnika prawego grać piłkę w uliczki
-Nauczyl napastnika plasowanych strzałów w róg bramki, gry na granicy spalonego, rajdów z piłką środkiem pola
-Nauczyl środkowego pomocnika lewego kryć rywali krótko i grę krótkimi, prostymi podaniami
-Nauczyl skrzydłowych mijać przeciwnika zagraniem na obieg, rajdów z piłką

gdzie musze wejsc aby nauczyc zawodnikow takich zagran? bo w treningu nie widze takiej mozliwosci, w rozmowie indywidualnej rowniez nie.

Damiaoo Młody aktywista

13.11.2012 07:09    #1718     Sufler - Porady do gry - Uprawnienia trenerskie
A orientuje się ktoś może czy posiadana licencja wpływa na ilość gwiazdek treningu? Albo czy wysłanie trenera na kurs zwiększy np jego atrybuty?

Chris_Berk Partyzant

Nie wiem czy zauważyłeś, ale w FM13 nie ma reżimów treningowych, czyli ''suwaków''. Trening polega na kliknięciu co dany zawodnik ma trenować. Tyle.

piotrp504 Partyzant

może ktoś mi poradzi
czy reżim treningowy z fm 12 podejdzie pod fm13
drugie pytanko jesli tak to gdzie wrzucić dodam że fm 12 wiedziałem gdzie ten rezim załadować
dzięki za odp
Moje skromne manifestowanie -zapraszam
http://piotrp0506.cmrev.com/blog.html
moje depesze
http://piotr(...)l?page=0
Hala Madrid

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution