Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

artek1970 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.11.2012 20:01    #1701     Football Manager - Ogólna dyskusja - Jak w to grać?
no panowie masakra , gram juz akies 10 lat (+ -) ale to przechodzi ludzkie pojecie :pila: juz sil mi brak po prostu .Bez wzgledu na taktyke , zespol,ustawienia indywidualne, treningowe itp, itd mam identycznie jak koledzy .Ostatnio zmienilem zespol na Notingham Forest chociaz od zawsze zaczynam Fiorentina , i dalej gowno :dno: . W okresie treningowym rozwalam Valencie, City , Tottenham a pozniej liga i 2 razy remis , 2 przegrane , znow remis aaaaaaaaaaaa.

Pats Partyzant

Mam do Was pytanie.
W jaki sposób prowadzicie zespół? To znaczy, czy dajecie się wgłębiać w szczegółowy raport o drużynie, dostosować odpowiednią taktykę pół godziny ją konstruując, po każdym meczu wnikliwie sprawdzać raport meczowy i analizując dokładnie grę następnego rywala? Czy po prostu tak szybko lecicie, tą samą taktyką, zrobioną na szybko bądź też kogoś innego?
Bo chyba sukces da się osiągnąć w te dwa sposoby?
Ja na początku układam taktykę przez 5 minut bądź ciut dłużej, dając poszczególne indywidualne polecenia piłkarzom, choć taktykiem nie jestem. Dwie inne taktyki to sobie wgrywam by trenowali, ale są już wcześniej zrobione. Jeszcze na początku zatrudniam swój sztab szkoleniowy, patrząc na gwiazdki na poszczególny trening (czyli ofensywa, defensywa, itd.). I to koniec. Taktykę zmieniam tylko, jak nie idzie.
Po prostu lubię szybko karierę toczyć, a nie jestem takim dobrym managerem, aby tak wnikliwie się w to stosować. Czy mogę osiągać sukcesy?

Emeryt Partyzant

26.11.2012 18:24    #1703     Football Manager - Ogólna dyskusja - Jak w to grać?
Bez kitu mam czasem podobnie, ponad godzinę porządkuje wszystkie sprawy w klubie tak jak sztab szkoleniowy, odpowiednie transfery, taktyki, trening, po czym przychodzi pierwszy mecz, i w plecy, następny też, potem remis i znowu w plecy. Niestety dość często mi się to zdarza, i szczerze mówiąc nie wiem od czego to zależy. Ale zauważyłem dziwną rzecz, że gdy powiedzmy mam serię kilku zwycięstw i dobrej gry, zrestartuję grę, i zaczyna się słabsza gra i porażki. Czym to może być spowodowane?

marcin110987 Partyzant

Właśnie zatrudniłem koordynatora w swoim klubie i pytanie "co robi" odpada.
Domyślnie gra w "Sztab szkoleniowy -> obowiązki" wybrała mi następujący pozycje, do których przypisała koordynatora, a którym wcześniej był przypisany Dyrektor ds. sportowych"
- Wyszukuje i składa oferty dla juniorów z myślą o przyszłości
- Finalizuje transfery juniorów sprowadzonych z myślą o przyszłości
- Sprowadza do klubu młodych piłkarzy i informuje cię o postępach

Wynika z tego, że taki koodrynator pełni rolę scouta dla juniorów, który jednocześnie prowadzi trening drużyn juniorskich oraz podpisuje kontrakty z juniorami.

Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe doświadczenia z koordynatorem pionu juniorskiego, to chętnie poczytam jeżeli się podzieli :)

Bazul Partyzant

Chciałbym wam zaprezentować najlepszego, według mnie, menadżera piłkarskiego, a nawet jedną z najlepszych gier MMO w internecie - Goalunited.
Zanim się zarejestrujesz, przeczytaj cały temat.

Link do rejestracji z bonusem: [SPAM]
Strona główna gry: [SPAM]

Dlaczego warto grać w GU?

Gra nie wymaga dużo czasu, aby odnieść sukces naprawdę wystarczy poświęcić 10 minut dziennie
Gra rozbudowana, a jednocześnie ogromnie przejrzysta
Mecze rozgrywane są w czasie realnym, co kilka dni i trwają po 90 minut + przerwa
Relacja z meczu na żywo
Dostępna jest liga, puchar, sparingi.
Dodatkowo można zorganizować własny puchar/ligę/mecz
Rywalizacja z klubami z całego świata
Dostępna polska wersja językowa
Możliwość rozbudowywania własnego kompleksu stadionowego i zatrudniania personelu
Możliwość przeprowadzania transferów (system licytacji) i podpisywania kontraktów
Częste eventy np. na święta czy Euro 2012
Tworzenie własnych planów treningowych i ustawień składu
Podpisywanie umów sponsorskich
System poziomów kariery (lvls) i osiągnięć
Cechy zawodników z podziałem na charakter, przydatność, formę, doświadczenie, talenty i umiejętności techniczne.
Prowadzenie własnego zespołu juniorskiego, wytrenowanych wychowanków można przenosić do pierwszego składu.
Samouczek dla początkujących.
Wspaniała oprawa graficzna (jak dla mnie ładniejsza niż w innych grach tego typu)

Dodatkowo istnieje system kart i kont premium, ale na szczęście mało kto ich używa, bo są drogie i większość nie wpływa znacząco na rozgrywkę. Pakiety kart można czasem dostać za darmo w różnych wydarzeniach np. w rekompensacie za przerwę techniczną, na święta w prezencie czy w innych wydarzeniach. Pierwszy pewny pakiet otrzymujesz z samouczka, kolejny możesz otrzymać po osiągnięciu 17 poziomu kariery, jeśli zarejestrujesz się przez link promocyjny podany niżej. Jest to mój link polecający i również dostanę pakiet kart, gdy TY osiągniesz 17 lvl.

Teraz warto zaczynać grę, bo jest końcówka sezonu i niedługo rozpocznie się kolejny, do którego możemy się przygotować.

Możesz zarejestrować się z linka promocyjnego lub przez stronę główną gry (wtedy jednak nie dostaniesz kart na 17 lvl) Twój wybór

marcin110987 Partyzant

Witam,

w FM13 pojawiło się coś takiego jak "uprawnienia trenerskie" typu "brak", "Kontynentalna licencja B", "Kontynentalna licencja A", itd...
Jako manager poprzez interakcję z zarządem mogę wysłać swojego trenera na kurs, lub zachęcony przez kolegów sam może na taki kurs iść.

Moje pytanie brzmi co taki kurs daje oprócz napisu w profilu trenera?
Czy podnosi w jakiś sposób atrybuty treningu/psychiczne takiego trenera?

lukaszk091085 Partyzant

Witam, gram w FM 2012 Stomilem Olsztyn moja kadra liczy dwie jedenastki plus 3 młodzików. Moi grajkowie mają Wytrzymałość 10-11, Siła 8-12. Już od dłuższego czasu głowie się jak przygotować ich kondycyjnie do sezonu i mam tego powoli dosyć! Pierwsze dziesięć dni nie grałem sparingów piłkarze mieli lekkie treningi z głównym naciskiem na siłę i aerobik oraz taktykę( wszystko zwiększałem stopniowo) tak że w ostnie 3-4 dni tego mikro cyku obciążenie ogólne treningu było na poziomie Lekkim ale tuż prze Średnim. Zauważyłem że jak zrobię mniejsze obciążenie w tym mikrocyklu to łapią kontuzje w pierwszych meczach albo są często poturbowani.
Na początku gram z zespołami gorszymi później podwyższam próg (aż do dwóch meczów z zespołami mojej klasy)i ostatni mecz ze słabeuszami. Już Po pierwszych 4 meczach są zmęczeni i kondycja im się nie chce odbudować. Co robić?? Czy mogą grać w meczach z kondycją niższą od 65% ?
Chciałem im stopniowo zwiększać obciążenie. Okres 7-10dni przed pierwszym meczem ligowym zacząć się koncentrować na aspekcie technicznym, odpuścić siłę i aerobik. Niech ktoś doświadczony z drużynami tej klasy się wypowie. Pzdrawiam!

Mój plan sparingowy wygląda tak:
12/06/11 sparing po 45min każdy
13/06/11 sparing po 45min każdy
17/06/11 sparing po 45min każdy
18/06/11 sparing po 45min każdy
23/06/11 60-75minut
24/06/11 60-75minut
29/06/11 60-75minut
30/06/11 60-75minut
05/07/11 90min jak wcześniej kondycja 65% to schodzi
06/07/11 90min jak wcześniej kondycja 65% to schodzi
11/07/11 90min jak wcześniej kondycja 65% to schodzi
12/07/11 90min jak wcześniej kondycja 65% to schodzi
16/07/11 pierwszy skład pełne 90min
17/07/11 rezerwowi pełne 90 min
23/07/11 pierwszy mecz ligowy

Jashita Partyzant

22.11.2012 18:40    #1708     Football Manager - Ogólna dyskusja - trening
Ile to jest troche? :) Bo tak można się bawić cały rok :) jak wogóle ustawiacie ten nowy trening? Na co najwiekszy nacisk?

sqbnc Partyzant

22.11.2012 18:02    #1709     Football Manager - Ogólna dyskusja - trening
na pewno pomaga
moj przykład
drużyna fatalnie wykonywała OFF rzuty rożne (pól sezonu 0 zdobytych bramek)
troche treningu i odrazu widac poprawe ;) ( pare bramek juz wpadło z rożnych a sezon sie nie skonczył ;) )

Jashita Partyzant

22.11.2012 16:41    #1710     Football Manager - Ogólna dyskusja - trening
Mam takie pytanie odnośnie treningu w najnowszym FM13. Chodzi mi konkretnie o ćwiczenie przed meczem ofensywnych lub defensywnych fragmentów gry. Czy rzeczywiście ćwiczenie ich wpływa na liczbę zdobytych bramek, jakość ich wykonywania itp? Czy może jest to pusta opcja?
Z góry dziękuje za odpowiedzi

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution