Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Mar1992 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.12.2012 15:25    #1661     Football Manager - Ogólna dyskusja - Jak w to grać?
Zaznaczasz wszystkich (klikasz na pierwszego u góry, trzymając lewy shift klikasz na ostatniego na dole) trening-> odpoczynek->urlop.

Darein Partyzant

Nie mam siły jestem tak sfrustrowany ze musze to napisac niby idzie mi dobrze zaczałem napoli w 1 sezonie mistrz, finał p.włoch, półfinał ligi europy po sezonie dostałem oferte od psg, przyjałem , wygrałem lige i osiganalem finał ligi mistrzów ale przez 2 sezony widzialem moze z 3 bramki z dystansu, zlatan w psg w calym sezonie strzela z 6 bramek wiekszosc jego akcji to piłka w trybuny , majac w ataku w 3 sezonie gry cavaniego laveziego zlatana i gameiro nie mowiąc ze na skrzydłąch biega juz nani z menezem i ww lavezim potrafie oddac 26 strzałow i nic u mnie 0 albo prowadze 1 i drże do samego konca o wynik proboje wszytskiego ofensywa gra w ataku na treningach nic gram w lm z valencia 4 strzały ich moich 16 wynik 2-4 . a bramki wszytsko po podaniach ze skrzydel a najlepsze jest to jak skrzydłowy wbiega sobie z boku z piłka do bramki nie moge z tego albo twórcy tej gry sa debilami bo grajac w testowe wersje nie wierze ze nie da sie tego wyłapac albo mają nas graczy w dupie i rzucaja byle co . Od tego z dupy 3d juz kulki sa lepsze nie moge patrzec juz na głupote mojej obrony koles podbiega do piłki nagle sie cofa w tym czasie przeciwnki zabiera pilke gna na bramke a obronca po chwili sobie przypomina o swoich obowiazkach, mam 3 patcha i poza paroma zmianami dalej ta gra wg mnie spowoduje [redzej zawał aniżeli euforie. Dziekuje.
p.s Miles ogarnij sie

pel1906 Partyzant

07.12.2012 16:30    #1663     Sufler - Porady do gry - Brak dyscypliny
Możesz korzystać z opcji "ukarz gracza" np. za słaby występ (nie korzystam z tego w fm13 bo w fm12 korzystanie z tego to była rosyjska ruletka w moim przypadku nawet przy ocenach 5) , jeśli nie stawi się na treningu zawodnik wlep mu kare itp.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

07.12.2012 14:11    #1664     Football Manager - Ogólna dyskusja - Jak w to grać?
2. Wchodzisz w rezerwy klikasz na gracza Prawym Przyciskiem Myszy i odnajdujesz skład--> pierwszy zespół

3. Klikasz na górze w swoje imię i nazwisko na górnej belce--> szukaj-->sztab szkoleniowy--> ustawiasz jaki to ma być trener i jakie ma mieć atrybuty
Klub-->trening --> po prawej stronie masz 3 małe paski zespołowy indywidualny oraz trenerzy
Wchodzisz w trenerzy i tam ptaszkujesz który trener za co odpowiada ;)

4. nic nie poradzisz bo są to jakby ci to wytłumaczyć kolejne pozycje na liście... jeśli w twoim ustawieniu trzeci na liście jest środkowy pomocnik to przeskakuje on na trzecią pozycję w drugiej taktyce... Gorzej, że czasem trenerzy nie ogarniają tego i przypisują piłkarzy do niewłaściwych pozycji jak mi się właśnie przydarzyło :/

Martinelli Partyzant

07.12.2012 13:58    #1665     Football Manager - Ogólna dyskusja - Jak w to grać?
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi.

Mam jeszcze kilka takich pytań.

1. Próbowałem kupić np. Włodykę z Ruchu Chorzów ( wartość 7 tysięcy euro) i proponowałem im nawet 60 tysięcy plus 3 piłkarzy z rezerw ( w sumie wartość 15 tysięcy euro) plus dodatkowe świadczenia w ratach. Zawsze odrzucają moje oferty.
Czy coś robię nie tak :) ?

2. Jak przenieść gracza z rezerw do pierwszego składu?

3. W jaki sposób wyszukać dobrych trenerów i ustawić w grze by trenowali piłkarzy w tych konkretnych rzeczach w których się specjalizują?
Wiem, że to duży temat, ale nie ogarniam zupełnie treningu, ustawiam im na czym mają się skupić w dnaym tygodniu, ale nic nie robię względem kto ma się tym zajmować itd.

4. Mam ustaiwone 2 taktyki, niestety gdy przejdę z jednej na drugą to piłkarza zmieniają pozycję na niewłaściwe tj. środkowy napastnik który powinień w 2 taktyce grać cofniętego gra skrzydłowego i odwrotnie.
Gdy poprawię to ręcznie to z kolei w tej 1 taktyce jest na odwrót.
Co na to poradzić ?

Pozdrawiam

kukiz87 Partyzant

07.12.2012 11:05    #1666     Football Manager - Ogólna dyskusja - Jak w to grać?
Czesc,
Dopiero zaczalem swoja znajomosc z FM i potrzebuje pomocy Uśmiech
Mam w zwiazku z tym kilka pytan.
1. Caly budzet plac wynosi 50tys, transferowy 40tys a prezes wysyla nas na zgrupowanie do Holandii, czy moge jakos wplywac na planowanie zgrupowan?
2. W jaki sposob przeprowadzac wolne transfery, jak wyszukac takich darmowych zawodnikow?
3. Karnety, ceny biletow, frekwencja-czy cokolwiek moge robic w tym zakresie?
4. Wyprowadzka ze stadionu, modernizacja stadionu, ulepszenie bazy- jak to robic, gdzie moge znalezc w grze opcje z tym zwiazane?
5. Jak znalezc klub patronacki ktory bedzie nam placil?
6. Jak zorganizowac mecz towarzyski na wyjezdzie aby na tym zarobic?

1 na planowanie wydaje mi sie ze nie mozesz wplynac oprocz tego chyba ile oób zabrac itp
2 wchodzisz w swój profil szukaj zawodników i wybierasz z filtra status kontraktu i wygasły i masz wszystkich wolnych
3 nic nie zrobisz
4 interakcja z zarzadem baza treningoa itp
5 interakcje z zarzadem
6 terminarz i zoorganizuj mecz turniej lige towarzyska .... ale zeby na tym zarobic ? musiał bys chyba byc klubem z max reputacji zeby kazdy chciał z toba zagrac a nie jakas zawisza rzgów czy bogdanka łeczna tak mi sie wydaje

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

07.12.2012 03:05    #1667     Sufler - Porady do gry - Ogólnie gra :(
Kilka błędów które znalazłem w grze, które możliwe że zostały już naprawione ale istniały:

- napastnicy rywala wchodzący jak w masło w moją obronę(tylko na początku grania; obecnie się to uspokoiło)
- robiąc notatkę i klikając w taki kwadracik-odnośnik do niej- wyskakuje xml parsing ale wystarczy zaakceptować i gra się dalej
- błędy ze statystykami: http://www.cmrev(...)___.html
- tłumaczenie tekstów informacji związanych z wykupieniem piłkarza przez naszego asystenta: http://www.cmrev(...)nt_.html
- teraz jeszcze znalazłem błąd pomocy w wyborze składu. Jeśli mając zawodników w 11 meczowej zmienię taktykę anuluję wybór piłkarzy i poproszę o pomoc to asystent przyporządkowuje graczy do pozycji z poprzedniego ustawienia i tym oto sposobem obrońca gra np. na ataku a pomocnik w środku obrony;
- w ważnych spotkaniach pucharowych kontuzyjność wzrasta do poziomu 2-4 kontuzji na mecz, w ostatnim spotkaniu z Boltonem już nie było kontuzji więc albo pomogła łatka albo zmniejszenie intensywności treningu tygodniowego czy też przedmeczowej rozgrzewki.
- wkurza też eksportowanie skrótów meczowych(4 minuty meczu ściągały się około 1.5 godziny jak nie dłużej). Może wina kompa ale no nie wiem, drobna przesada z tym oczekiwaniem. Potem jeszcze wrzucenie przez FM na YT to w ogóle paranoja. Pasek postępu w ogóle nie idzie do przodu gdy mam FM zminimalizowanego(ma ktoś pomysł czy da się to jakoś w systemie ustawić, np. żeby więcej pamięci szło do programów działających w tle i czy to w ogóle pomoże?) co do paska postępu mogliby chociaż napisać ile już jest % eksportowania pliku.
- rozmowy z piłkarzami są dosyć dziwne, powtarzalność konferencji;
- brak w oficjalnej grze oficjalnych herbów ale tu z pomocą przychodzą fani gry więc spoko :)
- 5 sekund czekania na to aż komp wyłapie, że chcę przesunąć zawodnika na inną pozycję i mi go dopiero wybiera a także 5 sekund od opuszczeniu LPM zamieniają się pozycje 2 piłkarzy ze sobą;
- wygrywając w lidze w miesiącu 8/8 meczów nie zostaję managerem miesiąca bo rywal wygrał 3/3 spotkania albo ja mam w miesiącu staty 7-1-0 a on 4-0-0 i jest niby lepszy
W 2011 było jeszcze lepiej, bo manago roku był ten trener, który wygrał baraże o awans(walka zespołów z miejsc 2-5) a nie ten, który wygrał całą ligę i bezpośrednio awansował z 1 miejsca<patologia>. Zobaczę jak będzie w tym FM'ie.
- włączając Steam'a kombinacją SHIFT+TAB w grze i przewijając suwak w dół często mruga mi wyszukiwarka ta wbudowana w grę i wywala do ekranu gry. Na początku jak łączyłem się z FB żeby wrzucić jakąś notatkę z FM'a wyłączało mi WiFi w laptopie. -.-
-reprezentacja Polski na starcie ma taki oto skład: http://www.cmrev(...)014.html

Chyba "tylko" tyle mnie irytuje w obecnej grze; może jak skończę sezon to okaże się, że kluby nie przedłużają kontraktów ze swoimi podstawowymi piłkarzami co zniszczy realizm gry a tak chyba jest OK.

Na sam koniec dla niedowiarków wrzucam filmik ze skrótami dobrej gry defensywnej(mam nadzieję, że jakość jest chociaż średnia):
http://www.youtu(...)youtu.be

Pozdrawiam

maly13gorzow Partyzant

widze ze nie jestem sam ale te treningi nie sa dobrym rozwiazaniem

sxz69 Młody aktywista

Ja miałem ciekawą sytuacje z zarządem prowadząc Wisłę Kraków w FM12. Dokładnie nie pamiętam, ale to był ok 5 sezon. A dokładnie jego końcówka, a więc czas robienia transferów. Mianowicie wchodzę w zakładkę transfery a tu ni stąd ni z zowąd mam pełno realistycznych transferów zawodników wartych po kilkanaście milionów funtów. Przed sezonem nikt specjalny nie chciał do mnie przyjść a tu nagle takie gwiazdy. Po czym wchodzę w zakładkę finanse i patrze, że na koncie mam ok 90 mln funtów (miałem ok 10mln). Dziwie się o co kaman. Po czym wchodzę w FM Genie Scouta i patrzę, że moja Wisła ma ponad 8000 reputacji. Byłem chwilę zdezorientowany tą sytuacją. Dopiero po jakimś czasie zorientowałem się, że doszło do zmiany zarządu. Moim właścicielem został jakiś szejk z Kairu, który oprócz super reputacji, full kasy zmaksował poziom mojej szkółki i bazy treningowej czyli 20/20. I według Genie Scouta jeśli dobrze pamiętam był w pierwszej trójce prezesów w grze. Potem parę razy jeszcze dał mi po kilkanaście milionów. Niestety po ok 2-3 sezonach mnie opuścił mimo, że odpłaciłem mu się wygraniem LM. Mimo wszystko jego obecność miała diametralny wpływ na dalszą rozgrywkę.

nemook Partyzant

06.12.2012 13:15    #1670     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening 2013
w nowym fmie nie da sie planowac treningu...cwiczysz to gdzie zawodnicy maja braki...sugerujesz sie wypowiedziami asystenta jesli jest ogarnienty daje cenne uwagi...a jak ci sie nie chce tym zajmowac przydziel to asystentowi. dla mnie osobiscie idiotyczne jest ze musze tam wlazic co tydzien i ustalac trening bo sie przestawia na domysly...wolalem stary sposob treningowy

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution