Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Mar1992 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Nie wiem, czy sukces, ale w pierwszym sezonie Lechem wyszedłem z grupy LE i przebrnąłem przez pierwszą rundę play-off.
Trening - każdemu trening indywidualny, pozycji. Proste. Taki Drewniak z Linettym, to u mnie w drugim sezonie podstawowi środkowi pomocnicy. Do tego zajebisty Wandzel (dobrze mu się wylosowały atrybuty na początku). Kamiński też się ładnie rozwinął. Nie widzę problemu.

Sami212 Partyzant

Witam jak można coś osiągnąć polskim zespolem w fm2013 normalnie sie nie da? Jak ustawiac treningi zeby atrybuty rosly? Dziekuje Pozdrawiam

chris000 Partyzant

14.12.2012 00:07    #1643     Football Manager - Ogólna dyskusja - Powrót po kontuzji
Ja jak zawodnik wraca po kontzuji, to treningu mu nie zmieniam, niech się od razu przyzwycaja do ciężkiej harówy :D
ale po prostu nie biore go pod uwage przy wybieraniu składu.
Jak ma moc 90% to na ławe i wpuszczam na 20min.
Po tym meczu jak juz ma ponad 90 to coraz wiecej mu daje grac

Joel_Tshibamba Partyzant

13.12.2012 22:21    #1644     Football Manager - Ogólna dyskusja - Powrót po kontuzji
Co robicie, gdy wasz kluczowy zawodnik, który przez dłuższy czas leczył poważną kontuzję wraca do treningów?
Jak wprowadzacie go do gry?
Zmieniacie mu jakoś trening?

Ostatnio miałem taką sytuację, że Michał Kucharczyk ( w Legii) złamał obojczyk i musiał pauzować około 3 miesiące.
Było to 28 listopada bodajże i do tej pory miał 12 bramek w lidze, czyli wynik dość dobry.
Gdy wrócił do treningów rozegrał kilka spotkań w rezerwach, i stopniowo wprowadzałem go do pierwszego składu.
Na dwie kolejki przed końcem sezonu Tomasz Zahorski przegonił go w klasyfikacji strzelców i miał 13 bramek.
Chciałem, żeby to mój zawodnik zdobył tą indywidualną nagrodę, więc na upartego zagrał w dwóch ostatnich spotkaniach przez pełne 90 min mimo słabej formy.
Efektem jest fatalna gra, a ostatni mecz zakończył z notą 5.80.
To już nie ten sam zawodnik, jakim był w rundzie jesiennej.
10 sezonów w As Roma. Zapraszam do czytania :)
http://tshib(...)ca_.html
Zapraszam do udziału w konkursie:
http://tshib(...)owadzeni

kajn Partyzant

Poza Realami Jean i Oviedo, klub najwyżej z drugiej klasy rozgrywkowej (lepiej 3 liga) z conajmniej dobrą bazą treningową i chociaż 1-2 dobrymi zawodnikami. Najlepsze ligi, możliwie bez Francuskiej bo tu gram już kilka sezonów Monaco i potrzebuje odmiany.
I najlepiej bez długów.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Wygrywanie meczów zależne jest od:
- poziomu zawodników(w mojej opinii) czyli ile gwiazdek mają piłkarze z twojego podstawowego składu w porównaniu do graczy rywali,
- taktyki ułożonej pod rywali ale dopasowanej do zawodników z Twojego zespołu,
- znajomości poszczególnej taktyki przez zespół,
- morale zawodników,
- rozmów z zawodnikami(zarówno okołomeczowe jak i te z zawodnikami poza dniem meczu),
- treningu głównego i rozgrzewkowego (przed meczem),
- stosunków między poszczególnymi piłkarzami(2 graczy się lubi, ustawiać ich w jednym składzie; 2 graczy za sobą nie przepada- sprzedać, zwolnić albo nie wystawiać koło siebie),
- charakter zawodników(zawodnicy ambitni grają lepiej niż powiedzmy XXXXXXXXXXXXXXXXXXxx),
- rozmów w mediach(odniesienie się do np. pracy managera drużyny przeciwnej czy też najlepszego gracza rywala),
- kontuzji w zespole a także poziomu wyczerpania(nie chodzi mi o kondycję tylko o informację w okienku treningowym gracza w podkategorii kondycja),
- premii za zwycięstwo w rozgrywkach/pucharach,<---zmniejsza piłkarzom morale, i są zaniepokojeni gdy dajesz niskie stawki(sprawdzone na sobie),
- wymiarów boiska(wolniejsi gracze wolą grać na mniejszym-krótszym boisku), lepsi skrzydłowi wolą szersze boisko; trochę naciągane,
- poleceń z ławki,
- fianasów(jeśli budżet płacowy jest 2 krotnie większy niż obecnie wydawana kasa na płace to piłkarze mogą-nie wiem czy tak jest podchodzić do Ciebie jak do sknerusa); naciągane,
- statusu zapisanego w kontrakcie a statusu określonego w trakcie grania w zespole a także realnego wkładu w zespół,
- oceny negatywnej któregoś z zawodników którego piłkarze szczególnie szanują<--- zmniejsza piłkarzom morale, i są zaniepokojeni,
- wykonawców stałych fragmentów gry,
- dużo osób na jedną pozycję<--- zmniejsza piłkarzom morale, i są zaniepokojeni, że nie znajdzie się dla nich miejsce w składzie,
- no i jak zwykle oczywiście od szczęścia.

Myślę, że tyle rzeczy wpływa na wygrane/przegrane w obecnym FM13
Jest to moja opinia, każdy ma prawo się z nią nie zgodzić. :)

EDIT: zapomniałem, że oprócz taktyki istotne są polecenia dla poszczególnych piłkarzy. Najlepiej ustawić 3 różne taktyki- przejściową, ultradefensywną i ultraofensywną i w każdej nadać piłkarzom indywidualne zadania,(np. taktyka ofensywna--> boczni obrońcy częste rajdy z piłką i wrzutki z pola na środek)

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Jak ma obecnie 5 gwiazdek to sprawa jest oczywista :)
Jeśli jednak ma potencjał to lepiej żeby grał u Ciebie np. 15-30 końcowych minut gdy już wygrywasz, czasami wpuszczać go na całe mecze.

Grając Realem masz(powinieneś mieć) najlepszy skład trenerów i najlepszą bazę treningową więc po co ma grać u kogoś.

Mar1992 Przodownik pracy

Na początku trening meczowy - taktyka, potem ustawianie się w defensywie. Trening indywidualny, to każdy taki, na jakiej gra pozycji (Ubiparip - lis, Tonev - skrzydłowy, Ślusarski - odgrywający). Trenerzy - jeden trener, do jednej specjalizacji (oczywiście, jeśli to możliwe). W większych klubach, nawet po dwóch na jedną specjalizację.

kukiz87 Partyzant

Powiedz mi z trenngiem cos kombnowac ? bo jak zaczynałem prace w klubie starałem sie aby 1 trener był dla 1 formacji ta aby było jak najwiecej gwiazdek i trening dawałem przewaznie cały czas na zgranie zespołu albo taktyke

Mar1992 Przodownik pracy

Z całym szacunkiem, ale w FM nie ma chyba zbyt dużej różnicy, czy tworzysz jakiś "specjalny" trening na przerwę między rundami, czy trenują normalnie. Najlepszym treningiem są mecze, więc na tym się skup. Mecz co kilka dni, z coraz to trudniejszymi rywalami. Jedna połowa - pierwsza jedenastka, druga połowa - rezerwowi/zawodnicy na testach. W becie FM13 specjalnie, dla testów, zrobiłem w przerwie ciężki trening kondycyjny i... no różnicy nie było praktycznie żadnej.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution