Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
wchodzisz w trening indywidualny(po prawej stronie u góry mała zakładka) i każdemu piłkarzowi możesz przypisać trening pozycji albo atrybutu.

forioku Partyzant

hej wiecie jak ustawic terning bramkarzowi , gdzie to sie robi poniewaz bramkarz mi placze ze mu nie pasuje trening bramkarski
ja w treningach widze tylko trening ogolny i nic tam nie ma wiecej a przeciez bramkarze trenuja osobno

Emeryt Partyzant

[quote="Mar1992"][quote="Sami212"]Chodzi mi o to co zrobic zeby rosla cena zawdonika? ma miec ostre treningi czy jak? jakkie ustawienia dla zawdonikow dajecie indywidualne? co tam trzeba ustawic? albo zeby zawodnik mial duzo bramek np gra na odgrywajacego? Dziekuje Pozdrawiam[/quote] A jak robisz sobie kanapki, to pytasz się innych z czym jedzą? No spróbuj coś samemu. Użyj szarych komórek.

Wszyscy piszą, że skupują graczy z Afryki i się chełpią wynikami. Lecicie najłatwiejszą drogą. Zero wyzwań. Ja od dwóch lat (FM12 i FM13) nie kupuję graczy z poza Europy. Żadnych przekoksowanych "afrykanćów", czy latynosów, bo kupić 18-letniego Boga z Argentyny za milion, to każdy potrafi. Ale wychować samemu, albo skupić najlepszych graczy krajowych, to już trudno. Można. Wszystko można, tylko trzeba chcieć. Bo wykorzystywanie "głupoty efema", że tworzy koksów w krajach egzotycznych, nie jest trudne. Oczywiście Polacy są drodzy. Ale nie można mieć wszystkiego. Trzeba kombinować z klauzulami, wymianami. Ale jaka satysfakcja, jak już się uda.[/quote]

A co to za bzdurny pomysł że to ułatwienie? Właśnie znalezienie młodego taniego zawodnika, poza granicami naszego kraju, i zrobienie z niego gwiazde to jest wyzwanie, i to jest to z czego czerpie się przyjemność. Ja osobiście lubię celować w jeden kraj, tak jak Arsenal sprowadzał piłkarzy francuskich, tak jak Liverpool hiszpańskich, tak ja się skupiam naogół na jednym kraju i sprowadzam zawodników i sztab szkoleniowy z niego, i na nim bazuję budowę mojego klubu.

Lukkas10 Partyzant

FM 2013. Szukam drużyny z ligi angielskiej lub hiszpańskiej. Najwyższa klasa rozgrywek lub zaplecze ekstraklasy. Klub ten musi: mieć porządną bazę treningową, solidne zaplecze finansowe (najlepiej bez długów), nie może to być topowa drużyna, zawodnicy chętni do pozostania w drużynie(chodzi mi o kluczowych grajków, gwiazdy drużyny, aby nie płakali, że chcą do większej drużyny), dobrych juniorów, którzy łataliby dziury w teamie oraz żebym miał możliwość ściągnięcia do ekipy raz na dwa-trzy sezony zawodnika z "dużym" nazwiskiem (taki transfer z pierdolnięciem, aby był :D). Czekam na szybkie i konkretne odpowiedzi.
L10
JEŚLI ZNUDZIŁY CI SIĘ STROJE TWOJEJ DRUŻYNY W FMie, TO ZAPRASZAM TUTAJ!
http:(...)013.html

wzór na zamówienie znajdziesz tutaj:
http:(...)770.html

Mar1992 Przodownik pracy

[quote="Sami212"]Chodzi mi o to co zrobic zeby rosla cena zawdonika? ma miec ostre treningi czy jak? jakkie ustawienia dla zawdonikow dajecie indywidualne? co tam trzeba ustawic? albo zeby zawodnik mial duzo bramek np gra na odgrywajacego? Dziekuje Pozdrawiam[/quote] A jak robisz sobie kanapki, to pytasz się innych z czym jedzą? No spróbuj coś samemu. Użyj szarych komórek.

Wszyscy piszą, że skupują graczy z Afryki i się chełpią wynikami. Lecicie najłatwiejszą drogą. Zero wyzwań. Ja od dwóch lat (FM12 i FM13) nie kupuję graczy z poza Europy. Żadnych przekoksowanych "afrykanćów", czy latynosów, bo kupić 18-letniego Boga z Argentyny za milion, to każdy potrafi. Ale wychować samemu, albo skupić najlepszych graczy krajowych, to już trudno. Można. Wszystko można, tylko trzeba chcieć. Bo wykorzystywanie "głupoty efema", że tworzy koksów w krajach egzotycznych, nie jest trudne. Oczywiście Polacy są drodzy. Ale nie można mieć wszystkiego. Trzeba kombinować z klauzulami, wymianami. Ale jaka satysfakcja, jak już się uda.

repus Młody aktywista

Cena nie zależy od treningu . Co do zrobienia jakiegoś wymaksowanego piłkarza pod np . grę w powietrzu to musi być on oczywiście wysoki , a później dajesz mu indywidualny trening skoczności , gry głową itp .
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Sami212 Partyzant

Chodzi mi o to co zrobic zeby rosla cena zawdonika? ma miec ostre treningi czy jak? jakkie ustawienia dla zawdonikow dajecie indywidualne? co tam trzeba ustawic? albo zeby zawodnik mial duzo bramek np gra na odgrywajacego? Dziekuje Pozdrawiam

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
Po pierwsze, trening w Football Managerze od dawien dawna ma marginalne znaczenie. Jasne można się tym bawić, kombinować itp. ale mi się zwykle nie chce i potrafię cały sezon nic w treningu nie zmienić, bo po prostu nie chce mi się myśleć, a korzyści z tego są malutkie. I to jest jeden takich zauważalnych błędów wielu początkujących graczy, że jednym z ich pierwszych pytań są te dotyczące treningu, podczas gdy można go całkowicie olać i skupić się na transferach i taktyce.

Natomiast co do sukcesów polskimi klubami, to podstawową kwestią jest co rozumie się przez słowo sukces. Mistrzostwo Polski moim zdaniem zdobyć jest bardzo łatwo (przynajmniej w 12). Teraz gram coś tam Podbeskidziem, zacząłem drugi sezon, w pierwszym 12 miejsce i wygrany Puchar Polski, w efekcie gra w Lidze Europy. W eliminacjach odprawiłem Trnawę, Bursaspor i Metalist, teraz trafiłem do grupy i w pierwszym meczu zremisowałem z Sevilla na wyjeździe, ale raczej nie dam rady przejść dalej. Niemniej już takie wyniki uważam za sukces.

Podstawa w polskiej lidze to transfery, a dokładniej sprowadzanie graczy z wolnego transferu i sprzedawanie wszystkich niepotrzebnych. A jak przychodzi dobra oferta to nawet najbardziej kluczowych graczy należy sprzedawać i szukać zastępców na wolnym transferze, w ostateczności wydając pieniądze. No i Polacy są strasznie drodzy, więc szczególnie na początku warto stawiać na obcokrajowców, choć ja chyba trochę przesadziłem, bo mam teraz problem z rejestracją graczy i zmuszony jestem inwestować trochę w Polaków.

Jak już kupować jakiegoś Polaka to najlepiej jakiś bardzo młodych, żeby mieli szansę zostać wychowankami klubu i trzymanie ich jak najdłużej się da w kadrze. W FM 2012 np. kupiłem Frąckowiaka i pozycję bramkarza miałem obstawioną na wiele lat, teraz w 13 mam jakiegoś newgena na DM i też ma zadatki na długą grę u mnie (no chyba, że będzie za dobry i jakiś lepszy klub będzie go chciał).
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Sami212 Partyzant

Ale jak ustawic trening? na intensywny caly czas? zeby rosly atrybuty i cena przede wszystkim? odrazu dac zeby trening przedmeczowy ustawial asystent czy ja sam mam ustawiac? i czy ustawiasz polecania indywidualne dla zawodnika np ze ma grac szeroko itp? czy zostawiasz automatycznie jak bylo? Pozdrawiam dziekuje:)

marcian2110 Partyzant

14.12.2012 14:43    #1640     Football Manager - Ogólna dyskusja - Powrót po kontuzji
Nigdy nie odsyłam kontuzjowanego do rezerw. Mam za to zrobiony pakiet treningowy i po kontuzji wysyłam zawodnika na trochę "na siłownię", żeby złapał formę. Jak trochę się odbuduje (zazwyczaj ok 2 tygodnie wystarczają) wraca do normalnego treningu i... na ławkę. Początkowo wchodzi w końcówkach na 15-20 minut i obserwuję go wtedy jak sobie radzi. Czasem już po 2-3 meczach jest zdolny grać jak przed kontuzją, a czasem dłużej wraca do formy.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution