Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Zymon Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Szukam klubu dla kuzyna. [ AS Saint-Etienne czy PSG? FM2008
Typowy średniak z dobrym skladem, jak najlepszymi finansami i z możliwością rozbudowy baz treningowych, akademii i stadionu.
był - będzie - jest zawsze IKS!

El Cholo Partyzant

18.12.2012 12:47    #1622     Football Manager - Ogólna dyskusja - Kiedy NOWY patch?
Zgadzam się z powyższym, jak ktoś idzie na pałę i bez analizy przeciwnika chce wygrywać jedną formacją to nie da rady. Ważne jest ustawienie i indywidualne role. Gram Lazio pierwszy sezon, moja drużyna prowadzi w Serie A, mam przewagę nad Juve 4 pkt. najmniej bramek straconych w lidze - 25. 4 kolejki dzielą mnie od mistrzostwa, w LE jestem w półfinale pierwszy dwumecz u siebie wygrany z Athletic Bilbao 3:0. Najlepszy mecz w ćwierćfinale Pucharu Włoch z Juve (8:3) dla mnie. Stosuje rotację w składzie, słabsze mecze rozgrywam z juniorami w składzie, trening na przemienny przeciętny, indywidualny wg. zaleceń sztabu. Chłopaki grają aż miło, nawet porażki mnie nie denerwują, choć oczywiście czasem trafił się babol, ale to tak jak w życiu. Pozdrawiam i proszę skończcie z tymi kocopołami, że gra do dupy.

Darein Partyzant

18.12.2012 12:01    #1623     Football Manager - Ogólna dyskusja - Kiedy NOWY patch?
Da sie grać trzeba naprawde trafic z taktyką pokminić bardziej niz zawsze i ustalać treningi w zależności od tego z czym w danej czesci sezonu nasz zespół ma najwieksze problemy

nemook Partyzant

17.12.2012 22:00    #1624     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening - FM2013
hm...mi zamiast rosnac atrybuty to albo stoja w miejscu albo spadaja. mozecie napisac jak ustawawiacie trening? co ile jaki i z jaka intensywnoscia? teraz wszystkim moim graczom ustawilem trening indywidualny wzgledem roli jaka chce by pelnili w druzynie. i ustawilem intensywnosc na maxa. albo sie czegos naucza albo zdechna probujac:) ja nie musze sie martwic o zakontraktowanie bo mam chyba jeden z najlepszych skladow a mimo to mam problemy w niektorych meczach ze slabszymi druzynami....

ramos.a Partyzant

17.12.2012 20:02    #1625     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening - FM2013
[quote="myfunnygame"]Przepraszam za zboczenie z tematu.

Co do treningu to reprezentacje dłużej się uczą taktyki ze względu na rzadkie zgrupowania, dobrze rozumiem?[/quote]

Zdecydowanie tak.
Hala Madrid! Hala Raúl!

http://www.youtu(...)BAoglxLQ

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

17.12.2012 19:35    #1626     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening - FM2013
Problemów z wygrywaniem nie mam ;) ponieważ kupuję lub zakontraktowywuję(?) najlepszych wolnych graczy na rynku(w mojej opinii).
Problem z tym, że potrafię wygrać 4-1 ofensywnym stylem a wskaźnik dalej się nie zmienia. Jestem liderem rozgrywek i dalej mam 27% przy zadowoleniu zarządu z powodu mojej ofensywnej taktyki. Nie wiem może to się zmienia co jakiś dłuższy okres(sezon) ale może to potem wpływać na decyzje zarządu, że mnie wyleją mimo awansów ligowych albo nie zgodzą się na rozbudowy bo moja gra nie jest na tyle ofensywna jak im się podoba.

Przepraszam za zboczenie z tematu.

Co do treningu to reprezentacje dłużej się uczą taktyki ze względu na rzadkie zgrupowania, dobrze rozumiem?

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

17.12.2012 14:19    #1627     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening - FM2013
W poprzednich wersjach nie udawało mi się rozwijać tak zawodników jak na przykład tego słabego(!) gracza.
Poprzez regularne występy i dobre noty a także trening środkowego obrońcy w ciągu roku zrobił moim zdaniem mega postęp:
http://imgur.com/uDL0K
Przed sezonem spisywałem go na straty a teraz ma lepsze noty od Bates'a. Podobnie mam z bramkarzem któremu regularnie rosną atrybuty.

Za to poziom zadowolenia zarządu moją grą ofensywną stanął na 27% i nie rusza się w rzadną stronę <przygnębiony>
Każdemu jakiś feler wyskakuje niestety. Dziwne, że każdemu inny.

nemook Partyzant

17.12.2012 13:57    #1628     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening - FM2013
Hejka,

Wiem, że wielu narzeka na nowego FM'a w tym ja, mi. na grę obrony, silnik meczowy i inne błędy...

Chciałbym się odnieść teraz do kolejnej sprawy jaka mnie niepokoi. Otóż od rozpoczęcia sezonu nie zauważyłem postępów w rozwoju atrybutów u swoich podopiecznych. Mam chyba możliwie najlepszy sztab szkoleniowy, a mimo to brak zauważam brak rozwoju u graczy. Wydaję mi się, że w poprzedniej serii postępy w treningach były zauważalne szybciej. Przez długi czas trenowałem defensywę na poziomie wysokim mając nadzieje, że naprawi to zbudowaną grę w obronie i hm nic się nie zmieniło, a wszystkie parametry stoją w miejscu. Czy to kolejny błąd? Pominę to, że obecny system treningowy jest dla mnie beznadziejny bo nie mogę go dostosować tak jak w poprzednich wersjach. Apropo wiadomo coś o kolejnym paczu?

Pozdrawiam wszystkich zapalonych graczy.

Ps. Niebawem wrzucę mój skład i karierę, ale muszę znaleźć na to trochę czasu...

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
[quote=SpiderFYM]Tutaj usiadłem nad taktyką od razu na początku i... 1:4 z Zagłębiem[/quote]
pełen realizm tutaj, bez zastrzeżeń.
W rozmowy motywacyjne bym się nie bawił dopóki nie wyrobisz sobie jakiejś reputacji wśród piłkarzy. Co do podpowiedzi, lepiej spróbować chociaż zareagować, zawsze to zmusi grę do przetworzenia jeszcze raz informacji i może wpłynie to na postawę piłkarzy.
Trening chyba nadal mimo wszystko nie ma wielkiego znaczenia jeżeli chodzi o rozwój graczy - moim zdaniem dalej ważniejszy (i to o wiele) jest rozwój poprzez wychodzenie na boisko i granie regularne.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

SpiderFYM Partyzant

Witajcie

Mam kilka pytań co do FM 2013, ponieważ jakoś tak dziwnie wychodzi że mam ogromne problemy z wygraniem/zagraniem dobrego meczu. W 12 było chyba łatwiej ale to nie jest temat do płaczu :) . Aha - gram Wisłą Kraków, więc wiadomo że nie mogę kupić jakichś nad wyraz dobrych piłkarzy/personelu.

1. Trening - nowe opcje treningowe mi się zupełnie nie podobają ale tu nie o tym. Zwolniłem niepotrzebnych trenerów, zatrudniłem najlepszych możliwych, każdy trener ma przypisany jeden trening. Wychodzi około 3-3,5 gwiazdek na trening. Czyli źle nie jest ale dobrze też nie. Póki co baza treningowa nie do ruszenia.
Trening indywidualny - jak go ustawić dla zawodników? Dokładniej chodzi mi o to czy ustawić im trening na pozycję na jakich ich chcę wykorzystywać czy konkretnie na atrybut? W trakcie sezonu ustawić na intensywność średnią czy wysoką?

2. Taktyka - no tutaj kosmos. W 12 nie siedziałem x czasu nad taktyką (tzn siedziałem ale piłkarze jakoś łatwiej ją łapali). Tutaj usiadłem nad taktyką od razu na początku i... 1:4 z Zagłębiem :| Ustawiacie na każdego piłkarz z 11 indywidualnie polecenia (gra na przeciwnika, strzały itp) czy tylko na niektórych? Co zrobić aby w momencie kiedy bramkarz drużyny przeciwnej wykopuje piłkę, moi zawodnicy walczyli o nią w powietrzu? Ostatnio zauważyłem (nie gram na 3D tylko na starych, dobrych żetonach) że oni w ogóle nie walczą o takie piłki. Przeciwnik spokojnie sobie ją przyjmuję i często po takich akcjach pada dla nich bramka.

3. Rozmowy motywacyjne - o co chodzi? Jakkolwiek nie powiem to albo bez reakcji albo negatywnie. (Doświadczenie - automatycznie)

4. Podpowiedzi asystenta podczas meczu - tzn informacje wyświetlane na szarym/srebrnym tle podczas meczu np "Wygrywamy w walce w powietrzu" albo "XXX YYY podaje dziś często prosto pod nogi przeciwnika". OD razu reagować, przymknąć oko czy jak?

Póki co tyle - z góry dziękuje za Waszą pomoc :)

Po rundzie jesiennej jestem 9 (tak, wiem - wystarczy spojrzeć na prawdziwą tabelę no ale..)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution