Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Buuum Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
elo
Mam pare pytań na które chciałbym dostać odpowiedź od znawców FM-a i nie tylko, a konkretniej:

Treningi kondycyjne przed sezonem: co one tak naprawde dają?
Urlopy: Czy warto np. w przerwie pomiędzy rozgrywkami(jesien-wiosna), dać odpocząć zawodnikom?
Czy grając jakiś czas tą samą taktyką istnieje ryzyko, że rywale ją rozpoznają i bedzie ona bez użyteczna?

Mile widziane odpowiedzi na podstawie FM12 ;)

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

21.12.2012 21:49    #1602     Football Manager - Ogólna dyskusja - Najnowszy patch :)
Nie gram w FMC ale zapytam: sprawdzałeś czy czasem asystent nie robi za Ciebie treningów?

jun_dymek Partyzant

21.12.2012 18:10    #1603     Football Manager - Ogólna dyskusja - Najnowszy patch :)
Czy gra ktoś w trybie FMC? Właśnie zauważyłem, że trening meczowy jest zawsze ustawiony na ofensywne stałe fragmenty - zmiana nic nie daje - po każdej kolejce znowu wszystko wraca do tych ustawień. Tak jakby w ogóle nie dało się ustawić treningu. Też tak macie ?

Jashita Partyzant

Czy jest jakaś różnica w trenowaniu w najnowszym fm? Z tego co pamiętam w poprzednich trening juniorów nie był pełny, był "półzawodowy".
Chodzi o to czy trzymać utalentowanego juniora w u-18 czy od razu do rezerwy przerzucać.

Pozdrawiam

nemook Partyzant

21.12.2012 10:55    #1605     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening - FM2013
Gram Realem Madryt...

Bazę treningową mam już chyba najlepszą, trenerów mam na 5 gwiazdek wszystkich prawie (wieczorem dam screena jak wspomnialem) hm co do tego treningu racja może nie warto ich forsować...odnosnie tej pracowitosci...sprawdze...co robić w przypadku kiedy będzie niska?

To mój asystent...lepszego chyba w grze nie ma...wykosztowałem się, ale uważam że warto...gościu leciwy co prawda, jak na tak dobrego speca w denfensie, jego podpowiedzi odnośnie rywali i tak muszę korygować, wg to dziwne trochę...no ale nie może wszystkiego robić za mnie komp;)

Nie wiem czemu nie ma miniaturki ale otwiera sie na sendspace:)

21.12.2012 10:19    #1606     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening - FM2013
Może zmniejsz trening indywidualny na średni bo tak się tylko przemęczają, postaraj się też o ulepszenie bazy treningowej o ile nie masz już 5-gwiazdkowej ;) No i zatrudnij trenerów o jak najlepszych atrybutach do każdego treningu :)
Powinno pomóc.

Aha, zobacz jaką zawodnicy poszczególni mają pracowitość; o ile dobrze pamiętam jest to też istotny element rozwoju piłkarza.

nemook Partyzant

21.12.2012 10:01    #1607     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening - FM2013
[quote="myfunnygame"]

ustawiałeś piłkarzom zarówno treningi indywidualne jak i treningi ogólne na max? Czy masz suwak na trening meczowy ustalony?[/quote]

a co do tego czy mam poustawiane wszystko to tak: mają ustawiony trening ogólnym każdy ma trening indywidualny na poziomie wysokim, trening meczowy oddałem asystentowi mając nadzieje, że może on poprawi jakoś grę piłkarzy, wcześniej ustawiałem go sam... z każdym zawodnikiem przeprowadziłem rozmowę indywidualną, że musi się bardziej przykładać do treningów jeśli chce pozostać w klubie, każdy zareagował pozytywnie na to, a zamiast się rozwijać to się cofają...

po pracy wrzucę screen sztabu szkoleniowego i ustawienia treningów

Emeryt Partyzant

Ile to już razy przytafiały mi się serię po 5-6 meczy wygranych, gdy nagle przychodzi słaby przeciwnik, remis 0:0 do 89 minut, i pada bramka na 0:1. A potem seria 10 meczy w których ze słabeuszami przegrywam lub remisuję. Takich meczy to już mialem kilkadziesiąt. Fakt że we wcześniejszych wersjach FM nie było aż tak kosmicznych różnic, jak się wygrało, raz przegrało, raz remis. Rożnie, zależy od piłkarzy, taktyki, treningu... A tu? Rozpoczynam sezon AS Monaco, skład genialny jak na ligue2, dokupuję 3 świetnych zawodników i co? I przegrywam u siebie z jakimś zespołem który według mediów powinien zakończyć na 15 miejscu, następny mecz remisuję 2:2 (kiedy wygrywałem 2:0), itd itp. Fakt niezaprzeczalny, że gra bardziej odpycha niż przyciąga, nawet jeżeli już popadnę w trans gry, idzie mi dobrze, fajne transfery itd, to potem zawsze przychodzi kryzys z którego nie da się wyjść, i to zniechęca do kupna następnej części, no bo nie oszukujmy się, to jest gra komputerowa a nie program szkoleniowy dla trenerów.

rybeusz89 Partyzant

Generalnie wygrywam mecz z Milanem 3:0. Gram Interem. Pare wzmocnien w skladzie itp. Seria 6 wygranych z rzedu. Po meczu z merdaczami przyjezdza o zgrozo silna Pescara. 17 miejsce w lidze same porazki i remisy. Mecz na San Siro. Przegrywam 1:3...moi pilkarze graja jakby pierwszy raz sie widzieli na boisku, kazdy obronca jest jezdzony jak dziecko, kazdy skrzydlowy traci pilke przy probie rajdu, napastnik na szpicy (Doumbia) w ogole nie potrafi przyjac pilki. Tak, tak pacz 13.2. Do przerwy Ranocchia mial ocene uwaga 3.3 !!!! Czy to sa jakies jaja? Rozumiem...przegrac, niefart, fart przeciwnika...ale oni grali piach...dwa strzaly na bramke jeden celny!! Nigdy i nigdzie sie to nie zdarza...taktyka opanowana na treningach wiec sa zgrani...

hahahah gram SanMarino :) rozumiem przez te wyniki, że mimo iż mój skład jest mega ch***wy to komputer chce żebym wygrał spotkanie

puchar: http://imgur.com/y4kLA
sparing: http://imgur.com/zOevV

Tak patrzę na sztab szkoleniowy i bazę treningową i nie dziwię się, że polska liga jest słabsza od 3 ligi włoskiej. Na starcie baza ma 3 gwiazdki, trenerów młodzieży mam ok.10 a trenerów głównego składu tylko 3.
W sumie zarząd zgadza się na o wiele mniejszy sztab szkoleniowy i nie wiem czy mam ich zwalniać czy zostawić tak jak jest ale bez możliwości nabycia nowych szkoleniowców.

PS nie nie wku**wia mnie to tylko śmieszy :)
PS2 Jak już przegrywam to daję na ofensywny styl zrównoważony i zaczynają się akcje mistrzowskie. Bramki zza 5 obrońców po długim roku z 25 metrów itp ...San Marino, dawno się tak nie uśmiałem.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution