Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Przecież zespół może uczyć się 3 całkowicie różnych taktyk a zmieniać można na przykład role/suwaki poszczególnym graczom lub w ustawieniach dla całego zespołu. To nie jest chyba taka zmiana duża jak przejdziesz z 4-4-2 na 4-5-1 jeśli piłkarze ją trenują to mogą grać i tak i tak.
Co do treningu kondycji to mnie osobiście przekonuje w tym FM. W trakcie przygotowań przedsezonowych zrobiłem trening na wysokich obrotach i nie miałem problemu z tym, że zawodnicy mają na starcie 80% kondycji bo każdy miał 85+ i mniej się męczyli w tych sparingach niż jak nie robiłem tego treningu.
w sezonie miałem mniej kontuzji. Nie wiem czy tylko mi się tak wydaje czy tak było w istocie, że wpłynęło na to właśnie przygotowanie treningów kondycyjnych :)

LOLECZeX Młody aktywista

Treningi kondycyjne to bujda, tyle lat żyję i nikt nie pokazał racjonalnego dowodu na ich działanie... Co do problemu, to niestety moim zdaniem w FM'ie za dużą rolę odgrywają morale, przegrasz kilka meczy i wpadasz w błędne koło, gdyż spotkania z drużyną po 2-3 razie przestają coś dawać i albo się przełamiesz i morale wzrosną albo nie i jest problem. Zmiana taktyki w trakcie sezonu też nie jest szczególnie dobrym pomysłem, o ile nie ma się jej wyuczonej.

a robiliście jakieś treningi kondycyjne w luźniejszych tygodniach?
Może zawodnicy nie mają siły biegać lub uważają się za pewniaków i odpuszczają mecze. Zróbcie spotkanie z drużyną i powiedzcie, że ostatnio nie idzie nam za dobrze ale jesteśmy super ultra miszcze i żeby pokazali to na boisku albo, że gramy dobrze i trzeba utrzymać tą formę do końca sezonu.

simonldz Partyzant

26.12.2012 13:23    #1594     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 13 CLASSIC
Mnie denerwuje, że można miec jednego scouta i można tylko jedno wyszukiwanie robic, podobnie jedynym trenerem może byc asystent i on wszystkie plany treningowe bierze na siebie.

Wnuku88 Partyzant

25.12.2012 23:04    #1595     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 08 09
a ma ktos linki do kitspackow ? Do treningu itp ? Chodzi oczywiscie do FM08

25.12.2012 14:33    #1596     Football Manager - Ogólna dyskusja - Najnowszy patch :)
Zrobiłeś im trening kondycyjne przed sezonem na najwyższych obronach plus suwak że trening meczowy na najmniejszym poziomie plus kilka meczów sparingowych żeby poczuli coś z tego treningu?

syngoku1 Partyzant

23.12.2012 23:24    #1597     Football Manager - Ogólna dyskusja - Najnowszy patch :)
Witam serdecznie proszę o pomoc. W treningu mam zaznaczonego asystenta przy treningu meczowym ( ustawia zawsze ofensywne stałe fragmenty), jak mogę sam sterować tym treningiem. Jak go wyłączyć bo w zadaniach współpracowników nie znalazłem.

PS jeszcze nigdy fm nie sprawiał tyle problemów z treningiem co ten, osobiście umarzam że zepsuli ten aspekt gry.

kozaznosa Partyzant

23.12.2012 08:41    #1598     Football Manager - Ogólna dyskusja - Najnowszy patch :)
[quote="jun_dymek"]Czy gra ktoś w trybie FMC? Właśnie zauważyłem, że trening meczowy jest zawsze ustawiony na ofensywne stałe fragmenty - zmiana nic nie daje - po każdej kolejce znowu wszystko wraca do tych ustawień. Tak jakby w ogóle nie dało się ustawić treningu. Też tak macie ?[/quote]
Mam tak samo i nie wiem co zrobić ?? czy znalazłeś już rozwiązanie ??

jun_dymek Partyzant

22.12.2012 22:06    #1599     Football Manager - Ogólna dyskusja - Najnowszy patch :)
[quote]Nie gram w FMC ale zapytam: sprawdzałeś czy czasem asystent nie robi za Ciebie treningów?[/quote]

W FMC nie widzę opcji, żeby asystent zajmował się treningami. Raczej to nie to...

nemook Partyzant

22.12.2012 11:58    #1600     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening - FM2013
no tak tu pokazuje ze niby rosnie...ale jak wejde w profil jakiegos zawodnika i patrze na atrybuty to ma wiekszosc jes stalych, zmienil sie jeden i to jeszcze taki ktory, jest drugorzedny. jakos mi sie wydaje ze w 2012 trening mozna bylo lepiej spersonalizowac formacjami co dawalo lepsze efekty. no ale trudno trzeba sie przyzwyczaic...co do treningu meczowego tak dalem go asystentowi aby sprawdzic roznice i w zasadzie nie widze zmian, wiec na powrot zajme sie treningiem meczowym...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution