Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

DelPiero_10 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.01.2013 12:21    #1541     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening
Polecam trenowanie stałych fragmentów w ogólnym treningu, zarówno ofensywnych, jak i defensywnych. Zauważyłem, że przy stałych fragmentach lepiej ustawiają się obrońcy po takim treningu i kasują każdą wrzutkę. Analogicznie przy ofensywnych więcej bramek pada po wrzutkach z rzutów rożnych i wolnych.

Arcadius Partyzant

06.01.2013 11:34    #1542     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening
Ja trenuję z kolei role u piłkarzy, a jeśli dany grajek ma poważny ubytek w ważnym dla niego atrybucie to trenuję go indywidualnie. Niestety tle wymagają dopracowania. Jeśli schodzący napastnik nie musi trenować ani opanowania ani wykańczania akcji to chyba jest coś nie tak.

Drużynowy trening "zrównoważony" oznacza szkolenie wszystkich atrybutów po równo.

sxz69 Młody aktywista

06.01.2013 09:33    #1543     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening
[quote="Kaczy1982"]Nie chce zakładać nowego tematu ale mam jeszcze jedno pytanko. Gdzie się zapisują screeny z FM2013 , bo już nie działa to na takiej zasadzie z print screena i wklejania do painta.[/quote]

Po naciśnięciu alt+f9 screen zostaje zapisany w Moje Dokumenty -> Sport Interactive -> Football Manager 2013 -> Screenshots.

Jeśli chodzi o trening to ja ustawiam indywidualny trening poszczególnych atrybutów, a nie pozycji. I tak dla przykładu dla napastnika po kolei daję do nauki wykończenie, opanowanie, szybkość itp, dla obrońcy odbiór, krycie, grę głową, skoczność itd. Kluczowe staty szybko rosną i ja jestem z tego typu treningu zadowolony.

Kaczy1982 Partyzant

06.01.2013 07:35    #1544     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening
Wiem że jest sporo kontrowersji i nikt nic wymyślił jakiegoś złotego środka ale mam pytanie.

W treningu indywidualnym ustalam zawodnikom role - ustawiam takie role jakie odgrywają w taktyce , czy to lis pola karnego czy kompletny napastnik i takie właśnie dopisuję zawodnikom.To w takim układzie oni będą rozwijać te statystyki które są im najbardziej potrzebne na tej pozycji , czy lepiej wyznaczyć im trening poszczególnych atrybutów.

I jeszcze jedno pytanie jeśli chodzi o trening ogólny to czy ustawienie "zrównoważonego" powoduje że każdy aspekt trenują po części :

-kondycja
-taktyka
-panowanie nad piłką
-kondycja
-zgranie
-defensywa
-ofensywa

Dzięki z góry za pomoc.

orzo12 Partyzant

Na rozbudowę bazy treningowej i obiektów młodzieżowych się zgodzili, a na rozszerzenie skautingu nie chcą się zgodzić ? Te dwie inwestycje pochłaniają ok. milion euro, a dodam jeszcze, że stan konta ciągle rośnie, z miesiąca na miesiąc. Pewnie to przez te rozbudowy zarząd nie chce się zgodzić ?

sxz69 Młody aktywista

W sumie pytanie trochę bez sensu. Jeśli chcesz aby zawodnik się nauczył nowej pozycji to po prostu go tam stawiasz, a oprócz tego oczywiście ustawiasz mu w treningu naukę danej pozycji. A nie wybierasz albo jedno albo drugie.

MarcinPSG Partyzant

[quote="myfunnygame"]Wręcz odwrotnie; gdy uczy się danej pozycji w oknie treningu to lepiej go nie wystawiać właśnie na tej nowo dla niego wybranej pozycji.[/quote]

Dlaczego ? Logicznie rzecz biorąc gdy zawodnik uczy się gry na nowej pozycji i do tego na niej występuje to powinno to przyśpieszyć proces "nauki" gry na tejże pozycji ?
Vaduz

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

05.01.2013 20:01    #1548     Sufler - Porady do gry - przerwa w treningach FM 2013
NA cmrev wszyscy piszą że nie ma urlopu więc trzeba samemu wysyłać ich opcją "odpoczynek-->tydzień" albo dawać trening meczowy na 0 w oknie treningu drużynowego. Tak jak pisałem powyżej.

Jak dasz max przygotowanie do meczu to będą przygotowywać się na 2/3 dni przed meczem do niego. Jak będziesz miał trening drużynowy np. ofensywny i włączysz na minimum przygotowanie do meczu to wtedy będą ciągle ćwiczyli ofensywę.

Chyba piszę jasno(?)

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Wręcz odwrotnie; gdy uczy się danej pozycji w oknie treningu to lepiej go nie wystawiać właśnie na tej nowo dla niego wybranej pozycji.

Kaczy1982 Partyzant

Aha czyli to standard , bo myślałem że za dużo zawodników ściągnąłem.

A przy okazji taki mały OT :

Czy jak ustawie w treningu ogólnym zgranie zespołu i w treningu przed meczowym też zgranie to zespół szybciej będzie się uczył taktyki czy liczy się tylko ilość rozegranych meczy tą taktyką?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution