Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

stefan1984 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Mądre pytania, na częsć z nich sam chciałbym poznać odpowiedź, a na pozostałe postaram się jakoś odpowiedzieć:
1 - Gdzieś miałem inny program, ale chyba niechcący usunąłem, dlatego wrzucę inny, autorstwa jednego z użytkowników tej strony, w którym jest chyba coś nie tak z obliczaniem treningu bramkarzy:
http://www.sends(...)c65d7959
2 - tylko od umiejętności trenera, poziom bazy to co innego, inny czynnik, mający wpływ na rozwój piłkarzy.
5 - determinacja na pewno liczy się dla wszystkich, nie zaszkodzi też wysoka dyscyplina czy motywowanie.
6 - Wiedzę taktyczną, by Ci mądrze podpowiadać w trakcie meczu, determinację, dyscyplinę i motywowanie - te trzy ważne są dla wszystkich osób ze sztabu szkoleniowego, i są brane zawsze pod uwagę przy wyliczaniu ilości gwiazdek przy trenowaniu. Poza tym motywowanie - aby jako tako potrafił pomóc w rozmowie motywacyjnej, gdy nie wiemy co powiedzieć, choć tu akurat ja bym zdawał się na siebie =)

Kaczy1982 Partyzant

Witam,

mam kilka pytań które na które jak się domyślam znacie odpowiedź :D :

1.Czy jest coś takiego jak kalkulator który pokazuje przy jakim poziomie motywowania + dyscypliny + głównego aspektu który ma trenować będzie miał ilość gwiazdek , bo już nudzi mi się zatrudnianie i zwalnianie "na pałę" trenerów którzy niby mają dwa punkty więcej ale gwiazdek w treningu dają tyle samo.

2.Czy ilość gwiazdek u trenera jest uzależniona tylko od jego indywidualnych umiejętności czy też od bazy treningowej jaką dysponujemy?Załóżmy mam słabe obiekty treningowe a zatrudniam trenera z samymi 20 i czy będzie on miał 5 gwiazdek czy mniej z racji obiektów?

3.Czy jeśli ten trener ma nawet o te dwa punkty więcej niż aktualny ale daje ten sam poziom gwiazdek to czy on trenuje zawodników lepiej czy musi być wzrost gwiazdek aby to było odczuwalne?

4.Czy zwiększenie ilości fizjoterapeutów coś daje?Czy wystarczy jeden który ma wiedzę medyczną na poziomie 20?

5.Czy dla fizjoterapeutów są ważne jeszcze jakieś inne statystyki czy tylko wiedza medyczna?

6.Jakie atrybuty powinien posiadać asystent poza kierowaniem zespołu i moim zdaniem adaptacją?

7.Czy ilość scoutów przekłada się tylko na to jak wiele regionów mogę penetrować w poszukiwaniu talentów?Czy scouci odgrywają jakąś inną ważną rolę?

To chyba z grubsza tyle.Z góry dziękuję za podpowiedzi.

shusty Partyzant

[quote="Pe"][quote="Patryk96"]Jedyne co mnie irytuje w tej grze to bezsensowne strzały lecące na aut, albo ledwo co dolatują do bramki. W każdym meczu mam oddanych po 20 strzałów, a
wygrywam tylko 1,2 do 0.[/quote]

Tu zauważam zbyt duże powiązanie jakości strzału do taktyki. Ja akurat nie mogę narzekać, mój Zawisza jest bardzo skuteczny (2 SN, K10, KN - wszyscy z maksymalnie ograniczonymi strzałami z dystansu, czeste rajdy z piłką). Mimo wszystko, nawet najbardziej nierealistyczne polecenia taktyczne nie powinny mieć wpływu na jakośc wykończenia, nieważne co rozkażesz zawodnikowi to powinien i tak potrafić wykończyć sytuacje sam na sam czy strzał z 11 metrów na bramkę "położonego" bramkarza. Nie wiem czy można nazwać to błędem, ale coś tu nie pasuje. Odpowiednie rozwiązania taktyczne powinny rozwiązać Wasz problem.[/quote]

Gdzie ustawić piłkarzom by nie ładowali z daleka ciągle?
Podczas meczu ustawiam zazwyczaj podania w ole karne.
Tylko jednego zawodnika musiałem na treningu oduczyć ulubionego zagrania, na takie by nie strzelał ciągle z daleka.

Więcej opcji nie widzę.

Lukkas10 Partyzant

Heh, większość z nich znam :D Akurat potrzebuję trenera od strzałów na 4.5-5*. Borrell nie chce nawet rozmawiać o kontrakcie :P

Od siebie mogę dodać: Oscar Rodriguez (GK-5*), Paulo Cesar Batista dos Santos (Defensywa-4.5*), Sergio Zanetti (Ofensywa-4.5*), Cassiano Luis, Elio Carravetta i Paul Winsper (cała trójka 5* trening siłowy).
JEŚLI ZNUDZIŁY CI SIĘ STROJE TWOJEJ DRUŻYNY W FMie, TO ZAPRASZAM TUTAJ!
http:(...)013.html

wzór na zamówienie znajdziesz tutaj:
http:(...)770.html

sebastiano399 Partyzant

12.01.2013 00:37    #1525     Sufler - Inne - Rozbudowa obiektów - cennik
Siema,

Wątpię czy jest w ogóle jakiś cennik. Wydaje mi się, że jest to losowe działanie, które może zależeć głównie od stanu konta i informacji w edytorze (strzelam). Jeśli masz pieniążki to nie przejmuj się. W FM 2012 grając Legią po 5 sezonie miałem bazę treningową na najwyższym poziomie. Także buduj śmiało :)

tts0 Partyzant

11.01.2013 22:15    #1526     Sufler - Inne - Rozbudowa obiektów - cennik
Witam,

chciałbym się dowiedzieć, ile kosztuje rozbudowa bazy treningowej i obiektów młodzieżowych na wszystkich szczeblach? Właśnie awansowałem Legią do LM i chciałbym nieco podrasować obiekty z racji dużego napływu gotówki, a poza tym taka informacja będzie pomocna dla każdego gracza;)

Pozdrawiam!
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

sxz69 Młody aktywista

11.01.2013 20:46    #1527     Football Manager - Ogólna dyskusja - Reputacja klubu.
To nie jest żaden bug. "Dobry wujek" pompując w klub petrodolary automatycznie podnosi reputacje, która za jego kadencji bez względu na wyniki nie spadnie poniżej jakiegoś wysokiego poziomu. Szczególnie, że takiemu klubowi jak United dużo nie potrzeba do maxa. Ja miałem podobną sytuację grając w FM12 Wisłą Kraków. Polskie kluby mają reputację na poziomie 5000 z kawałkiem. Miałem zmianę zarządu (ok 4-5 sezon) i nagle ni z gruchy ni z pietruchy na konto wpłynęło mi 80mln funtów. Baza treningowa i szkółka została zmaksowana 20/20. A do tego reputacja skoczyła do ponad 8000. Okazało się, że klub przejął jakiś szejk z Kairu.

Zresztą można tę sytuację przeanalizować na realnym przykładzie ManCity. Kilka lat temu o tym klubie praktycznie nic się nie mówiło. Ostatnie mistrzostwo zdobyli ponad 40 lat temu. Jednak znalazł się jeden bogaty, który zainwestował i ściągnął gwiazdy światowego formatu. Gdyby nie on to nadal pewnie City byłoby najzwyklejszym średniakiem. Podobnie ma się z PSG. Jeszcze parę lat temu to OL i OM byli głównymi pretendentami do mistrzostwa Francji. No a "dobry wujek" wpompował w nich kasiorę przez co ściągnęli gwiazdy o których jeszcze parę lat temu mogliby pomarzyć będąc średniakiem L1. Podobnie można by napisać o Chelsea przed objęciem władzy przez Romka.

Wniosek jest jeden, masz kasę masz władzę.

kowalm Partyzant

11.01.2013 11:57    #1528     Sufler - Porady do gry - Nie mogę ustawić treningów
Po tych ostatnich paczach mi się zmieniło że to asystent prowadzi treningi i też nic nie mogę zrobić. Też mam obciążenia niskie i jak coś chce zmienić to wraca znowu do poprzednich ustawień. Zatrudniłem najlepszego asystenta i niech mi prowadzi trening, bo nigdy tego nie lubiłem :)

Pe Partyzant

11.01.2013 04:46    #1529     Sufler - Inne - Panowie.. problem z finansami (duży)
[quote="shusty"]Jak już jesteśmy na finansach to mam pytanko. Gram ostatniej lidze angielskiej i się zastanawiam czy więcej zarobię zajmując miejsce barażowe po raz kolejny, czy może więcej zarobię w wyższej lidze starając się nie spaść po prostu?

Wg mnie lepiej chyba się wzmocnić w niższej lidze, specjalnie przegrać baraże i zarobić na tyle by wzmocnić skład i mieć szanse na środek tabeli w wyższej lidze.

Oprócz tego mój klub jest półzawodowy, więc nie jest dobrze i treningów malutko, ale fakt też że płace na kontrakcie półzawodowym są niziutkie.[/quote]

Zupełnie nie rozumiem takiego myślenia: zostać by wzmocnić. Awans i następnie utrzymanie nie są wcale trudne. Przy doborze odpowiedniej taktyki, odrobinie uwagi i poświęceniu czasu na szperanie w liście zawodników na wolnym transferze środek tabeli to bardzo realny cel. Wbrew pozorom to nie jest wielka trudność. A wraz z awansem idą zwiększone finanse, prestiż i być może przejdzesz na zawodostwo. Jakim klubem grasz?

shusty Partyzant

11.01.2013 01:22    #1530     Sufler - Inne - Panowie.. problem z finansami (duży)
Jak już jesteśmy na finansach to mam pytanko. Gram ostatniej lidze angielskiej i się zastanawiam czy więcej zarobię zajmując miejsce barażowe po raz kolejny, czy może więcej zarobię w wyższej lidze starając się nie spaść po prostu?

Wg mnie lepiej chyba się wzmocnić w niższej lidze, specjalnie przegrać baraże i zarobić na tyle by wzmocnić skład i mieć szanse na środek tabeli w wyższej lidze.

Oprócz tego mój klub jest półzawodowy, więc nie jest dobrze i treningów malutko, ale fakt też że płace na kontrakcie półzawodowym są niziutkie.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.