Heh jakbym widział siebie z poprzednich FMów

Sam jakoś dużo doświadczenia z tym nie mam, ale postaram się pomóc. Jak ich najlepiej wyszukiwać? Miałem z tym mały problem, ale zniknął, gdy postawiłem sobie priorytet- ściąganie samych krajowych piłkarzy (z małymi wyjątkami, ale nie typu ściąganie wykokszonych mudzynów z Afryki, tylko 1-2 piłkarzy, gdy widzę, że mam szansę na nich coś zarobić). Ustaw sobie, by twoi scouci przysyłali Ci w raportach piłkarzy w wieku no. do 18 lat. Za jakiś czas dokładnie prześledź te raporty, zawsze trafi Ci się jakaś perełka. Przeczesuj bardzo uważnie reprezentacje młodzieżowe, często najlepsze perełki są dostępne właśnie tam. Co do wypożyczeń, to ja nigdy z tego nie korzystałem, gdyż po 1, wolę mieć pełną kontrolę nad piłkarzem w trakcie sezonu, a po 2, to kluby do których są wypożyczane potencjalne gwiazdy mają często dużo słabsze obiekty treningowe. Aktualnie gram Spartą Rotterdam, która posiada dosyć dobre zaplecze treningowe, więc problem z wypożyczeniami odpada. Dzielę sobie newgenów na 2 składy wg. pozycji. Miałem w 3 sezonie w składzie 4 utalentowanych napastników newgenów, wszyscy z naboru w moim klubie. Najlepszego przesunąłem do 1 składu jako rezerwowego napastnika (w tym sezonie jest już w 11 meczowej regularnie

), drugiego najbardziej obiecującego zostawiłem w U-19, a dwóch ostatnich do zespołu rezerw. Dzięki temu miałem gwarancję, że co najmniej 2 będzie grało regularnie, a jeden już dostawał ogony w 1 składzie. Gdybym tego nie zrobił, prawdopodobnie 2 grzało by ławę i nic by z nich nie było. Sam zaczynam wprowadzać najbardziej obiecujących newgenów do 1 składu w wieku min.17 lat, ale to przy gwarancji, że będzie grał jak najwięcej. Przesunięcie gościa do 1 składu nic nie da, jeżeli nie będzie grał regularnie. Co do klubu- Sparta Rotterdam, polecam z całego serca. Pojawiają się tu na prawdę świetni newgeni, dodatkowo dobre obiekty treningowe, szczególnie młodzieżowe. W poprzednich FMach grałem podobnie w Feyenoordzie i FC Nantes i było bardzo przyjemnie. Wystarczy umiejętnie wyszukiwać i szkolić młodzież i transfery można sobie praktycznie odpuścić
Najnowsze posty