Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Kaczy1982 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
To jeszcze jedno pytanie nie tworząc nowego topiku.

Czy zauważyliście czy zespół szybciej przyswaja taktykę jak ustawi im się w treningu ogólnym - zgranie zespołu i w treningu meczowym - zgranie ?

Czy nie ma to żadnego znaczenia?

Kaczy1982 Partyzant

Nie koniecznie trzeba wejść w zakładkę trening , wystarczy w atrybuty - tylko mnie właśnie zastanawiało czy trzeba tam wchodzić czy nie może być to pokazane od ręki po wejściu w profil zawodnika.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Na oba pytania daje odpowiedź twierdzącą.

1) Trzeba wejsc w zakładkę trening
2) Taki trening przynajmniej u mnie sie bardzo dobrze spisuje, ale najwazniejsze zeby zawodnik gral. Bo to najlepszy trening ;)

Kaczy1982 Partyzant

I jeszcze jedno pytanko żeby nie zakładać nowego topiku.Czy jak mam załóżmy w taktyce ustalone pozycje typu cofnięty rozgrywający to czy dawać temu grajkowi który gra na tej pozycji w treningu indywidualnym rolę cofnięty rozgrywający i on będzie wtedy rozwijał te statystyki które są najbardziej potrzebne na tą pozycję?

mahdi Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
Według mnie powinieneś zdecydowanie pozostać przy FM 12. Ja jak dotąd jestem mu wierny. Co do FM 13 opinie są podzielone - podobno jest trudniejszy, silnik meczowy niedopracowany,katastrofalne błędy obrońców, itd. W FM 2012 rozegrałem różnymi drużynami łącznie z 60 sezonów i powiem Ci, że jest wg, mnie najlepszy z serii. Co do tego co piszesz o swojej karierze Tottenhamem - to bardzo częste zjawisko, gdy u siebie masz przewagę i... bramek nie ma. Przeciwnik bowiem ustawia się defensywnie, na murowanie bramki. Miałem kiedyś mecz-kuriozum: w celnych strzałach było 19-0 dla mnie i... przegrałem 0-1 po golu samobójczym:-) Serio. Tak po prostu bywa;-) Polska w 1973 roku powinna z Anglią w eliminacjach MŚ przegrać 1-7, a zremisowała 1-1, bo doskonałą partię rozegrał Tomaszewski i mieliśmy furę szczęścia... Cóż - bardzo ważne w FM-ie są taktyki. Ja osobiście gram cały czas jedną (choć pewnie wielu wirtualnych menadżerów powie Ci, że tak się nie powinno robić). Jedna taktyka - nieważne z kim grasz, szlifowana przez dłuższy czas - musi przynieść efekt. Bardzo ważny jest też dobór zawodników - czyli wykonawców. Zaczynaj budowę drużyny od solidnej obrony i bramkarza. Najważniejsze atrybuty (jak najwyższe) dla: dobrych bocznych obrońców: szybkość, ustawianie się, krycie odbiór. Dla środkowych: skoczność, gra głową, krycie, odbiór, koncentracja, szybkość! Dla bramkarza: zwinność, refleks, jeden na jeden, chwytanie, opanowanie. W ogóle gracze defensywni muszą mieć wysokie atrybuty koncentracji - dzięki temu popełniają mniej błędów. Poza tym w tej grze jest mnóstwo innych niuansów; bardzo ważne są rozmowy motywacyjne! Gdy grasz z silniejszym rywalem - nie wywieraj na zespole presji! Powiedz im przed meczem, że "wszyscy skazują nas na porażką, więc zagrajcie tak jak umiecie najlepiej". Z kolei przed meczem z kelnerami - nie pozwól by za bardzo uwierzyli w siebie. Wszystko jest ważne. Najistotniejsza sprawa, to utrzymywać morale gracza na bardzo wysokim poziomie. Bo jeżeli będzie ona "niskie" lub "bardzo niskie" - to piłkarz będzie zaledwie cieniem siebie, mimo wysokich umiejętności. Bardzo ważny jest trening - zwykle po objęciu jakiejś drużyny okazuje się, że trenerzy są do niczego - ja zazwyczaj robię czystkę w sztabie. Jest mnóstwo, mnóstwo rzeczy do odkrycia:-) Powtórzę - doprawdy zazdroszczę Ci, że dopiero zaczynasz swoją przygodę z FM-em:-) Nie przesadź tylko:-) Gdy ja zacząłem grać w CM 01-02, wziąłem sobie Real z Raulem, Zidane'm, Figo, Hierro, Morientesem, Roberto Carlosem, itd. Zagrałem 35 sezonów i nic się dla mnie nie liczyło. No i rozwiodła się ze mną żona:-) To niebezpieczna gra!

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
[quote="ansh"]@Gilbert

Cytat, który przywołałeś odnosi się raczej do sytuacji, w której piłkarz z powodu kontuzji po prostu nigdy nie osiąga swojego potencjału. Nie ma tam ani słowa o zmniejszeniu się potencjału. Oczywiście taka jest moja interpretacja, być może to Ty masz rację, nie ja.[/quote]

Sytuacja, o której mowa jest przeze mnie rozumiana następująco:
mamy sobie grajka z CA 120 i PA 180. Gdyby miał odpowiednio dużo czasu, dostęp do odpowiednich obiektów treningowych itp. itd. kiedyś w końcu osiągnąłby wspomniane PA=180. Jednakże po drodze przytrafia mu się drastyczna kontuzja, która powoduje tak wielki spadek CA (np. do 70), że już nigdy nie dojdzie do PA=180, a zdąży dojść jedynie np. do 110. Można więc wtedy powiedzieć, że jego PA spadło ze 180, które zostałoby osiągnięte gdyby nie kontuzja, do 110 i bardzo możliwe, że właśnie coś takiego wyświetlają programy typu Genie Scout.
…(…)…

ramos.a Partyzant

[quote="ShedEnd"]Zdarza się, że np. w grze zawodnik ma PA 3 gwiazdki, a przy zajebistej formie i dobrym treningu (i dobrym sztabie zapewne) potencjał wzrasta do 3,5 gwiazdki. Ale tak samo potencjał może spaść w skutek kontuzji bądź braku gry. Tak mi się wydaje. Zaobserwowałem coś takiego w FMie.[/quote]

Tak tak, identycznie miałem w Liverpoolu. Najlepsza baza + trenerzy tylko z najwyższej półki, i zawodnikowi potrafiło podlecieć o 0,5 gwiazdki do góry.
Hala Madrid! Hala Raúl!

http://www.youtu(...)BAoglxLQ

fmaniac12412 Partyzant

Zdarza się, że np. w grze zawodnik ma PA 3 gwiazdki, a przy zajebistej formie i dobrym treningu (i dobrym sztabie zapewne) potencjał wzrasta do 3,5 gwiazdki. Ale tak samo potencjał może spaść w skutek kontuzji bądź braku gry. Tak mi się wydaje. Zaobserwowałem coś takiego w FMie.

Emeryt Partyzant

Idealnie pasuje FC Twente. Budżet bardzo ładny, ciągły zysk, bez jakiś ogromnych sukcesów (raptem 1 mistrzostwo Holandii, i drugie miejsce w LE jakoś 40 lat temu...), stadion i baza treningowa świetna, także powodzenia :)

todol Partyzant

[quote="EloSxdd"]Wtam.

FM 13.

Ja mam chec zagrac klubem bez historii i osiagniec, aby pisac historie ; ). Warunki:

- sredni sklad.
- w miare dobrzy juniorzy,
- super obiekty dla juniorow,
- na transfery nie musi byc za duzo ; )
- bez dlugow,
- z mozliwoscia sciagania pilkarzy np z Afryki bez ograniczen ; )

Ligi: Polska, Francja, Niemcy, Chorwacja, Portugalia, Hiszpania, ewentualnie Wlochy (tego bym wolal uniknac), oczywiscie nizsze ligi, mile widziane ; ).

Dziekuje z gory. ; )[/quote]

zagraj FC Sochaux
połowa kadry to wychowankowie, najlepsze obiekty treningowe, raczej bez sukcesów(2 mistrzostwa w latach 30 XX wieku)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.