Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Może msz zbyt slabe obciążenia treningowe a dodatkowo nie dales dodatkowych indywidualnych treningow pilkarzom?

Jeśli chodzi o trening to mam taka zasade ze przez 3-4 tygodnie cwicze kondycje na (bardzo) wysokich obrotach potem taktyke i zgranie a w trakcie sezonu przechodze na srednie obciążenia.

W przerwie miedzysezonowej dalem trening meczowy na prawie najslabszy(chodzi mi o suwak na srodku). W trakcie sezonu przesuwam bardziej na lewo (by trening meczowy byl bardziej wazny niz w trakcie sparingow).
W wakacje nie pozwalam odpoczywac przed i po meczu. Pilkarze lapia max tygodniowe kontuzje wiec jest do wybaczenia.

Pilkarzom w indywidualnych dalem wysokie obciążenia na poszczegolne atrybuty a nie na indywidualne role.
Zauwazylem ze jak pilkarz przez dluzszy okres lapie dobre oceny to i rozwija sie lepiej.

Przyklad:
http://i.imgur.com/FT4MiiX.png (tak wiem, ze gracz slaby ale progres ma dobry wg mnie)

hropek Partyzant

31.03.2013 01:15    #1412     Sufler - Porady do gry - Sportowy dołek?
Witam, mam pewnien problem z klubem który prowadze w FM 2013, gram Cracovią którą awansowałem w pierwszym sezonie do Ekstraklasy, po drodze zagarniając puchar Polski. Przed startem sezonu ekstraklasowego wzmocniłem się Mariuszem Stepinskim z widzewa i bramkarzem Jakubem Słowikiem z jagielloni, natomiast pozbyłem sie wypozyczonych Zejdlera, Dąbrowskiego którzy nie pasowali do mojej taktyki. Problem tkwi w tym że na początku sezonu musiałem rozpocząć eliminacje do pucharu EURO, w pierwszej rundzie w dwumeczu ograłem jakis mało znany klub z gruzji ( w dwumeczu 7:1) nastepnie wygrałem w dwumeczu z Montpellier 3:1 i teraz jestem w grupie.., wszystko wyglądało OK do czasu, lecz w meczach ekstraklasowych dostaje takie baty ze masakra, czym moze to byc spowodowane? trening mam ustawiony na standardowy, nic tam nie zmieniam :P
A może za krótka ławka? Jak myslicie co moze byc powodem?.. poniżej dorzucam screena do aktualnego składu, i miejca w tabeli

http://i.imgur.com/LUKJ0TZ.jpg
http://i.imgur.com/kJXeloc.jpg
http://i.imgur.com/fJYYafr.jpg

EDIT bartekr: Obrazki rozwalały stronę.

BrendonLFC Partyzant

Klub to Liverpool, jestem aktualnie w trakcie 3 sezonu. Akurat dzisiaj poprosiłem zarząd o rozbudowę bazy treningowej. Trenerzy biorą udział w kursach trenerskich (niestety czasem mają problemy z ich zaliczeniem), myślę, że są na całkiem niezłym poziomie, ponieważ sam ich zatrudniałem dokładnie przeglądając ich statystyki.

ag-25 Partyzant

Napisz trochę szczegółów, jaki to klub?

Ogólnie przede wszystkim to scout lub trener może się mylić co do danego zawodnika i wszystko zależy od ich umiejętności oceny piłkarzy.

Wpływ na brak postępów mogą mieć:
- baza treningowa
- jakość trenerów
- ogólne preferencje treningowe (jaki typ treningu dominuje)

Warto:
- wysłać trenerów na kursy trenerskie
- próbować zainwestować w bazę treningową.

buczek93 Młody aktywista

Ani razu nie zdarzylo mi sie zapisac gry TUZ przed losowaniem i potem wczytac, bo uznalem ze jest za trudno. Nie wczytuje tez rozgrywki jeszcze raz przed generowaniem juniorow czy cos w ten desen. Po prostu wkurza mnie to, ze rywale potrafia miec ze mna w pieciu meczach az trzykrotnie spotkanie zycia, gdzie wychodzi im kazdy strzal, kazde podanie, a moja druzyna nawet po 15 zwyciestwach Z RZEDU dostaje w trabe jak jakies pacholki treningowe i jest wlasciwie tlem, ktore nie potrafi nawet wymienic 3 celnych podan pod rzad. OK, rozumiem ze wielu ludzi snl bez wzgledu na zaistniala sytuacje zawsze bedzie oszustwem najwiekszego kalibru, ale wolnosc Tomku w swoim domku. Nie uzywam tez zadnych hakerskich taktyk, w ktorych idzie wygrac Legia W-wa w pierwszym sezonie z Realem Madryt (i to bez transferow) 10:0.
Jak jestescie tacy purysci to sie tylko cieszyc, ja nie mam niestety tyle cierpliwosci do gry - jak widze ze przegrywam majac kumulacje kakofonii pilkarskiej w jednym spotkaniu (czy to bramkarz puszczajacy szmate z 30 metrow, czy to obronca co stoi przy rywalu i czeka az mu sie pilke zabierze, czy to polowa skladu majaca kisiel w majtach po 5 minutach gry), to sie po prostu wnerwiam. A szkoda miec zszargane nerwy z takiego powodu. Na wasze pocieszenie powiem, ze kiedys eksperymentowalem jeszcze z edytorem, kontuzjami itd - przejadlo mi sie to, bo stwierdzilem, ze jest za latwo. I pewno kiedys pojde tez po rozum do glowy w przypadku snl - nie wiem jeszcze, kiedy to nastapi. A to, ze nie bedziecie mnie uwazac za prawdziwego gracza, tylko za jakiegos koslawego, zgarbionego i pryszczatego grubasa i nieudacznika - wasza sprawa :)
Bawcie sie dobrze przed waszymi grami, ja sie bede staral bawic dobrze przy swojej rozgrywce - jak uznam, ze jest za prosto, to rusze zdobywac kolejne osiagniecia na Steamie - czyli podbije Hiszpanie, Portugalie, Anglie, Francje, Brazylie i cos jeszcze :)

Adriankov92 Partyzant

29.03.2013 15:51    #1416     Sufler - Porady do gry - Juniorzy
Witam. Mam pewien problem. Do tej pory zawsze trzymałem juniorów w U-19 chyba, że był tak dobry, ze grał w meczach ligowych. Rozwijali się dosć dobrze. Teraz przeniosłem kilku do pierwszej drużyny, grają w rezerwach jednak mają w treningu napisane, że zatrzymali się w rozwoju ze względu na brak doświadczenia meczowej. Czyli lepiej żeby byli w U-19 i grali w tych meczach niż mają grać w towarzyskich spotkaniach, mimo iż mają lepszy trening ?

Buła Partyzant

29.03.2013 13:04    #1417     Sufler - Porady do gry - Zespoły rezerw - Hiszpania
OK, to jeszcze lekko nawiazujac do tego tematu, bo to w sumie podobne wątki.
W 1 sezonie zawodnik X wg asystenta ma szansę rozwinąć się na bardzo dobrego zawodnika. W 2 sezonie asystent mówi, że zawodnik ma szansę być dobry. W 3 sezonie już tylko użyteczny.
Pytanie: źle się rozwinął (słaby trening, mało gry, etc.) czy przestał być tak dobry, bo np. klubowi w międzyczasie skoczyła reputacja dzięki sukcesom?
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

stefan1984 Młody aktywista

28.03.2013 18:22    #1418     Sufler - Porady do gry - Zespoły rezerw - Hiszpania
Wiele zespołów "B" w Hiszpanii korzysta z obiektów treningowych głównych klubów, więc jeśli zawodnik skończy już te 19 lat, czy ileś tam, i jest za stary na grę w juniorach, a jest za słaby aby w miarę regularnie pojawiać się w pierwszym zespole, można by go jednak przesunąć do zespołu "B" - często tak robiłem, i w połowie sezonu tacy zawodnicy byli niemal zajechani z powodu częstego grania =)

sxz69 Młody aktywista

28.03.2013 15:30    #1419     Sufler - Porady do gry - Zespoły rezerw - Hiszpania
Uważam, że juniorów po których widać, że będą z nich w przyszłości ludzie nie powinno się wypożyczać. Jeśli mamy dobrą bazę treningową to na pewno lepiej się rozwiną u nas w rezerwach niż na wypożyczeniu. Szczególnie, iż nie mamy pewności że nasz zawodnik będzie tam regularnie grał. Mając go u siebie zawsze na jakimś mecz pucharowy z ogórkami można go wystawić. Albo w przypadku plagi kontuzji włączyć do 1 składu.

Buła Partyzant

28.03.2013 15:17    #1420     Sufler - Porady do gry - Zespoły rezerw - Hiszpania
Zamierzam grać jakimś pierwszoligowym hiszpańskim klubem. Zespół 'B' będzie grał w 2 albo 3 lidze. I tu jest problem - jeśli znajdzie się tam grupka zdolnych, młodych, ale nie gotowych jeszcze do regularnej gry w Primera, piłkarzy, to co z nimi zrobić? Zostawić w pierwszym składzie, bo będzie można narzucić im własny trening (jeśli ich przesunę do rezerw, nie będę miał nad tym kontroli) i dać możliwość złapać jakieś ogony w lidze? Przesunąć do rezerw, bo regularna gra jest najważniejsza? Czy masowo wypożyczać do klubów z niezłą bazą i do takich, gdzie będą mieli szansę na regularną grę?
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution