Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

undertheskin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
05.04.2013 15:22    #1401     Football Manager - Ogólna dyskusja - Zakup FM13- warto?
Piszę po prostu o tym, że twórcy TR nie zrobili swojej gry na odwal, tak jak SI. Wiadomo, że jest inny cykl produkcyjny, FM wychodzi co roku, a gry typu TR co kilka lat, ale z drugiej strony nie mówcie mi, że każdy nowy FM jest rewolucyjny w porównaniu z poprzednikiem, bo tego po prostu nie widać. Ostatnią poważną zmiana było wprowadzenie trybu 3D w 2009-tym, a to co było później to kosmetyka. Co dodali w nowym FM? Pakiet nowych cieszynek po golach? Nowe tryby rozgrywki, które i tak większość graczy olewa (może się mylę, ale jakoś nie zauważyłem na forum, żeby ktoś entuzjazmował się osiągnięciami w FM Classic albo trybie wyzwań)? Nowy moduł treningu, który i tak nie pozwala graczowi przyjrzeć się jak funkcjonuje jego drużyna na treningu? Dlatego doszedłem do wniosku, że SI jedzie od lat na tym samym patencie, a mimo to wciąż potrzebuje kolejnych łatek. Wychodzi sytuacja typu: fajnie, że kupiliście grę już teraz, ale będzie grywalna za kilka miesięcy :). Coś jest z tym nie tak. Jeśli chodzi o transfery to nie zauważyłem zmian, co do trudności ich przeprowadzania. Jak się na kogoś uparłem to i tak prędzej czy później (najdalej po upływie sezonu) kupiłem go na długoterminowe raty. To samo robiłem w FM12. Sama gra w FM13 też nie jest trudniejsza IMHO. Osiągałem z grubsza takie same wyniki, co we wcześniejszych edycjach. Frustrujące jest natomiast to, że silnik meczowy nie pozwala graczowi na realizowanie jego taktyki, ponieważ zbyt wiele poleceń jest najnormalniej ignorowanych przez zawodników.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

03.04.2013 18:46    #1402     Football Manager - Ogólna dyskusja - Wybór zawodników.
Mbele ma lepsze warunki fizyczne i psychiczne za to slabsza ofensywe
wybrałbym rowniez Borhene na atak ze wzgledu na drybling, zwinnosc lepszy od pozostalej dwojki i cwiczylbym u niego atrybuty pszchiczne czyli trening taktyki i posiadania pilki dla calego zespolu ;)

sxz69 Młody aktywista

03.04.2013 09:19    #1403     Sufler - Porady do gry - Newgeni
Tak po prostu jest, że w niektórych krajach talentów na pęczki jak w Brazylii i Argentynie, a w niektórych jak w Polsce raz na 20 lat ktoś się uchowa. Kiedyś był Boniek, teraz mamy Lewego, a następnego talentu nie widać...
W obecnej karierze udało mi się wychować tylko 1 dobrego Polaka, obrońce z ok 175 PA, który się maksymalnie mi rozwinął. A co ciekawe wygenerował się w Bogdance, czyli w klubie o mizernym poziomie zaplecza treningowego. A u mnie mimo maksymalnie rozwiniętej bazy jeszcze nikt godny uwagi nie powstał.

Tutaj masz temat o porównaniu potencjałów narodowości: http://woo-c(...)ow_.html

nie zapominaj o prawidlowo dobranym treningu przedmeczowym i ogolnorozwojowym w przebiegu calego sezonu jak i w przygotowaniach przedsezonowych ;)

Blagooo Partyzant

01.04.2013 22:51    #1405     Football Manager - Ogólna dyskusja - Rozwój zawodnika
Należy mieć dobrą Bazę Treningową, Trenerów na wysokim poziomie.

Może trening wykanczania/opanowania pomoze?

krycha1101 Partyzant

Witam
Jakie atrybuty na wysokim poziomie powinien posiadać środkowy obrońca, który ma za zadanie przy ofensywnych stałych fragmentach zdobywanie goli, głównie głową. Posiadam środkowego obrońcę, który ma:
gra głową=19
skoczność=18
siła=19
opanowanie=14

Obrońca kilkakrotnie w meczu dochodzi do sytuacji strzeleckich głową po stałych fragmentach, jednak albo strzela wprost w bramkarza albo nie trafia w bramkę. W jakim stopniu wykańczanie akcji odnosi się do celności strzałów głową i co powinienem dać na trening indywidualny, by obrońca strzelał więcej goli?

djyazzy11 Partyzant

31.03.2013 15:54    #1408     Sufler - Porady do gry - Sportowy dołek?
najpierw odpoczynek(7 dni) a pozniej trening...Ja tak robie i nie mam problemow.pzdr

hropek Partyzant

31.03.2013 11:35    #1409     Sufler - Porady do gry - Sportowy dołek?
Zdziwiłem sie jak widziałem ze zaczynam sezon z -3 pkt ;D

Co do treningów, ustawiam zawsze przed sezonem 3 tygodnie treningów kondycyjnych, piewszy lekki, drugi wysoki a trzeci bardzo wysoki, później tydzien przed ligą wysyłam wszystkich na tydzien odpoczynku.

Da sie jeszcze coś uratować do półmetka rozgrywek?

31.03.2013 03:18    #1410     Sufler - Porady do gry - Sportowy dołek?
mnie bardzie interesuje za co otrzymales ujemne pkt... nie wrzucaj screenow tylko linki do nich bo przez to nie widac calego tekstu(pewnie sam to zauwazyles)

Co do problemu, zwieksz obciazenia treningowe w przygotowaniach miedzysezonowych na wysokie i daj do trenowania kondycje. Widze ze troche realizmu wprowadzone do gry masz bo skoro grasz mecz za meczem to w koncu dochodza porazki.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution