Piszę po prostu o tym, że twórcy TR nie zrobili swojej gry na odwal, tak jak SI. Wiadomo, że jest inny cykl produkcyjny, FM wychodzi co roku, a gry typu TR co kilka lat, ale z drugiej strony nie mówcie mi, że każdy nowy FM jest rewolucyjny w porównaniu z poprzednikiem, bo tego po prostu nie widać. Ostatnią poważną zmiana było wprowadzenie trybu 3D w 2009-tym, a to co było później to kosmetyka. Co dodali w nowym FM? Pakiet nowych cieszynek po golach? Nowe tryby rozgrywki, które i tak większość graczy olewa (może się mylę, ale jakoś nie zauważyłem na forum, żeby ktoś entuzjazmował się osiągnięciami w FM Classic albo trybie wyzwań)? Nowy moduł treningu, który i tak nie pozwala graczowi przyjrzeć się jak funkcjonuje jego drużyna na treningu? Dlatego doszedłem do wniosku, że SI jedzie od lat na tym samym patencie, a mimo to wciąż potrzebuje kolejnych łatek. Wychodzi sytuacja typu: fajnie, że kupiliście grę już teraz, ale będzie grywalna za kilka miesięcy
. Coś jest z tym nie tak. Jeśli chodzi o transfery to nie zauważyłem zmian, co do trudności ich przeprowadzania. Jak się na kogoś uparłem to i tak prędzej czy później (najdalej po upływie sezonu) kupiłem go na długoterminowe raty. To samo robiłem w FM12. Sama gra w FM13 też nie jest trudniejsza IMHO. Osiągałem z grubsza takie same wyniki, co we wcześniejszych edycjach. Frustrujące jest natomiast to, że silnik meczowy nie pozwala graczowi na realizowanie jego taktyki, ponieważ zbyt wiele poleceń jest najnormalniej ignorowanych przez zawodników.

Najnowsze posty