Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

sCan Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Kolejne podejście do długiej kariery w FM12. Pomóżcie mi wybrać klub, warunki to:
- Update for CM Rev by bartekr v. Winter 1.3
- Liga: Bundesliga, Ligue1, SerieA, Premiership
- Baza treningowa: doskonała + min. dobre obiekty treningowe
- 5-10 milonów Euro na transfery
- Młody, perspektywiczny skład

ceha Partyzant

Ja coś takiego zrobiłem grając Desportivo Brasil. Opierałem swoją gre na wychowankach + kupiony bramkarz do podst składu. Inne transfery to jacyś zdolni 15-16 latkowie których dawałem do juniorów. Obiekty treningowe + szkółka juniorów na najwyższym poziomie dzięki pomocy "sugar daddy".

danielos_87 Partyzant

Hej,
Muszę odkopać temat :) Dopiero od niedawna zacząłem zwracać uwagę na "język", bo ewidentnie ma on wpływ na rozgrywkę. Czy ktoś może dogłębniej zbadał ten temat? Za pół sezonu będę miał napływ Brazylijczyków i tak się zastanawiam co zrobić, żeby jak najszybciej oni nauczyli się języka... Na początek zatrudniłem "taniego" Brazylijczyka, który zna polski i portugalski, obniżyłem do minimum jego "tygodniówkę" zwiększając do max. premię za występ, bramkę i za miejsce w 11-tce roku (...po prostu tylko będzie w rezerwach:) ). Jeden taki zawodnik wystarczy, żeby wszyscy nieco szybciej łapali polszczyznę, czy to może działa jedynie 1 na 1?
...A może członek sztabu szkoleniowego znający oba języki będzie bardziej efektywniejszy??
btw. po takim nagłym przypływie obcokrajowców do klubu, nie przeprowadzając szczegółowych analiz zauważyłem, że najlepiej wtedy ustawić trening przedmeczowy na "zgranie" i tak zostawić na dłuższy czas (zależnie ilu obcojęzycznych grajków dołączyło do zespołu).
Czekam na sugestie, pozdro !

Morethri Partyzant

[quote="sCan"]FM 2012 Update for CM Rev by bartekr v. Winter 1.3

Chcę rozpocząć nową karierę we Francji. Szukam klubu z możliwie najlepszą bazą treningową i obiektami młodzieżowymi. Miło jeśli kadra będzie przyzwoita. Zaczynam bez mozliwości transferów, więc stan kasy nie ma znaczenia.

Pomożecie? :)[/quote]

RC Lens

sCan Partyzant

FM 2012 Update for CM Rev by bartekr v. Winter 1.3

Chcę rozpocząć nową karierę we Francji. Szukam klubu z możliwie najlepszą bazą treningową i obiektami młodzieżowymi. Miło jeśli kadra będzie przyzwoita. Zaczynam bez mozliwości transferów, więc stan kasy nie ma znaczenia.

Pomożecie? :)

kilgor1 Partyzant

nie wiem co wy macie do rozmów motywacyjnych i konferencji... jak ktoś nie chce tego robić niech da poleci to asystentowi...

według mnie to wygląda tak:
- lepsze raporty na temat rywala ulubione zagrania, taktyka itp.
- lepszy silnik meczowy
- lepszy trening przedmeczowy
- więcej możliwośći interakcji z otoczeniem
- wieksze prawdopodobieństwo, że SI dobierze lipne ustawienie i taktyke
- możliwość skrócenia trwania meczu, a nie pomijanie fragmentów meczu, bo potem nic nie widzimy poza ocenami, wynikiem i lipną opinią asystenta, którą też możnaby ulepszyć
- możliwość zmiany umiejetności piłkarza, jeśli gra w dobrym klubie i opiekuje się nim dorby trener to żeby potencjał mógł urosnąć
- i super pomysł @undertheskin czyli egzaminu na licencje, może nie obowiązkowe, ale żeby była taka możliwość

kilgor1 Partyzant

Tak jak w tytule, czy da się wysłać scouta na mecz innej drużyny, bo teoretycznie ja sam moge jezdzić, ale nie mam czasu na oglądanie 90 minutowego meczu, a transmisje rozszerzone, a nawet szczegółowe nie dają obrazu drużyny. Dotego raporty scoutów na temat przeciwników w FM 2013 są niezbyt pomocne, dowiaduje sie tylko ustawienia, głębi składu i jak tracą bramki co i tak nie odzwierciedla gry klubu.

Jeśli nie, to może pomógł by mi ktoś jak przygotować drużyne do meczu, w sensie na co patrzeć u przeciwnika, jaki robić trening itp.

tts0 Partyzant

Pomarzyć można...:P

- brak rozmów motywacyjnych(tak jak w FMC)
- brak konferencji prasowych lub "jedno pytanie na pół roku"(tak jak w FMC)
- scouting progresywny
- obszerne raporty dotyczące gry przeciwnika uwzględniające typowe schematy, ulubione zagrania etc.(tak jak mówiłeś)
- porządne narzędzie do analizy gry drużyny przeciwnej(kilka wersji temu było znacznie lepsze niż teraz!)
- przedmeczowe raporty o postawie piłkarzy na treningach
- bardziej rozbudowany moduł taktyczny uwzględniający ustawienie drużyny w różnych fazach akcji
- bardziej rozbudowany kreator stałych fragmentów gry(ten jest żałosny!)
- rozbudowana współpraca z dyrektorem sportowym umożliwiająca poproszenie o zakup gracza na konkretną pozycję/o konkretnej charakterystycze etc.
- rozbudowany trening przedmeczowy uwzględniający m. in. grę z kontry, atak pozycyjny, pressing, rzuty karne, grę długimi podaniami, grę skrzydłami etc.
- PORZĄDNY, GRYWALNY SILNIK MECZOWY!!!
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

undertheskin Partyzant

Czy jest ktoś chętny na to, żeby się nieco rozmarzyć i napisać jak Twoim (moim, jego) zdaniem powinien wyglądać idealny Football Manager?
Według mnie powinien wyglądać mnie więcej tak:
- graficzne odwzorowanie treningu w trybie 3D (z możliwością rozrysowania schematów taktycznych przed każdym meczem i przetestowania ich podczas treningów)
- możliwość przedstawienia zarządowi własnej wizji zespołu (polityki kadrowej, transferów itd.)
- wirtualny egzamin w celu uzyskania licencji (chcesz być menedżerem to powinieneś coś wiedzieć na temat tej pracy)
- scout rozpracowujący przeciwnika powinien powiedzieć coś więcej, niż że wyjdą w ustawieniu 442 (powinien np. pokazać w trybie 3D ulubione zagrywki danej drużyny, korzystając z zapisu jej wcześniejszych spotkań)
- interakcja z zawodnikami zależna całkowicie od gracza (z możliwością osobistej rozmowy dotyczącej roli zawodnika w drużynie i konkretnego sposobu gry)
- informacje prasowe (relacje z meczu, nowości ze świata piłki itp.) w formie grafik przypominających skany artykułów prasowych
- interakcja ze sztabem szkoleniowym z możliwością przedstawienia konkretnych oczekiwań wobec danego trenera
- całkowite ukrycie określanych liczbowo atrybutów (liczyłyby się tylko statystyki oraz to, jak gra dany zawodnik, co moglibyśmy zobaczyć wybierając się na mecz i oglądając przygotowane przez asystenta fragmenty meczów z udziałem interesującego nas zawodnika
- odrobaczenie i rozbudowanie silnika meczowego, nawet kosztem dużych wymagań sprzętowych
- modyfikacja i rozbudowa trybu tekstowego komentarza tak abyśmy nie mieli do czynienia z sytuacjami, kiedy gol "po akcji całego zespołu" pada... z rzutu karnego
- zmniejszenie ilości pytań na konferencjach prasowych, zmniejszenie ilości samych konferencji na rzecz mini-wywiadów przeprowadzanych przed, po meczu
Wracając na ziemię takich zmian można spodziewać się za nie wcześniej, niż za 50 lat, więc nie dożyję, ale pomarzyć wolno :).

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

w FM 13 raz zauwazyle, nawet chyba wrzucalem tutaj... wszyscy wyjazdowicze przegrywali swoje mecze(na wyjazdach graly kluby z eX) i w ten sposob zaden ekstraklasowicz nie awansowal do 1/8 finalu.

Moze daj im odpoczynek 2 dniowy a w treningu meczowym daj zgranie albo gra defensywna.
Moze pomoże rowniez wystawienie rezerwowych ktorzy zagraja z ambicja?

Pamietam kiedys gralem w sokker(tak przez 2 "k";) managera to jak nic nie zmienilem w ustawieniach przed meczem to kazdy powtorzony mecz wygladal tak samo, jak zmienilem choc jedna rzecz to mecz wygladal zupelnie inaczej. To byly jaja, mecz zaprogramowany przed jego rozpoczeciem ;)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution