Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Casualinho Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
28.06.2013 18:35    #1281     Sufler - Porady do gry - Trening zgrania.
Witam, czy ktoś się orientuje jaka jest różnica między treningiem zgrania na treningu ogólnym a treningu meczowym?

Joł11 Partyzant

28.06.2013 11:30    #1282     Sufler - Porady do gry - problem z reputacją ligi...
Witam. Obecnie gram Lechem Poznań już chyba 14 sezon zdobyłem 2x LE i 2x LM, a reputacja ligi stoi w miejscu... Frustruje mnie to ponieważ posiadam mocnych zawodników a oddać muszę ich za grosze. Najdroższy zawodnik wart jest ok 1.2 mln funta a a umiejętnościami nie odstaje od czołowych pomocników np w Arsenalu czy R. Madryt ! Jak by tego było mało oferta jaką udało mi się wyciągnąć to 4 mln po przejściu do Bayernu nagle wartość wzrosła do 21... Z deka mnie to denerwuje klub w przybliżeniu wart jest 100 mln wykupiłem stadion baza treningowa i szkółka rozbudowane na maxa 6 klubów finalnych w obcych ligach część z nich nawet gra w LM. Da się jakoś powiększyć tą reputację ? Bo niestety tak się nie da grać. Lechem jestem w top 10 a nasza Extraklasa na 11 miejscu.

Jerry.Szn Partyzant

28.06.2013 10:24    #1283     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka do 12 a do 13
[quote="mati91ck"][quote="Macias"]Może zapytam tak: jest ktoś, kto nie narzeka na silnik? :) Tzn. mecze toczą się tak, jak mniej więcej sobie to ustalacie? :)[/quote]

nie .. gram Koroną Kielce z Olimpią Grudziądz ... ustawiona taktyka taka sama, którą pokonałem Wisłe K. 4:2, a tu zero gry, mam ustawione rozszerzone pokazywanie sytuacji, mecz do 90 min trwał około 4-5 min, dogrywka i do karnych było 0:0 ... w karnych odpadam i dupa blada, nic nie było tak jak ustawiłem w taktyce pomimo, że zgranie jest na około 75% ... żenada ten silnik ...[/quote]

A trening meczowy i zgranie zespołu trenujesz? Każdy mecz jest inny. Czasem trzeba więcej treningu meczowego i konkretne aspekty jak taktyka czy gra w obronie lub def stałe fragmenty.

Jerry.Szn Partyzant

25.06.2013 10:20    #1284     Sufler - Porady do gry - POSADA - POMOCY!!
Szachtar jest konkretny. Doskonała baza treningowa, super obiekty młodzieżowe. W FM12 udało mi się tam dostać. Prowadziłem Pogoń Szczecin kilka sezonów. Miałem mistrza,puchar.superpuchar. Grałem w LE i w LM, ale bez jakiś większych sukcesów. Kiedyś prosiłem o kolejny klub patronacki, padło na Szachtar. Wypożyczałem od nich młodych grajków, a jak oni do mnie zsyłali to starałem się ich wykorzystywać, aby nie było lipy. W końcu Mircea Lucescu poszedł na emeryturę, a ja złożyłem podanie. Zaproponowali mi prowadzenie. Pograłem Szachtarem chyba 11-12 sezonów. LM wygrałem chyba 10 razy, raz LE gdy nie udało się wyjść z grupy w LM:P Po czym zwyczajnie zrobiło się nudno. Dominacja absolutna ;) Pewnego sezonu nawet Dynamo Kijów spadło z ligi. Po roku awansowali dzięki wypożyczeniom moich zawodników z rezerw:) Wilian był głównym rozgrywającym przez te wszystkie lata, grał u mnie do 34 roku życia;)
Pozdrawiam

Jerry.Szn Partyzant

Trening meczowy na maxa, priorytet: tylko taktyka, przygotowania do meczu: tylko taktyka. Trening ogólny:zgranie, trening tygodniowy:zgranie, obciążenie przeciętne/wysokie.W przerwie na mecze reprezentacji rozegrałem trzy sparingi i znajomość poszła prawie na maxa. Choć dalej do końca nie wiem, dlaczego spadła prawie do zera ;)

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

taktyka sama się wbije jak nic przy niej nie będziesz majstrował. Trening taktyczny wspiera atrybuty taktyczne a nie taktykę drużynową... takie ostatnio mam wrażenie. Rób jak uważasz ;)

Myślę, że związane jest to z
a) nowymi graczami, którzy przybyli do klubu
b) rozeznaniem asystenta; gdy zawodnicy są na urlopie uważa on że piłkarze nadal dobrze znają taksę a jak już ich widzi na treningach zmienia o tym zdanie
c) jakiś mini bug :D

Na początek ostry zapierdol fizyczny żeby mieli siły na resztę sezonu, w trakcie sezonu treningi wysokie (nie te najwyższe i nie kondycyjne!),
Wskaźnik ustawiony na trening nie meczowy a ten ogólnorozwojowy jedna kreska od maxa(nie pamiętam który bok)

@up
w MU raczej mają dobrych trenerów :P

lancos3-11 Partyzant

[quote="Miathan"]Na wstępie - dziękuję wszystkim za odpowiedzi:)

Zanim wprowadziłem sugerowane przez was zmiany w taktyce już widziałem, że z moim zespołem dzieje się coś niedobrego...
Zacząłem przegrywać niemalże wszystko co się dało - głównie na wyjazdach. Fakt, że mam sporo kontuzji ale to jeszcze nie powód, żeby przegrywać ze słabiakami.

Problemy i pytania część dalsza: (teraz postaram się krócej):

1) Co zrobić, żeby zmniejszyć ilość kontuzji ? Trening mam na średni i w indywidualnych poleceniach tez na średnie... mimo to nadal łapią kontuzje - głównie napastnicy.

2) Ktoś napisał, żeby grać na dośrodkowania - fajnie, tylko ze liczba moich celnych dośrodkowań PO i LO wynoszą 10% na ilość prób i wcale nie lepiej jest z PP i OPL - a gracze jak sami wiecie patałachami nie są.

3) Napisaliście, żeby zmienić OPL na schodzącego napastnika - że Nani będzie tam dobrze śmigał. Spróbowałem. Nie wiem czemu ale jest tam kompletnie nieużyteczny. Dostaje piłe na wysokości połowy boiska i jak wariat wpada na 3-4 obrońców przeciwnika. Kończy się to albo stratą albo strzałem w trybuny. Ostatnio miał 9 strzałów - 0 celnych.

4) Największym problemem jest skuteczność. 25 strzałów na bramkę, tylko 5 celnych i jedna bramka? WTF?! Gorzej, bo przeciwnik ma 5 strzałów 3 celne i 2 bramki?!

5) Czy ktoś może mi powiedzieć jak skutecznie zarządzać treningiem ogólnym i przedmeczowym? Ja zrobiłem tak, że przed sezonem ćwiczyłem zgranie zespołu, taktykę oraz kondycję na wysokim. A przedmeczowe często zmieniam z reguły na to co poleca mi asystent. W trakcie sezonu intensywność zmieniłem na średnie. Czy co tydzień powinienem trenować inna opcję? Czy raczej 2-3 tygodnie postawić na jeden aspekt? Czy ćwiczycie kondycję w trakcie sezonu?

6)Zupełnie nie wiem czemu ale w połowie sezonu moi opadli z sił... jakby nie chciało im się grać a na dodatek szybciej się męczą. Nie rozumiem jak taktyka, która grałem od pierwszego meczu i lałem wszystkich (nie ważne czy home czy away) nagle w ogóle przestaje działać i przegrywam wszystko ze wszystkimi...[/quote]
1)Błąd początku gry. Gracze nie dostali kondycyjnego wycisku na początku, a to sprawia masę kontuzji. ZAWSZE do czasu 12 dni do pierwszego meczu o stawkę trenuj kondycję bardzo wysoko (nawet kosztem 2-3 kontuzji podczas tego treningu). Później efekt wspaniały. Świetne końcówki, mniej kontuzji. Co do napastników to pewnie szkiełka i łatwo łapią.
2) Niscy napastnicy. Jak weźmiesz wysokiego liczba pójdzie o 2/3 razy w górę.
4) Ćwicz ofensywę i (to najważniejsze) zatrudnij świetnego trenera strzałów (technika, ofensywa, determinacja, dyscyplina, motywowanie)
5) Patrz 1. A później co dwa tygodnie zmiana (oprócz zgrania i kondycji). Nie ćwicz kondychy podczas, bo ich zajedziesz i liczba kontuzji jeszcze wzrośnie.
6) Słabe przygotowanie kondycyjne i zmęczenie sezonem. Po rotacji składu (zagraj zawodowymi rezerwowymi z Wigan czy innym Norwich, a nie pożałujesz, przecież pierwszy garnitur musi odpocząć. Na kondycję nic nie poradzisz. Może spróbuj zluzować śrubę, ale w sumie to duże ryzyko. Stosowałem to 5 razy. 3 razy robiło się jeszcze gorzej, a dwa razy odżywaliśmy. Jak po zluzowaniu i 2-3 meczach nie zobaczysz zmian, to wracaj do poprzedniego reżimu, nim będzie zbyt późno.

Miathan Partyzant

Na wstępie - dziękuję wszystkim za odpowiedzi:)

Zanim wprowadziłem sugerowane przez was zmiany w taktyce już widziałem, że z moim zespołem dzieje się coś niedobrego...
Zacząłem przegrywać niemalże wszystko co się dało - głównie na wyjazdach. Fakt, że mam sporo kontuzji ale to jeszcze nie powód, żeby przegrywać ze słabiakami.

Problemy i pytania część dalsza: (teraz postaram się krócej):

1) Co zrobić, żeby zmniejszyć ilość kontuzji ? Trening mam na średni i w indywidualnych poleceniach tez na średnie... mimo to nadal łapią kontuzje - głównie napastnicy.

2) Ktoś napisał, żeby grać na dośrodkowania - fajnie, tylko ze liczba moich celnych dośrodkowań PO i LO wynoszą 10% na ilość prób i wcale nie lepiej jest z PP i OPL - a gracze jak sami wiecie patałachami nie są.

3) Napisaliście, żeby zmienić OPL na schodzącego napastnika - że Nani będzie tam dobrze śmigał. Spróbowałem. Nie wiem czemu ale jest tam kompletnie nieużyteczny. Dostaje piłe na wysokości połowy boiska i jak wariat wpada na 3-4 obrońców przeciwnika. Kończy się to albo stratą albo strzałem w trybuny. Ostatnio miał 9 strzałów - 0 celnych.

4) Największym problemem jest skuteczność. 25 strzałów na bramkę, tylko 5 celnych i jedna bramka? WTF?! Gorzej, bo przeciwnik ma 5 strzałów 3 celne i 2 bramki?!

5) Czy ktoś może mi powiedzieć jak skutecznie zarządzać treningiem ogólnym i przedmeczowym? Ja zrobiłem tak, że przed sezonem ćwiczyłem zgranie zespołu, taktykę oraz kondycję na wysokim. A przedmeczowe często zmieniam z reguły na to co poleca mi asystent. W trakcie sezonu intensywność zmieniłem na średnie. Czy co tydzień powinienem trenować inna opcję? Czy raczej 2-3 tygodnie postawić na jeden aspekt? Czy ćwiczycie kondycję w trakcie sezonu?

Zupełnie nie wiem czemu ale w połowie sezonu moi opadli z sił... jakby nie chciało im się grać a na dodatek szybciej się męczą. Nie rozumiem jak taktyka, która grałem od pierwszego meczu i lałem wszystkich (nie ważne czy home czy away) nagle w ogóle przestaje działać i przegrywam wszystko ze wszystkimi...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution