Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

buczek93 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Może wujowe atrybuty ukryte? Piłkarze się palą podczas gry ? Jeśli grają nerwowo, zapominają w 80% jak kopać prosto i do przodu - w 12 rozegrałem prawie 1800h, więc nieskromnie powiem, że coś tam wiem. Może trzeba im dać ofensywę do potrenowania? Trenowanie jednego schematu przez kilka meczy powoduje już zachwianie równowagi - widać to jak na talerzu w 13, grałem na trening defensywy - nie tylko nie udało mi się wyeliminować tracenia minimum jednej bramki w spotkaniu, to jeszcze w ofensywie zaczęła się taka impotencja, że aż bolały zęby. Dałem grę ofensywną i jakoś idzie - gole nadal mam w plecy, ale już nie co spotkanie (bo z przodu grają lepiej) a i ustawienie w ataku lepsze skutkuje mniejszą ilością strat, kontr i goli w plecy.
A brak rotacji to kolejny killer każdej taktyki, każdego zespołu i każdej serii. Jak nie ma dobrych zmienników, prędzej czy później się wyrżniesz i rozbijesz nie tylko obydwa kolana, ale i łuki brwiowe i cały się pocharatasz.
Ale nie pozwolisz chyba, żeby gra była nad Tobą, jeśli idzie o mecze i ich wyniki?

TheKronos Partyzant

W sumie to napisałem to trochę żeby się odstresować, ale rzeczywiście zawodnicy ewidentnie są zmęczeni sezonem, mniej okazji, gorsza gra itd. ale o ile środek pola może być zmęczony to napastnikami rotowałem jak cholera. Mam 3 a jeden wakat. Riviere, który miał świetny początek sezonu 12 bramek w rundzie jesiennej i teraz 3 we wiosennej. Bulut zawsze grał piach. W L1 21 meczów 5 bramek w tym 3 w meczu życia z Bordeaux. No i newgen perełka. 16 lat. Wykończenie 17, gra bez piłki 16 determinacja 19, współpraca 16, opanowanie tylko 13. No i jeszcze nie jest za szybki i silny ale rośnie jak na drożdżach. Widać za wcześnie go wprowadziłem do składu. Jak pisałem 2 bramki w 13 meczach... Jeżeli jakaś przyczyna, to to że grałem z treningiem przedmeczowym ustawianie się w defensywie na maxa. Teraz im odpuściłem i dałem zgranie na wysoki a jak próbowałem poruszanie się w ofensywie to z kolei strasznie tracili...

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

12.07.2013 14:23    #1263     Football Manager - Ogólna dyskusja - Kontuzje
usuń sobie po 2 fizjoterapeutów na zespól juniorski i główny(razem 4 fizjo) po co tyle wydawać a i tak dużego wpływu na kontuzję jeszcze(w FM) nie mają ;)

Obniż obciążenia jak pisze zolahc, daj więcej treningu przedmeczowego a nie ogólnego ;)
A piłkarzom którzy jeszcze mają się rozwinąć daj jakiś trening indywidualny na jakąś wybraną przez siebie pozycję zamiast męczyć cały zespół ogólnorozwojówką ;)

zolahc Młody aktywista

12.07.2013 11:42    #1264     Football Manager - Ogólna dyskusja - Kontuzje
wg mnie to nie jest wina fizjoterapeutow tylko np. zbyt duzego obciazenia treningowego, podatnosci na kontuzje albo po prostu zbiegu okolicznosci z czego obstawialbym na to pierwsze

kajn Partyzant

Potencjał jest stały i nie spada ale zawodnik źle prowadzony lub często ulegający kontuzjom nigdy nie osiągnie maksimum. Czasem też zawodnicy ze słabą determinacją i nieprofesjonalnym podejściem do treningu nie będą wstanie wznieść się na wyżyny swoich umiejętności.
Co do drugiej części pytanie to niestety nie mam cierpliwości do Polskiej ligi i nie pomogę.

kajn Partyzant

Zastanawiałem się kiedyś nad tym ale pracując i nie chcąc zaniedbać bogdanki mam mało czasu nawet na prowadzenie pierwszej drużyny. Na początku poświęcam czas na skompletowanie możliwie najlepszej kadry dla zespołu juniorskiego i gdy tylko mogę rozbudowuje obiekty treningowe.
Potem na początku każdego sezonu sprawdzam czy nie mógłbym czegoś poprawić i tyle - działa dobrze i nie widzę powodu, żeby się niepotrzebnie przemęczać.

Jerry.Szn Partyzant

[quote="kajn"]W 2013 zawodnicy drużyny juniorskiej trenują sami. Tylko trenerzy specjalistyczni (trening bramkarski, siłowy) pracują zarówno z juniorami jak i seniorami.

Opowiem na przykładzie mojej Sampdorii nie mającej drużyny rezerw grającej w jakiejkolwiek lidze: opłaca mi się dbać o poziom obiektów juniorskich i wyszkolenie sztabu (nie zatrudniam poniżej 4 gwiazdek) bo utalentowani zawodnicy muszą się rozwinąć w drużynie U-19 na tyle, żeby wskoczyć do pierwszego składu z marszu, w przeciwnym razie trafiają do rezerw i muszą zostać wypożyczeni. Funkcjonuje to znakomicie bo po kilku sezonach mam młody skład, wyszkolony w klubie i zdobywający najwazniejsze trofea. Sprowadzam utalentowanych juniorów i szkole ich, zwracając uwagę na rozwój najbardziej perspektywicznych. Jednych sprzedam, innych wypożycze, najlepsi trafią do pierwszego składu.

Zabiera to może trochę czasu i pracy ale w na dłuższą metę jest bardzo opłacalne.[/quote]

Robię identycznie :)

Maciass Partyzant

09.07.2013 16:52    #1268     Sufler - Gra przez sieć - Problem z Asystentem
Cześć, nie wiedziałem w którym dziale napisać ten temat dlatego zdecydowałęm siętutaj gdyż razem z kumplem gramy w oryginalnego fm12 na necie ;>

mianowicie gramy ligą polską ja WKS Śląsk on Górnik Zabrze
pojawia mi się problem z asystentem nie mogę znaleźć nikogo dobrego , właśnie skończyliśmy 1 sezon wygrałem superpuchar oraz lige , obecnie jako asystenta mam Darka Dziekanowskiego, lecz szukam kogoś lepszego kto podczas treningu zwracałby uwagę na strzały ;) czy macie może jakieś propozycje ? , grywalnośc ligi to tylko polska ekstraklasa i 1 liga baza danych duża

cwks Partyzant

09.07.2013 16:42    #1269     Football Manager - Ogólna dyskusja - Stadion
siemka
mam pytanie bo nie rozumiem jednej rzeczy
gdy wchodze w informacje o druzynie i baze treningowa jest podana informacja o wynajmie stadionu
w niektorych klubach jest podana kwota za rok za eksploatowanie stadionu jednak w moim klubie jest informacja
"wynajem - nominalna "
i tu moje pytanie co to oznacza to nominalna

smagul Partyzant

Witam, na początek raport sytuacyjny. Gram juz z kilka miesięcy Polonią, minęły 4 sezony, kilka sukcesów udało się wywalczyć, ale temat nie jest o mojej karierze.
1) Rozbudowałem bazę treningową 2 razy. w FM Scout sprawdzajac mam 13/13/no Baza treningowa/objekty młodziezowe/szkoła No i zniknęła mi opcja rozmowy z zarządem o dalszej rozbudowie. Czy maksymalne rozbudowanie objektów jest zależne od czegoś? reputacja ligi, reputacja klubu, cokolwiek? No i czemu nie mam szkoły? Czy kiedyś udostępni się możliwość zrobienia szkoły? Może zarząd sam musi podjąć decyzje o jej budowie?

2) Niedawno Pawełek przerobił mi się na bardzo fajnego scouta. Postanowiłem go zatrudnić. Niestety mam już maksymalną ilość scautów w zespole więc trzeba jednego zwolnić. Popatrzyłem po atrybutach i znalazłem ofiarę, ale zwolnić jej nie mogę. Osoba ta nie ma informacji o kontrakcie, nie ma pensji, nie ma terminu zakończenia kontraktu a jest bardzo słabym scautem. Jak mogę się go pozbyć nie czekając do jego emerytury? Podobnie sprawa sie ma z trenerem białoruskiego Mińsk (mój klub filarny). Ponieważ trener nie ma kontraktu, to nie mogę wchodzić z nim w interakcje.

3) puchar mistrzów u-21 (czy tam u 20) Na jakiej zasadzie tam wybiera się zespoły? Widziałem że pojawiają się tam ekipy z różnych słabszych krajów (Chorwacja, Dania, Rosja, Rumunia...) z Polski jeszcze nie widziałem tam zespołu. Czy kiedykolwiek będę miał okazję zaprezentować tam swoje rezerwy lub u-19?

*I na koniec pytanie promocyjne: Jest jakiś fajny kraj, w którym rozgrywki młodzieżowe były by w formie ligi z awansami i spadkami + puchar młodzieżowy? Bardzo mu się podobają rozgrywki juniorskie i chętnie bym tam pomenagerował.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.