Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

gregscigaj Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
16.08.2013 14:20    #1221     Football Manager - Ogólna dyskusja - Barca gra zalosnie
Koledzy. problem jest taki ,że próbowałem tego o czym napisaliście.
Trening mam na ofesywę. przedmeczony SFG. A oni dalej sypią dookoła bramki..
Btw. messi od samego początku gra tragicznie i prawie nic nie strzela ,przynajmniej jak na niego bramka co 2.5 meczu to stanowczo za mało(w szczególności ,że połowę stzrelił z karnych)

buczek93 Młody aktywista

16.08.2013 14:00    #1222     Football Manager - Ogólna dyskusja - Barca gra zalosnie
Trening przedmeczowy? Jak nie trenują nic (mają ogólny/zrównoważony) to nie bądź zdziwiony, że grają tak beznadziejnie. Zabroń strzelania z dystansu, daj w poleceniach indywidualnych dogrywanie piłki w pole karne i podania po ziemi do nogi. Barcelona jest tak przepakowana, że przez pierwszych kilka lat działa to perfekcyjnie (dopóki jest Xavi i Iniesta no i Messi do pierwszej długiej kontuzji). Dośrodkowań też zabroń, Albie każ grać na wsparcie i rozsądniej w obronie, a nie ciągła rura do przodu.
Ale zacząć trzeba od wymuszania gry po ziemi, bez tego będzie lipa.
Choć jako kibic Realu mnie cieszy, że Barcelona gra słabiutko :3

zolahc Młody aktywista

13.08.2013 20:13    #1223     Sufler - Porady do gry - Problem z kontuzjami
moze dales im zbyt intensywny trening?

lipeusz Partyzant

12.08.2013 21:56    #1224     Football Manager - Ogólna dyskusja - Hardcorowe kluby
Queen's Park ma jeden z lepszych składów w 3. lidze. Problemem jest status amatorski którego nie można zmienić - ze względu na motto i zasady klubu. Najgorzej że w FM 2013 oznacza to praktyczny brak treningu meczowego. Możesz trenować tylko kiedy mecze są w środy i piątki, masakra.

piotrp504 Partyzant

Ja z Sanogo zrobiłem Skrzydłowego na prawą stronę teraz się uczy grać na lewej stronie
np w meczu grał jako napastnik a ostatnie piętnaście minut dawałem na skrzydło oprócz tego miał ustawiony trening jako OP-P
Moje skromne manifestowanie -zapraszam
http://piotrp0506.cmrev.com/blog.html
moje depesze
http://piotr(...)l?page=0
Hala Madrid

fmowiec21 Partyzant

12.08.2013 17:16    #1226     Football Manager - Świat taktyki - Trening
Tylko że ja raczej nie zmieniam taktyki. Ja nie ustawiam treningu przedmeczowego tylko normalny trening , i dałem ciągle na taktykę

kowalsyk Partyzant

12.08.2013 17:11    #1227     Football Manager - Świat taktyki - Trening
Zależy jaki trener, bo jednak to jest główny czynnik. Do tego może ustaw im na maksimum treningu przedmeczowego i będą to 3 dni, więc powinni ogarnąć. A bez tego powinni się uczyć trochę wolniej, ale z czasem opanują to. Co do spadku znajomości taktyki to musisz im zmieniać pozycję czy jakieś ustawienia i jest to normalne, że wtedy znajomość nowych ustawień jest niższa. Nie szachuj tak taktyką to powinna tylko rosnąć.

fmowiec21 Partyzant

12.08.2013 17:08    #1228     Football Manager - Świat taktyki - Trening
Witam otóż mam taki problem , że ustawiam swoją taktykę (teraz gram Dynamem Kijów) i zawodnicy mało ją znają. Ustawiłem więc trening na taktykę ale ten trening nie daje efektów co więcej jest coraz gorzej. Jaki trening mam ustawić żeby piłkarze coraz więcej znali tą taktykę. A może coś jeszcze innego powinienem zrobić ? Proszę o odpowiedź

flexior Partyzant

11.08.2013 21:06    #1229     Football Manager - Ogólna dyskusja - Tut - treningi
Witam
Czy istnieje jakiś poradnik dotyczący ustawień treningowych dla graczy?

buczek93 Młody aktywista

Nigdy się nie mówi, żeby grali na luzie. Ja raz to na próbę zastosowałem, mając pewny tytuł mistrza i ostatni mecz ligowy. Efekt? Po pół godziny 4 gole w dupe. Więc podziękuje za takie "motywowanie". Asertywnie każesz im wygrywać, a jak mecz naprawdę ważny albo ze znienawidzonym rywalem, to drzyj ryj. Jeśli chcesz się zabezpieczyć przed traceniem goli, zainwestuj w lepszych trenerów przygotowania fizycznego - łatwiej Ci będzie kazać zapieprzać graczom 90 minut czy dogrywkę, zmniejszysz też szanse kontuzji z przemęczenia (za to możesz podnieść ją u rywali). Oprócz tego trenuj chucherkom siłę - bardzo łatwo jest o to, żeby taki mały i wątły piłkarz miał ziaziu, bo rywal potraktował go zbyt ostro. Oczywiście siła to nie wszystko, ale wychodzę z założenia, że nigdy nie przeszkadza (chyba, że prowadzisz Barcelonę :P ).
Co do tracenia goli, warto też przede wszystkim ogarnąć taktykę (żeby zgranie było na maxa). Mając do wyboru treningi w danym tyg od paru lat wybieram naprzemiennie defensywa, ofensywa, taktyka. Jak mam duże problemy z kopaczami i ich kondycją, to dorzucę kondycje (raz, dwa razy na sezon). Jeśli gracze nie znają taktyki, to trudno im będzie grać dobrze w defensywie i ofensywie. Nie udziwniaj też ról na boisku, metod zagrywania piłki itd - jeśli mogą, niech grają krótko/średnimi piłkami (do 20m). Futbol angielski się rządzi swoimi prawami, ale po co opierać się tylko na kopaniu futbolówki do przodu? Prowadzisz w końcu MU a nie klub z Blue Square North, gdzie to Twoja jedyna szansa. Raczej zablokuj im swobodę taktyczną (chyba, że Kagawie albo komuś w jego deseń, z dobrą techniką, podaniami, błyskotliwością, dryblingiem, grą bez piłki, szybkością, zwinnością - wtedy aż żal takiego zawodnika trzymać na łańcuchu), wymuś ścisłe pokrycie rywali (w poleceniach dot. rywali), daj agresywniejszy odbiór piłki - będzie dużo kartek i zawieszeń więcej, ale jeśli masz silny fizycznie zespół to świetna metoda na dominację nad rywalami.
I pod żadnym pozorem nie trenuj CIĄGLE jednej rzeczy. Tu właśnie chodzi o to, żeby piłkarze opanowali 2-3 z nich W TYM SAMYM CZASIE. Ja to zaobserwowałem w Realu. Miałem serie ok. 10 spotkań z golem w plecy - postanowiłem się wkurzyć i dałem defensywny trening, bardzo wysoki. Efekt? Przestałem tracić gole (chyba, że fuks rywali), ale moja skuteczność spadła do zera, nie mówiąc już o stałych fragmentach na moją korzyść - równie dobrze moi gracze mogli nie biec w pole karne rywala, efekt byłby ten sam.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution