Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Neverland Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Mam problem z treningiem moich zawodników. W kilku klubach, gdzie mam rozpoczęte rozgrywki (Wolfsburg 2sez, Rangers 4sez, Tottenham 2sez, Stavenage 5sez) mam duże problemy z przygotowywaniem zawodników na treningach. Weźmy np. piłkarzy Wolfsburga - są oni cały czas niezadowoleni ze zbyt dużych obciążeń treningowych. Oczywiście, pościągałem najlepszych możliwych trenerów, baza się rozbudowuje, a ja ustawiłem obciążenia bardzo wysokie jako domyślne. Jak wyeliminować tego rodzaju niezadowolenie piłkarzy? Samo się rozumie, że trzeba zmniejszyć obciążenie np. na wysokie, ale czy wtedy rozwój moich piłkarzy nie będzie w jakimś stopniu...wstrzymany? Nie wiem już co o tym myśleć i jestem ciekawy waszych opinii.

Mam również pytanie co do ogólnego przeprowadzania treningów. W jakim stopniu używać treningu meczowego? Jak zmieniać aspekty treningu, żeby zawodnicy rozwijali się możliwie najlepiej?

krausinho Partyzant

Witam, mam problem ze swoim składem FC Liverpool, mianowicie strzelam strasznie mało bramek przeciwnikom mimo ze w meczu nieraz mam po 20-30 strzałów na bramkę! Sporadycznie uda się wygrać 4-0 ale to były może 2-3 mecze w sezonie. Gram taktyką 4-1-1-3-1, BR- Muslera, OP- Johnson/Kelly, OŚ- Skrtel/Sakho, OŚ- Agger, OL-Enrique/Cissokho, DP - Lucas Leiva , PŚ- Cabaye, OPP- Gerrard/Reus, OPŚL- Coutinho, OPL- Sturridge/Susaeta, N- Suarez/Lewandowski.
Styl- sztywny
Strategia - kontratak
podania bezpośrednie
większa swoboda taktyczna
odbiór agresywny
krycie strefowe
Tak jak wspomniałem rażąca nieskuteczność i nie wiem czym to może być spowodowane! Złe ustawienia które podałem powyżej? Również często tracę bardzo głupie bramki mimo ze mam miażdżącą przewagę na przeciwnikiem. Czy mielibyście jakieś porady dotyczące taktyki bądź też treningu a nawet ewentualnych transferów do LFC? Zależy mi żeby kilka tych goli strzelać a nie w każdym meczu biedzić po 1-0 czy 2-1.

Drugim pytaniem, które już pewnie niejeden użytkownik zadał, to jak sprawdzić potencjalne CA i PA newgenów? Chciałbym sprowadzić kilka młodych dobrych zawodników oraz ich wytrenować a nie bardzo wiem jak mogę to zrobić :)

z góry dziękuje za pomoc

GBale Partyzant

Witam Panowie, po krótce...

Gram chyba 12sezon. 8 sezonow grałem Lechem Poznań, pare tytułów mistrzowskich, najdalej wyjscie z grupy w LE.
Poszedłem do Realu Sociedad - liga hiszpanska. Zespol zajmowal miejsce spadkowe, wyciagnalem ich na 11.
Gram nimi 3 sezon, porobilem pare wzmocnien no i mam problem. Na poczatku zespol gra w miare... pozniej przychodzi dolek i nie potrafie z niego wyjsc. Potrafie zagrzac na poczatku miejsce w pierwszej 6tce, pozniej spadam na miejsca 13-10. Moja pieta achillesowa to gra na wyjeździe, bardzo duzo trace tam punktów.
Prosze Was o rady, bo juz mnie zaczyna to draznic a nie chcialbym przerywac tej "kozackiej" gry :)
Przede wszystkim, na wyjazdach stosuje sztywny tryb gry, kontratak wiadomo, obrona: pasek na 1/4 od lewej strony (obrona lekko cofnieta, nie calkowicie), podania bezposrednie, pressing domyslny, trzymanie sie pozycji i brak swobody, krycie strefowe, szerokosc gry troche węzsza od normalnej - samego srodka na pasku. Co poradzicie ? gdzie moglbym pobawic sie ustawieniem by cos zaczac grac ?
Probowalem zmiany ustawien, jednak nie daja one za duzych efektow.. dociagne sezon i wtedy zrobie jakies gruntowne zmiany, ale kazda rada sie przyda.

2. Gram trybem skroconym, za duzo zajmuje wersja pelna.
Czy przed kazdym meczem warto zmieniac trening ? czyli ogolny i meczowy? czy lepiej zostawic dany trening na dluzszy czas ?
Przyklad. Ustawiony mam trening ogolny na ofensywe i meczowy na gre w ataku, przyjdzie mecz z Barca na wyjezdzie i nie jest wtedy moja gra w obronie zagrozona ?

pozdrawiam.

Badzi_69 Partyzant

I tu jest właśnie ten paradoks bo wszyscy fajnie się rozwijają, a przy tym wyniki są bardzo zadowalające (gram Sociedad). Dlatego się dziwie, że ciągle są niezadowoleni mimo, iż często asystent jest zbudowany przebiegiem treningowym (czy jakoś tak). Mimo wszystko dzięki za odpowiedzi ;)

Tobi18 Młody aktywista

Dokładnie jak mówi Jerry - olać ich. Nigdy wszystkich nie "zadowolisz" swoim programem treningowym.
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

Badzi_69 Partyzant

Witam, moim problemem jest ciągłe niezadowolenie zawodników z intensywności treningu. Jak zmienię z wysokiego obciążenia na przeciętne to nic to nie pomaga. Na odwrót to samo. Jakie jest lekarstwo na świetny trening tak by piłkarze nie mieli prawa narzekać?

Piotrek17j Partyzant

07.09.2013 17:54    #1177     Football Manager - Świat taktyki - 3 taktyki i trening :)
Witam, mam do Was pytanie, Gram Arsenalem w FM13 Classic mam malo dosc czasu no i nie moge godzinami testowac taktyki i przygladac sie rozwojowi pilkarzy

Znacie moze po 1 jakiejsc najlepszej taktyce off rownowaga def ? chcialbym sobie ze 3 za wczasu ustawic i potem tylko wymieniac. Moze jest jakas strona z topowymi taktykami ?

No i sprawa treningu, w classiku to troche uproszczone ale dalej pozostaje, ustawic automatycznie na doradcow :) zeby oni sie zajeli jerzeli wogole tak mozna czy co trenowac : )

Z wielka checia pogram sezon czy dwa ale nie mam czasu na cala zabawe, moglby mi ktos doradzic ? pozdrawiam Piotrek

rafapietrzyk Partyzant

to zależy często od atrybutów, wiadomo że prawy obrońca, to szybkość, zwinność, przyspieszenie, dośrodkowania, odbiór krycie, wytrzymałość, i podania. Jeżeli te atrybuty ma przyzwoite to może być z niego śmiało prawy obrońca, wiadomo, taki obrońca włacza się do ofensywy to musi umieć podać piłkę do innego zawodnika czy napastnika, musi być szybki aby siać zagrożenie na swojej stronie boiska, a i wytrzymałość to ważna cecha na tej pozycji wytrzymały piłkarz może bardzo dużo biegać, i mało się meczyć a wiadomo, że boki obrony szczególnie jak grasz ofensywnymi obrońcami to pozycja na której muszą być wytrzymali obrońcy. Jeżeli chodzi o środkowego to gra głową, siła, równowaga, odbiór, ustawienie się, skoczność, równowaga, współpraca, koncentracja to takie najważniejsze cechy. Jeśli twój obrońca ma niski atrybut koncentracji to często będzie popełniał proste błędy ponieważ, nie będzie należycie skoncentrowany i skupiony na grze tylko będzie myślał o niebieskich migdałach, bardzo ważna jest również równowaga bo środkowy obrońca który słabo trzyma się na nogach będzie łatwo przegrywał pojedynki powietrzne czy ciało w ciało z napastnikiem rywala co może się źle skończyć, siła to wiadomo, silny obrońca ma moc która potrafi przejechać po rywalu jak tir po Fiat 126p. Skoczność też bardzo ważny atrybut chyba ważniejszy od gry głową, bo to pozwoli wyskoczyć często wyżej od rywala w walce o piłkę. Nie będę zajmował się pomocnikami i napastnikami bo to za długo schodzi, moja rada jest taka po prostu musisz popatrzeć na atrybuty w czym twój zawodnik się wyróżnia i w czym jest najlepszy często może być tak, że naturalny prawy obrońca atrybutami bardziej przypomina środkowego obrońcę w tedy warto dać mu trening na środkowego obrońcę, często zyskując za darmo dobrej klasy ŚO. Często warto tak kombinować np jak twój jakiś pomocnik dostanie kontuzji a potrzebujesz innego a widzisz, że np dp nadaje się do rozgrywania piłki to warto dać mu trening na pomocnika czy to ofensywnego czy normalnego, często zyskując za darmo dobrego pomocnika jak zawsze powtarzam FM teraz to myśli, myśli myśli a nie głupia mucanka w stylu FIFY.

rafapietrzyk Partyzant

[quote="iggypop"]Wydaje mi się, że jemu ten ustalony poziom odbioru nie robi żadnej różnicy. Ma ustawiony odbiór delikatny. W międzyczasie rozegrałem kolejny mecz i tym razem dostał "tylko" żółtą kartkę. Dałem mu indywidualny trening na opanowanie, może to coś pomoże.[/quote]

Pomoże albo i nie niestety są już tacy zawodnicy którzy wiecznie będą tak grać i nic na to nie pomoże przykład? Barton piłkarz który w każdym momencie może zarobić czerwoną kartkę nie zależnie od sytuacji więc może się zdarzyć tak, że nic z tym nie zrobisz, albo że pogrozisz że wystawisz go na listę transferową za to że jego ostatni występ był po niżej krytyki i jeżeli on się na ciebie obrazi to oznacza, że wydaje mu się, że jest super i wogóle najlepszy w tedy go sprzedaj. A jeżeli nie to jak dostanie żółtą kartkę to szykuj go do zmiany, ale pamiętaj! są w FM takie BARTONY mogą grać wszędzie a zachowywać się tak samo.

iggypop Partyzant

Wydaje mi się, że jemu ten ustalony poziom odbioru nie robi żadnej różnicy. Ma ustawiony odbiór delikatny. W międzyczasie rozegrałem kolejny mecz i tym razem dostał "tylko" żółtą kartkę. Dałem mu indywidualny trening na opanowanie, może to coś pomoże.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.