Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

dominator11 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
25.09.2013 14:28    #1161     Sufler - Porady do gry - Drużuna nie uczy sie taktyki
Mam taki problem w fm13 . Drużyna w ogole nie uczy sie taktyki... Nie wiem jak było wcześniej bo do gry wróciłem po kilku miesiącach przerwy, ale chyba wcześniej poznawali taktyke. Mam wszystkie treningi ustawione na taktyka intensywne od paru miesięcy i ani drgnie... Trener tez jest przydzielony 3 gwiazdki. czy to jakiś błąd w grze?? Prose o pomoc.

uhahany Partyzant

Cześć, mam taktykę z poprzedniej wersji tzn, 2012 no i chciałbym ją wykorzystać w 2013 ale nie wiem, jaki trening przedmeczowy ustawić by w pełni wykorzystać taktykę, podpowiem że w 2012 używałem 'zgranie" a obciążenie 'bardzo wysokie" no i wtedy było najlepiej, macie może pomysł jak to przenieść do wersji 2013"? jak przybliżyć ten trening? może ktoś przetestuję tą taktykę www.speedyshare.com/SQ2Hg/moja.tac, z góry dziękuje za pomoc :)

lancos3-11 Partyzant

24.09.2013 17:21    #1163     Sufler - Porady do gry - Utrata gola w ostatnich minutach
Jak sytuacja z kondycją? Przygotowałeś ich do sezonu, czy "na odwal się". Jeśli to drugie, nie dziwię się. Jeśli kondycyjnie stoisz dobrze, to znaczy, że masz słabych obrońców. U ŚO zwróć uwagę na najbardziej niedoceniany atrybut - skoczność. Jeśli ŚO jej nie ma, to u mnie choćby miał odbiór 20 w trzeciej lidze, to wystawię go co najwyżej na BO/DPŚ. Podaj atrybuty twoich ŚO i BO. Mam jeszcze jeden pomysł: zgranie. Jeśli ciągle wachlujesz obrońcami, to o dobrych wynikach możesz pomarzyć.
PS jeszcze co do kondycji, to w połowie rundy nie ustawiaj treningu kondycyjnego (wielu już to do grobu wprowadziło), a nastaw się na "kto komu strzeli więcej bramek". A w przerwie zimowej z uporem maniaka ćwicz kondycję
PS2 przy słabych obrońcach cofaj się dopiero z przewagą dwóch bramek.

michalwoj1201 Partyzant

Ostatnio, pytałem się was o poradę kim zagrać, wybrałem Fulham Londyn, fajnie można poustawiać zespół, niezłe wyniki, ale kusiło mnie coś by zmienić klub, na początku grudnia rozpoczęły się zwolnienia w różnych ligach dostałem nawet ultimatum od zarzadu Fulham, żebym przeprosił zarząd za to, że złożyłem ofertę do niemieckiego klubu, ale przeprosiłem, jednak nadarzyła się okazja by złożyć podanie do AS Roma i zatrudnili mnie. Jeśli chodzi o Fulham gra się dobrze, miałem 6 miejsce na początku grudnia gdy odchodziłem z niewielką stratą do 2, ale Roma to super wyzwanie, jak ich przejmowałem dołowali, po ciężkiej walce udało się zdobyć 3 miejsce. Skład to sami emeryci, ale potrafią pograć plus młode talenty, perełki. No a na koniec sezonu dostałem komunikat, że trzeba odnowić bazę treningową bo pod upadła, także jest co robić w tym klubie a trofeów praktycznie nie mają. Polecam Romę.

sebastiano399 Partyzant

[quote="Barthez16"][quote="Barthez16"]Crisadus no powiem że Saint Etienne to ciekawa opcja Lille co prawda też no ale wydaje mi się że będzie nimi za łatwo prognoza 4 miejsce. Tak więc szukam klubu z Ligue 1 tylko i wyłącznie jakoś ciągnie mnie żeby zagrać w tej lidze tylko problem w tym że nie wiem kim może być środek tabeli a nawet niżej lub klub który powalczy o awans do LE żeby był budżet i fajna rozgrywka no i jacyś piłkarze ;)[/quote]

Emeryt gram w fm 12 na najnowszym uaktualnieniu to raczej stadionu nie będzie ale skład chyba tak :D to czekam na jeszcze jakieś odpowiedzi[/quote]

Stadion w Nicei ma powstać chyba w 2016, sprawdź sobie w informacjach/baza treningowa. Obiekty są przeciętne, także jest co robić w Nicei. Potencjał jest: Opina, Pejcinovic, Mounier.

BeaFy Partyzant

19.09.2013 15:30    #1166     Sufler - Porady do gry - Zero skuteczności. .
Ja gram Legią Warszawa i niestety mam bardzo podobny problem. Dajmy na to gram z jakąś średnią drużyną Ekstraklasy (np. Jagiellonia) i oddaję tam 30 strzałów, Jaga oddaje 4-5 i przegrywam mecz 2-1... To się robi trochę nużące i przez to odszedłem od FMa. Natomiast co do problemu, to myślę że to nie problem taktyki, atrybutów albo motywacji. Moim zdaniem to po prostu wina treningów. Myślę (chociaż tego nie sprawdzałem, to jest tylko moja teoria), że kiedy ma się dobrze opanowaną taktykę i stwarza masę sytuacji, należy wyłączyć u wszystkich indywidualnie strzały z dystansu (to akurat zrobiłem) a w treningach ustawiać zgranie i ewentualnie panowanie nad piłką, a w treningach przedmeczowych na zmianę Ofensywne SFG, Defensywne SFG i grę w obronie. Według mnie nie ma co pracować nad ofensywą, bo ona jest już wymaksowana, więc postawiłbym przede wszystkim na ZGRANIE. A jeśli z gry nie można, to zawsze jest stały fragment gry ;-)
Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś to wypróbował i dał znać pod spodem, czy mam rację, czy też się mylę.

dawid190 Młody aktywista

18.09.2013 18:40    #1167     Sufler - Porady do gry - Zero skuteczności. .
Witam,gram 3 sezon Wisłą Kraków ale mam pewien problem. Moi zawodnicy opanowali taktykę do perfekcji ,podczas spotkać mam po 50-60 % posiadania piłki gdy gram z zespołami słabszymi i po 50% gdy np. z Legią ,Lechem . .ale mam ogromny problem ze skutecznością ! Oddaje po 10-20 strzałów z czego z 3-4 są celne,na dodatek mam taki problem,że przeciwnik przez cały mecz strzeli 2 razy na bramke i ma 2 gole.

w czym tkwi problem ? Bo juz wszystko sprawdziłem,taktyki,treningi ,atrybuty zawodników ,motywacje. . gdybym miał takie staty w FM 12 to bym mógł sie łasić nawet na LM a tutaj masakra,nie moge sobie z Dolcanem Ząbki poradzić. .

Neverland Partyzant

Czyli jak stworzyć najlepszy reżim treningowy w FM13? Obciążenie bardzo wysokie i trening kondycji przez 2-4 tygodnie przed sezonem, a później obciążenie przeciętne i trenowanie różnych aspektów? Jak to się ma do treningu meczowego (wiem, że chodzi o opanowanie taktyki, ale jak się ma ją na maksa, to czy wtedy nie powinno się go używać?)

Klakax Partyzant

[quote="sxz69"]Bardzo wysokie obciążenie w treningu absolutnie nie pomaga w szybszym rozwoju zawodnika. A wręcz może zaszkodzić. Zwiększa się przez to zmęczenie i podatność na kontuzje. Nie wiem skąd w ogóle pomysł, żeby tyranie piłkarzy miało spowodować ich lepszy rozwój :O

Poziom treningu powinien być w trakcie sezonu normalny. Przed sezonem można zwiększyć obciążenia na wysokie.

Normalny poziom obciążenia treningu + dobra baza treningowa + regularne występy w pierwszym składzie = optymalny rozwój piłkarza.[/quote]

To po co w takim razie istnieje bardzo wysokie obciążenie treningu?

sxz69 Młody aktywista

Bardzo wysokie obciążenie w treningu absolutnie nie pomaga w szybszym rozwoju zawodnika. A wręcz może zaszkodzić. Zwiększa się przez to zmęczenie i podatność na kontuzje. Nie wiem skąd w ogóle pomysł, żeby tyranie piłkarzy miało spowodować ich lepszy rozwój :O

Poziom treningu powinien być w trakcie sezonu normalny. Przed sezonem można zwiększyć obciążenia na wysokie.

Normalny poziom obciążenia treningu + dobra baza treningowa + regularne występy w pierwszym składzie = optymalny rozwój piłkarza.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.