Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

buczek93 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
28.09.2013 20:50    #1151     Sufler - Porady do gry - rzuty karne
Ja także potwierdzam - nie zawsze zawodnik typowany jako ten, który strzela zawsze, strzeli. Przerabiałem to z CR7, przerabiałem z Ozilem, Falcao - wszyscy psuli. A trafiali bez zarzutów tacy piłkarze jak Modric (3x w finale LM, sędzia się postarał!), Baines, Ramos, Arbeloa. A zwiększyć skuteczność idzie dając trening ofensywne SFG przed meczem. Choć cudów się nie spodziewaj - w mojej karierze Realem Ronaldo też nie wiem, czy przekroczył marne 60% skuteczności. A nie miałem w drużynie nikogo, kto byłby etatowym strzelcem karnych i miał skuteczność choćby te 75-80%.
"Uroki" gry.

buczek93 Młody aktywista

Może to po prostu znaczyć, że przedłużył kontrakt z obecnym pracodawcą, albo się rozmyślił, bo za długi kontrakt (największe prawdopodobieństwo). Walcz dalej, ja od siebie do 13-tki polecam Mauro Tasottiego - ciągam gościa po każdym swoim zespole w najnowszej odsłonie (Real, Chelsea, Porto) - tylko że prawie zawsze chce w okolicach miliona euro rocznie. Ale nie ma lepszego, do tego znakomity w treningu - cud, nie asystent :D

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

27.09.2013 16:52    #1153     Sufler - Porady do gry - Drużuna nie uczy sie taktyki
najlepiej jak ustawisz taktykę normalną i co jakiś czas będziesz zmieniał im suwaczki.
Powiedzmy że ustawiasz zawodników klasycznym 4-4-2.

Jeśli wszystkie suwaki w tej formacji są na środku a ty ustawisz wszystkie suwaki na wartości ekstremalne tzn. że muszą wszystkie te "odległości od normy" pokonać na treningu ucząc się powolutku. Najlepiej jak na początku zmienisz tylko nastawienie na kontrolę i podania na krótkie lub długie i poczekasz aż się tego nauczą a potem zmieniaj kolejne suwaki a nie wszystko na samym początku.

maxon Partyzant

26.09.2013 10:36    #1154     Sufler - Porady do gry - Problem z formą drużyny
Witam wszystkich graczy,

Mam pewien problem z moją drużyną, mianowicie przez dwa ostatnie sezony pojawiają mi się problemy z formą. Gram w 2 lidze angielskiej, mam bardzo mocną pierwszą jedenastkę i przez rundę jesienna bez problemów wygrywałem z innymi drużynami z ligi. Pod koniec grudnia coś zaczęło się psuć, zaczęły się remisy i przegrane z największymi leszczami. Drużyna ewidentnie jest w dołku i wygląda jakby miała przerżnąć drugą szansę na awans. Podobna sytuacja miała miejsce w poprzednim sezonie. Nie wiem czy odpowiedzialna za to jest duża liczba meczy (zawodnicy są raczej wypoczęci) czy ciągle ta sama taktyka i podobny skład. Próbowałem zmieniać treningi ale nie pomogło dlatego liczę na pomoc z waszej strony.

Pozdrawiam

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

25.09.2013 21:52    #1155     Sufler - Porady do gry - Drużuna nie uczy sie taktyki
co do treningu poczytajcie tu moje wypowiedzi ;)
http://www.cmrev(...)#p166560
powinny wystarczyć dla nieogarniających trening ;)

buczek93 Młody aktywista

25.09.2013 20:50    #1156     Sufler - Porady do gry - Drużuna nie uczy sie taktyki
Zasady są proste - sparingi co 2-3 dni, zmiana całego zespołu po 45 min. Jeśli nie są ograni, dużo szybciej będą się męczyć - tak jak biegacz, który od roku nie biegał na czas, a tylko sobie truchtał. Od razu za żadne skarby nie wyciśniesz z niego 100% możliwości. Jeśli idzie o trening - tygodniowy albo kondycja, albo zgranie (b. wysokie obciążenie w obydwu przypadkach). Nie pozwalaj na odpoczynek przed i po meczu - będziesz miał piłkarzy zmachanych, ale szybciej osiągniesz cel. No a w przygotowaniach przedmeczowych, minimum 5 pierwszych sparingów to tylko i wyłącznie ZGRANIE. Dopiero jak pasek taktyki dojdzie do połowy (optymistycznie, do 2/3) to daj im inne formy treningu, w zależności od tego, co akurat kuleje.

buczek93 Młody aktywista

25.09.2013 20:47    #1157     Sufler - Porady do gry - Utrata gola w ostatnich minutach
Tylko że w 13 nie ma już jako takiego treningu fizycznego. A szkoda, bo był to zawsze ważny element. Teraz zastąpiono to sparingami (warto w tym okresie dać albo zgranie albo kondycja, w obydwu przyp. b. wysokie obciążenie). Przyda się też powyłączanie odpoczynku przed i po meczu - to w końcu praca, jak każda inna, a nie rozwożenie bułek raz w tygodniu, goddamnit!
A co do zgrania - 100% racji, ja zauważyłem u siebie w Chelsea, że Courtois, mający problemy z komunikacją z linią defensywy kaszanił ogrom bramek. Ospina, mający ten atrybut na poziomie ~15 nie tracił tylu bramek w tak głupi sposób, jak nieudane pułapki ofsajdowe czy brak krycia przy SFG (bramkarz też ma na to wpływ). Więc może i u Ciebie broni jakiś koleś, co to do kolegów sprzed siebie się nie odzywa wcale, a potem się dziwi, że nie grają, jak on chce ?

dominator11 Partyzant

25.09.2013 15:05    #1158     Sufler - Porady do gry - Drużuna nie uczy sie taktyki
Ok cos się ruszyło minimalnie... Możecie mi doradzić jak dac trening w przygotowaniu do sezonu? chodiz o kondycje głównie aby wytrzymywali

zolahc Młody aktywista

25.09.2013 14:49    #1159     Sufler - Porady do gry - Drużuna nie uczy sie taktyki
a na jakim poziomie masz baze treningowa

zolahc Młody aktywista

25.09.2013 14:39    #1160     Sufler - Porady do gry - Drużuna nie uczy sie taktyki
chodzi o ogolne zrozumienie taktyki? a jak masz ustawione 'przygotowania do meczu'? to co ty ustawiasz to trening taktycznych atrybutow, takich jak przewidywanie czy gra bez pilki

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.