Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

facemob Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam. WPadłem dzisiaj na taki pomysł. Planuję w edytorze osrodki treningowe i szkolki mlodziezowe w np 10 polskich klubach, zmienć na najlepsze i puścić grę na np 20 sezonów do przodu. Wiem że to czaso chłonne ale moze w tydzień się uda :) W sensie bede wracał z pracy i odpalał FM puszczał grę bez obejmowania klubu. Tym sposobem chciałbym sprawdzic jak wpływają rzeczywiście ośrodki trenigowe i mlodzieżowe na młode talenty w grze. I po 20 latach spojrzę czy powstali jacyś naprawde dobrzy zawodnicy :)

I czy w edytorze mozna ustawić by w polskiej ekstraklasie nei mogli grać zagraniczni pilkarze lub chociażby ci z poza UE? Niemcy jak w 2002 roku wprowadzili nowy system to dzis widzimy tego efekty :) Ciekawe jak to sie w grze sprawdzi.

Co sądzicie o tym pomyśle?

lancos3-11 Partyzant

04.10.2013 16:44    #1142     Football Manager - Ogólna dyskusja - BRAK ANGAŻU
[quote="cprzemol"]Witam wszystkich,

otwórz zaobserwowałem pewien problem lub błąd w FM 12,
Chodzi o to iż rozpocząłem grę Arka Gdynia w 2 lidze,
1 sezon - Awans do Ekstraklasy, Puchar Polski
2 sezon - Zdobyłem Puchar Uefa, 4 korona
3 sezon - Zdobyłem Champions League, Super puchar europy, 4 korone, równocześnie angaż do reprezentacji Polski
Klub znacznie zyskał na renomie, rozbudowałem szkołę juniorów, zaplecze treningowe, po 3 sezonach klub zdecydował wybudować nowy stadion na 31.000 widzów a na koncie było 80.000.000 Euro
po zakończeniu 3 sezonu nie zdecydowałem się na proponowany przez klub przedłużenie kontaktu.

Media za każdym razem sugerowały iż jestem pewniakiem do objęcia posady w czołowych klubach (kiedy były do wzięcia)
Lecz żaden czołowy klub nie zdecydował się na zatrudnienie, pomimo pozytywnych komentarzy z mojej strony o chęci podjęcia pracy
Przez 2 sezony prowadziłem reprezentację, docierając do pucharu EURO po drodze zmieniali się managerowie w czołowych klubach, za każdym razem media trąbiły że jestem pewniakiem do objęcia ale nic z tego, podania były wyśmiewane "nie upadliśmy tak nisko aby zatrudniać KOWALSKIEGO"
Wpływały owszem oferty jedynie od klubów z dołu tabeli, zagrożonych spadkiem.
Jest to dla mnie co najmniej dziwne.
Proszę was Przyjaciele o komentarz, czy ewentualnie spotkaliście się z czymś podobnym ?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie[/quote]
W PL masz dobrą reputację, ale nasza liga ma słabą, przez co na zachodzie nie jesteś doceniany Spoko

cprzemol Partyzant

04.10.2013 12:16    #1143     Football Manager - Ogólna dyskusja - BRAK ANGAŻU
Witam wszystkich,

otwórz zaobserwowałem pewien problem lub błąd w FM 12,
Chodzi o to iż rozpocząłem grę Arka Gdynia w 2 lidze,
1 sezon - Awans do Ekstraklasy, Puchar Polski
2 sezon - Zdobyłem Puchar Uefa, 4 korona
3 sezon - Zdobyłem Champions League, Super puchar europy, 4 korone, równocześnie angaż do reprezentacji Polski
Klub znacznie zyskał na renomie, rozbudowałem szkołę juniorów, zaplecze treningowe, po 3 sezonach klub zdecydował wybudować nowy stadion na 31.000 widzów a na koncie było 80.000.000 Euro
po zakończeniu 3 sezonu nie zdecydowałem się na proponowany przez klub przedłużenie kontaktu.

Media za każdym razem sugerowały iż jestem pewniakiem do objęcia posady w czołowych klubach (kiedy były do wzięcia)
Lecz żaden czołowy klub nie zdecydował się na zatrudnienie, pomimo pozytywnych komentarzy z mojej strony o chęci podjęcia pracy
Przez 2 sezony prowadziłem reprezentację, docierając do pucharu EURO po drodze zmieniali się managerowie w czołowych klubach, za każdym razem media trąbiły że jestem pewniakiem do objęcia ale nic z tego, podania były wyśmiewane "nie upadliśmy tak nisko aby zatrudniać KOWALSKIEGO"
Wpływały owszem oferty jedynie od klubów z dołu tabeli, zagrożonych spadkiem.
Jest to dla mnie co najmniej dziwne.
Proszę was Przyjaciele o komentarz, czy ewentualnie spotkaliście się z czymś podobnym ?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

loswroblitos Młody aktywista

Nie przypominam sobie jakiś strasznie słabych wydań. Jak były bugi to były łatki. Każdego fma zaczynałem tak samo najpierw w dupę a później jak się widziało kogo kupić i jak gra reaguje na stworzoną taktykę , trening itp. to było z górki. Żadna wersja nie była trudna we wszystkich grach zdobywałem Ligę Mistrzów polskimi klubami po paru sezonach, tylko trzeba było trochę posiedzieć.

Kozas1515 Partyzant

@uukassiu
10k funtów? Ale to jak rozumiem na tydzień? Bo ja mam w złotówkach na miesiąc. Pensje rzędu 150-200 tysięcy złotych na miesiąc po 7-10 sezonach nie są dla mnie problemem. Problemem jest ściągnięcie zawodnika( mniejszy problem) a potem zatrzymanie go( większy problem). Dlatego prawie każdemu przed 30 rokiem życia oferuje minimum 3 letni kontrakt, a najlepiej 4-5 letni. Bo jak zaoferuje 2 letni to po roku muszę sprzedać, żeby nie było, że po dwóch odchodzi za darmo. Czasami zdarza się wtopka i stracę, ale wolę to, niż oddawanie genialnych zawodników za małą kasę... To jest niestety błąd logiczny - ściągam jakiegoś dobrego zawodnika, ale raczej nieznanego - potem gra on w grupowej fazie Ligi Mistrzów( no bo zazwyczaj po pewnym czasie tam moja Pogoń trafia) i już ten zawodnik nie chce przedłużać kontraktu. No bo jak ma przedłużać kontrakt z zespołem o niskiej reputacji, skoro gra w Lidze Mistrzów. I to jest potężny błąd. Bo reputacja zespołu nie odzwierciedla jego sukcesów, ale reputacja piłkarza już tak. I tworzy się mocny dysonans.
Jest także trochę rozdwojenie jaźni u twórców FMa - z jednej strony pomniejszają wagę pieniędzy w piłce( a więc podejście idealistyczne), a z drugiej z średniego klubu nie zrobisz takiego, który będzie się cieszył dużą popularnością( a więc podejście bardziej realne). To też mnie irytuje, że zawodnicy ślinią się, żeby odejść do średniaka ligi belgijskiej gdzie nie będą grać w pucharach, ORAZ BĘDĄ ZARABIAĆ MNIEJ, ale mają zbyt dużą reputację jak na mój klub. Czasami udaje mi się "przekupić" gracza aby pozostał dając mu sporo więcej kasy niż jest wart, ale zazwyczaj po prostu nie chcą ze mną rozmawiać. W ogóle. To też nie jest realistyczne, bo agent raczej wolałby wysłuchać wszystkich propozycji.
Niestety, ale algorytm zarządzający reputacją jest dla mnie zepsuty. Wyobraźmy sobie, że w ciągu 10 lat teraz Pogoń wygrywa Ligę Europy i Mistrzów, 5 krotnie wygrywa Ekstraklasę. Twórcy oczywiście znacznie podnieśliby reputację tego zespołu, ale nasze sukcesy w grze mogą być dwa razy większe, a i tak reputacji zbytnio nie podniesiemy. Sam parsknąłem śmiechem i skończyłem grać, gdyż w super udanym sezonie zdobyłem potrójną koronę( Ekstraklasa, Puchar Polski i Superpuchar), rozbudowałem bazę treningową( i to chyba dwa razy w sumie) oraz obiekty młodzieżówki, zatrudniłem 2-3 nowych współpracowników z wysoką renomą, przeszedłem fazę grupową Ligi Mistrzów a moja reputacja... lekko się zmniejszyła ^^ Może w 2013 jest lepiej, bo mówię jak jest w 2012.
W rankingu klubowym można wskoczyć nawet i na pierwsze miejsce, bo tutaj liczą się w końcu czysto nasze działania( wyniki, jak będziemy wygrywać, to będzie to rosło).
Co do wartości to reputacja też się liczy, ale raczej ligi. Ja z brazylijskiej wyciągnałem mega gościa( Batista, nie wiem czy newgen czy nie) za 20 tys... zł, gdyż już nie chciał przedłużyć to po 4 latach musiałem go sprzedać za parę baniek i obserwowałem jak jego cena się zmienia wraz z przejściem do lepszych lig.
Może tylko mnie irytuje system jaki jest obecnie związany z reputacją, ale czuje po prostu, że to ogranicza kogoś kto wybiera klub ze słabszej ligi. Pewnego progu nie da się przeskoczyć, ja nawet nie miałem już co robić z kasą, bo chętnie bym obsypał złotem zawodników, gdyby chcieli tylko zostać :D

Wieczór Partyzant

Witam,
ostatnio znowu odpaliłem starego dobrego FM'a 2012 :). W serię gram od 2005 roku. W wersji z 2012 roku grałem już kilka karier, ale szukam czegoś całkiem nowego. Żeby zespoły się nie powtarzały napiszę najpierw jakie drużyny dotychczas prowadziłem:
1. Man City - 4 sezony
2. Real Madryt 2 sezony
3. Wisła Płock - 3 sezony
4. Hearts - 2 sezony
5. Elche - 2 sezony

Dwa pierwsze zespoły prowadziłem po prostu z nudy i brak pomysłu na gre. Wybrałem bogate kluby, żeby stworzyć zespół po swojemu i żebym mógł spełniać swoje zachcianki.

No, ale do rzeczy. Szukam średniaka, najlepiej grającego w Lidze Europejskiej, lub chociaż żeby liczył się w walce o zakwalifikowanie się do tych rozgrywek. Fajnie jakby nie był zadłużony a szczytem marzeń byłaby przyzwoita baza treningowa.

Dzięki za pomoc!

lancos3-11 Partyzant

[quote="ZYG-a"]Po 21 latach w Ruchu Chorzów postanowiłem zacząć od nowa, ale jak zwykle ładuje kilka lig i żadnej drużyny nie potrafię wybrać.

Pograłbym teraz w równie długą karierę, ale chciałbym stworzyć potęgę z klubu z niższego pułapu i innego kraju.

- najlepiej jakiś niższy poziom rozgrywkowy
- zdrowe finanse (bez długów, bez przepłaconych piłkarzy)
- niewielki stadion (jak na standardy danej ligi), słaba baza treningowa
- wszystkie europejskie ligi prócz angielskich, hiszpańskich, polskich i włoskich
- młody, perspektywiczny skład (opcjonalne)
- sukcesy w dalekiej przeszłości (opcjonalne)[/quote]
Może Varzim (chociaż nie spełnia warunku nr. 2 i 3, to fajnie się nimi grało. Może Łucz- Energia? Gra na końcu świata może być ciekawa Spoko

DzikiBonzo Partyzant

[quote="ZYG-a"]Po 21 latach w Ruchu Chorzów postanowiłem zacząć od nowa, ale jak zwykle ładuje kilka lig i żadnej drużyny nie potrafię wybrać.

Pograłbym teraz w równie długą karierę, ale chciałbym stworzyć potęgę z klubu z niższego pułapu i innego kraju.

- wszystkie europejskie ligi prócz angielskich, hiszpańskich, polskich i włoskich

Może coś z Francji lub Niemiec?

Emeryt Partyzant

Poszukaj klubu z Węgier, przykładowo tamtejszy Ujpest grał w finale Pucharu UEFA i półfinale Ligi Mistrzów, oprócz tego kilkanaście razy zdobywał mistrzostwo kraju. Wiele Węgierskich klubów ma na koncie międzynarodowe sukcesy w latach 50-60, wystarczy poczytać ich historię, a we współczesnej piłce są całkowicie zapomniani :)

ZYG-a Partyzant

Po 21 latach w Ruchu Chorzów postanowiłem zacząć od nowa, ale jak zwykle ładuje kilka lig i żadnej drużyny nie potrafię wybrać.

- sukcesy w dalekiej przeszłości (opcjonalne)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.