Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

kostig Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam,
nurtuje mnie kilka spraw, mianowicie brak rozmów motywacyjnych z piłkarzami, opcji zebranie zespołu, czy trening przy danym piłkarzu - polecenie ćwiczenia konkretnych umiejętności.
Czy rzeczywiście zrezygnowano z tego, czy też to moje pogaraszające się problemy ze wzrokiem??

Willson Partyzant

No to ja jeszcze od siebie, po rozegraniu pierwszego pełnego sezonu na łatce 14.1.3
Gram Norwich. Prognoza 13-14 miejsce. Udało się zająć 9.
Niby nieźle, bo poczynilem kilka transferów.
Ale irytacja jest:

- Ilość słupków i poprzeczek. W każdym meczu,bez wyjątku. Co kilka meczy zdarza się taki gdzie łącznie jest ich 5 i więcej.
ZAGADKA: w realnym świecie jak często takie mecze się trafiają?

-Ilość strzałów. Zdarzają się realne statystyki, ale większość to kanonada z jednej i z drugiej strony,

-Transfery. Kupić kogoś jest trudno. Albo kluby żądają kosmicznej kasy za byle kogo, albo piłkarze za cholerę nie chcą się zgodzić na niższą kasę.
Przykładem jest tu np. Javi garcia z City, który od początku gry jest na pozbyciu z City, ale nikt mu nie da podobnej kasy (110 tys/week).
Takich przykładów jest 99,9%.. Wolą gwiazdeczki nie grać do końca kontraktu w klubie byle mieć kabzę, po czym z wolnego transferu są zatrudniani za połowę albo 1/3.
Kupno to nic. Sprzedać zawodnika w tej odsłonie to masakra. Inne kluby nie chcą brać za DARMO grajków. Miałem kilku gości wycenianych w przedziale 3-6 mln funtów. Nawet za friko nikt ich nie chiał. Gdzie tak jest naprawdę?

Ogólny marazm w transferach jest. W ciągu ponad roku gry, na sprzedaż za psie pieniądze było wystawionych kilkudziesięciu świetnych grajków. NIKT ICH NIE KUPUJE !!!

-Kontuzje. Ciut za dużo, chociaż zauważyłem że jakość i ilość fizjoterapeutów pozwala ilość kontuzji ograniczyć.
BTW: dlaczego na ekranie zarządu nie ma ilości dozwolonych fizjoterapeutów????

-Trening: Zupełnie nie wiem jak ustawić trening w okresie przygotowawczym, aby na początku sezonu znajomość taktyk była duża. Do znajomości taktyki na ok 90% dochodzę w styczniu/lutym

-Gra obronna. Słaba. Boczni obrońcy to nędza. Mieli w końcu blokować dośrodkowania....mieli. Środkowi z wysokim przyśpieszeniem i szybkością nie są w stanie dogonić wolniejszego w statystykach napadziora, który biegnie Z PIŁKĄ !!!

Jak coś mi się jeszcze przypomni to skrobnę.
Centrum wróciło....zobaczymy.

Kiedyś redaktor LCM cm4.pl

robal15 Młody aktywista

[quote="maciejgluszek"]Gram dalej bo ogólnie gra w porządku.

Irytuje mnie jednak co innego. Konkretnie odpowiedzi Milesa z SI na krytykę graczy. Sprowadza wszystko chyba do robienia idiotów z ludzi. Również na moje uwagi stwierdził, że jeśli potrzebuję pomocy z taktyką to żebym zapytał na forum. Gdy mówię, że to nie taktyka tylko bugi, to mówi, że potrzeba czasu, żeby zapoznać się z nowymi schematami w grze.

Trochę robienie sobie kpiny, bo z jednej strony pouczanie graczy, że nie potrafią stworzyć taktyki, że trzeba się przyzwyczaić a nie zwalać na błędy a z drugiej strony na forum pracownicy SI odpowiadają na zgłaszane problemy pozytywnie (że bugi są) i że są w trakcie pracy nad poprawkami.

Udawanie, że problemów nie ma ich nie wyeliminuje[/quote]

Hehe. Mnie tak samo potraktowali, więc się nie martw. Jeśli można wiedzieć, to o czym napisałeś?

W moim przypadku zgłosiłem buga związanego z intensywnością treningów. A polega on na tym ,że zawodnikom nie da się ustawić wysokiego ogólnego i indywidualnego treningu (w EfeMie 13 dało się). Po pewnym czasie zaczynają jęczeć. Napisałem, że moja drużyna składa się z profesjonalnych zawodników oraz, że na trening narzekają osoby z osobowością: ambitny, profesjonalny itd. Nie zgadniesz, co mi odpisali:D Gościu powiedział mi, żebym zatrudnił zawodników z lepszą osobowością, lol. Przecież mam takie osoby w składzie. On chyba w ogóle moich wypocin nie przeczytał, tylko spojrzał na nazwę tematu. To ja napisałem mu, że przeprowadziłem mały eksperyment. Zatrudniłem się w Realu, ustawiłem ogólny i indywidualny trening na wysoki i wziąłem 2 miesięczny urlop. Po powrocie nawet Ronaldo bym niezadowolony z obciążenia treningowego. No i po tym poście zostałem olany. A bardzo mi na tym zależy, bo teraz młodzież mi się powoli rozwija.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Mikelson Partyzant

03.11.2013 13:31    #1124     Football Manager - Ogólna dyskusja - Pytania FM14
Grałem w FM12 a teraz przesiadka na 14... Dramat trochę :) Jak ustawić te treningi ? Dla każdego indywidualny np środkowy pomocnik to ustawiam mu trening indywidualny na długodystansowiec i obciązenie wysokie. Przydzielam mu mentora. I to wszystko ? Czy indywidualny trening na wysokim najlepiej jest ?

Breszczetti Partyzant

FM 2014

Perspektywiczny klub z niższej ligi, bez długów, dobra baza treningowa i system szkolenia młodzieży. Podpowie ktoś coś?

karols87 Partyzant

chcialbym wiedziec jakich pracownikow dobrac pod wzgledem atrybutow do poszczegolnych zakresow i tak:
- taktyczny-czyli trener z najlepsza wiedza taktyczna
-trening-???
-rekrutacja-???
-zarzadzanie zespolem-???
-kierowanie zespolem-kierownie zespolem
-praca z mlodzieza-???

santankin Partyzant

02.11.2013 11:07    #1127     Sufler - Porady do gry - Problem z karierą
Witam,

Do tej pory grałem w 12 i zdecydowałem się na 14. Mam pytania aktualna moja wersja to 14.1.3 , nie mogę znaleźć ustawienie i zrobienie swoich treningów dl reżimów np. bardzo ciężki itd osobno dla bramkarzy i dla graczy a także juniorów . Druga sprawa to ściągnąłem uaktualnienie brtrek.01 stworzyłem editor data oraz logopacki rozpakowałem do gry wyłączyłem buforowanie oraz odświeżanie natomiast nie chodzi. W 12 nie miałem z tym problemów. Proszę może ktoś pomóc?

santankin Partyzant

Witam,

Do tej pory grałem w 12 i zdecydowałem się na 14. Mam pytania aktualna moja wersja to 14.1.3 , nie mogę znaleźć ustawienie i zrobienie swoich treningów dl reżimów np. bardzo ciężki itd osobno dla bramkarzy i dla graczy a także juniorów . Druga sprawa to ściągnąłem uaktualnienie brtrek.01 stworzyłem editor data oraz logopacki rozpakowałem do gry wyłączyłem buforowanie oraz odświeżanie natomiast nie chodzi. W 12 nie miałem z tym problemów. Proszę może ktoś pomóc?

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

29.10.2013 15:36    #1129     Football Manager - Ogólna dyskusja - Początki
Nie warto kupować za kasę zawodników chyba że z Afryki ;)
Staraj się z jednego z graczy zrobić super gwiazdę, żeby nabił dużo goli asyst i potem go sprzedaj za jak najwięcej gotówki wtedy zasilisz budżet i może wpłynie to pozytywnie na twoje ruchy na rynku transferowym.
Co do budżetu po sezonie to sam musisz sprawdzić.
Taktykę możesz tworzyć na bieżąco żeby potem wprowadzić ją w życie, żeby rywale się nie przyzwyczaili do niej ;)
Jak mają się rozwijać gracze jak masz słabą bazę treningową(tak podejrzewam); w Polsce ogólnie słabo gracze się rozwijają :)

Zarkanis Partyzant

26.10.2013 21:04    #1130     Football Manager - Ogólna dyskusja - Początki
Na wstępie chciałbym przywitać się ze wszystkimi na forum. Jestem nowym graczem, w fm a konkretniej 2012 zacząłem grać zaledwie kilka dni temu. Temat zakładam tutaj ponieważ nie zabiera tylko i wyłącznie jasno sprecyzowanych pytań. Ale przejdźmy do tematu.

Zachęcony jednym z artykułów dotyczących fm 2012 postanowiłem rozpocząć swoją przygodę od gry w jak najniższej polskiej lidze. Gram więc z dodatkiem poszerzającym polską ligę. Padło na 3 ligę dolnośląsko-lubuską i zespół SKP Bielawianka Bielawa. Postanowiłem od zera skompletować całą kadrę. Ustawienie jakim gram to 4-4-2. Jak na razie mam za sobą pół pierwszego sezonu i jak mi się wydaje idzie mi całkiem nieźle (2 miejsce w lidze i bodajże ćwierć finał pucharu polski z Lechem Poznań przed sobą - 2 mecze - grę wczytywałem tylko z jednym przeciwnikiem kilka rund temu). Drużynę złożyłem z zawodników w wieku 18-22 i kilku po 30, większość nie grała od 2 sezonów. Aspiracje mam ogromne a wiedzę i umiejętności marne, dlatego założyłem ten temat. Na część pytań oczywiście znalazłem odpowiedzi, ale często były one niepełne a czasami nawet sprzeczne. Przejdźmy do rzeczy:

1. Co dalej? Przy takim obrocie sprawy zapewne spokojnie wygram ligę i awansuje. Co do pucharu polski to nawet nie liczę, że jeszcze coś ugram ale wydaje mi się, że zaszedłem i tak strasznie wysoko. Na pewno są jakieś działania, które warto podjąć teraz z myślą o grze w wyższych ligach, tylko jakie?

2. Mam bardzo szeroki skład, o ile się nie mylę 29 zawodników w pierwszym składzie więc nie jest źle, ale męczy mnie plaga kontuzji - mniej więcej utrzymuje się stale 6 kontuzjowanych, głównie kluczowych dla mnie zawodników. Mam świetnego fizjoterapeute, na każdą formacje 2 rodzaje treningów - bardziej wymagający i mniej wymagający, nikt na obciążenia nie narzeka. W czym w takim razie problem?

3. Jakich wpływów i kiedy mogę spodziewać się wygrywając lige i poprzestając na ćwierćfinale pp? Jakiej wysokości budżetu mogę się spodziewać w przyszłym roku?

4. Czy w przyszłym sezonie dalej kupować tylko zawodników bez kontraktu czy będzie mi się opłacało handlować z innymi drużynami?

5. Kiedy myśleć o nowych taktykach, obecna sprawuje się świetnie, w wyjatkowych sytuacjach mam tez wariant 5-4-1?

6. Wydaje mi się, że zawodnicy rozwijają się marnie. Czy poziom treningu oscylujący miedzy dwoma a trzema gwiazdkami na tym etapie jest dobry?

Myślę, że w tym temacie pojawi się jeszcze sporo pytań i nawiąże się ciekawa dyskusja, z której dużo wyciągnę ja jak i inni gracze.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution