Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

voodoo79 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="lukempire"]Akurat argument, że gra jest zjebana bo kiedy kazałem im uwazać na rożne i to nic nie dało jest bardzo słaby. Myślisz, że kiedy w norlmalnym meczu trener każe zawodnikom pokryc, dajmy na to Ronaldo to to zawsze jest skuteczne? NIE! To samo twoje noty dla Messiego. Nigdy mnie to nie spotkało. Tzn. spotkało ale tylko przez pierwsze pare meczy do czasu gdy zmieniłem sobie ustawienie. Gram Atletico Madryt i u mnie MEssi ma 15 asyst i 17 goli. Mój Diego Costa ma w 20 meczach 15 bramek. Twoje " błędy" to niestety wyglądaja na nie umiejetne wykorzystanie zawodników[/quote]
Ta a u mnie Bramkarz walnął 15 bramek a rezerwowy 20 bla bla bla. Gram w ta gre od 12 lat i ślepy nie jestem że jest nieprzygotowana, zresztą która ostatnio była na początku, dopiero pod koniec roku jak powypuszczali kilka łatek to już sie dało normalnie grać, no ale ta to jest bez kitu chora! Taką drużyną to wystarczy walnąć styl ofensywny i płynny ustawić formacje i wio, bo co im każe nie robić to olewka, no sczytem jest żeby nie walili z dystansu a oni na 30 strzałów połowa dystans. Sam na sam to cud żeby strzelili, w kilku meczach to nawet miałem po 5 słupków czy poprzeczek w jednym meczu. 7 meczów z rzędu wygrałem tylko 1-0 i mi nie pier...ol o taktyce że ich nie wykorzystuje skoro przewaga drużyny ponad 60% przy piłce a strzałow ponad 30 na mecz a ledwo gola wbiją a skuteczność jak w okręgówce, oczywiście trening przed meczem gra w ataku i co z tego sie pytam? OK na 3 kolejki przed koncem sezonu mam 8 punktów przewagi nad Realem i z nimi będe grał w finale LM, ale jakim stylem to osiągnełem to masakra. Najlepsi piłkarze w zespole to 32 letni Xavi i 35 letni Puyol, a Messi i Neymar to jakaś pomyłka ....

Goldberg1987 Partyzant

Jak sezon trwa nigdy nie trenuj kondycji wysoko. Kondycję można podkręcić w okresie przygotowawczym. Na ile masz ustawioną kondycję w treningu?

DanielloIII Partyzant

Co do kondycji, może właśnie że cały czas trenujesz kondycję twoi piłkarze są przemęczeni ? kondycje ćwiczy się w przerwach między sezonami lub rundami, czasem nawet kiedy gra reprezentacja ale nigdy w czasie sezonu kiedy masz mecze co 3 dni (jak awansowałeś do pucharów). Więc nie przeciążaj zawodników podczas treningów i ustaw obciążenie średnie . Co do 2 to już jest nudne odpowiadać na takie same pytanie po raz setny lub nawet milionowy poszukaj na forum a odp na pewno znajdziesz.

Pawi125 Partyzant

15.11.2013 20:11    #1104     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening indywidualny
Witam,
Jak w temacie chcę poruszyć temat treningu indywidualnego zawodników. Chodzi o to czy asystent dobrze dobiera ten trening czy lepiej pobawić się samemu a jeśli samemu to co u kogo najlepiej dawać (nie chodzi o konkrety tylko np najsłabsze dla danej funkcji an boisku itp) i czy dawać to każdemu zawodnikowi?

janas123 Partyzant

15.11.2013 19:10    #1105     Sufler - Porady do gry - wyjasnienie zasad gry
Nie wiem czy ci to pomoze, ale jak za pierwszym razem wlaczylem to mniej wiecej skumalem co i jak :) Moze cos ci to da...
https://imagi(...)4ebn.jpg
https://imagi(...)peqs.jpg
https://imagi(...)fq2o.jpg
Takze tak to wyglada, wiec jest duzo wyboru jak maja grac zawodnicy ale to juz od Ciebie zalezy i TAKTYKI....
Mam nadzieje, ze mniej wiecej pomoglem. W czasie wakacji daje trening kondycyny i b. wysokie obciazenia...
Trzymam kciuki!

saviii Partyzant

15.11.2013 17:25    #1106     Football Manager - Świat taktyki - Trening w FM2014
Witam.
Co do treningu kondycyjnego - może pomogę może nie. Ale krótko przedstawię swoje przygotowania przedsezonowe.
Mianowicie ustawiam kondycje na poziom bardzo wysoki ( do czasu rozpoczęcia sezonu ) i odznaczam takie opcje jak odpoczynek przed i po meczu. W czasie okresu meczów towarzyskim kondycja jest niska to fakt. Ale lepiej zaczyna to wyglądać jak się sezon już trochę rozkręci. A po przygotowaniach przedsezonowych ( w zależności od częstotliwości meczów ) daje im dzień odpoczynku po meczu, żeby złapali trochę oddechu. Jak narazie nie narzekam sprawdza się wszystko.
Często też robię rotacje 2-3 zawodników z podstawowej jedenastki jeśli widzę że kondycyjnie zawodnik nie daje już rady ( mecz niedziela , środa, sobota ) bądz też jest "łatwiejszy mecz" to sadzam go na ławce.

Propos a propos
Gram w polskiej lidze i z tym kalendarzem spotkań jest strasznie ciasno. Jak jeszcze prowadzi się drużynę która gra w pucharach europejskich, pucharze polski i dochodzi liga jeszcze ehhh szkoda gadać gra się czasami mecz max 2 dni przerwy mecz itd..
Z tym kalendarzem to powinniśmy mieć jakąś opcje coś do powiedzenia bo czasami tak jak na złość rywalowi spokojnie mecz przełożą tak że nie gra co drugi dzień a mój zespół musi mimo bardzo gęstego kalendarza spotkań zapierdal**. Nie rozumiem tego - dwa kluby grają w środku tygodnia w pucharach - jeden z nich spokojnie może odpocząć zagrać nawet dzień później czy dwa a ja musze dostosować się do kalendarza ligowego ;/

Perszing Partyzant

15.11.2013 17:22    #1107     Sufler - Porady do gry - wyjasnienie zasad gry
witam mam wielka prosbe czy moglby mi ktos wyjasnic zasady gry (najlepiej gg)?? ZAZNACZAM ze to co tutaj pisze nie jest przekolorowane, wyolbrzymione itp itd tylko tak mialem naprawde a fakt faktem jestem wkurzony totalnie bo to nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia a to co widze na boisku to nie jest pilka nozna tylko jakies science fiction.. gwiezdne wojny.. gra w pilke na ksiezycu albo na marsie..
nie mowiac o tym ze kazdy mecz przegrywam gdzie wczesniej grajac w fm12 zdobywalem wszystko co sie dalo. teraz w fm14 rozegralem prawie caly sezon a zespol nie opanowal nawet jednej taktyki wiec wiadomo ze zadnego meczu nie wygraja nie wiedzac jak maja grac a ta taktyka wogole nie rosnie mimo ze nacisk bardzo wysoki byl i przedmeczowe treingi to rowniez taktyka, non stop niecelne podania, wrzutki, a strzaly procz jednego czy dwoch leca z dala od bramki (kilka razy sie zdazylo ze z ostrego kąta zamiast do bramki gdzie 100 procentowa okazja to koles kopie naprzod gdzie wiadomo ze leci ona na aut.. inny zawodnik dostaje pilke i nie wie co ma zrobic, wystawia mu sie dwoch na czysta pozycje to on dalej stoi zagubiony az w koncu ja traci albo podaje pilke do przeciwnika czego nie jestem w stanie pojac w zaden sposob. wlasnie jestem po meczu w pucharze gdzie przeciwna druzyna miala wystawiona taktyke bez bocznych pomocnikow wiec jasne ze najlepiej dac ataki skrzydlami ale niestety.. moi boczni ofensywni pomocnicy gdy dostaja pilke zatrzymuja sie nie wiedza co maja zrobic, podaja do tylu zamiast rozwijac gre gdzie maja pelno obok wystawiajacych sie graczy..
zmienialem taktyki, treningi itp wszystko co sie dalo i nic.. prosze o wyjasnienie zasad gry bo ta gra nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia rownie dobrze ja sobie moglem to samo wymyslic z tym ze zamiast wkrecac ludzi, to dolaczylbym poradnik gdzie jak byk byloby napisane ze to nie jest prawdziwa pilka nozna - prosze zapoznac sie z wymyslonymi zasadami gry.

jeszcze na koniec dodam ze czasami przez pierwsza polowe grali dobrze wygrywajac wysoko bo po 2,3 nawet 4 do zera! ale co z tego jak w drugiej polowie tracili tyle samo. pozdrawiam i czekam na wasze wskazowki

moonset Partyzant

14.11.2013 17:18    #1108     Sufler - Porady do gry - Nowa kariera w słabym klubie
Rozpocząłem karierę jako menadżer zespołu Szombierki Bytom. III liga. Jestem w czarnej...dziurze. Budżetu transferowego oczywiście nie mam, a płacowy jest w całości wykorzystany bez możliwości podniesienia. Jestem jedyną osobą w sztabie szkoleniowym. Zastanawiam się czy niezbędne jest zatrudnienie na tym poziomie asystenta, scouta i trenerów? Prawie cały mój skład to młodzi chłopcy więc bez trenerów ciężko będzie o jakikolwiek rozwój? Ja mogę tylko zlecać rodzaj treningu co tydzień, ale jaki z tego będzie pożytek? W nowej odsłonie trochę inaczej to wygląda. Poza tym za stary już jestem na zabawę z Genie i oczekuję teraz maksymalnego realizmu więc nawet nie zaglądam tutaj w poszukiwaniu talentów. Będę wdzięczny za jakiekolwiek rady, bo mało się orientuję jeśli idzie o polskie realia dalszych lig. Możecie napisać jak to wygląda w realu.

kijopek Partyzant

Ja bym chętnie zobaczył listę polskich klubów, grywalnych i nie, zaprezentowane z góry w dół, które mają najlepszą bazę treningową i centrum szkolenia młodzieży. Z tego co się orientuję to jeszcze takiej listy nie było a klubów mnóstwo i przeglądanie każdego jest niemiłym pomysłem :)

huntelaar Partyzant

11.11.2013 18:51    #1110     Football Manager - Świat taktyki - Trening w FM2014
Z tym treningiem kondycyjnym mam podobnie kurczę..

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.